Η δημοσιογράφος του Αθήνα 9.84 και LefkadaPress Βιβιάνα Βαρδή, μιλά στο IonianRadio.gr,  και στο Δημήτρη Τετράδη, για τον καταστροφικό σεισμό στη Λευκάδα , λίγες ώρες πριν κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το νησί
."Βρισκόμαστε σε σύσκεψη και στις επόμενες ώρες η Λευκάδα θα κυρηχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης
. Οι πρώτες εικόνες είναι ότι σε τρία χωριά το 30 % έχουν γκρεμιστεί, έχουν μοιραστεί σκηνές, φαγητό και προσπαθούμε να κρατηθεί το οδικό δίκτυο καθαρό. Υπάρχουν συνεργεία που περιφρουρούν τα χωριά για να περάσουν ένα βραδυ όσο γίνεται πιο ανώδυνο. Ειναι τραγικό γιατί έχουμε και δύο νεκρούς.
Η εικόνα στην αρχή και μέσα στην πόλη της Λευκάδας ήταν εντελώς διαφορετική. Δεν είχαμε προβλήματα ούτε καν στο Νοσοκομείο της Λευκάδας. Το επίκεντρο ήταν ακριβώς στην παραλία στους Εγκρεμνούς και ο κ.Λέκας επεσήμανε ότι θα υπάρξουν πολλοί μετασεισμοί και θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι γι αυτό".

Με αφορμή τη σύσκεψη στο Επιμελητήριο Ζακύνθου το μεσημερι του Σαββάτου , παρουσία του Υφυπουργού Σταύρου Κοντονή για τα προβλήματα του νησιού, ο κ.Ανδρέας Κοτσώνης, Οικονομικός Επόπτης, εμφανίστηκε άκρως αποκαλυπτικός και μετέφερε τη δήλωση του κ.Κοντονή ότι "σε ενάμισι χρόνο δεν θα υπάρχουν ούτε συντάξεις΄ούτε μισθοί"

Λόγω του συμβάντος στη Λευκάδα θέλω να πω ψυχραιμία, ζούμε με τους σεισμούς και να περιμένουμε όλοι να περάσει το 48ωρο και να γίνουν οι μετασεισμοί που πρέπει να γίνουν.

Στη σύσκεψη έγινε μία τοποθέτηση από τον Πρόεδρο και τη κ.Μαλαφούρη για τα πρόβλήματα του Δήμου, μιλησε και ο κ.Κάπαρης. Εγώ μίλησα για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που είχε ξεκινήσει η συζήτηση από την επισκεψη της κ.Κουντουρά στο νησί μας.
Κάποιος που εχει 25 δωμάτια αν ήταν ξενοδοχείο θα πληρωνε μόνο 460 ευρώ. Με τον κ.Σαμαρά είχαμε καταφέρει να περάσει ένας νόμος που θα πηγαίναμε σύμφωνα με το καθεστώς που είχαν τα ξενοδοχεία. Μας ξαναγύρισαν όμως πισω. Η υπουργός μου είπε ότι είναι άδικο αυτό που συμβαίνει ,ότι έχω δίκιο και ότι θα το συζητούσε με το κ.Σταθάκη να βρεθεί λύση. Την ίδια απάντηση πήρα προχθες και από το Βουλευτή Ζακύνθου. Αυτόν τον ΕΝΦΙΑ δεν βγαίνουμε να τον πληρώσουμε.
Θα ήθελα να πω ότι ο κόσμος πήγε στις κάλπες με μία ελπίδα. Αυτούς τους 7 μήνες από ότι έχουν πει το μόνο που έχουν κρατήσει είναι η ενδυμασία τους, να μη φορέσουν γραβάτα. Απόψε βάλανε και νέο φόρο για το κρασί.

