ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ


Στον δημοσιογράφο Δημήτρη Τετράδη  ο εργολάβος του έργου της Πλατείας Σολωμού , επιβεβαιώνει την πληροφορία ότι το έργο λόγω μη πληρωμής των ενταλμάτων έχει σταματήσει προσωρινά. Για λεπτομέρειες παρέπεμψε το δημοσιογράφο σε επικοινωνία με την κ.Φαραού που είναι η αρμόδια υπάλληλος. Οπως είχε δηλώσει ο Αντιδήμαρχος κ.Στάθης σε προηγούμενη συνέντευξη του στο IonianRadio.gr τα εντάλματα βρίσκονται στο γραφείου του Υπουργού κ. Σταθάκη αλλά ακόμη δεν έχει προχωρήσει και το ερώτημα που δημιουργείται είναι¨"Αν δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι 31/12/2015 τι θα γίνει?"


Αντώνης Νικολουδάκης

"Γνωρίζω ότι είχαν προχωρήσει τα έργα στην Πλατεία Σολωμού. Δεν έχω ενημέρωση ότι σταμάτησαν. Το έργο της Πλατείας πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στο 2015 , θα είναι δράμα να φτάσει το Πασχα και να είμαστε έτσι. Γνωρίζω ότι υπάρχουν κονδύλια αλλά υπάρχει αδυναμία πληρωμής από το Κράτος.

Συμμετείχαμε σε forum στη Νορβηγία με θέμα τον Νεωτερισμό στον Τουρισμό και την αειφορία.
Στην επομενη τουριστική σαιζόν βλέπουμε για παράδειγμα ότι οι Σκανδιναβοί θα εντάξουν τη Ζάκυνθο στους τουριστικούς προορισμούς τους και είναι τεράστια επιτυχία που θα εντάξουν ως φαίνεται τη Ζάκυνθο στους 4 βασικούς προορισμούς προς Ελλάδα.
Δώσαμε 2 διαλέξεις εγώ και η κ.Μαρία Λούγαρη και παρουσιάσαμε μία σειρά από άριστες πρακτικές τις οποίες μοιραστήκαμε με τους φοιτητές του πανεπιστημίου.
Είναι στόχος μας εν καιρώ να κάνουμε τη Ζάκυνθο κόμβο πολιτισμικό και κόμβο ανταλλαγής απόψεων.
Η Νορβηγία έχει ανθηρή οικονομία κι ανέπτυξε την οικονομία της τα τελευταία 15 χρόνια. Σε αντίθεση με εμάς η οικονομία τους έχει λίπος πολύ να κάψει. Έχουν βάλει στρατηγικά τον τουρισμό σαν ένα από τους νέους τομείς και τον ενισχύουν.

Είναι βέβαιο ότι όλη η Ευρώπη δεν ξέρει τι θα ΄ξημερώσει την επόμενη ημέρα στο θέμα της τρομοκρατίας. Η γαλλική κοινωνία δεν είναι συντηριτική είναι η κοινωνία του διαφωτισμού. Πιστεύω ότι θα περάσουν κάποιες εβδομάδες αβεβαιότητας και πλέον οι Ευρωπαίοι θα υποχρεωθούν να έχουν μία κοινή γραμμή. Θεωρώ ότι οι χώρες που βρέχονται από τη Μεσόγειο όπως η Β.Αφρική θα πάρουν τη χαριστική βολή. Η Ευρώπη δεν θα αφήσει να μετατραπεί σε μια κοινωνία μισαλλοδοξίας.

Η Philoxenia-Hotelia-Polis μας ικανοποίησε. Έχει εσωτερικό κυρίως χαρακτήρα και προσεγγίζει και από τις βαλκανικές και ανατολικές χώρες όπου είδαμε και ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Πιστεύουμε λοιπόν ότι η χρονιά αυτή θα συνεχίσει να μεγαλώνει την ποσόστωση στο νησί μας. Συμμετείχαν ο Δήμαρχος ο Τ.Μποτώνης , εγώ και δύο υπάλληλοι του Δήμου που είναι στο γραφείο τουρισμού.Έγώ πήγα με δύο ιδιότητες και ως ιδιώτης αλλά και ως Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού. Η επιτροπή τουρισμού αποτελείται από στελέχη που ανήκουν σε φορείς έξω από το Δήμο. Ο Δήμος όταν συμμετέχει πρέπει να συμμετέχει με τους υπαλλήλους


Η Επιτροπή Τουρισμού αποτελείται από πολλούς καλούς συνεργάτες. Στο επόμενο 10 ημερο θα υπάρξει εξέλιξη και θα διευθετηθεί άμεσα το ζήτημα όπως υποσχέθηκε ο Δήμαρχος για τον Πρόεδρο της Επιτροπής.

