Μία  ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στο Δημήτρη Τετράδη, προκαλώντας το ενδιαφέρον πολλών διαδικτυακών  ακροατών και αναγνωστών, δίνοντας  το περίγραμμα των θέσεων του και των προτεραιοτήτων του για το επόμενο διάστημα, ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Λευτέρης Νιοτόπουλος

Μεταξύ άλλων δήλωσε:
"Συνεδρίασε σήμερα με τηλεδιάσκεψη το Περιφερειακό Συμβούλιο.Ηταν μαραθώνια συνεδρίαση με θέμα τον προυπολογισμό και τελειώσαμε πριν λίγο. Η θέση η δική μου είναι ότι πέρα από τα κουτάκια΄και τα νούμερα που ζητά ένας προυπολογισμός πρέπει να έχει κοινωνικό πρόσωπο και το δείξαμε γι άλλη μια φορά παρά τους μειωμένους κρατικούς πόρους
Συζητήσαμε κι επιμέρους θέματα τοπικά και για τους σεισμούς στη Λευκάδα καθώς και τα δύο θύματα που έχασαν τη ζωή τους. Χωρίς να θέλω να χαιδέψω αυτιά ο πρώτος που έτρεξε στη Λευκάδα ήταν η τοπική Αυτοδιοίκηση. Το ίδιο βράδυ παρευρεθηκαν και στελέχη της Κυβέρνησης. Λευκάδα-Κεφαλονιά -Ιθάκη κυρήχτηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Ομως αυτό δε φτάνει. Το Κράτος πρεπει να γίνει πιο πρακτικό, πιο λειτουργικό. Πρέπει να μάθουμε το μηχανισμό ώστε να μπορέσουμε να αντιδράσουμε όταν χρειαστεί.
Υπάρχουν μικροί σχεδιασμοί. Εχουμε προγραμματίσει μία περιφερειακή για πρώτη φορά άσκηση. Στη Ζάκυνθο θα την αντιμετωπίσουμε σα να συμβαίνει πραγματικά. Θα έιναι άσκηση πεδίου και τη Δευτέρα θα γίνει μία δοκιμή.
Σχεδιασμός υπάρχει. Το βασικό πρόβλημα είναι συντονισμός, επικοινωνια με το κόσμο και επικαιροποιηση του σχεδίου.
Ο πολιτης πρέπει να καταλάβει τι πρέπει και τι δε πρέπει να κάνει τη στιγμή που πρέπει.
Κάτι αισιόδοξο. Η ΠΙΝ έδωσε εξετάσεις στη Λευκάδα και πήγε πολύ καλά. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπισουμε οτιδήποτε.

Λεπτοσπείρωση
"Φέτος είχαμε 7 κρούσματα έναντι 8 που είχαμε πέρυσι. Για να έχει αποτέλεσμα η μυοκτονία πρέπει να γίνει Μάρτιο. Πέρυσι  έγινε καθηστερημένα μυοκτονία
Εχουμε θέσει το ερώτημα στην υπηρεσια δημοσιονομικού ελέγχου και ζητάμε οι συμβάσεις να είναι διετείς και όχι κάθε χρόνο να κάνουμε ένα αγώνα που στο τέλος θα τον χάσουμε
Ως ΠΕΖ πεδίο αρμοδιότητας μας είναι οι κοινόχρηστοι χώροι, οι δημόσιοι της αρμοδίότητας μας. Πρέπει να γίνεται έγκαιρα και σωστά. Εχουμε σκουπιδια , φρεάτια και μπορούμε να παρέμβουμε, όμως σε αγροτικές περιοχές δεν έχουμε παρέμβαση. Ο αρουραίος δε θα φύγει απο το σταύλο να πάει στη πλατεία για να τραφεί. Τα φαινόμενα εκδηλώνονται την πέρίοδο συγκομιδής .Ολα τα φαινόμενα έχουν παρατηρηθεί σε άτομα που ζουσαν σε αγροτικές περιοχές , δε λάμβαναν μέτρα πρόληψης και καταπολέμησης των τρωκτικών και δεν είχαν λάβει μέτρα προστασίας τους
Θα πρέπει σε ένα συντονισμό μαζί με το Δήμο ενώνοντας και προυπολογισμούς να σχεδιάσουμε ένα άλλο μοντέλο αντιμετώπισης. Και πάλι αν στις ιδιοκτησίες δε γίνουν στοχευμένες δράσεις δεν θα έχουμε αποτελέσματα".
Σχολική Μεταφορά
"Προσπαθούμε να είναι για δύο έτη οι συμβάσεις και όχι να έρχεται ο Οκτώβριος"

