ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Γιώργος Τσάκος
"Είμαστε μαχητές εθελοντές και προχωράμε.Θεωρώ ότι ακουμπήσαμε το θεριό που λέγεται σχέδιο πόλης και που τόσα χρόνια δεν ακούμπησαν. Εχουμε κάποιες εξελίξεις .Μέσω νομικής οδού διελευκάνθηκε ότι η σύμβαση του μελετητή με την Νομαρχιακή είναι επικαιροποιημένη και σε ισχύ.

Δεύτερον είπα στο Δήμαρχο ότι θέλω πραξη κι έργα και βλέπω ότι ξεκινήσαμε να κάνουμε βήματα. Σε κλειστή σύσκεψη αποφασίσαμε την επανέναρξη της διαδικασίας σε σχέση με το σχέδιο πόλης.

Ο κ.Νιοτόπουλος θα πρέπει να βάλει στον προγραμματισμό το σχέδιο πόλης Μπόχαλης για το έτος 2016 και να βάλει ένα ποσό πουθα συζητήσουμε από πριν. Εχω ζητήσει επαφή μαζί του αλλά ακόμη δεν έχει καταστεί δυνατό. Θεωρώ ότι ο Δήμος έχει κάνει μια μεγάλη κίνηση, τώρα είναι λοιπόν της ΠΕΖ να κάνει τη δουλειά της και να προχωρήσει τη διαδικασία ώστε του χρόνου τέτοια εποχή να έχουμε ολοκληρώσει τη διαδικασία.

Η ΠΕΖ αν θα βάλει το προγραμματισμό, χρειάζόμαστε γύρω στις 120 χιλιάδες και θεωρώ ότι ο κ.Νιοτόπουλος πρέπει να ξεκινήσει και στο δρόμο θα έρθουν και τα χρήματα. Τα ποσά βγαίνουν μέσω πινάκων και θα τα βγαλει η Πολεοδομία. Ο κ. Νιοτόπουλος πρέπει να δράσει αντιγραφειοκρατικά και να βάλει σε ένα κωδικό τον προγραμματισμό.

Στις Βαρρές μία κυρία ελληνοαμερικανίδα μου πρότεινε επειδή είδε μία κατάσταση διαφορετική στη Μπόχαλη και μας είπε να μας χαρίσει 2 στρέμματα ώστε να γίνει πλατεία. Εγινε το πληρεξούσιο. Πήρε σάρκα και οστά και τα πράγματα πηγαίνουν καλά. Θα φτιάξουμε ελπίζω και στο Ακρωτήρι ένα τριγωνικό πλατειάκι μικρό. Υπάρχει υποστήριξη. Περιμένουμε να περάσει δημοτικό συμβούλιο . Η κυρία μου είπε να αφήσω το όνομα της μακριά από τη δημοσιότητα. Βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και μας είπε ότι θα δούμε κι αλλες από την πλευρά της εκπλήξεις

Τον πενταμηνίτη που είχα για καθαριότητα τον πήραν. Εκλιπαρώ τους κατοίκους να κάνουμε αυτοδιαχείριση μεταξύ μας.

Παρκινγκ δεν υπάρχει. Είναι μία αλάνα του Δήμου, που ο καθένας με δική του ευθύνη σταθμεύει. Εχω κάνει επανειλημμένα έγγραφα για αδειοδότηση στο Δήμο που όμως προϋποθέτει ασφαλτόστρωση, φωτισμό, ασφάλεια.

Ο κ.Ντόζης θέλει να περνάει πάνω από την Εκκλησία. Αν το λέει το σχέδιο πόλης θα περνάει. Δεν αποφασίζουμε εμείς. Ο Νόμος ότι λέει.

Στις υδροδεξαμενές στην Αγριλιά το πετρελαιο λόγω του ειδικού του βάρους έχει πιάσει μίακρούστα επάνω που πρέπει να φύγει
Δεν έχω κάνει καμία σύμβαση με την ΔΕΥΑΖ. Πήγαμε με τον κ.Κοκορη και τον κ.Κονίδη και είδαμε. Εξήγησα ότι πρέπει να κάνουμε μία σύμβαση για να προχωρήσω στην απόσμηση που μου ζήτησαν. Δεν έχει γίνει καμία σύμβαση όμως. Το πετρελαιο αφήνει μία οσμή και χρειάζεται πλύσιμο , απολύμανση και για να ΄φυγει η μυρωδιά του πετρελαίου θα πρέπει να γίνει απόσμηση αλλά δεν ξέρω το αποτέλεσμα της. Θα εξαλείφεται αλλά με τον χρόνο. Δε νομίζω εφόσον γίνει η ισχυρή απολύμανση με χλωριο να υπάρχει κίνδυνος για την υγεία.

Λίλυ Μπουζιάνου

«Έμαθα  ότι έγινε άρση της απόφασης να είναι κλειστή η Αλεξάνδρου Ρώμα.

Η σήμανση παραμένει.  Από 1/11 έπρεπε να είχε γίνει η άρση. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο να είναι κλειστή, πως μένει κλειστή;

Οι συνάδελφοι έμποροι που είχαν υπογράψει για την πεζοδρόμηση το έκαναν γιατί τους είχε υποσχεθεί ο κ.Νιοτόπουλος ότι αυτό θα ίσχυε αυστηρά μέχρι 31/10.

Από τη στιγμή που δεν είναι νόμιμο να κλειστεί ο δρόμος, γιατί όλη αυτή η φασαρία; Τι εξυπηρετεί ειδικά αυτή την εποχή αυτή η νέκρα;

Κι εμένα αν με ρωτήσουν αν μου αρέσει ο πεζόδρομος δεν θα πω ότι δεν μου αρέσει ένας ωραίος πεζόδρομος.

Είναι κάτι που το ζητάει η αγορά να είναι ανοιχτή η Αλεξάνδρου Ρώμα και δεν έχω δει από κανέναν που επιδιώκει την πεζοδρόμηση να επιδιώκει να παρκάρει σωστά , να έχει μπει φωτισμός, να πιέσουν για αστική συγκοινωνία.

Exουμε βαρεθεί χρόνια τώρα να ακούμε και να μη βλέπουμε τίποτα να έχουν κάνει.

Έχει γίνει μία Ζάκυνθος μπάχαλο και ο καθένας κάνει ότι θέλει. Ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι. Δεν υπάρχουν χώροι στάθμευσης πουθενά. Το μόνο που ζητάμε είναι χώροι στάθμευσης ή αστική συγκοινωνία. Οι ζακυνθινοί πάνε για τα ψώνια τους εκτός πόλης για να μην ταλαιπωρηθούν.

Το "διαίρει και βασίλευε" θα πρέπει να σπάσει»

Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο IonianRadio.gr (18.11.2015)