ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

IonianRadio.gr! Ο Γιάννης Ντόζης (κάτοικος Τ.Κ.Μπόχαλης) φιλοξενούμενος στην εκπομπή του Δημήτρη Τετράδη

Γ.Ντόζης: " Ασχολούμαι πολλά χρόνια με τη Μπόχαλη. Κανείς από τους δημοσιογράφους δεν έχει ανέβει στη Μπόχαλη να κάνει ρεπορτάζ και πληροφορήθηκα ότι ήρθατε εσείς. Φωνάζω χρόνια και όσο αφορά για τα πρανή που η Μπόχαλη βουλιάζει κανείς δεν ασχολείται και ο κ.Λέκκας φωνάζει ότι σε 10 χρόνια η Μπόχαλη δεν θα υπάρχει. Ξαφνικά είδαμε μια φωταγώγηση, Η βόρεια πλευρά προς το χωριό δεν έχει φωταγωγηθεί ακόμη. Είμαι γέννημα θρέμμα Μποχαλιώτης. Είπαμε και προεκλογικά ότι δεν θέλουμε να δούμε τη Μπόχαλη φωταγωγημένη να κατεβαίνει στην Πόλη.
Προσωπικά θα δώσω συγχαρητήρια για το έργο αυτό της φωταγώγησης αν κι ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί.
Είναι γεγονός ότι δεν υπάρχουν υπηρεσίες. Δε τα βάζω με το κ.Κολοκοτσά. Με τις υπηρεσίες του τα βάζω.
Ζητάω και διεκδικώ το Νόμο. Ο κ.Τουρκάκης Διονύσιος με εντέλεσθαι από τον κ.Αντίοχο παίρνει εντολή να έρθει να μετρήσει (και τη μέτρηση αυτή δεν την υπογράφει η δ/ντρια της Πολεοδομίας), δεν μας την έχουν δώσει παρόλο που έχουμε έννομο συμφέρον.
Με το Δήμαρχο η διαφωνία που υπήρξε ήταν όταν δεν του έδωσα το χέρι να τον χαιρετήσω γιατί όπως του είπα παρανομεί και δεν του δίνω το χέρι. Αυτό έγινε 2 φορές. Η ανακοίνωση που έβγαλα δεν ήταν υβριστική. Είπα ότι είναι παράνομος και είναι ξεκάθαρο αυτό που γράφω . Εγώ είμαι εναντίον του κ.Μποζίκη που όμως είχε βάλει μηχανικούς από την Πολεοδομία και είχαν βρει 100 μέτρα καταπάτηση. Δε ξέρω τι θα έκανε αν ξανάβγαινε Δήμαρχος γιατί λίγο μετά εκλέχθηκε ο κ Κολοκοτσάς.
Δίνω συγχαρητήρια στο Δήμαρχο για τον Αι Γιώργη των Φιλικών. Πάρκινγκ δεν έχουμε και η κατάσταση από τη σκόνη που σηκώνεται δεν περιγράφεται. Και μας λέει μάλιστα ότι το αφήνει ανοιχτό όποιος θέλει να μπαίνει μέσα.
Έστειλα ένα φάκελο με 65 συνημμένα και δυστυχώς η υπάλληλος ακόμη δεν έχει τιμωρηθεί.
Ήρθαν στο σπίτι μου και το μέτρησαν 7 φορές. Μου έβαλαν να πληρώσω ένα μπάρμπεκιου που με τα χέρια μου είχα φτιάξει και με πήγαν και στα δικαστήρια. Με έβαλαν να βγάλω συντεταγμένες για το οικόπεδο της γυναίκας μου για να βγάλω άδεια να κατεδαφίσω όχι να χτίσω.
Δε θέλω να εκφραστώ άλλο αλλά είναι δυνατόν να πηγαίνω στο Δημαρχείο , στο σπίτι του λαού και να μου λένε να μην ξαναπατήσω;
Αύριο το πρωί θα κάνω αγωγή και θα ζητάω και αποζημίωση από το Δήμο. Ντρέπομαι γιατί ξέρω συνειδητά ότι θα πληρώσει ο ζακυνθινός λαός κάτι τέτοιο
Παρακαλώ και εκλιπαρώ το κ. Κολοκοτσά, να δώσει σε εσάς το φάκελλο που έστειλε στο Υπουργείο. Ακόμη και σήμερα ρώτησα και μου είπαν ότι το χαρτί με την μέτρηση δεν συμπεριλήφθηκε γιατί η κ. δ/ντρια έλειπε.
Ο Τσάκος κάθεται και ασχολείται με τις πινακίδες. Δεν μπορώ να καταλάβω... Ένας Πρόεδρος του σωλήνα είναι , διορισμένος και όχι εκλεγμένος δε ντρέπεται που παραμένει ακόμη;
Ο κ.Τσάκος είχε ένα άτομο στο πρώην κοινοτικό γραφείο και τακτοποιούσε τους φακέλους επί δυόμισι μήνες σε ένα δωματιάκι 2 χ 2 και στο τέλος δεν τους τακτοποίησε.
Ζητάμε συνέλευση από τον κ.Τσάκο και μας επικαλείται ότι δεν έχει γραμματέα.
Έχω έννομο συμφέρον και αύριο θα κατέβω στη γραμματεία του Δήμαρχου να μου δώσει ότι απεστάλη.
 
