Ο Σταύρος Κοντονής υποψ.Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει :
"Το μήνυμα που θέλω να απευθύνω είναι: 35 χρόνια το καθεστώς που υπηρχε οδήγησε τη χώρα εδώ που είναι σήμερα. Είναι σημαντικό στις εκλογές η χώρα να μη γυρίσει πίσω και να μην ξαναπάμε σε αυτούς που πήγαν τη χώρα πίσω και τη ρήμαξαν.
Χρειαζόμαστε μία Κυβέρνηση αποφασισμένη να διαχειριστεί το αύριο του τόπου. Στους 7 μήνες που κυβερνήσαμε δώσαμε και δείγματα γραφής .
Ζητάμε την αυτοδυναμία αλλά σε κάθε περιπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει Κυβέρνηση στη χώρα.
Εξι μήνες κάναμε ότι μπορούσαμε και πιστεύω τα επόμενα χρόνια θα κάνουμε ακόμα πολλά περισσότερα.

Ο Διονύσης Ακτύπης δηλώνει στο IonianRadio.gr
"Είναι ντέρμπυ αλλά η ΝΔ είναι νικήτρια γιατί έχει διανύσει τις 17 μονάδες διαφορά που είχαμε από το ΣΥΡΙΖΑ. Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που μόνο 6 μήνες "κυβέρνησε" , γιατί δεν κυβέρνησε , και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα αυτό καταφεραν.
Κρυφός πόθος του ΣΥΡΙΖΑ με το Plan B που μας έλεγαν ήταν η επιστροφή στη δραχμή. Μετά όμως είδε μπροστά του την άτακτη χρεοκοπία ο κ.Τσίπρας και διαχώρησε την θέση του, ότι θα παραμείνει στην Ευρωζώνη , θα φέρει το 3ο μνημόνιοκ.
Αυτό το έκρυβαν και αυτό ήταν το λάθος τους.
Η ΛΑ.Ε δεν είναι άμοιρη ευθυνών.
Αντί να είμαστε με τα κεφάλια μέσα αυτή τη στιγμή γιατί η αξιολόγηση προχωράει ασχολούμαστε δύο μήνες με εκλογές.
Στη διακυβέρνηση μας εμείς το πετύχαμε και είμασταν ένα βήμα πριν την έξοδο μας από το μνημόνιο αλλά η πορεία μας διακόπηκε βιαίως. Αυτό ήταν όχι μόνο από τη φιλοδοξία του να πάρει την καρέκλα αλλά και γιατί θα έβλεπε ο κόσμος΄ότι βγαίνει η Ελλάδα από τα μνημόνια.
Ας προσέξουν οι πολίτες να επιλέξουν τη ΝΔ για να μπορέσει η Ελλάδα να βγει από το μνημόνιο, να γίνουν μεταρρυθμίσεις.
Πρέπει να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι, δε μπορεί να ξεφύγει , πρέπει να μας πει τι κρυφό και τι φανερό έχει συμφωνήσει. Πρέπει να βάλει πάνω από όλα την Ελλάδα και όχι το κόμμα του.
Εμείς συσπειρώνουμε τη νεολαία μας, αυτοί τους έχασαν, διέλυσαν την νεολαία τους την κατέστρεψαν
Δίνουμε ένα αγώνα συσπειρωμένοι. Ολη η Δημοτική Αρχή ήταν απόψε στην ομιλία εκτός ενός αντιδημαρχου που ανήκει σε άλλο χώρο.
Στην αντιπαράθεση με τον κ.Κοντονή δεν πήγαμε καθόλου καλά. Θεωρώ ότι ήταν καλύτερα να ακολουθήσει τον πολιτικό πολιτισμό και να μην ολισθήσει. Εγώ είμαι εδώ, μπροστά σε όλους και το πως θα γίνουν τα debate με μενα το καθορίζω κι εγώ. Οχι να μου λέει εμένα στο τάδε σημείο , την τάδε ημέρα με τα φιλαράκια του...
Θέλω να πω σε όλους τους πολίτες να σκεφτούν πολύ καλά πριν ψηφίσουν. Θα πρέπει η ΝΔ να βγει πρώτο κόμμα. Εγγυόμαστε ασφάλεια , σταθερότητα. Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται την αστάθεια.
 
Ο Νίκος Ποταμίτης υποψ.Βουλευτής ΛΑ.Ε δηλώνει :
"Φαίνεται ότι θα έχουμε μία ισχυρή τετρακίνητη Κυβέρνηση για να φέρει εις πέρας το βρώμικο έργο του μνημονιου. Θα αλλάξουν οι εργασιακές σχέσεις, δεν θα υπάρχει η Κυριακη αργία, δεν θα μπορούν να πληρωσουν οι εργαζομενοι φόρους, θα απολύονται πάρα πολύ εύκολα, θα αλλάξει τελείως το τοπίο και τα πάντα θα μπορούν να πουλούνται παντού.
Αυτό που θα διαχειριστεί αυτή η νέα Κυβερνηση θα είναι η αλλαγή των εργασιακών σχέσεων προς το χειρότερο και το ξεπούλημα της περιουσίας
Aυτές οι θέσεις και οι απόψεις έφτασαν το ΣΥΡΙΖΑ από το 4% στο 36%. Αυτό που έγινε με το ΟΧΙ, ο κόσμος διαμύνησε ότι δεν φοβάται και χρειαζόταν έναν Τσίπρα που θα έλεγε "δεν πάει άλλο", εξηγώντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει άλλη διαπραγμάτευση και θα έλεγε ότι για να μην συνεχίσουμε έτσι μόνη λύση ήταν η εξοδος από την Ευρωζώνη.
Σήμερα ο κόσμος είναι σαστισμένος και ο κόσμος ακόμη δεν ξέρει τι είναι η ΛΑ.Ε που παρόλα αυτά τα ποσοστά είναι καλύτερα από τα αναμενόμενα.
Εχουμε δεχτεί σχόλια του τύπου γιατί δεν ήρθαμε σε ρήξη νωρίτερα. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεσε την ελπίδα, έφτιαξε το εγχείρημα του μετώπου κι εμείς δεν μπορούσαμε να το χαλάσουμε πριν υπάρξει.
Στο Λουξεμβούργο ο Τσίπρας πήγε προετοιμασμένος και άδειασε αυτούς που του έδωσαν ψήφους,
Οι πολίτες πρέπει να σκεφτούν ποιοι τους ζητάνε την ψήφο τους, ξεκινώντας από τη Ν.Δ. ,προχωρώντας στο ΠΟΤΑΜΙ, το ΠΑΣΟΚ κλπ. Υπάρχει μία δύναμη που παραμένει στο δρόμο εκφράζοντας αυτούς που βγήκαν στο δρόμο τα τελευταία χρόνια, δε θέλει το μονοκομματικό δρόμο αλλά πιστεύει στη συνεργασία περισσότερων κομμάτων ,
 