Κάποιος που έχει 5-15 ενοικιαζόμενα δωμάτια πληρώνει ασφάλεια για 12 μήνες όταν δραστηριοποιείται μόνο 3-4 μήνες το ανώτερο.
Πολλά δε μπορώ να καταλάβω. Εχουμε την τύχη να εκπροσωπούμαστε στη Ζάκυνθο από Υφυπουργό. Τον ευχαριστώ δημόσια για τη μελέτη της παραλίας του Αργασίου. Μάλιστα είπε ότι έχει να κάνει ο Δήμος και η ΠΙΝ για την ένταξη του έργου της παραλίας. Μας είπε ότι σε ενάμισυ χρόνο δεν θα υπάρχουν ούτε μισθοί ούτε συντάξεις. Εξεπλάγην που το άκουσα αυτό. Δεν μου αρέσει να παραποιώ τα πράγματα αλλά το είπε και έσκασε σαν βόμβα αυτό. Μάλιστα είπε ότι "είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα και θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο". Μίλησε για τα σκουπίδια, για την αύξηση του χρέους στην ύδρευση και το ύψος που έχει φτάσει η οφειλή στη ΔΕΗ.
Πρέπει να σταματήσει η ρεμούλα γιατί η Ζάκυνθος θέλει ανθρώπους καθαρούς να δουλεύουν γι αυτή. Κάτι δεν πάει καλά σε αυτό το νησί.
Παρευρέθηκε και ο Χρήστος Ξένος Κάπτεν και μίλησε για το αεροδρόμιο. Εγώ αναρωτιέμαι τι θα αλλάξει με το αεροδρόμιο τώρα που το πήραν ξένοι? πως θα έχουμε περισσότερα αεροπλάνα και φέτος δεν είχαμε? Πρέπει επίσης να προσέξουμε τη βομβα των σκουπιδιών. Κάποιοι πρέπει να τα δεχτούν τα σκουπίδια.
Για την πλατεία ο κ.Τσίπηρας που παρευρέθηκε΄είπε ότι αν αλλάξει κατι δεν θα γίνει το έργο. Ο κ.Κοντονής επέμεινε ότι πρέπει να τελειώσει το δυνατόν συντομότερο.
Στη Ζάκυνθο που ζούμε τα έχουμε δει όλα. Η απένταξη θα γίνει από μόνη της. Πρέπει να κοιτάξουν την ημερομηνία και το πως θα γίνει η πλατεία και να αφήσουν το αν θα έχουμε φουγάρα. Αυτό το ρεζιλικι το καλοκαιρινό να σταματήσει. Οι τουρίστες έψαχναν την πλατεία του εθνικού ποιητή κι έβρισκαν λαμαρίνες. Είναι ντροπή να τους λέμε να έρθουν στο νησί. Πρώτα φτιάχνουμε πλατεία, γεφύρια, να φτιάξουμε μαρίνα να φτιάξουμε τη γέφυρα Αγίου Χαραλάμπη και μετά να προσκαλέσουμε να επισκεφθούν το νησί μας.

Ο κ.Κάπαρης μίλησε για τους επισκέπτες που έρχονται σε ένα νησί παραμυθένιο και για το Κάστρο

Απέδωσαν οι πιέσεις του εργολάβου για το έργο της Πλατείας Σολωμού μετά την προσωρινή παύση των εργασιών . Ο Αναπληρωτής Δημάρχου Αντώνης Αντίοχος μιλώντας στο ΙonianRadio.gr  στο δημοσιογράφο Δημήτρη Τετράδη δήλωσε με νόημα, "Εξοφλούνται οι διαταγές πληρωμών και για όσους ανησυχούν  το έργο θα ολοκληρωθεί " 

" Ο εργολάβος είναι φυσικό να διεκδικεί την πληρωμή του για να συνεχίσει τις εργασίες. Τα έργα δεν θα σταματήσουν ήδη έχει υπογραφεί το ένταλμα και προχωράνε όχι μόνο για το προγενέστερο λογαριασμό που λέγανε ότι την Παρασκευή θα κάνει διακοπή εργασιών αλλά και για τον επόμενο λογαριασμό.
Είναι σε συνεχή επαφή ο εργολάβος με το Δήμαρχο , μιλάει απευθείας και με τον Υφυπουργό και δεν υπάρχει πρόβλημα".

Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο IonianRadio.gr (17.11.2015)
Πατήστε εδώ για να δείτε όλη την συνέντευξη στο IONIAN RADΙΟ