ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ


Κώστας Καποδίστριας:
«Ο Πολιτικός πρέπει να εχει καλούς συμβούλους, να έχει ζήσει στον τόπο και να ξέρει ότι την επόμενη ημέρα πρέπει όλοι να είμαστε μαζί. Ο Βουλευτής είναι ξεχωριστή παρουσία όμως η παρουσία του σε ένα Υπουργείο για εκταμίευση πχ χρημάτων για κάποιο έργο, στην Ελλάδα που ζούμε είναι τρόπος ζωής. Το είδαμε και με το θέμα της Πλατείας Σολωμού.
Πριν από χρόνια είχαμε παρευρεθεί στο Υπουργείο με το Βουλευτή κ.Βαρβαρίγο προκειμένου να γίνει το MasterPlan του λιμανιού. Ο καθένας μας πρέπει να σκέφτεται πως θα ζήσουμε καλύτερα και όλοι μαζί ανεξαρτήτου κόμματος να συμβάλλουν.
Ημασταν υποχρεωμένοι να υπογράψουμε ενα μνημόνιο. Θα πρέπει να προσαρμοστούμε και να δούμε πως θα προχωρήσουμε. Επειτα η Κυβέρνηση που θα προκύψει θα πρέπει να βρει ισοδύναμα μέτρα ώστε αυτός που υπέφερε τόσα χρόνια να μην υποφέρει άλλο
Το μνημόνιο είναι και αυτό που μας αναγκάζει να κάνουμε τα αυτονόητα. Το θέμα είναι οι πολιτες που επωμίστηκαν βάρος να μην συνεχίσουν να επωμίζονται.
Οταν λέμε μεταρρύθμιση έχει το οικονομικό και κοινωνικό ισοδύναμο.
Εχουμε δει συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το πρόβλημα δεν είναι η συμμετοχή αλλά με ποιον θα γίνει Κυβέρνηση. Δεν αμφισβητώ τον κ.Μειμαράκη, αμφισβητώ όμως το με τι θα Κυβερνήσουμε και με ποιους. Η ΝΔ προσπαθεί να συγκαλύψει τους ΛΑΟφερμένους στην παράταξη της. Απο την άλλη μεριά στο ΣΥΡΙΖΑ έχουμε διαφωνίες πολιτικές. Αυτοδυναμία δεν υπάρχει. Δεν θαμου άρεσε να είμαι σε μια Κυβέρνηση που έχει στους κόλπους της παιδιά του κομματικού σωλήνα και σε μια τέτοια τυχόν συνεργασία που θα έκανε το ΠΟΤΑΜΙ δεν θα ήμουν σύμφωνος.
Η άποψη μου σε αυτές τις εκλογές είναι ο κόσμος να σκεφτεί με τη λογική.
Οι νέοι πλέον δεν πιστεύουν τίποτα, Φαγανε ελπίδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ελπίδα στην εμπιστοσύνη τους έχασε. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ούτε ελπίδα ούτε εμπιστοσύνη τους έδωσαν.
Στους πρόσφυγες που έφτασαν στη χώρα μας είμαστε όλοι μια αγκαλιά. Οσο αφορά το προσφυγικό θέμα βασικός υπόλογος είναι η Ευρώπη. Αν δεν ενδιαφερθεί η Ευρώπη δεν μπορεί η Ελλάδα να σταματήσει αυτό το κύμα.
Δεν μπορεί η Ελλάδα, δεν έχει τις δυνατότητες μόνη της.
Αυτή τη φορά θα πω πρωτη φορά να σκεφτούμε σοβαρά και το ΠΟΤΑΜΙ να είναι ο ρυθμιστής του μέλλοντος μας
 
