Αντώνης Αντίοχος

"Ο φίλος μου ο Ανδρέας Ξένος έμεινε σταθερός και επέμενε στο Λίβα . Εμείς λέμε ότι θα παλέψουμε και για μόνιμη λύση που στο τέλος θα καταλήξουμε και θα είναι και στεγασμένος χώρος θα είναι στο Αεροδρόμιο. Δε θα διστάσουμε βέβαια να πούμε Λιβα αν χρειαστεί για να προστατέψουμε τη ζακυνθινή κοινωνία.
Aυτή τη στιγμή ο Σκοπός είναι απαγορευτικός. Υπηρχε υπάρχει θα υπάρχει ο Λίβας , και είναι κόστος για τη ζακυνθινή κοινωνία και το ζακυνθινό δημότη. Δεν είναι δυνατόν όμως σαν μόνιμη λύση να καταλήξουμε στο Λίβα.
Είναι καλό να σταματήσουν τα παραμύθια. Εμείς μιλάμε για ολοκληρωμένη διαχείριση. Απέχει η τότε συζήτηση που έκανε τότε ο Μποζίκης με τη συζήτηση που κάνουμε εμείς σήμερα όσο απέχει η γη από τον ήλιο.
Η Ζάκυνθος ζει από τον τουρισμό. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα σκουπίδια. Ιδανικός χώρος ήταν ο Σκοπός αλλά κάποιοι τον κατάντησαν έτσι όπως είναι σήμερα.

Η Πλατεία Σολωμού σύντομα θα έχει ολοκληρωθεί αλλά πάντως φουγάρα δεν θα υπάρχουν

Η Αλεξάνδρου Ρώμα ανήκε και ανήκει ακόμα στην ΠΕΖ. Εμείς συνεναίσαμε λόγω καλών σχέσεων που έχουμε.

Αύριο έχω συζήτηση με τον Υπουργό Γεωργίας και θα θέσω άμεσα τα ζητήματα και να αφήσουν τους νέους να μείνουν στην περιουσία του πατέρα τους. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο από την αγροτική οικονομία"


Γιάννης Φεραδούρος
"Εμείς δεν έχουμε ούτε καν συμμετοχή στην Επιτροπή για τα απορριμματα. Αναμένουμε τις αποφάσεις τους και θεωρούμε ότι ήδη έχουν αργήσει. Από τη στιγμή που έχει επικυρωθεί απο το ΣτΕ όπου και να πάνε ο καθένας θα μπορεί να προσφύγει και βάση της αποφασης αυτής να δικαιωθεί.
Ηδη χθες έπρεπε να φερουν θέμα και να προχωρήσουμε και στην απαλλοτρίωση όσο στρεμμάτων χρειάζονται με πολύ πολύ χαμηλή τιμή. Αυτή είναι η δική μας άποψη.
Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά. Κάτι επίσημο δεν έχουμε ότι κι εμείς ακούμε από εσάς, γνωρίζουμε. Δυστυχώς η εξεύρεση του ιδανικού χώρου από το 2006 είχε κατακυρωθεί ο ΛΙΒΑΣ. Επαναλαμβάνω όμως ότι ο χώρος δαιμονοποιηθηκε μόνο και μόνο για τον Ανδρέα Ξένο και Στέλιο Μποζίκη, ενώ όλες οι επιτροπές αυτό το χώρο υποδείκνυαν.

Η Ζάκυνθος σήμερα πιστεύω βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση από ότι την παραδώσαμε. Το κυρίαρχο είναι το οδικό δίκτυο και η διαχείριση των σκουπιδιών. Πράγματι θέλω να τονίσω κι ένα λάθος στη νοοτροπια των ζακυνθινών. Δεν μπορούν να πετάνε ότι να είναι και όπου να είναι και από την άλλη πλευρά η Δημοτική Αρχή να μας λέει δεν έχουμε που να τα παμε.

Οσο για την Υδρευση συνεχίζεται η υλοποίηση της δικής μας διοίκησης και θεωρώ όταν τελειώσει ο αγωγός θα δοθεί καλό και ποιοτικό νερό"


 Ακης Κοντονής 

" Την περασμένη Παρασκευή αρκετά σπίτια περιπου 35 κατοικίες γέμισαν τα ντεπόζιτα τους με καθαρό πετρέλαιο. Διαπιστώσαμε ότι υπήρξε διαρροή από κάποιο πρατήριο καυσίμων. Κάτι μπέρδεμα έγινε με τις σωλήνες του πρατηριου. Παραδέχτηκε το σφάλμα του και είπε ότι είναι διατεθειμένος να καθαρίσει τα ντεπόζιτα. Εμείς λόγω του ότι έγιναν κάποιες μηνύσεις καταθέσαμε και στην ασφάλεια ενημερώσαμε για τα στοιχεία που είχαμε και θα δούμε τι θα γίνει. Το θέμα του αγωγού διορθώθηκε το ίδιο βράδυ.
Εμείς αρχικά νομίζαμε ότι από κάποιο σπίτι υπήρξε η διαρροή και συνέβη αυτό.

Αυτό με το νερό στην Παναγούλα που υπήρξε μαύρο νερό ήταν από τις γεωτρήσεις. Κάναμε έλεγχο , είχε σιδηρο, το εξετάσαμε και αμέσως δώσαμε λύση και σταματήσαμε τις συγκεκριμένες γεωτρήσεις.

Η επέκταση του αγωγού στα ορεινά είναι έτοιμη για δημοπράτηση απλώς κοιτάμε σε ποιο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ να το εντάξουμε. Ετοιμο για δημοπράτηση είναι και το υπόλοιπο του αποχετευτικού στη Χώρα.

Με τη ΔΕΗ περιμένουμε την αποφαση των ασφαλιστικών μετρων, τουλάχιστον να σταματήσουμε να πληρώνουμε για ένα χρόνο

Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο IonianRadio.gr (28.10.2015)