IonianRadio.gr! Ο Γιώργος Τσάκος (Πρόεδρος Τ.Κ.Μπόχαλης) φιλοξενούμενος στην εκπομπή του Δημήτρη Τετραδη.


"Προσπαθώ , είμαι ένας άνθρωπος και σε όποιος θέλει εθελοντικά να δουλέψει ας έρθει χωρίς όμως λόγια.
Ο ασφαλτοτάπητας είναι χάλια, έχω κάνει πολλά έγγραφα από το Νοέμβριο του 2014, ειδικά για την πλατεία επάνω και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάτι. Η ΔΕΥΑΖ έχει εντοπίσει τα σημεία που πρέπει να γίνουν οι ασφαλτοστρώσεις αλλά λένε πως δεν έχουν χρήματα στα ταμεία.
Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και θα γίνουν παρεμβάσεις στη φωταγώγηση. Υπάρχουν πευκόδεντρα έτοιμα να πέσουν ηλικίας 80 ετών που πρέπει να κοπούν. Η υπάρχουσα φωταγώγηση είναι μία πρώτη άποψη , έχουν γίνεις παρεμβάσεις και σίγουρα πιστεύουν θα γίνουν κάποιες διορθωτικές κινήσεις.
Υπήρχε μία μελέτη που ξεκίνησε επί δημαρχίας Ακτύπη και φτάσαμε στο να κοντεύει να απενταχθεί. Μπήκε ο εργολάβος σε ένα κάστρο που ποτέ δεν είχε καθαριστεί. Φτιάχτηκε ο δρόμος που είχε καταστραφεί και στην Κάναλη και στην άλλη πλευρά και το τελικό αποτέλεσμα ήταν να ανάψει δοκιμαστικά με αυτή τη φωταγώγηση το Κάστρο. Σίγουρα θα ακολουθήσουν διορθωτικές ενέργειες γιατί όλοι μας θέλουμε να βλέπουμε το Κάστρο φωτισμένο. Λεφτά όμως που βρούμε για να γίνει αυτό το έργο???
Ασφαλτόστρωση. Όταν είδα ότι θα φωταγωγηθεί το κάστρο κι επειδή οι τουρίστες θα βλέπουν ένα φως και η επισκεψιμότητα θα αυξηθεί, ζήτησα από το Δήμαρχο υποδομές, δηλαδή πυρασφάλεια, ασφαλτόστρωση παρκινγκ κλπ. Δυστυχώς όμως ο Δήμος λόγω έλλειψης χρημάτων σήμερα ούτε μια σωλήνα δε είχε να μας δώσει.
Με μια καλή ομάδα που έχουμε χημεία στο σύλλογο και όχι αντιχημεία βάλαμε αυτά που είδατε στην Πλατεία.
Το παρκινγκ ζητάμε να ασφαλτοστρωθεί. Όμως είμαστε γνωμοδοτική επιτροπή και όχι εκτελεστική. Υπάρχει ένα οικόπεδο του Δήμου και σε πολλά ο κ. Ντόζης έχει δίκιο.
Για το σχέδιο πόλης ειπώθηκαν κάποια πράγματα αλλά ακόμη δεν έχει ξεκινήσει. Μου είπε ο Δήμαρχος να το υπενθυμίσω από Δευτέρα μήπως ξεκινήσει η διαδικασία.
Ένας 5μηνίτης που ήρθε βοήθησε στην αρχειοθέτηση στο κοινοτικό γραφείο και στην πεζή καθαριότητα.
Έχω κάνει έγγραφα και για το μπαλκόνι στις τεχνικές υπηρεσίες και ζήτησα στατική επάρκεια και αν μπορεί να αντέξει βάρος 10 τόνων. Δεν έβγαλα άκρη. Επεσήμανα ότι εγώ δεν έχω γνώσεις αλλά φοβάμαι για ενδεχόμενη πτώση. Ήδη προχωράει η διαδικασία για να μπει ένα ωραίο αρχιτεκτονικό καλαίσθητο κάγκελο που θα δώσει την ασφάλεια να μη γίνει ατύχημα και πέσει και κανένα παιδάκι. Για το μπαλκόνι όμως δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη.
Δε μας ακούει κανένας , δεν υπάρχουν λεφτά , έχει μπερδέψει την κατάσταση και το σχέδιο πόλεως και σας διαβεβαιώ ότι εκεί είναι κρανίου τόπος και δε θα γίνει .
Στις Βαρρές έχουν απομακρυνθεί κάδοι που μάλλον έχουν κλαπεί γιατί εξαφανίζονται το βράδυ.
Το τοπικό συμβούλιο συνεδριάζει κάθε μήνα και αποδεικνύουμε και με διαδικασίες αυτό. Οι πολίτες συμμετέχουν στις συνεδριάσεις , έχουν αδιαφορία.
Μπαίνει μια ανακοίνωση στο Δημαρχείο
Θέλουμε πλουραλισμό, συμμετοχή πολλών πολιτών και από άλλα σημεία Ακρωτηρι, Βαρρές κλπ.
ο Ανδρέας Κοτσώνης ως εκπρόσωπος του Προέδρου της ΝΔ κ.Κυριάκου Μητσοτάκη φιλοξενείται στο IonianRadio.gr