Εφη Δαμουλάκη: "Οι μεταρρυθμίσεις είναι ένας τρόπος να βγει η Ελλάδα από την κρίση και είναι αναγκαίες.
Από τα λάθη που έγιναν μάθαμε και δεν θα τα επαναλάβουμε. Πιστεύω ότι πείσαμε τους πολίτες πως μια νέα Ελλάδα γεννιέται με πλεονεκτήματα που πρέπει να εκμεταλλευτούμε στους τομείς τεχνολογίας και έρευνας, τουρισμού, αγροτών.
Αν υπάρξει Κυβέρνηση εθνικής ενότητας που θα συμφωνήσει σε ένα πρόγραμμα σταθερό για χρόνια θα πείσουμε. Ο κ.Μειμαράκης κατάφερε και συσπείρωσε τα κόμματα και πιστεύουμε να βγει πρώτο κόμμα η ΝΔ και να πάμε μπροστά.
Ο κόσμος πλέον δεν θα ψηφίσει με αγανάκτιση. Το μνημόνιο ήταν ένα πολύ μεγάλο κακό για τη χώρα. Τώρα καλούμαστε να πληρώσουμε το λογαριασμό και ίσως κάποιοι αδίκως
Το μήνυμα μου για τις εκλογές είναι όλοι να είναι αισιόδοξοι, να μη χάνουν το κουράγιο τους, να πιστέψουν στη ΝΔ, να μη καθίσουν στον καναπέ αλλά όλοι να πάνε να ψηφίσουν».
 
Nτένης Μαλαπέτσας: «Η σκληρή κοινωνικοοικονομική πραγμματικότητα έχει αλλάξει. Ο κόσμος ψάχνει την αλήθεια. Θεωρώ ότι το μοντέλο της πολιτικής έχει αλλάξει. Ενας πετυχημένος πολιτικός έλεγε κάποιο βιβλίο ότι πρέπει ναλέει αυτό που αρέσει στον κόσμο. Πιστεύω ότι αυτό έχει αλλάξει και βασικό γνωμονα πρέπει να έχουμε την ειλικρίνεια.
Θέλω να τονίσω ότι αυτό που μου αρέσει στο ΒΜειμαράκη είναι ότι όλοι αναγνωρίζουν ότι είναι ντόμπρος. Ολες οι πελατειακές σχέσεις των ετών που πέρασαν τα καταδικάζουμε
Τα ναρκωτικά είναι παγκόσμιο πρόβλημα με τεράστια οικονομικά συμφέροντα. Σε ένα χωριό συνάντησα ένα κοριτάκι που ήταν απόλυτη στο λόγο της και στα 16 χρόνια υποστήριζε ότι τα ναρκωτικά δεν είναι τόσο σοβαρό πρόβλημα αλλά μεγαλύτερο είναι το τσιγάρο. Πλέον η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο πολύ που υπάρχουν και σε ηλεκτρονική μορφή. Κάνω έκκληση στους γονείς να βάλουν τα παιδιά τους να ασχοληθούν με τον πρωταθλητισμό από πολύ μικρά. Στην περίπτωση αυτή όχι μόνο ναρκωτικά αλλά ούτε τσιγάρο δε θα βάλουν στο στόμα τους
Βλέποντας εγώ το 2012 το λιμάνι στην απαράδεκτη κατάσταση χωρίς μαρίνα και προβλήτα, θεώρησα ότι κάτι πρέπει να γίνει. Προέβησα στην ενέργεια να μαζέψω 1000 υπογραφές από άτομα που ήθελαν λύση. Αυτή τη στιγμή θα έμπαιναν 30 με 40 κρουαζιερόπλοια και θα είχαμε και σύνδεση με τα υδροπλάνα. Πολλές φορές η ιδιωτικοποίηση δεν είναι αρνητική. Μας κατηγορούσαν για ξεπούλημα ενώ ήταν εκχώρηση χρήσης στο ΤΑΙΠΕΔ. Και με τα αεροδρόμια πιστεύω ότι ο επενδυτής θα κοιτάξει να έχει κέρδος, να φέρει πιο πολύ κόσμο , να επεκτείνει την τουριστική περίοδο. Αυτό είναι κακό για τη Ζάκυνθο;
Επρεπε από τη δεκαετία του 80 να είχε φτιαχτεί το λιμάνι. Τώρα φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού.
Επίσης το 2010 μας είχαν καλέσει να μιλήσουμε στο Δήμο για τις περιοχές natura που όσοι έχουν εκεί περιουσία αντιμετωπιζουν μεγάλο πρόβλημα πραγματικά. Εκανα μια εισήγηση και εξηγούσα πως μπορεί να λυθεί το ζήτημα με την πρωτοπορεία να υπάρξει ένας οικολογικός οικισμός, στον οποίο θα αναπτυσσόταν ο τουρισμός και θα αποτελούσε τότε παγκόσμια πρωτοτυπία.
Θεωρώ ότι η ΝΔ μπορεί να δώσει σταθερότητα και να προκύψουν επενδύσεις, ναμειωθεί η ανεργεία και φτιαχνοντας την οικονομία μας σταδιακά να μειωθούν και οι φόροι.
 
