ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ


Φιλοξενούμενος στην εκπομπή του Δημήτρη Τετράδη στο IonianRadio.gr ο Δήμαρχος Ζακύνθου κ.Παύλος Κολοκοτσάς - Η εκπομπή μεταδίδεται και μέσω Zantepress24
"Yπογράψαμε εμπορικές συναλλαγές τουριστικά, εμπορικά πολιτιστικά με το Δήμαρχο του Σαν Μαρίνο. Ο Δήμαρχος του Σαν Μαρίνο φεύγει από εδώ κατενθουσιασμένος.
Καταθέσαμε υπόμνημα στην Αναπλ.Υπουργό Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά με αφορμή το πανελλαδικό συνέδριο που έγινε από το Επιμελητήριο. Την υποδεχθήκαμε όπως αρμόζει και έμεινε ευχαριστημένη. Την ερχόμενη εβδομάδα έρχονται εδώ μηχανικοί για να καθοριστούν τα όρια αιγιαλού στην δημοτική ακτή. Ελπίζουμε και με τη βοήθεια της κ.Κουντουρά να έχουμε το έγγραφο που ορίζει τα όρια.Η Δημοτική Ακτή θα πάει προς αξιοποίηση , θα δημιουργηθεί μακέτα πως το σχεδιάζουμε και οπωσδήποτε θα παίξει ρόλο η ιδιωτική πρωτοβουλία
Αναγνωρίζουμε τα χρέη στη ΔΕΗ όμως δεν μπορούμε να τα εξοφλήσουμε αν δεν υπάρξουν πολύ μήνες δόσεις. Είναι 2 εκατ. που χρωστάνε τα νοικοκυριά και 1 εκατ. οι επιχειρηματίες.
Ακόμη δεν έχουμε πάρει τη ΣΑΤΑ του 2015.
Σε ένα χρόνο πετύχαμε ότι άλλοι δεν πέτυχαν σε 15 χρόνια.
Σύντομα θα αποφασίσουμε για το χώρο των απορριμμάτων. Τα μηχανήματα έρχονται τον Νοέμβριο. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι το θέμα αυτό θα λυθεί για πάντα.
Έχουμε να λύσουμε την υδροδότηση του νησιού και να δώσουμε καλή ποιότητα νερού. Χρειάζεται όμως λίγη υπομονή και όχι κάποιοι να ξεσηκώνουν τον κόσμο. Αν δεν λυθεί το θέμα των απορριμμάτων μην περιμένουμε τουρισμό.
Αδειοδοτούμε ειδικό χώρο όπου θα διαχειρίζονται όλα τα ογκώδη, στο τέρμα Αλυκών. Ότι είναι χρήσιμο θα ανακυκλώνεται.
Δικαιολογώ τους πάντες τ'ώρα για τα ογκώδη που άφηναν αλλά δεν θα κάνω το ίδιο και από τη στιγμή που θα λειτουργήσει ο χώρος.
Η κυκλοφοριακή μελέτη θα ολοκληρωθεί σύντομα, σήμερα την επικαιροποιούμε και σε ένα μήνα θα μας παραδοθεί. Αμέσως μετά περνά δημοτικό συμβούλιο και προχωράμε. Η Αλεξάνδρου Ρώμα δεν γνωρίζω αν θα ανοίξει 30/10, είναι θέμα της Περιφέρειας και θα το δούμε μαζί.
Η Πλατεία Σολωμού προχωρά . Στο τελευταίο ταξίδι μου στην Αθήνα δόθηκε εντολή από τον κ.Πατούλη της ΚΕΔΕ στον εργολάβο να προχωρήσει μέχρι τέλους.
Δεν θα υπάρχουν τα φουγάρα, θα πλακοστρωθεί, θα ηλεκτροφωτιστεί με κλασσικό φωτισμό και θα γίνει ένα στολίδι. Έχει περάσει αρχιτεκτονική επιτροπή και χρονικά βλέπω να τελειώνει μέχρι αρχές του νέου έτους, πάντα καιρού θέλοντος.
Με το θέατρο αν δεν τελειώσει μέχρι 31/12 θα απενταχθεί εις βάρος των δημοτών. Την Τετάρτη το πρωί έχουμε συνάντηση στην Περιφέρεια.

Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο IonianRadio.gr (12.10.2015)