ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ


Λεωνίδας Πλέσσας
. Είναι κάτι που έπρεπε να είχε γίνει αλλά σήμερα πιστεύω είμαστε κοντά να το πετύχουμε. Χωρίς κυκλοφοριακή μελέτη δεν μπορεί όμως να γίνει τίποτα. Μέχρι τα Χριστούγεννα η μελέτη θα έχει περάσει. Επίσης αρμόδιο για τη διαβούλευση είναι και το Τεχνικό Επιμελητήριο. Παρόλο που υπάρχει γκρίνια είμαστε σε πολύ καλό δρόμο.
Είπα στην κ.Μπουζιάνου ο δρόμος να μείνει ώς έχει για την εορταστική περίοδο, να μείνει κλειστός, να στολιστεί στο επόμενο 15νθήμερο να γίνουν κάποια happenings για να έχει λόγο ο κόσμος να κατεβαίνει κι έτσι να βλέπει και τα μαγαζιά".
Ετυχε ο κ.Γαργαλέας να ήταν εκεί και να είδε τη μελέτη. Κανείς δεν την είχε δει και μάλιστα ο κ.Τσίπηρας είπε ότι θα κατεβάσει τη διαβούλευση να την δούμε και να αποφασίσουμε.

Ιστορικό Κέντρο και Αλεξάνδρου Ρώμα θα πεζοδρομηθούν. Ετσι πρέπει να γίνει. Εγώ δε στηρίζω τη Δημοτική Αρχή να πω ότι είναι τέλεια. Ξέρει κανείς τι συμβαίνει στη Δημαρχία; Εγώ έχω φρίξει . Τους είπα κλείστε τη να ξεκινήσετε από την αρχή.

Απο το καιρό που βγήκε η Δημοτική Αρχή παρενέβηκα και τα τραπεζοκαθίσματα μπήκαν σε τάξη.

Εγώ για τη Πλατεία Σολωμού δεν έχω δει τη μελέτη. Εγώ ήθελα Πλατεία και όχι δάσος, να φαίνονται τα κτίρια , λίγα λουλούδια όπως παλιά. Η διαβούλευση που ενέκρινε περισσότερα φώτα κλπ, όπως το επιμελητήριο, ίσως να ξέρει περισσότερα. Πάντως σε πρώτο πλάνο βλέπω πολλά δάσος, πολλά δέντρα μπροστά από το Σολωμό. Επρεπε να γίνει όπως παλιά. Η άποψη όμως του επιστήμονα και της Δημοτικής Αρχής ήταν αυτή.

Εγώ εκείνο που θα ήθελα και το λέω και στους νεότερους είναι να μπουν μέσα στο σύλλογο και μηχανικοί, έχω επαφή με μία αρχαιολόγο και να δουλέψουν για το κομμάτι αυτό. Ο σύλλογος έχει το δικαίωμα να προβεί σε καταγγελία αν δεν κάποιο κτίριο δεν τηρεί αυτά που πρέπει ως προς την ιστορικότητα του τετραγώνου.

Ο ΟΤΕ ποτέ δε βάφτηκε. Πήγα στον Αντιδήμαρχο κ. Στάθη αλλά δεν καταλάβαινε. Πήγα στο Δήμαρχο. Του εξήγησα. Μόλις έκανε μια μικρή παρέμβαση ο ΟΤΕ βάφτηκε.

Γιάννης Κεφαλληνός

" Σαν πολίτης θα πω για την εικόνα της πόλης. Τι εικόνα , την βλέπετε. Βασιλεύει ακόμη η αλαζονεία της μετριότητας. Δεν ήθελαν τον Παυλόπουλο ενώ θα έπρεπε να σκεφτούν ότι θα γινόταν επίτιμος δημότης του νησιού και θα ακουγόταν η Ζάκυνθος.
Δε μπορεί να λέει ο Αρμένης "εμείς είμαστε η συνείδηση της πολιτείας" Κι εμείς τι είμαστε;
Ούτε δράση ούτε ανάδραση υπάρχει. Μόνο απόδραση βλέπω να υπάρχει.

Λυπάμαι που οι συντοπίτες μου κατέβηκαν να βαρέσουν για το θέμα του κυνηγιού και να μην αντιδράνε για τα υπόλοιπα θέματα.

Τα κρουαζιερόπλοια που ήρθαν φέτος ήταν 6-7. Κέρκυρα και Κεφαλλονιά δε θέλω να ξέρω γιατί θα αρρωστήσω.
Οταν γίνεται μια έκθεση τουρισμού ή ναυτιλιακή, δεν πάει κάποιος που να ξέρει , κάποιος που να έχει σχέση με το αντικείμενο και να εκπροσωπήσει επίσημα το νησί.
Οι επιχειρηματίες του τουρισμού μπορούν να ενισχύσουν το κοινωνικό παντοπωλείο.

Στην Επιτροπή Τουρισμού δεν συμμετέχω γιατί δεν με κάλεσαν ποτέ. Τά έχω καλά με τον εαυτό μου αφού δεν με θέλουν δεν υπάρχει θέμα. Ας πούμε ο Αντιδήμαρχος Λαγανάς ο κ.Μποτώνης μπορεί να γνωρίζει περισσότερα.

Παράπονα υπήρξαν από περιοχή Λαγανά!!!!!!!! Τα χόρτα τα άφησαν επίτηδες φέτος για να κάνουν επιλογή οι επισκέπτες, να παίρνουν καλάμια , σανό κλπ

Ολα λειτουργούν ρολόι . Στη πόλη ο άλλος Αντιδήμαρχος μας έλεγε θα φύγουν ναύλον, ταμπέλες... Γιατί δεν έφυγαν;;;

Είμαι τοπικιστής. Αγαπάω τη Ζάκυνθο. Οι επιτροπές πρέπει να είναι ολιγομελείς και δεν χρειάζονται πομποφανίες. Πρώτα κάνεις κάτι και μετά το ανακοινώνεις.

Τη διαφήμιση πρέπει να την κάνεις στοχευμένα και να έχεις βελτιώσει κάποιες περιοχές.

Γιάννης Φεραδούρος

"Τα δύο πρώτα θέματα ήταν για το διαγωνισμό διαχείρισης των απορριμμάτων. Ο Δήμαρχος απουσίαζε και Δημαρχεύων ήταν ο κ. ΑντίοχοςΞανά σήμερα είμαστε στο σημείο μηδέν. Ο χρόνος μας έχει ξεπεράσει και δεν πιστεύω ότι σε 2 μήνες θα βρεθεί αυτός που θα αναλάβει το έργο. Απουσίαζε από τη συνεδρίαση μόνο ο κ.Κωνσταντίνου . Ο κ. Αντίοχος δεσμεύτηκε ότι ο Δήμαρχος σύντομα θα φέρει το χωροταξικό στη Συνεδρίαση.
Η θέση μας παρόλο που έχει δαιμονοποιηθεί είναι ξεκάθαρη. Το ΣτΕ έχει αποφανθεί. Σήμερα για μια φορά ακόμη αναφέρθηκε ο ΛΙΒΑΣ και μάλιστα ο κ.Κάρδαρης που ήταν παρών είπε ότι και το 2006 και το 2008 και το 2010 ο ΛΙΒΑΣ επιλεγόταν. Ψηφίστηκε ή έγκριση της μελέτης μόνο από την πλειοψηφία. Οι υπόλοιποι λόγω ασάφειας ως προς τον χώρο, ψηφίσαμε παρών.