Θεοδόσης Φιλίππου

"Σήμερα επικοινώνησα με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΖ, μας είπε ότι το έχει αναλάβει ο εργολάβος και στις επόμενες ημέρες θα επικοινωνήσει μαζί μας για να ξεκινήσει τον καθαρισμό των υδροδεξαμενών.
Υπάρχει απογοήτευση γιατί έχει περάσει αρκετο διάστημα και δεν έχει υπάρξει ανταπόκριση άμεση. Αν θα είναι ασφαλείς οι υδροδεξαμενές μετά τον καθαρισμό μόνο ο εργολάβος μπορεί να απαντήσει.
Δεν έχω καταλάβει γιατί δεν έχει παρέμβει ο Εισαγγελέας αφού έχει ενημερωθεί για το περιστατικό. Εχει γίνει καταγγελία από κατοίκους , έχουμε πάει σε δικηγόρο,για να βρεθεί λύση με τη ΔΕΥΑΖ που δείχνει να έχει τη διάθεση να βοηθήσει, έχουν γίνει δημοσιεύματα και φαντάζομαι ότι έχει πάρει διάσταση τέτοια που θα μπορούσε αυτεπάγγελτα η Εισαγγελία να επέμβει.

Υπήρξαν κάποιοι που πήγαν στον πρατηριούχο και ανέλαβε τα έξοδα αντικατάστασης των υδροδεξαμενών τους. Μιλάμε για τρία σπίτια που είναι δίπλα μας και το πληροφορηθήκαμε επίσημα από τη ΔΕΥΑΖ. Κάποιος συντονισμένα έπρεπε να είχε αναλάβει και να γίνει για όλους ότι ήταν να γίνει. Τώρα πως οι 3 τα κατάφεραν και ο πρατηριούχος τους άλλαξε τις δεξαμενές αυτό δεν το γνωρίζω.. Στοιχεία δεν έχω αν το γεγονός έχει λάβει χώρα αλλά μας το είπε επαναλαμβάνω η ΔΕΥΑΖ και μάλιστα έγινε άμεσα την τρίτη - τέταρτη ημέρα μετά το περιστατικό. Εγώ ενημερώθηκα για 3 σπίτια αλλά υπάρχουν πληροφορίες για περισσότερα σπίτια ".

Ακης Κομιώτης

"Οι τοποθετήσεις μου είναι αντικειμενικές και οι υποψήφιοι ειναι επί ίσοις όρους για μένα. Είμαι Πρόεδρος της Νομαρχιακής της Ζακυνθου για τις συγκεκριμένες εκλογές. Οι εγγεγραμμένοι στους εθνικούς καταλόγους θα πάνε να ψηφίσουν όπου βρίσκονται. Για να ψηφίσουν θα πρέπει πρώτα να υπογράψει τη ανανέωση αν είναι μέλος ή την αίτηση να γίνει μέλος του κόμματος. Αυτό γίνεται για να μπορέσει η παράταξη να έχει ένα ανανεωμένο κατάλογο με στοιχεία.Δεύτερον θα πρέπει στον ηλεκτρονικό υπολογιστή να βρεθεί το όνομα του και τρίτον να δώσει τα 3 ευρώ να πάρει το κουπόνι. Μετά δίνει ένα έγγραφο που να αποδεικνύει την ταυτότητα του και τέλος παίρνει τα ψηφοδέλτια του. Σταυρός είτε μπει είτε οχι δεν ακυρώνεται. Θα μπουν 2 κάλπες στο Δημαρχείο και οι υπόλοιπες 5 στα άλλα Δημαρχεία που υπήρχαν . Οι εκλογές θα διεξαχθούν από τις 7 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.
Σε κάθε εκλογικό τμήμα θα υπάρχει η ΤΕΦΕ , υπεύθυνος θα είναι ο Πρόεδρος που θα διεξαγάγει τις εκλογές.
Τρία ευρώ μετά από τοσα χρόνια εγώ προσωπικά δε νομίζω ότι είναι σημαντικό ποσό.
Η ΝΔ ήταν είναι και θα είναι μία μεγάλη παράταξη. Σε αυτή λοιπόν τη μεγάλη παράταξη μπορούν να συνυπάρχουν άνθρωποι που όμως θα μπορούν να συννενοούνται. Αυτή η παράταξη έπαιξε ρόλο στο παρελθόν, παίζει σήμερα και θα παίξει και στο μέλλον. Ο Πρόεδρος που θα εκλεγεί θα είναι υποψήφιος μελλοντικός πρωθυπουργός.
Στηρίξαμε την Κυβέρνηση για να μην έχουμε άτακτη χρεωκοπία γιατί χρεωκοπία έχουμε. Η ΝΔ είναι ένα πατριωτικό κόμμα που σε δύσκολες ώρες έβαλε πλάτη και στήριξε την Ελλάδα. Ποιος αποκλείει τον επόμενο χρόνο να έχουμε εκλογές?? Δεν μπορούν να Κυβερνήσουν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αλλα λένε το πρωί και άλλα το βράδυ. Συμφωνώ ότι και η ΝΔ έχει κάνει λάθη. Θα σταθώ σε ένα γεγονός που με έχει συγκλονίσει. Είναι δυνατόν ο Υπουργός Παιδείας να βγαίνει και να λέει ότι αυτό που έγινε τότε με τους Τουρκους δεν ήταν γενοκτονία αλλά κάθαρση?? Αυτό είναι επικίνδυνο. Σε αυτή τη κατάσταση τη πρωτοφανή στην Ελλάδα χρειάζεται μια ισχυρή αντιπολίτευση. Να πάει ο κόσμος να ψηφίσει όποιον πιστεύει καλύτερα αρκεί να πάει α ψηφίσει. Παροτρύνω και παρακαλώ και από το σταθμό σας να πάει ο κόσμος να ψηφίσει. Είναι καλό για την Ελλάδα".