ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ


Τουλάχιστον αφοπλιστικές μπορούν να χαρακτηριστούν οι δηλώσεις του Προέδρου του Συλλόγου Τουριστικών Επιχειρηματιών Βασιλικού "Ο ΣΚΟΠΟΣ" , κ.Νίκου Βαρδακαστάνη,στο IonianRadio.gr και στο δημοσιογράφο Δημήτρη Τετράδη, ο οποίος απάντησε σε όσους επικαλούνται ότι είναι προσωπική τους τους επιτυχία η φετινή τουριστική αύξηση της Ζακύνθου, δηλώνοντας χαρακτηριστικά : "Ο κόσμος που ήρθε φέτος στο νησί μας δεν ήρθε γιατί υπήρξαν ενέργειες από την Επιτροπή Τουρισμού, αλλά λόγω της φυσικής του ομορφιάς", ενώ επεσήμανε καυτηριάζοντας τις καταστροφικές πολιτικές των Κυβερνήσεων ότι, " τουριστική αύξηση είχαμε, όχι όμως και εισπρακτική".
Ο κ.Βαρδακαστάνης ο οποίος πέρα από μέλος της Επιτροπής Τουρισμού, συμμετέχει και στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Ζακύνθου, σχολιάζοντας την τελευταία συνεδρίαση της (Επιτροπής Διαβούλευσης) δήλωσε με νόημα, "Ασπάζομαι τις απόψεις του Δημάρχου ότι η Πόλη μας βρίσκεται σε κακό χάλι" και πρότεινε λύσεις...
Στην ίδια συνέντευξη (στο IonianRadio.gr ) ο κ.Βαρδακαστάνης αναφέρθηκε στα αποτέλεσματα της συνάντησης του με τον Αντιπεριφερειάρχη κ.Λ.Νιοτόπουλο.
Μεταξύ άλλων δήλωσε: "Οι καταστροφικές πολιτικές των κυβερνήσεων ΄θίγουν βάναυσα τον τουρισμό. Θα έπρεπε να προσέχουν περισσότερο και να σκέφτοντ ςαι ότι ζουν άνθρωποι από τον τουρισμό. Παρόλο που ήρθε κόσμος ο τουρισμός δεν πήγε καλά στη Ζάκυνθο όσο αφορα την είσπραξη. Δεν τα βάφουμε μαύρα αλλά με τον όγκο των υποχρεώσεων που έχουμε δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε. Αυτές οι μεγάλες υποχρεώσεις που έχουμε δεν μας αφήνουν να σηκώσουμε κεφάλι.
Ο κόσμος που ήρθε στη Ζάκυνθο δεν ήρθε γιατί υπήρξαν ενέργειες από την Επιτροπή Τουρισμού, τουλάχιστον όχι ακόμη
Σύντομα θα κάνουμε συνάντηση με την Επιτροπή τουρισμού.
Γινεται μια συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας αναφορικά με περίπτερα που νοικιάζονται και συμμετέχουμε στις εκθέσεις. Υπάρχει ένα κομμάτι όχι ξεκάθαρο που σύντομα θα το δούμε.
Για να υπάρχει καλό αποτέλεσμα στις εκθέσεις πρέπει να γίνει σωστή δουλειά από εδώ από το νησί και από την Επιτροπή Τουρισμού. Γι αυτό εύχομαι αυτό το χειμώνα η Επιτροπή να λειτουργήσει σε τέτοιο βαθμό που θα φέρει αποτελέσματα. Πρέπει να λειτουργήσει γιατί είναι καλό για τον τόπο μας και τους επιχειρηματίες αλλά πρέπει να λειτουργήσει σωστά.
Σήμερα είχαμε επιτροπή διαβούλευσης που θα συνεχιστεί και αύριο λόγω απουσιών δικαιολογημένων που υπήρχαν. Συζητήθηκαν σήμερα θέματα της πόλης, ακόμη και ο Δήμαρχος είπε ότι η Πόλη είναι σε κακό χάλι. Το να μην αξιοποιούνται οι πλατείες , να μην υπάρχουν πεζόδρομοι, να μην έχουμε έξοδο στην πολη παρά μόνο είσοδο υπάρχει προβληματισμός. Εγώ αυτό το χειμώνα θα αγωνιστώ για το Βασιλικό και όπου συμμετέχω η δράση μου θα είναι δυνατή κι έντιμη ενώ θα έχει και αποτέλεσμα.
Σε πρόσφατη συνάντηση με τον κ.Νιοτόπουλο μας είπε ότι θα μας καλέσει να μας πει για την ξύλινη πεζογέφυρα αλλά και για μια καινούργια γέφυρα που σύντομα θα υλοποιηθεί. Πήραμε υποσχεση και για βελτιώσεις και διαπλατύνσεις στο δρόμο προς Βασιλικό. Επίσης υπόσχεση πήραμε για το δρόμο στο Αργάσι. Επειδή με ακούνε μέσω της εκπομπής σας από το Αργάσι ζητάω να υπάρξει κάποιος σεβασμός και όχι ο δρόμος να έχει μετατραπεί σε πάρκινγκ.
Αν δεν δρομολογηθούν οι υποσχέσεις του κ. Νιοτόπουλου θα είμαι εκεί θα του το θυμίζω με το δικό μου τρόπο. Κάτι ανάλογο έχουμε κάνει και με το Δήμαρχο για μια σειρά θεμάτων"