Παύλος Κολοκοτσάς:
"Το θέμα διαχείρισης απορριμμάτων έχει να κάνει με τον πολιτισμό μας και τον τουρισμό μας. Βρισκόμαστε προς το τέλος της αδειοδότησης για τα ογκώδη. Εγώ το ΧΥΤΑ τον βρήκα κλειστό. Δυστυχώς η γραφειοκρατία και το κλειστό Κράτος οικονομικά μας καθυστέρησαν. Το θέμα διαχείρισης απορριμμάτων ή το διαχειριζόμαστε ή διαλύεται η Ζάκυνθος. Δεν θέλω να είμαι ο μοιραίος Δήμαρχος. Βρισκόμαστε προς το τέλος της αδειοδότησης.Αν δεν διαχειριστούμε σωστά τα απορρίμματα θα καταστραφούμε και πρέπει να το καταλάβουν οι ζακυνθινοί. Εμένα με ενδιαφέρει ο τόπος μου και την επομενη χρονιά να έχει αύξηση στον τουρισμό.
Δεν είπα τίποτα ακόμη για Λιβα. Υπάρχουν κάποιοι που ακόμη και μέσα από το Δήμο κωλυσιεργούν χρονικά και λόγω γραφειοκρατίας να λυθούν σοβαρά θέματα. Ο Λίβας αν χρειαστεί είναι μία λύση αλλά προσπαθώ να μη χρειαστεί
να τον αξιοποιήσω.
Τα απορρίμματα μας θα πρέπει να τα διαχειριστούμε στον τόπο μας και εμείς εδώ πρωτοπορούμε με ένα ευρωπαικό τρόπο διαχείρισης.
Κάνω αγωνα να σωθεί η Ζάκυνθος. Η βόμβα του Σκοπού αν εκραγεί, τελειώσαμε. Περίμενουμε να έρθουν τα μηχανήματα και αμέσως θα ανακοινώσω το μέρος που θα πάνε. Εχω την προσωρινή λύση για το που θα πάνε αλλά συνεχίζω και αναζητώ την οριστική λύση.
Ξεκίνησαν και συγκεντρώνουν χρήματα να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη κάτοικοι της Αγίας Μαρίνας , ο κ. Κούτσης και η παρέα του , χωρίς εγώ να έχω πάρει καμία απόφαση ακόμη.
Ευτυχώς η Πλατεία Σολωμού που είχα και την αμέριστη συμπαράσταση του Βουλευτή και Υφυπουργού Σταύρου Κοντονή έχει καλή κατάληξη. Ο εργολάβος έχει πάρει εντολή να κινηθεί πολύ γρήγορα και σύντομα θα είναι ολοκληρωμένο το έργο και μέσα στο 2015.
Με το Ναυάγιο συζητήσαμε με εκπροσώπους της Εκκλησίας για δημιουργία ενός φορέα διαχείρισης. Χρειάζεται συντήρηση, πέρυσι το μέρος ήταν ακατάλληλο και βρώμικο. Ο χώρος πρέπει να γίνει επισκέψιμος και να είναι ασφαλής. Το Ναυάγιο μας έχει αναδείξει , είναι ένα αριστούργημα και δεν πρέπει να το αφήσουμε να εξαφανιστεί, πράγμα που θα συμβεί αν δεν συντηρηθεί το κουφάρι του πλοίου.
Αυτοσυγκράτηση παρακαλώ όλους. Να μην πετάνε σκουπίδια και ογκώδη. Μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχει υπάρξει αδειοδότηση, θα έχουμε πάρει τα μηχανήματα και πιστεύω ότι θα έχει βρεθεί η οριστική θέση που δε θα επηρεάζει και τον υδροφόρο ορίζοντα. Δεν θα λογοδοτώ στη συνείδηση μου τον όρκο που έδωσα αναλαμβάνοντας Δήμαρχος

Ανδρέας Ξένος :
"Η σημερινή Δημοτική Αρχή κατεβηκε στις εκλογές και δεν είχε κανενα προγραμμα, Αγωνίζεται να ολοκληρώσει αυτά που είχε δρομολογήσει η παράταξη Μποζίκη, κάνει κωλοτούμπες από τις προεκλογικές του δημόσιες δηλώσεις και δεν έχει άλλη επιλογή παρά να ακολουθήσει ότι ακριβώς προβλέπει η μελέτη. Εγώ παρέλαβα το 2008 και ανέθεσα τη μελέτη, δεχόμενος λάσπη από πολλούς.
Η Δημοτική Αρχή πρέπει να ενημερώσει πλήρως τους ζακυνθινούς για το τι θέλει να κάνει. Εμείς από το συνδυασμό δεν τελειώσαμε ακόμη από την πολιτική ούτε αποσυρθήκαμε αλλά μας ενδιαφέρει άμεσα να λυθεί το πρόβλημα για τα επόμενα τουλάχιστον πενήντα χρόνια. Η Δημοτική Αρχή μάλλον έχει αυτοεγκλωβιστεί. Ο κ.Κολοκοτσάς τον Απρίλιο του 2014 είπε στον κ.Σπύρου να μην υπογράψει την μελέτη γιατί εκκρεμεί η απόφαη του ΣτΕ. Ο κ.Σπύρου αν προχωρούσε στη μελέτη σήμερα θα είχαμε δημοπρατήσει το έργο, και ίσως να κατασκευαζόταν το έργο. Πέντε μέρες πριν φύγει ο κ.Σπύρου από την ΠΙΝ με ρώτησε τι να κάνει με το δεσμευμένο ποσό και είπα ας το δουν και το ρυθμίσουν οι επόμενοι που θα αναλάβουν.
Οτι προσπαθεί να κάνει σήμερα η Δημοτική Αρχή με τη δεματοποίηση που δεν θα συμβεί λόγω ασύμφορου οικονομικού κόστους προσπαθούσαμε εμείς να κάνουμε με την ταφή.
Κινητή είναι η μονάδα μπορεί να μεταφέρεται αλλά τα δέματα που θα πάνε; το ζήτημα είναι πολιτικό και καμία επιτροπή δεν έχει δουλειά να αποφανθεί. Στην Ελλάδα αν δεν θέλουμε να λύσουμε ένα πρόβλημα το παραπέμπουμε σε μία επιτροπή.
Σημερα άκουσα τον κ.Αντίοχο που απέκλεισε την περιοχή του Γαλάρου. Νομοτελειακά οδηγείται η Δημοτική Αρχή σε αυτό που είναι αδειοδοτημένο. Τίποτα άλλο. Εμείς ουδέποτε κάναμε κωλοτούμπες , στηρίξαμε αυτό που πιστεύαμε ότι ήταν καλό για τη Ζάκυνθο. Εμείς τουλάχιστον φέραμε και 30 εκατομ. ευρώ στη Ζάκυνθο σε έργα.Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο IonianRadio.gr (27.10.2015)
Πατήστε εδώ για να δείτε όλη την συνέντευξη στο IONIAN RADΙΟ