 
Ο Γιάννης Κορφιάτης υποψ.Βουλευτής Κ.Κ.Ε δηλώνει :
"Ειπώθηκαν θέματα που ντράπηκαν και τα ίδια μιας και δεν ντράπηκαν τα στόματα που τα είπαν...
Ο λαός έχει δοκιμάσει ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ....
Περίπου 500 εφαρμοστικοί νόμοι από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ούτε ένας δεν καταργήθηκε και μιλάγανε για σχίσιμο μνημονίων....
Τώρα χωρίς τσίπα και ντροπή έρχονται να διαγωνίζονται ποιος θα κάψει καλύτερα το λαό αλλείφοντας τον με το λάδι των ψευδαισθήσεων.
Δεν πρέπει ο λαός να ξαναπαρασυρθεί από το φαινόμενο που τον καταδίκασε. Υπάρχουν δράματα στον κόσμο και ειδικότερα στους νέους ανθρώπους.
Σαν ΚΚΕ λέμε να παλέψουμε με νυχια και με δόντια Καλούμε το κόσμο να ψηφίσει ΚΚΕ γιατί έχουμε δουλειά από Δευτέρα. Θα βοηθήουμε τον κόσμο να μη γονατίσει γι αυτό θέλουμε ισχυρό ΚΚΕ.
 
 
Ο Γιώργος Αρμένης εκπροσωπώντας ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ δηλώνει :
"Αυτό που έχει σημασία είναι το ερωτημα σε σχέση με το διακύβευμα αυτών των εκλογών. Ποιοι είναι αλήθεια; Το διακύβευμα λοιπόν το οποίο έχουμε σήμερα των εκλογών αυτών είναι η διαχείριση της κρίσης στην πατρίδα μας. Δυστυχώς αντί όλου αυτού, έχουμε ενα διαγωνισμό για την εξουσία και έχουμε το ερώτημα "Και τώρα τι κάνουμε;"
Φτάνει ο διαγωνισμός για την εξουσία. Τώρα πρέπει να δούμε πως θα διαχειριστούμε την κρίση.
Θα επιμείνω ότι έπρεπε να γινόταν μια συζήτηση πριν 5 χρόνια για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Η συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ δεν είναι προσωρινή. Το επόμενο διάστημα και μετά τις εκλογές πιστεύω θα έχουμε σοβαρές δημιουργικές αναγεννητικές κινήσεις στο χώρο αυτό.
Θα επιμείνω υπάρχει ανάγκη οι αριστεροί , οι προοδευτικοί άνθρωποι αλλά και ο κόσμος που αντέδρασε να δώσουν ψήφο στο χώρο μας.
Χρειάζεται να βάλουμε στο τραπέζι τις πολιτικές που πρέπει να εφαρμοστούν για να γυρίσουμε μια νέα σελίδα.
ΟΧΙ στο Φιλελευθερισμό ΟΧΙ στο Λαικισμό. Ας σοβαρευτούμε. Η Κυβέρνηση που θα βγει την Κυριακή πρέπει να μείνει τουλάχιστον 3 χρόνια.
 
 
Ο Παναγιώτης Μαρούδας υποψ.Βουλευτής ΕΠΑΜ δηλώνει :
"To ευρώ είναι ένα νόμισμα που δεν έχει ζωή. Χρειάζεται ένα εθνικό νόμισμα όπως και αν ονομάζεται.
Tο ΕΠΑΜ έχει πρόγραμμα πως φεύγουμε από το ευρώ και την επόμενη ημέρα πάμε σε εθνικό νόμισμα. Οι κινήσεις που χρειάζονται είναι συγκεκριμένες.
Για δύο χρόνια κάνει διακρατικές σχέσεις. Στο εσωτερικό, κόβεις ηλεκτρονικά ευρώ. Σε αυτούς που πάσχουν δείχνεις ηλεκτρονικό χρήμα ώστε ο καθένας να πάει να μεταφέρει χρήματα με την κάρτα του ή να ψωνίσει. Τουρισμός, εξαγωγές θα λειτουργούν κανονικά. Υπάρχουν λύσεις και ας μη φοβίζουν τον κόσμο.
Σημασία έχει να ξέρει ο κόσμος ότι μπορεί να σταθεί στα πόδια του χωρίς το ευρώ.
Πρέπει να πάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας και να σταματήσει να υπάρχει αυτή η κατοχή.

Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο IonianRadio.gr (18.09.2015)