ΧΥΤΑ
Η διαχείριση των σκουπιδιών είναι πολιτισμός και πρέπει όλοι να σκύψουμε πάνω από το πρόβλημα. Πρέπει με σοβαρότητα και νηφαλιότητα Δήμος και ΦΟΔΣΑ να μας δείξουν ένα πρόγραμμα υλοποιήσιμο που θα μπορέσει να εφαρμοστεί. Θα είναι από τις πρώτες μας πράξεις η έγκριση για την αγορά των μηχανημάτων. Ο Δήμος όμως θα πρέπει να παρουσιάσει το τοπικό σχέδιο δράσης.
Δυστυχώς έχουμε χάσει πολύτιμο χρόνο.

Κανένας σχεδιασμός δε μπορεί να γίνει αν δεν υπάρχει χωροθέτηση. Αν δεν πούμε στην κοινωνία που θα πάμε τα απορρίμματα δε θα κάνουμε τίποτα. Πρέπει να πούμε ξεκάθαρα στην κοινωνία τι θα κάνουμε και η λύση να εχει και ορίζοντα τουλάχιστον 35ετίας.

Οφείλουμε σεβασμό στους πολίτες του Καλαμακίου που τοσα χρονια υποδέχονταν τα σκουπιδια και τα οποία τα πετάγαμε πεταχτά ώστε να χρειάζονται τοιχεία. Καταδικαστήκαμε με το χειρότερο τρόπο . Εμπαιναν μέσα οι ελεγκτές και έβρισκαν ξέφραγο αμπελι.

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να κρύψουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Πρέπει να συμμετέχουμε και να συμβάλλουμε όλοι μαζί και με τη κατάλληλη σοβαρότητα.

Σχέδια Πόλης
Ας πουν σε τι στάδιο είμαστε τι δράσεις απαιτούνται ακόμη και δε θα κάνουμε πίσω ούτε ένα μέτρο όσο αφορά τη δράση τη δική μας. Ομως υπάρχει ένας κίνδυνος. Σκοπός είναι ο καθένας να κάνει τη δουλειά του. Εχω μπροστά μου ένα πίνακα με τα τα τρία σχέδια για Πλάνο-Ντουρέικα και Μποχαλη. Πρέπει ο Δήμος να μας πει ποσο κοστίζουν κι εμείς αμέσως θα τα γράψουμε στον προυπολογισμό. Δεσμεύομαι δημόσια ότι έγγραφο και αλληλογραφία υπάρξει με το Δήμο να δημοσιοποιείται ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες. Ενα σημερινο μεμο που εχω από το Δήμο μας αναφέρει ότι πρέπει να δουν αν ισχύει η σύμβαση με το μελετητη.

ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ
Με τον αξιόλογο σύλλογο τον ΑΝΟΖ έχουμε πάρει μετάλια και τα παιδιά έχουν αντιμετωπίσει παιδιά που έχουν προπονηθεί σε μεγάλα κολυμβητηρια.
Οταν μιλάμε για κολυμβητηριο μιλάμε για ένα σύγχρονο κολυμβητήριο. Υπάρχει αναζήτηση οικοπέδων που διαθέτει και η Μητρόπολη. Πρέπει να δούμε μαζί με τον Υπουργό είναι να δούμε τι θα φτιάξουμε ώστε να έχει μικρότερο κόστος.
Δεσμεύομαι προσωπικά να αποκατασταθεί το κτίριο το ΑΝΟΖ. Σήμερα έδωσα την προγραμματική στους συνεργάτες μου και θα τους καλέσω ώστε να δουλέψουν αυτή τη προγραμματική σύμβαση.
Ξέρω ότι ο Υπουργός δεν το έχει εγκαταλείψει και δεσμεύομαι να αναδείξουμε το θέμα , να δούμε το μοντέλο κολυμβητηρίου.