 
Λευτέρης Γιαννάτος: "Από όταν απομακρύνθηκε το 2012 από το ΠΑΣΟΚ, έγινε ο φυσικός τους συμμαχος η ΝΔ και αντίπαλος τους η αριστερά. Σήμερα βλέπω μια προσπάθεια να γίνεται από την Πρόεδρο του αλλά θεωρώ ότι έχει κάνει το βιολογικό του κύκλο. Αυτή τη φορά θα αυξήσει λίγο τα ποσοστά του λόγω του ότι είναι δημοφιλής η Φ.Γεννηματά. Παρατηρώ μάλιστα ότι οι υποψήφιοι του δεν έχουν πολιτικό λόγο αλλά βλέπω ότι μόνο κατηγορούν το ΣΥΡΙΖΑ.
 O ΣΥΡΙΖΑ στους 7 μήνες ήρθε σε αντίθεση με τη διαπλοκή και δημιουργησε ειδικό Υπουργείο για τη διαφθορά, εχουν βγει τα πρώτα εντάλματα σύλληψης από την Interpoll.
Eμείς γι αυτό δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με τη ΝΔ γιατί θέλουμε να χτυπήσουμε τη διαφθορά. Αντί να κατηγορούν αόριστα το ΣΥΡΙΖΑ ας κοιτάξουν να έχουν συγκεκριμένο πολιτικό λόγο και πολιτικές πράξεις.
Ανυποστατη η κατηγορία ότι βαρίδια του ΠΑΣΟΚ έχουν πάει στο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είδαμε κάποιους από αυτούς σε θέσεις υπουργών.
 Ο κόσμος άλλα περίμενε από το ΣΥΡΙΖΑ άλλα είδε. Αντιμετωπίζουμε λοιπόν μεγάλες δυσκολίες στην προεκλογική μας εκστρατεία. Ζητάμε από τους πολίτες μία ανανέωση της εντολής του Ιανουαρίού γι α να μπορέσουμε να διαπραγματευτούμε καλύτερα τα επιμέρους μέτρα που θα έρθουν, Το νέο πρόγραμμα έχει και αρνητικά και θετικά στοιχεία. Το θετικό είναι ότι με το νέο μνημόνιο χαρακτηρίστηκε το χρέος ως μη βιώσιμο. Αρχίζει λοιπόν τον Οκτώβριο η συζήτηση για την μείωση του χρέους. Το αρνητικό είναι η σκληρή φορολόγηση στους αγρότες και σε κάποιους για πρώτη φορά. Θα παλεψουμε να ισχύσει η νησιοτικότητα και είναι δέσμευση ότι θα το παλέψουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που εκλέγονται σε νησιωτικές περιφέρειες γιατί είναι μικρός ο κλήρος. Δεν ξέρουμε βέβαια αν θα τα καταφέρουμε , δεν μπορούμε να το κάνουμε μονομερώς, πρέπει να το συζητήσουμε με τους εταίρους".
 
Φ.Κορφιάτης: Ο Προεκλογικός Αγώνας εξελίσεται πολυ καλά παρόλο που έχει πέσει πολύ λάσπη. Ο κόσμος βαρέθηκε το παλιό , δεν ανέχεται να τον κοροιδεύουν. Πιστεύω θα έρθουν και άλλοι κοντά μας ειδικά οι νεότεροι ανθρώποι. Εμεις πρέπει να μεινουμε σταθεροί στις θέσεις μας και να μην καταντήσουμε όπως αυτοί που άλλα τάζουν και άλλα δίνουν
 Ολη μου η οικογένεια ήταν εθνικιστές, έτσι γαλουχήθηκα, αγαπάω την πατρίδα μου και τους συμπολίτες μου. Ετσι μπήκα στη Χρυσή Αυγή. Στα άλλα κόμματα έως και καθόλου αγαπάνε την πατρίδα.
 Πιστεύω πρέπει να μην είναι οι έλληνες ευκολοπιστοι και να το δείξουν με την ψήφο τους σε εμάς. Σαράντα χρόνια τους κοροιδεύουν και τους δίνουν μόνο προεκλογικές εξαγγελίες και τίποτα άλλο.
 
