ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Στην εκπομπή στο IonianRadio.gr o Θεοδόσης Φιλίππου μιλά για τη διαμάχη κατοίκων Αγριλιάς και ΔΕΥΑΖ για το πετρέλαιο στις υδροδεξαμενές τους - Νίκος Βαρδακαστάνης για τουρισμό  και Επιτροπή Διαβούλευσης - Λίλυ Μπουζιάνου ασκεί κριτική  στους αρμόδιους για την άσχημη πόλη.

Θεοδόσης Φιλίππου
"Οι δεξαμενές την περασμένη Παρασκευή γέμισαν πετρελαιο. Αδειάσαμε καθαρίσαμε τις δεξαμενές και την επόμενη ημέρα μας ενημέρωσαν ότι είχαν καθαρίσει τον αγωγό και μπορούσαμε να έχουμε καθαρό νερό. Ανοίξαμε και μπήκε πάλι πετρέλαιο. Εχει περάσει μια εβδομάδα, ενημέρωση απο τη ΔΕΥΑΖ δεν έχουμε. Από τα τοπικά ΜΜΕ ενημερώθηκα ότι την ευθύνη θα αναλάβει ο πρατηριούχος που εγώ μιλώντας μαζί του μου είπε ότι δεν έχει καμία ευθύνη. Είχε κάποια διαρροή στον περιβάλλοντα χώρο του πρατηρίου που πέρασε σε σωλήνα της ΔΕΥΑΖ που λόγω του διάτρητου δικτύου πέρασε στο νερό. Σήμερα ήρθε τεχνικός της ΔΕΥΑΖ μετά από φασαρίες κατοίκων της περιοχής και διαπιστωσε την μέχρι και σήμερα ύπαρξη πετρελαίου και μάλιστα ο κ.Κοντονής είπε ότι δεν καθαρίστηκαν καθόλου. Οι κάτοικοι έχουμε πάει σε δικηγόρο την κ.Στραβοπόδη και θα γίνει προσπάθεια να βρούμε μια συμβιβαστική λύση με τη ΔΕΥΑΖ σε αντίθετη περίπτωση προχωράμε με εξώδικα. Εμάς μας ενδιαφέρει να λυθεί το πρόβλημα και να μη χρειάζεται να πάρουμε εμφιαλωμένο νερό για να κάνουν μπάνιο τα παιδιά μας. Εμείς άλλο τρόπο δεν έχουμε. Αν ο κ.Κοντονής έχει άλλη εικόνα ότι όλες τις βλάβες θα τις επιδιορθώσει το πρατήριο ας το δουμε μαζί γιατί το πρατήριο δε δείχνει αυτή τη διάθεση.

Νίκος Βαρδακαστάνης

" Οι καταστροφικές πολιτικές των κυβερνήσεων ΄θίγουν βάναυσα τον τουρισμό. Θα έπρεπε να προσέχουν περισσότερο και να σκέφτοντ ςαι ότι ζουν άνθρωποι από τον τουρισμό. Παρόλο που ήρθε κόσμος ο τουρισμός δεν πήγε καλά στη Ζάκυνθο όσο αφορα την είσπραξη. Δεν τα βάφουμε μαύρα αλλά με τον όγκο των υποχρεώσεων που έχουμε δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε. Αυτές οι μεγάλες υποχρεώσεις που έχουμε δεν μας αφήνουν να σηκώσουμε κεφάλι.

Ο κόσμος που ήρθε στη Ζάκυνθο δεν ήρθε γιατί υπήρξαν ενέργειες από την Επιτροπή Τουρισμού, τουλάχιστον όχι ακόμη
Σύντομα θα κάνουμε συνάντηση με την Επιτροπή τουρισμού.
Γινεται μια συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας αναφορικά με περίπτερα που νοικιάζονται και συμμετέχουμε στις εκθέσεις. Υπάρχει ένα κομμάτι όχι ξεκάθαρο που σύντομα θα το δούμε.
Για να υπάρχει καλό αποτέλεσμα στις εκθέσεις πρέπει να γίνει σωστή δουλειά από εδώ από το νησί και από την Επιτροπή Τουρισμού. Γι αυτό εύχομαι αυτό το χειμώνα η Επιτροπή να λειτουργήσει σε τέτοιο βαθμό που θα φέρει αποτελέσματα. Πρέπει να λειτουργήσει γιατί είναι καλό για τον τόπο μας και τους επιχειρηματίες αλλά πρέπει να λειτουργήσει σωστά.

