ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ


Στο στούντιο καλεσμένος ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕΖ κ.Φώτης Προβής.
"Στο κτιριακό έχουμε διαπιστώσει έλλειψη πυρασφάλειας, σε σχολεία αρκετά δεν έχει γίνει έλεγχος στο αλεξικέραυνο, πτώση σοβάδων και υπάρχουν κτίρια που ξεπερνούν τα 60 χρόνια ζωής Τα προβλήματα δεν έχουν λυθεί, θέλουμε όχι μόνο σύγχρονα κτίρια αλλά και ασφαλή. Προφανώς τα παιδιά δικαιούται πολύ πιο σύγχρονα κτίρια αλλά πρωτεύει η ασφάλεια των παιδιών και δεν μπορούμε να παίζουμε με αυτό.
Το ζήτημα της παιδείας είναι ζήτημα κεντρικής πολιτικής κατεύθυνσης. Η έλλειψη χρημάτων δεν έχει βάση. Πρόσφατα ο κ.Ανδρεάδης Πρόεδρος του ΣΕΤΕ πανυγήριζε για το πλήθος τουριστών που ήρθαν και έφεραν οικονομικά οφέλη στη χώρα. Σήμερα τα σχολεία παίρνουν 60% λιγότερα χρήματα από ότι έπαιρναν. Δεν μπορούν να πανηγυρίζουν οι ξενοδόχοι στη Ζάκυνθο ότι είχαν αύξηση κερδών και ο κόσμος στο νησί να μην έχει σχολεία όπως επίσης να υπάρχουν παντελής ελλείψεις στο Νοσοκομείο.
Στη Ζάκυνθο και όσο αφορά Γυμνάσια και Λύκεια λείπουν τουλάχιστον 80 εκπαιδευτικοί και με συντηρητικούς υπολογισμούς. Στο Ειδικό Σχολείο δεν έχουμε καθόλου εκπαιδευτικούς και είναι ντροπή να είναι κλειστό. Είναι πρόκληση ότι ενώ γνωρίζουμε ότι υπάρχουν παιδιά με ειδικές ανάγκες να λέει η Ευρωπαική Ενωση οτι σε αυτά τα σχολεία δεν θα υπάρχουν μόνιμοι εκπαιδευτικοί. Είναι κυριολεκτικά αυτός ο καθρέπτης της πολιτικής της Ευρωπαικής Ενωσης. Εχουμε λοιπόν κλειστά σχολεία, υποστελεχωμένα σχολεία, ειδικότητες που γίνονται από 1 ή 2 εκπαιδευτικούς. Μόνιμη δουλειά δεν θα υπάρχει ούτε στην εκπαίδευση. Η εικόνα αυτή είναι πανελλαδικά. Εμείς στην ΕΛΜΕΖ κάναμε κινητοποιήσεις, θέσαμε τα θέματα στον δ/ντη της Β΄θμιας εκπαίδευσης, αλλά δεν πήραμε καμία δέσμευση για το πότε θα στελεχωθούν τα σχολεία. Θέσαμε επίσης ζητήματα στον Αντιπεριφερειάρχη σχολικών μεταφορών καθώς και δημιουργία φορέα που θα έχει να κάνει με αυτό το κομμάτι της μεταφοράς και μόνο των μαθητών .
Ο κ.Νιοτόπουλος μας είπε ότι η μεταφορά των μαθητών είναι εμπόρευμα και θα πρέπει κάθε χρόνο να γίνεται διαγωνισμός και η δημιουργία φορέα είναι ανέφικτο να συμβεί.
Τα τελευταία χρόνια το κίνημα έχει κάνει βήματα οπισθοχώρησης. Εμείς δεν θεωρούμε ότι αυτή είναι λύση. Αποκρυσταλλώνεται μία ίδια πολιτική όπως και στην υγεία.
Εμείς λέμε στο λαό " καθημερινή μάχη για τα καθημερινά προβλήματα¨. Ο λαός μπορεί να ανοίξει δρόμο υπέρ των συμφερόντων του.
