ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

"Θα μιλήσω για το Καλαμάκι που είχαμε ένα συμβούλιο - ανοιχτή συνομιλία με πρωτοβουλία του Προέδρου του τοπικού συμβουλίου τον κ.Τάσο Κακολύρη,την Παρασκευή και συζητήσαμε για το θέμα των απορριμματων. Ζητήσαμε με επιστολή από το ΦΟΔΣΑ να μας ενημερώσει για το χρόνο λειτουργίας του Σκοπού. Για το θέμα του ΛΙΒΑ δεν είμαστε εμείς που θα αποφασίσουμε. Η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε υποδείξει το χώρο, , εμείς δεν θα αποφασίσουμε, εμείς θέλουμε τη λύση. Η κατάσταση δεν πάει άλλο κι εμείς δεν θα κάνουμε πίσω. Αν δε βρεθεί ο χώρος και δεν ξεκαθαρίσει το τοπίο θα κλείσει ο ΣΚΟΠΟΣ.

Δεν έχω συναντηθεί με το κ.Μυλωνά ούτε γνωρίζω αν έχει επικοινωνήσει με τον κ.Μάργαρη που είναι Πρόεδρος του Συλλόγου μας. Περιμένουμε απάντηση στο έγγραφο μας το οποίο έχει σταλεί και στον κ.Νιοτόπουλο.
Αν η απόφαση του ΦΟΔΣΑ δεν μας ευνοεί πιθανόν να κλείσουμε το ΣΚΟΠΟ.
Χρόνια φοβόμαστε γιατί τελικά δεν προχωράει τίποτα σε αυτό το τόπο και δε μπορεί το Καλαμάκι 20 χρόνια τώρα να ζει αυτό το ζήτημα με τα σκουπίδια.

Τα σκουπίδια είναι όλων μας και κάπου πρέπει να πάνε.

Φέτος σοβαρό πρόβλημα στο Καλαμάκι είχαμε με το νερό. Εγώ συγκεκριμένα που μίλησα με τον κ.Κοντονή της ΔΕΥΑΖ μου είπε ότι έγινε κάποια δολιοφθορά, έγιναν μυνήσεις και για καιρό δεν μας έδιναν νερό. Επίσης στείλαμε προχθές έγγραφο και στη ΔΕΥΑΖ για να πάρουμε απαντήσεις. Βεβαίως κινδυνεύουμε και από τα τρωκτικά.

Ο Σύλλογος μας είχε προσλάβει έναν εργάτη για τα σκουπίδια στο Καλαμάκι γιατί ο Δήμος δεν είχε τη δυνατότητα.
Πιστεύω ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα και ότι ροκανάνε το χρόνο μέχρι να έρθουν οι επόμενες εκλογές. Εμείς λοιπόν αναμένουμε τις εξελίξεις. Περιμένουμε να δούμε αν θα μας απαντήσουν ότι έχει βρεθεί χώρος. Οταν βλέπουμε ότι κωλυσιεργεί χρόνια αυτή η κατάσταση είμαστε αποφασισμένοι φέτος περισσότερο παρά ποτέ.


Διονύσης Γουάστωρ 

" Πολλά τα μέτωπα και μεγάλα. Ας ξεκινήσουμε από το ΛΙΒΑ. Ο σημερινός δήμαρχος είχε σημαία του ΟΧΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑ. Η πολιτική του είναι παραπλανητική και μόνο στόχο έχει να τα πάει στο ΛΙΒΑ. Οταν εγώ διεκδίκησα τη στήριξη της ΝΔ ο κ.Αγγελάκας που ήταν Πρόεδρος της Επιτροπής που θα αποφάσιζε για τους υποψήφιους δημάρχους της ΝΔ πανελλαδικά. Τότε λοιπόν μου είπε ο κ.Αγγελάκας ότι πως να είμαι υποψήφιος αφού δεν στηρίζω τη δική του γραμμή για το ΛΙΒΑ, όπως επίσης μου είπε ότι ειρωνεύτηκα το μνημόνιο και βέβαια μου έκανε λόγο και για τα γήπεδα των τένις. Εγώ κόπηκα από τη στήριξη της ΝΔ γιατί ήμουν όπως μου είπε πρωταγωνιστής στην υπόθεση του ΛΙΒΑ, Να ρωτήσω λοιπόν ο επόμενος τι του έταξε;
Ο καθένας από κει και πέρα ας βγάλει τα συμπεράσματα του. Μάλιστα η ΝΟΔΕ από εδώ φωτογράφιζε την υποψηφιότητα μου.
Αυτά δεν έχουν σημασία τώρα, είναι παρελθόν. Ομως έχουν σημασία με το όσα θα συμβούν με τη μεθόδευση των απορριμμάτων. Η σημερινή δημοτική αρχή δε κάνει τίποτα άλλο παρά να φέρει τα πράγματα έτσι που να πει ότι μόνη λύση είναι στο ΛΙΒΑ . Εύχομαι να βγω ψεύτης αλλά φοβάμαι μη γίνει κανένα ατύχημα στο ΛΙΒΑ και βρεθούν απορριματοφόρα και εργαζόμενοι στη θάλασσα. Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου. Εύχομαι να είμαι λάθος.

Κάτι μυρίζει με την ακύρωση του διαγωνισμού. Εμένα προσωπικά με ενδιαφέρει να μάθω η Δημοτική Αρχή απέσυρε το διαγωνισμό ή από κάπου αλλού , από το υπουργείο , ακυρώθηκε;

Πολύ φοβάμαι ότι μάλλον από αλλού κόπηκε και αυτό είναι πολύ σοβαρό.

