ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ


O Αντιδήμαρχος Ζακύνθου Γιάννης Στάθης στο IonianRadio.gr μιλά αναλυτικά για τους στόχους και τις προτεραιότητες του με την ιδιότητα του υπεύθυνου των αθλητικών θεμάτων του Δήμου

Στα πλαίσια αυτά ειδική αναφορά υπήρξε στην διεκδίκηση κατασκευής κολυμβητηρίου, στέλνοντας μήνυμα και στον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή ότι τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και η τοπική κοινωνία θα αναλάβουν το κόστος συντήρησης του κολυμβητηρίου, αν αυτή είναι η ανησυχία του κ.Κοντονή που εμποδίζει τις ενέργειες του.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της εκπομπής υπήρξαν μηνύματα ακροατών όπου καλούσαν τον κ.Στάθη να λειτουργήσει με ίδια μέτρα και ίδια σταθμά προς όλους , αθλητικούς συλλόγους και μη.
Στην ίδια συνέντευξη σχολιάζει θέματα της επικαιρότητας όπως οι αργοί ρυθμοί των εργασιών στην Πλατεία Σολωμού, το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων κλπ., ενώ μεταξύ άλλων δήλωσε χαρακτηριστικά:

"Αντικατέστησα το Βασίλη το Μυλωνά που ήταν υπεύθυνος αθλητισμού του Δήμου και ο οποίος υπέβαλε την παραίτηση του. Του ζήτησα να με βοηθήσει συμμετέχοντας στην επιτροπή όμως μου είπε οτι δεν προλαβαίνει. Είναι σίγουρο ότι από τον προυπολογισμό θα κόβονται πράγματα από τον αθλητισμό και κάποια πράγματα που φαντάζουν πολυτέλεια. Ο ομαδικός αθλητισμός όμως μας κάνει να ξεφεύγουμε από τα προβλήματα μας και θεωρώ ότι πρέπει να δοθεί βάρος στον αθλητισμό. Αποτελεί διέξοδο.
Η επιτυχία εξαρτάται από στρατηγική , οικονομικά και την όρεξη που υπάρχει.
Οταν ασχολήθηκα με τον αθλητισμό δεν είχαν λόγο να προβληθώ μέσα από αυτόν.
Προσπάθησα να βάλω στη διοίκηση του αθλητισμού τους πολίτες. Ηδή έχω μιλήσει με τον Παπαδόγγονα , τον Στασινόπουλο κλπ και είπα και σε όσους ήρθαν από τους αθλητικούς συντάκτες να συμμετέχουν αν το θέλουν.

Ο κ.Παπαδόγγονας με ενημέρωσε ότι το κόστος συντήρησης ενός κολυμβητηρίου σύμφωνα με δήλωση του κ.Κοντονή είναι μεγάλο. Οτιδήποτε κατασκευαστεί θα παραδοθεί στο Δήμο άρα θα αναλάβει και την συντήρηση του. Αν η Κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να φτιάξει ένα κολυμβητήριο ας το φτιάξει και ας μας το παραδώσει ακόμη και ανοιχτό. Τα 130 παιδιά που είναι σήμερα στον ΑΝΟΖ θα γίνουν 300 και θα είναι γενικά πολύ καλό για το νησί. Στο νησί υπάρχει ιδιωτική πισίνα που προπονούνται τα παιδιά. Κάποιοι ιδιώτες γνωρίζω ότι θέλουν να κάνουν ένα ιδιωτικό κολυμβητήριο. Αυτοί θα το έκαναν και θα έμπαιναν μέσα;

Eιναι παρα πολύ σημαντικό να καταγραφούν τα προβληματα στον αθλητισμο. Μιλάμε για το ταρτάν , τους προβολείς στο γήπεδο, το κολυμβητήριο και αν θα γίνει και κάποιο κλειστό γυμναστήριο.
Θα δώσω προτεραιότητα σε προβλήματα που έχουν να κάνουν με τους αθλητικούς χώρους.
Εχουν πάρει πρωτοβουλίες οι πολίτες και οι παράγοντες και προσπαθούν να συντηρούν τους αθλητικούς συλλόγους. Αυτούς τους θέλω να συνεργαστούμε και να αναδειχτεί και η δουλειά τους.

Αν θέλει ο Κοντονής να φτιαχτεί , θα φτιαχτεί. Είναι κάτι που θα τον ευγνωμονεί όλο το ΄νησί. Αυτή του η προσπάθεια να μπει ταρτάν στο γήπεδο είναι πολύ σημαντική.
Γινεται μία εκδήλωση με αφορμή ένα τηλεμαραθώνιο στις 14/12 , θα υπάρξει και μια εκδήλωση από τη Ζάκυνθο και τα έσοσα θα δοθούν για τους πρόσφυγες. 
Με το νέο χρόνο θα επισκευαστεί και το παλιό γυμναστήριο

Για την Πλατεία Σολωμού περιμένουμε τις γκρι πλάκες που θα μπουν γύρω γύρω. Γίνεται αργά αλλά ΄γίνεται. Είμαστε σε αναμονή να μπουν υπογραφές σε κάποια τιμολόγια και να έρθουν έτσι και πιο γοργοί ρυθμοί. Ο εργολάβος έχει κάποια τιμολόγια που πρέπει να πληρωθούν, εμείς κανουμε τις απαραίτητες ενέργειες. Πρωτοχρονιά δε νομίζω να είναι έτοιμη.

Η Ζάκυνθος χρειάζεται γήπεδα τένις αλλά σε ένα άλλο χώρο . Σήμερα πήρα το τοπογραφικό στη θέση που είναι το τένις και περιμένω προσφορά για παιδική χαρά. Εγώ αυτή την εντολή έχω πάρει από το Δήμαρχο. Γήπεδα τένις μπορούν να φτιαχτούν στο Γαιτάνι, στο Φιολίτι, δε νομίζω ότι κάποιος πρέπει για να παίζει τένις να βλέπει τη θάλασσα.

Η Δημοτική αρχή πηγαίνει " με τα πόδια". Αυτό σημαίνει σταθερή κατάσταση γιατί τα προβλήματα είναι πολλά. Δεν υπάρχουν συνθήκες για να πάει διαφορετικά. Θεωρώ όμως ότι θα λυθούν. Αμεσα πρεπει να λυθεί και το θέμα με τα σκουπίδια".

Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο IonianRadio.gr (27.11.2015)