Το ότι ο κόσμος έχει κάτσει στον καναπέ δεν είναι κάτι τωρινό. Νόμιζαν ότι δεν θα αλλάξει τίποτα, θεωρούσε ότι θα μπορούσε να υπάρχει και " η πίτα ολοκληρη και ο σκύλος χορτάτος¨"
Ο κόσμος είναι σε φάση περισυλλογής, και του λέμε να μη βάλει κατω το κεφάλι, να μη δεχθεί παθητικά την ήττα.
Μετά την παρασταση της διαμαρτυρίας που είχαμε έγινε συνάντηση στο Πνευματικό Κέντρο με συλλόγους. και θα προχωρήσουμε σε μαζική αντίδραση ενάντια σε αυτούς που θέλουν να τσακίσουν τη ζωή μας
 
Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού κ. Αντώνης Νικολουδάκης, δηλώνει στο IonianRadio.gr
" Η φετινή χρονιά είναι πιο βελτιωμένη από πέρυσι τουριστικά. Στο αεροδρόμιο είχαμε αύξηση 7,5%.
Πρέπει να επισημάνω ότι χρειάζεται αναβάθμιση του προϊόντος που παρέχουμε και αν το πετύχουμε θα έχουμε βελτιωμένα αποτελέσματα.
Ανεπίσημα αλλάζει και η ποσόστωση εδώ στο νησί και ήδη αυξάνεται ο χρόνος παραμονής των επισκεπτών σε 12 ημέρες επιπλέον.
Η Επιτροπή Τουρισμού έχει μόλις 6 μήνες ζωής, έχει κάνει έργο και έχει ακόμη πολλά να προσφέρει. Πέρα από τις γαλάζιες σημαίες στόχος της είναι να καταστήσει τη Ζάκυνθο κορυφαίο νησί του Ιονίου και να προωθήσει την εικόνα του προς τα έξω.
Ο κ.Λουκίσας παραμένει Πρόεδρος και μέσα στον Οκτώβριο θα οριστικοποιηθεί η σύνθεση, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση οπότε θα λυθεί οποιαδήποτε αβεβαιότητα υπάρχει.
Δε γνωρίζω να υπάρχει κάποιου είδους κινητικότητα για Οργανισμό Τουρισμού. Όλοι μας μπορούμε να βοηθήσουμε στον τομέα του τουρισμού. Ο Δήμος όσο γνωρίζω όμως δεν ενδιαφέρεται για κάποια άλλη μορφή φορέα εκτός της Επιτροπής Τουρισμού.
Ο τουρισμός έχει την ιδιότητα να ακουμπά σε πολλούς τομείς του Δήμου. Θέματα όπως ασφάλειας και καθαριότητας άπτονται του τουρισμού. Εμείς πιέζουμε σε πολύ συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Πρόσφατα είχαμε συνάντηση με τον Διοικητής ΑΤ Ζακύνθου κ. Δίπλα όπου τοποθετήθηκε σε θέματα που αφορούσαν παραβατικότητα και ασφάλεια του νησιού. Μας έδωσε θετική εικόνα, τα προβλήματα 100% δεν έχουν λυθεί, όμως έχει καλυτερέψει η εικόνα.
Ζητήσαμε από τους tour-operators να ακολουθήσουν οι επισκέπτες ένα κώδικα συμπεριφοράς.
Έχει ξεκινήσει συζήτηση για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Χρειάζονται ενέργειες από ιδιώτες και την τοπική Αυτοδιοίκηση. Στο Δήμο θα συσταθούν ομάδες να δούμε πως ο Δήμος μπορεί να βοηθήσει. Ήδη επεξεργάζεται κάποια κίνητρα και θα υπάρξει διαβούλευση τους επόμενους μήνες για να έχουμε αποτελέσματα. Πρέπει βεβαίως να βοηθήσουν και οι επιχειρηματίες.
Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο IonianRadio.gr (08.10.2015)