H θέση μου ήταν και είναι πάντα η ίδια μέσα στη ΝΔ. Τα αποτελέσματα ήταν μια ανατροπή από αυτό που κάποιοι περίμεναν. Ο κόσμος έδειξε εμπιστοσύνη στο Κυριάκο Μητσοτάκη.
Τα μέτρα που έρχονται, αυτά που έταξαν ήταν αυτά που οι ψηφοφόροι σκέφτηκαν και έδωσα την ψήφο τους στον κ.Μητσοτάκη.
Αθόρυβα είμαστε 6-8 άτομα που είχαμε δώσει στήριξη στο κ.Μητσοτάκη. Μου ζητήθηκε να εκπροσωπήσω το Μητσοτάκη στη Ζάκυνθο και αθόρυβα ζητάγαμε από τον κόσμο να έρθει να ψηφίσει χωρίς όμως να του προτείνουμε ποιον θα ψηφίσει. Ο β γύρος ήταν σημαντικός και συναντούσα ανθρώπους που ήθελαν να έρθουν να ψηφίσουν αν και δεν είχαν έρθει στον α΄γύρο. Αυτό μας έκανε να πιστεύουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης θα είναι ο νικητής.
Όλοι τώρα θα συμπορευτούμε για να αντιμετωπίσουμε το κακό που έρχεται στην Ελλάδα.
Τονίζω 3 λέξεις:
Ελπίδα - Καθαρό - Να λένε οι πολιτικοί τα πράγματα με το όνομα τους.
Πρέπει να καταλάβουν και οι πολιτικοί ότι ο Έλληνας πρέπει να σταματήσει να είναι υπόδουλος σε κάποιους άλλους λαούς, πρέπει να ζήσει.
Το ασφαλιστικό είναι ένα κεφάλαιο καυτό. Ο κόσμος είναι απληροφόρητος. Δεύτερο κεφάλαιο είναι η φορολόγηση. Καλό είναι να μάθει ο κόσμος μέσα από την εκπομπή σας , τι τον περιμένει και ότι θέλει ας πράξει.
 Ο Τάσος Τζίμης κάτοικος Καλαμακίου και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Επιχειρηματιών Καλαμακίου φιλοξενείται στο IonianRadio.gr


Συμβαίνει τώρα! ο Τάσος Τζίμης κάτοικος Καλαμακίου φιλοξενείται στο IonianRadio.gr
Με το Διονύση Μυλωνά που δυστυχώς έφυγε κάναμε τον κόμβο στο Καλαμάκι και είχαμε σχεδιάσει ο δρόμος της Παναγούλας προς την πόλη να φωτιστεί να πεζοδρομηθεί και να υπάρχει διάζωμα στη μέση.
Έχουμε κάνει συμβούλια στο Καλαμάκι και έχουμε πάρει αποφάσεις τις οποίες θα πάμε στον Δήμαρχο και στον Αντιπεριφερειάρχη
Για τα απορρίμματα ο Δήμαρχος έχει μεταβεί στην Αθήνα με θέμα το διακαή πόθο να μεταφερθούν στο αεροδρόμιο
Υπάρχει αδειοδοτημένος χώρος ο μοναδικός στην Ελλάδα. Εμένα δε με ενδιαφέρει που θα πάνε. Με ενδιαφέρει να μη καταστραφεί το νησί και ο τουρισμός. Θα περιμένουμε μέχρι τέλος Φεβρουαρίου και αν δε δούμε ενέργειες το θέμα θα το αναλάβει δικηγόρος.
Αυτό που συμβαίνει στη Ζάκυνθο και η ΝΔ δεν έχει βγάλει ποτέ Βουλευτή δε μπορεί να συμβαίνει. Κοιτάξτε τι έγινε στη Ζάκυνθο με Πρόεδρο της ΝΟΔΕ το κ.Κομιώτη. Ο Πρόεδρος της ΝΔ είναι και ο υποψήφιος Πρωθυπουργός. Πρέπει οι Νεοδημοκράτες να διεκδικούν ενωμένοι.

Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο IonianRadio.gr (12/1/2016)