Σήμερα είχαμε επιτροπή διαβούλευσης που θα συνεχιστεί και αύριο λόγω απουσιών δικαιολογημένων που υπήρχαν. Συζητήθηκαν σήμερα θέματα της πόλης, ακόμη και ο Δήμαρχος είπε ότι η Πόλη είναι σε κακό χάλι. Το να μην αξιοποιούνται οι πλατείες , να μην υπάρχουν πεζόδρομοι, να μην έχουμε έξοδο στην πολη παρά μόνο είσοδο υπάρχει προβληματισμός. Εγώ αυτό το χειμώνα θα αγωνιστώ για το Βασιλικό και όπου συμμετέχω η δράση μου θα είναι δυνατή κι έντιμη ενώ θα έχει και αποτέλεσμα.

Σε πρόσφατη συνάντηση με τον κ.Νιοτόπουλο μας είπε ότι θα μας καλέσει να μας πει για την ξύλινη πεζογέφυρα αλλά και για μια καινούργια γέφυρα που σύντομα θα υλοποιηθεί. Πήραμε υποσχεση και για βελτιώσεις και διαπλατύνσεις στο δρόμο προς Βασιλικό. Επίσης υπόσχεση πήραμε για το δρόμο στο Αργάσι. Επειδή με ακούνε μέσω της εκπομπής σας από το Αργάσι ζητάω να υπάρξει κάποιος σεβασμός και όχι ο δρόμος να έχει μετατραπεί σε πάρκινγκ.
Αν δεν δρομολογηθούν οι υποσχέσεις του κ. Νιοτόπουλου θα είμαι εκεί θα του το θυμίζω με το δικό μου τρόπο. Κάτι ανάλογο έχουμε κάνει και με το Δήμαρχο για μια σειρά θεμάτωνΛίλυ Μπουζιάνου

Μου ζήτησαν συνάδελφοι να μπω μπροστά γιατί τους έκλεψαν στην κυριολεξία την υπογραφή του να μείνει ανοιχτή η Αλ.Ρώμα. Τους είπα μαζευτείτε, κάντε υπεύθυνη δήλωση ότι εξαπατηθήκατε κι εγώ θα μπω μπροστά. Οι υπογραφές αυτές που πήγα στην ΠΕΖ είναι αποδεικτικό για την Περιφέρεια ότι θέλουν το δρόμο κλειστό. Η υπόσχεση του κ.Νιοτόπουλου ήταν μέχρι 31/10 και όλοι περιμένουν ο δρόμος τη Δευτέρα να είναι ανοιχτός. Ηδη απέναντι από το κατάστημα μου έκλεισε μαγαζί με παπούτσια γιατί δεν δουλεύει το χειμώνα. Οι πληροφορίες που έχω είναι ότι κάποιες καφετέριες δούλεψαν καλύτερα και τίποτα άλλο. Οι συνάδελφοι που έβαλαν τις υπογραφές τους δεν σκέφτηκαν τι θα γίνει το χειμώνα.
Το κυκλοφοριακό στη Πόλη είναι σε άσχημη κατάσταση. Δεν έχουν κάνει τίποτα. Στο δρόμο του ΚΤΕΛ γυναίκα σήμερα το απόγευμα δέχθηκε επιθέσεις αδέσποτων σκύλων.
Απόγευμα ας προσπαθήσει κάποιος να παρκάρει στην πόλη.... Οι καταστηματάρχες και οι κάτοικοι κλείνουν τα πεζοδρόμια και αγνοούν τους πάντες. Πολλά παράπονα στη Λογοθετών να μηνν παρκάρει ο κόσμος.

Στην επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου συμμετέχω, την προηγουμενη φορά που ήμουν παρούσα δεν είχαμε δει αποτέλεσμα, σήμερα πήγε ο κ,Χριστόφορος.

Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο IonianRadio.gr (29.10.2015)