Είναι άθλος αυτών των παιδιών οι επιτυχίες τους. Ομως υπάρχει και ένα μεγάλο μέρος των παιδιών που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Επρεπε να έχουμε Υπουργό - Βουλευτή για να αποκτήσει φώτα το γήπεδο.

Πρέπει να βρεθούν χώροι να φτιαχτούν 4 γήπεδα τένις.

Επιτέλους χρειάζεται ένας συνολικός σχεδιασμός και από το Δήμο σε συνεργασία με τον Υπουργό. Πρέπει να δούμε τις προτεραιότητες μας και να υπάρξει συντονισμός. Τα γήπεδα δεν θα είναι της περιοχής που ανήκουν αλλά ολοκληρου του νησιού. Για το κολυμβητήριο όμως πρέπει να κινηθούμε με γρήγορους χώρους. Δεν εγκαταλείπουμε τις προσπάθειες. Αυτό που επείγει είναι να γίνει ένας σχεδιασμός και να δούμε το κόστος.

Για τις παιδικές χαρές δε θα πούμε ότι δεν έχει ανάγκη η πόλη μας. Πρέπει όμως να είναι ασφαλείς.

¨"Το καλοκαίρι προκάλεσα μία απόφαση της Αστυνομικής Δ/νσης με εισήγηση πολύ καθαρή γιατί η Πλατεία Σολωμού ήταν κλειστή και έπρεπε να υπάρχει χώρος για περπάτημα. Αν το καλοκαίρι οι φωνές υπέρ της πεζοδρόμησης ήταν 100 τώρα είναι 1000. Τίποτα όμως δεν θα γίνει αν δεν εφαρμοστεί μία κυκλοφοριακή μελέτη σοβαρή από το Δήμο, κάτι που βέβαια δε γίνεται σε μία ημέρα.

ΞΥΛΙΝΗ ΓΕΦΥΡΑ:
Υπογράφουμε τη σύμβαση και άμεσα τοποθετείται
Με το κ. Ζήβα έχουμε συζητήσει ο χώρος της μαρίνας να περάσει στο λιμενικό ταμείο ώστε να μπορέσουμε να 'εχουμε και κέρδος .

ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΑΛΒΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΕΙ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ
Τοποθετούνται τα φανάρια στην οδό Κάλβου και δρομολογούμε και τοποθέτηση πεζοδρόμιου και φωτισμού στην Παναγούλα στο δρόμο προς ΤΕΙ.

ΝΑΥΑΓΙΟ
Είναι ένα ξεκάθαρο θέμα. Δήμος και Εκκλησία είναι ιδιοκτήτες. Αυτό και υποστηρίξαμε και αυτά για τον εμίρη δεν κάθομαι να τα συζητάω. Οποιος θέλει να εκφράζεται θα πρεπει να εκπροσωπείται δια πληρεξουσίου. Εμείς δεν θα εγκαταλείψουμε τα δύο νομικά πρόσωπα δήμο και εκκλησία και τους συμπολιτες μας που έχουν περιουσία.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΠΙΝ και η ΠΕΖ βρέθηκαν στη πρώτη γραμμή της κοινωνικής πολιτικής (ρεύμα, ιόνιος συμμαχία ). Εχουμε ένα πρόγραμμα για τη ΔΕΗ που τρέχει στα 480 ευρώ το χρόνο. Μπήκαμε στη διάθεση τροφίμων. Επενδυσαμε στα παιδιά και απευθυνθήκαμε στα παιδιά μέσω των δασκάλων τους να μας βοηθήσουν και να συγκεντρώσουμε 2 φορτηγά ρούχα παπούτσια για τους πρόσφυγες. Δε θα σταματήσουμε θα επικονωνήσουμε ξανά με στοχευμένες δράσεις όπως για παράδειγμα μία ημέρα θα μαζέψουμε γάλα μία άλλη ημέρα κάλτσες κλπ
Σχεδιάζουμε ένα ψηφιακό χάρτη έτσι ώστε ότι πρόβλημα πχ μία λακούβα , συναντάει κάποιος να μπορεί να μας το στέλνει΄μέσω διαδικτύου

Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο IonianRadio.gr (24.11.2015)