ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ


H Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Λίλυ Μπουζιάνου, δηλώνει:
"H αγοραστική κίνηση δεν πήγε καλά και πως άλλωστε να πάει με capital control και τη μείωση των συντάξεων;
Υπάρχει πρόβλημα και στις εισαγωγές, και ταλαιπωρία. Γίνονται πιέσεις σε επίπεδο συνομοσπονδίας για να αλλάξουν κάπως οι καταστάσεις. Σε κεντρικό επίπεδο υπάρχουν πιέσεις και από τα Επιμελητήρια, κάτι που δεν γνωρίζω αν γίνεται και εδώ σε τοπικό επίπεδο.
Πιστεύω ότι 31/10 όπως έχει πει ο κ.Αντιπεριφερειάρχης θα ανοίξει η Αλεξάνδρου Ρώμα και δε θα συνεχιστεί αυτός ο παραλογισμός.
Το καλοκαίρι τα πρωινά ήταν άδεια , το απόγευμα υπήρχε κίνηση.
Έχουμε ζητήσει από τη Δημοτική Αρχή να δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης. Τα φαρμακεία της Αλεξάνδρου Ρώμα δεν έχουν δικαίωμα να έχουν πελάτες με ΙΧ, ακόμη και αν είναι το μοναδικό που εφημερεύει. Η πρόταση μας να είναι ανοιχτή το πρωί έπεσε στο κενό.
Σήμερα άνοιξε όμως γιατί ήρθε ο Δήμος να αδειάσει τα καλαθάκια που δεν είχε αδειάσει το Σαββατοκύριακο.
Απαντήσεις στα αιτήματα που έχουμε ζητήσει δεν έχουμε πάρει και τίποτα δεν έγινε ώστε να υπάρξει καλύτερη κατάσταση στην πόλη. Έχουμε κάνει αιτήματα στον ίδιο το Δήμαρχο αλλά μάλλον πάλι πρέπει να επανέρθουμε.
Αίτημα μας είναι να εφαρμοστεί η δέσμευση της ΠΕΖ και 31/10 να ανοίξει η Αλεξάνδρου Ρώμα και να αντιμετωπίζονται ορισμένα ζητήματα με ιδιαίτερη ευαισθησία.
 
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Αλυκών κ.Ακης Ποταμίτης δηλώνει στο IonianRadio.gr
"Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο στις περιοχές ειδικά που δεν έχουν αποχετευτικό.
Οι πελάτες που έρχονται θέλουν να εισπράξουν σειρά εμπειριών. Μπορούμε λοιπόν να έχουμε τεράστια έσοδα από αυτό το είδος του τουρισμού. Χρειάζεται όμως να ξεκινήσουμε με στρατηγική. Μιλάμε για το χωροταξικό σχεδιασμό και η γειτονική Ιθάκη το έχει κάνει εδώ και 15 χρόνια και τώρα εισπράττει.
Οι διευθυντές των υπηρεσιών, που τις χρυσοπληρώνουμε, μπορούν να κατεβάσουν ένα εισηγητικό πλαίσιο; Η είναι ανεπαρκείς οι Διοικήσεις; Όλα είναι ένα σχέδιο και πρέπει να υπάρχει ένας συγκεκριμένος φορέας, να γίνει μία διεύθυνση τουρισμού που σήμερα δεν υπάρχει. Καθόμαστε και συζητάμε για την τουριστική προβολή και τίποτα άλλο...
Παράδειγμα η Ρόδος, όπου έγιναν σοβαρές ενέργειες και λειτουργεί δ/νση τουρισμού ενώ έχει Οργανισμό Τουρισμού.
Οι σύλλογοι ξενοδόχων στη Ζάκυνθο είμαστε 4 αλλά στην ουσία λειτουργούμε σαν ένας
Η Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου σήμερα λειτουργεί έτσι που όμως δεν μπορεί να δημιουργήσει το πλαίσιο μιας σοβαρής Ζακύνθου. Αν δεν υπάρχει αυτόνομο όργανο που θα σχεδιάζει θα ελέγχει θα υλοποιηθεί δεν θα προχωρήσουμε.
Τουριστικά πήγαμε αρκετά καλά αλλά όλα είναι θέμα ισοζυγίων και θα πρέπει να κάνουμε το λογαριασμό για να δούμε το αποτέλεσμα
 
 
Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο IonianRadio.gr (05.10.2015)