Δείτε το προεκλογικό πρόγραμμα της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Κάνουν ακριβώς τα αντίθετα. Κατηγορούσε τη Πλατεία Σολωμού και στις 109/2015 πήγε και την έσκαψε. "Έστειλε το λόχο στη μάχη χωρίς να δει αν υπάρχουν όπλα και σφαίρες (χρήματα για το έργο)". Άλλα λέγανε και άλλα κάνανε. Αρα είναι ιμιτασιον το πρόγραμμα των προηγούμενων.

Το θέμα των απορριμμάτων είναι θέμα επιβίωσης. Αν ο ΛΙΒΑΣ δεχτεί τα σκουπίδια θα μολυνθεί ο υδροφόρας ορίζοντας . Εμείς σαν Κίνηση Πολιτών το επόμενο Σάββατο καλώ στο Καταστάρι σε συγκέντρωση που θα γίνει με θέμα αυτό όλους τους Ζακυνθινούς να συμμετέχουν,
για να προστατέψουν τους εαυτούς τους , τα παιδιά τους.

Θα μου φέρουν την απόφαση για να την μελετήσω και να δω βάση ποιου σκεπτικού την απέρριψαν.

Για το θέμα των γηπέδων των τένις δικαιωθήκαμε. Δείτε το αποτέλεσμα.


Λίλυ Μπουζιάνου
"Το καλοκαίρι είχε υποσχεθεί ο κ.Νιοτόπουλος ότι θα έκλεινε η Αλ.Ρώμα και 31/10 θα άνοιγε πάλι. Ο κόσμος πιστεύοντας ότι ο λόγος του Νιοτόπουλου θα ισχύει μέχρι τέλος Οκτωβρίου σε υπογραφές που του ζητήθηκαν , υπέγραψαν. Πλέον ρωτάνε γιατί δεν έχει ανοίξει ακόμη. Χθες που φύγαμε από την σύσκεψη μάλιστα ο κ. Τσώλος που είδε ότι είχε ανοίξει πήγε κι έβαλε τη μπάρα.

Εγινε κάποια σύσκεψη στο Δήμο να δοθεί στον κ.Ηλιόπουλο εντολή για κυκλοφοριακή μελέτη. Δεν κλήθηκε ο Εμπορικός Σύλλογος και μου είπαν ότι ο κ.Γαργαλέας του Επιμελητηρίου βρέθηκε τυχαία στο Δήμο και άκουσε τη συζήτηση.
Χθες στη σύσκεψη, μας είπε ο κ.Γαργαλέας ότι δεν βρέθηκε τυχαία όπως ο κ. Τσίπηρας υποστήριζε κατ επανάληψη επισημαίνοντας του μάλιστα ότι παραπονέθηκε η κ.Μπουζιάνου. Αυτά είναι για να γελάμε.
Xθες το Επιμελητήριο ήρθε σύσσωμο στη σύσκεψη, εγώ και οι Μυλωνάς και Γιαννάτος από τον Εμπορικό Σύλλογο και ο κ.Πλέσσας από κάποιο σύλλογο "της πλατείας" μάλλον, και από το σύλλογο παραλίας ήταν ο κ.Λογοθέτης. Δεν είχαν καλεστεί ο φαρμακευτικός σύλλογος που έχει κάνει και προσφυγή κατά της απόφασης.
Δεν ήταν καλεσμένο ούτε το τεχνικό επιμελητήριο.Παλιότερα και ο κ.Αρκαδιανός Γιάννης , επι Μυλωνά, είχε δώσει και πραγματικές λύσεις καθώς και ο Αστυνομικός Δ/ντής κ.Δίπλας και ο Διοικητής της Τροχαίας κ.Τσώλος.

O κ.Στάθης Λογοθέτης επεσήμανε ότι πρέπει να υπάρξει μια σωστή κυκλοφοριακή μελέτη. Ολοι συμφωνήσαμε ότι πρέπει να υπάρξει μία σωστή κυκλοφοριακή μελέτη και μετά δε νομίζω ότι κανείς θα διαφωνήσει να πεζοδρομηθεί και μέχρι τη Λούμπα

Δε γνωρίζουμε πότε θα συμβεί. Από υποσχέσεις έχουμε χορτάσει. Παρανόμως την κρατάνε κλειστή και μέχρι να έχει απαντήσεις ο κ.Νιοτόπουλος.
Ουσιαστικά η ερώτηση του ήταν τι μου λέτε να παρανομήσω;;;
Εμείς σαν Εμπορικός Σύλλογος απαντάμε ότι δεν υπήρχαν προβλήματα τα προηγούμενα χρόνια και δεν έχουμε καταλάβει γιατί τώρα υπάρχουν αυτά τα προβλήματα. Εχω τρελαθεί στο να μη βλέπω κάποιος να έχει συνέπεια στα λόγια του.
Ο κ.Λεωνίδας Πλέσσας εκβιαστικότατα απευθυνθηκε ότι αν ανοίξει ο δρόμος θα πρέπει να μαζευτούν τραπεζια και να δοθούν κλήσεις από την Τροχαία.
Εμείς αύριο θα δώσουμε την νέα μας πρόταση μας σαν Σύλλογος "Κλειστή το Καλοκαίρι και ανοιχτή το χειμώνα η Αλεξάνδρου Ρώμα μέχρι να γίνει η κυκλοφοριακή μελέτη και μετά να ακολουθηθεί και να εφαρμοστεί ότι είναι νόμιμο.

Η πόλη είναι ένα μπάχαλο.
Το άλλο που κατάλαβα χθες από τον Αστυνομικό Δ/ντή είναι ότι εμείς πεισματικά επιμένουμε να μείνει ανοιχτή η Αλεξάνδρου Ρώμα. Αυτό του έχουν μεταφέρει.

 
Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο IonianRadio.gr (05.11.2015)