  
Χ.Πατήρης: Μένουμε σταθεροί στις θέσεις μας, αυτό το αναγνωρίζει ο κόσμος , δεν κάνουμε τις λεγόμενες πολιτικές κωλοτούμπες. Αυτό κουράζει τον κόσμο γιατί δεν γίνεται τον Αυγουστο να συμφωνούν στο μνημόνιο και λίγο μετά να βγαίνουν να τσακώνονται Μειμαράκης-Τσίπρας ποιος είναι ψηλότερος και ποιος κοντότερος.
Εμείς δεν μπορούμε να συνεργαστουμε με κάποιους που συνέβαλαν τα μέγιστα να φέρουν τη χώρα εδώ που έφτασε. Βασική μας αρχή να τιμωρηθούν όσοι είπαν ψέμματα και όσοι με μίζες έκλεψαν. Οταν έρθουμε στα πράγματα θα τους τιμωρήσουμε και μάλιστα πραγματικά.
 Βρισκόμαστε μπροστά στην εξέλιξη ενός καλά οργανωμένου σχεδίου όσο αφορά τους μετανάστες. Τους τελευταίους μήνες έχει κορυφωθεί. Ισως είναι ένα σχέδιο να πλημμυρίσει η Ελλάδα και μέσω αυτής  η Ευρώπη σε τζιχαντιστές. Ακούμε για γυναικόπαιδα που έρχονται όμως το 80% που βλέπουμε ότι ερχονται είναι έφηβοι άντρες, καλοντυμένοι, με κινητά τελευταίας τεχνολογίας και ακούμε για φτώχεια, γεγονότα αντικρουόμενα. Πρέπει να θωρακίσουμε τα σύνορα μας και να πούμε στην Τουρκία δεν θέλουμε άλλο γιατί από εκεί περνά το 90%.
 Η οικονομική κατάσταση ενδιαφέρει περισσότερο από όλα  τους συμπολίτες μας εδώ στο νησί. Εργα δεν έχουμε δει. Ακόμη και για την Πλατεία είπαν ότι ξεκίνησαν τα έργα. Δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί. Υπάρχει μια μπουλντόζα που το πρωί την πάνε προς την παραλία και μετά την φέρνουν πίσω.
 Είμαστε οι μόνοι αληθινοί και πραγματικά αντιμνημονιακοί. Εχουμε ζητήσει να γίνει έλεγχος του χρέους. Αν ποτέ κυβερνήσουμε θα υπάρχει κάθαρση και τιμωρία και ότι κλεμμένα θα επιστραφούν στους έλληνες. Θα πρέπει να γίνει ανακύρηξη της ελληνικής ΑΟΔ  και στροφή στον πρωτογενή τομέα.
Ειμαστε ένα κράτος που έχουμε επιδόματα, συντάξεις και δεν μπορεί να σταθεί χωρίς σκληρή εργασία.
 Πιστεύω ότι πρέπει να στηριξουν οι έλληνες το συνδυασμό μας γιατί εμεινε σταθερό και ήρθε η ώρα να τιμωρήσουμε αυτούς που έπαιζαν πάνω στην πλατη μας. Εχουμε πραγματικό εθνικό σχέδιο ναι μεν με εργασία αλλά με αποτέλεσμα. Ζητώ να ψηφίσουν τους εθνικιστές, τους πατριώτες για να σώσουμε την πατρίδα μας.
 
Ευχάριστη έκπληξη η παρουσία του μικρού Θωμά Μοθωναίου, ο οποίος συνόδευσε στο  στούντιο του IonianRadio.gr (ZantePress24) την μητέρα του κ. Έφη Δαμουλάκη

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή
 
Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο IonianRadio.gr (17.09.2015)