ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ


Σωτήρης Παπαδόγκωνας

''Την Κυριακή έγινε μια συγκέντρωση ενόψει των αγώνων που θα συμμετέχει η ομάδα αλλά και για να ενημερώσουμε το τι ενέργειες έχουμε κάνει για τη διεκδίκηση κολυμβητήριου και τοπικά και κεντρικά.
Πρόβλημα είναι και η συντήρηση του κτιρίου του ΑΝΟΖ, Στις επαφές με όλες τις αρχές που κάνουμε όλοι αρχικά συμφωνούν αλλά ενώ υπάρχει διάθεση δεν ολοκληρώνουν την αποκατάσταση του κτιρίου. Μας τονίζουν ότι υπάρχει μία ανακολουθία στο που ανήκει αυτό το ακίνητο. Εμάς μας παραχωρήθηκε από τον Οργανισμό Τουριστικά Ακίνητα. Αυτή τη στιγμή γίνεται μια προσπάθεια , από τις αρχές να δουν που ανήκει. Είπαν ότι όταν ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά θα προχωρήσουν στην αποκατάσταση.
Πριν λίγες ημέρες στην Επιτροπή Διαβούλευσης κι εκπροσωπώντας τον ΑΝΟΖ ο Δήμαρχος μου είπε οτι δουλεύει με σκοπό την αντιμετώπιση αποκαταστασης του κτιρίου και τη διεκδίκηση του κολυμβητηρίου. Με τον Αντιπεριφερειάρχη υπήρξε δέσμευση προ 20 ήμερου ότι κάνει ότι καλύτερο μπορεί και όσο για τον κ. Κοντονή έγινε συνάντηση μεταξύ των εκλογών όπου μας έφερε πρόβλημα όχι τη δημιουργία του κολυμβητηρίου αλλά τη μετέπειτα συντήρηση του που έχει μεγάλο κόστος.

Δεν έχουμε καμία χορηγία από κανέναν . Τα παιδιά του ΑΝΟΖ πήραν μια πρωτοβουλία, ενόψει των Χριστουγέννων γιατί ο αθλητισμός δεν είναι μόνο μετάλλια. Εχουν δεχτεί τα εύσημα από πολλές περιοχές όπου έχουν συμμετάσχει σε αγώνες. Μου πρότειναν να συγκεντρώσουμε μεταχειρισμένα παιχνίδια με σκοπό να τα στείλουν στην Μυτιλήνη ώστε τα παιδιά-πρόσφυγες εκεί να έχουν ένα παιχνίδι , να ξεφεύγει το μυαλό τους.
Τα παιδιά του ΑΝΟΖ ποτέ δεν ξεχνάνε την ομάδα τους ακόμη κι αυτά που έχουν μπει στην τριτοβάθμια. Πρέπει όλοι να ενωθούμε και να διεκδικήσουμε αυτό το κολυμβητήριο, που δεν είναι μόνο για τον ΑΝΟΖ. Πρέπει να μην σταματήσουμε να το διεκδικούμε. Σήμερα ο Υπουργός μας ενέκρινε ένα ποσό 600.000 για το ΠΩΣΕΙΔΩΝΙΟ Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης. Χαιρόμαστε αλλά νιώθουμε άσχημα που η γενέτειρα του ακόμη το διεκδικεί. Οι γείτονες μας οι Κεφαλλονίτες έχουν δύο κολυμβητήρια.
Όποιος μιλάει για κολυμβητήριο δεν έχει άρνηση. Όλοι συμφωνούν ότι το έργο αυτό είναι διεκδίκηση και οφειλή στα παιδιά του νησιου. Μπορούμε να δεχτούμε ακόμη και το λιγότερο δηλαδή ένα κολυμβητήριο 25 μέτρων ανοιχτό.

Και οι τρεις φορείς είναι συντεταγμένοι και ευθυγραμμισμένοι να διεκδικούν το κολυμβητήριο. Ας δουν οι υπεύθυνοι να βρουν τη λύση. Εμείς έχουμε μελέτες που δείχνουν ότι τα λειτουργικά έξοδα δεν είναι 600.000 ευρώ όπως ισχυρίζεται ο Υπουργός μας αλλά τα λειτουργικά είναι πολύ λιγότερα. Εδώ ιδιώτες σκέφτονται να κάνουν κολυμβητήριο που οι ιδιώτες σίγουρα έχουν το κέρδος στο μυαλό τους.

Λίλυ Μπουζιάνου
"Δεν είχαμε καμία εξέλιξη όσο αφορά την Αλεξάνδρου Ρώμα δυστυχώς. Επικοινώνησα με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη γιατί διάβασα στον τοπικό τύπο ότι υπάρχει προγραμματισμένη σύσκεψη αλλά ο ίδιος μου είπε ότι δε συνέβαινε κάτι τέτοιο και δεν είχε προγραμματιστεί κάποια σύσκεψη.
Με το Γ.Ε.ΜΗ καταλαβαίνουμε ότι είναι ένα ποσό των 50 ευρώ αλλά είναι συν όλα τα υπόλοιπα. Είμαστε όπως ενημερώθηκα ο πρώτος σύλλογος που αντιδρά. Τουλάχιστον θα παλέψουμε και δεν θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα.


Γιάννης Στάθης

"Όντως η συντήρηση ενός κολυμβητηρίου είναι μεγάλη. Αυτό βέβαια δεν είναι δικαιολογία. Την ευθύνη την έχει ο Δήμος από τη στιγμή που θα του το παραδώσουν. Ας το φτιάξει η Πολιτεία πρώτα κι εμείς σαν Δήμος θα αναλάβουμε τη συντήρηση του. Παραδοσιακά η Ζάκυνθος στο τμήμα κολύμβησης πάει καλά και έχει διακρίσεις.

Εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτα γιατί είμαι απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ, δεν τα πάω πολύ καλά, και ως γνωστόν φέρθηκε αντιδημοκρατικά στο θέμα του να είμαι εκπρόσωπος του Δήμου στο Λιμενικό Ταμείο. Με παρέμβαση που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στον κ.Παναγιωτόπουλο και αγνοώντας τη θέληση του Δημάρχου με έκοψαν. Ο τρόπος που κυβερνάνε είναι απαράδεκτος και απόφασισα να μην έχω καμία επαφή με αυτούς τους ανθρώπους. Ο Δήμαρχος έχει καλές σχέσεις και μπορεί να κάνει ενέργειες.

Είμαστε μία ομάδα στη Δημοτική Αρχή. Οταν κάποιος δεν έχει διαχωρίσει την θέση του απο την πλειοψηφία τότε είμαστε μία ομάδα. Ο καθένας μας όμως έχει και μια προσωπική παρουσία και κρίνεται από τον κόσμο.

Η παιδική χαρά δίπλα από τα τένις είναι ευθύνη του Δήμου. Εψαξα τρόπο να κάνουμε μεταφορά της παιδικής χαράς δίπλα στα τένις , εκεί που διαμορφωσε ο κ. Μποζίκης για να γίνει νέο γήπεδο. Η κ. Ζουπάνου από την Κτηματική μου είπε ότι δεν μπορεί να γίνει καμία παρέμβαση αν δε χαραχτεί ο αιγιαλός.
Είχα πει ότι ποτέ δε θέλω να γίνω δημόσιος υπάλληλος. Περιμένουμε τη χάραξη του αιγιαλού για να βάλουμε δύο παιχνίδια μέσα να παίζουν τα παιδάκια. Με 30-40 χιλιάδες θα βάζαμε παιχνίδια μέσα. Μας δυσκολεύει η χάραξη αιγιαλού κι ένα χαρτί από τον ΕΟΤ. Επίσης μου είπε η κ. Ζουπάνου ότι εκκρεμεί δικαστική απόφαση γι αυτό το χώρο. Εκλεισε η παιδική χαρά γιατί είναι επικίνδυνα πλέον τα όργανα, δεν μπορούν να αντικασταθούν τα όργανα γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε εργασίες, ξήλωμα και τοποθέτηση νέων. Μπορούν να γίνουν μικρές επισκευές με ανοχή των υπηρεσιών. Ολα τόσα χρόνια που φτιάχνονταν στην περιοχή είναι παράνομα.
Η παιδική χαρά πίσω από το Κοκκινο Βράχο θα φτιαχτεί από το Λιμενικό Ταμείο όπου έχει περάσει , όπως και η παιδική χαρά στο σχολείο του Αμμου
Η κ.Ζουρμπάνου είναι προβληματισμένη για τη παιδική χαρά. Θα μιλήσω αύριο μήπως καταφέρουμε να προχωρήσει η απόφαση αιγιαλού, να φτιάξουμε την ήδη υπάρχουσα παιδική χαρά. Να προλάβουμε να πηγαίνουν τα παιδιά μας και όχι τα παιδιά των παιδιών μας.
Εγιναν λάθη για το διαγωνισμό και θεωρώ οτι ο Δήμαρχος θα πρέπει να δώσει εντολή να βρεθεί ο λόγος. Δεν δικαιολογείται να πηγαίνουμε σε ένα διαγωνισμό και να συναντάμε παραλείψεις.
Για τη θέση ΛΙΒΑ διαφωνώ. Επειδή κατηγορούν τον Δήμαρχο θα πω ότι δε θέλει και ο ίδιος το ΛΙΒΑ. Καποιοι θέλανε να κατευθύνουν τα σκουπίδια στο ΛΙΒΑ. Πήγα στις Ορθωνιές και ήμουν εναντίον του να πάνε τόσο ταξίδι τα σκουπίδια. Ισως να καταλήξουμε σε ένα αποτέλεσμα που θα είναι το ιδανικό. Ας κάνουμε υπομονή μία εβδομάδα".