ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο IonianRadio.gr, ο Δήμαρχος Ζακύνθου κ.Παυλος Κολοκοτσάς δηλώνει : 

"Εγινε σήμερα το ραντεβού στο γραφείο του Υπουργού Περ/ντος, για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμματων στη Ζάκυνθο και την αδειοδότηση οικοπέδου στο Αεροδρόμιο. Συμμετείχαν Περιφερειάρχης, Αντιπεριφερειάρχης, Βουλευτής, ο δικηγόρος κ.Γκούσκος, ο διοικητής ΥΠΑ, . Εγινε μια επικοδομητική συνάντηση. Ο Διοικητής της ΥΠΑ είδε θετικά αυτό που κάνουμε, είδε τη μελέτη αποκατάστασης που έχουμε συντάξει. Το κλίμα είναι ευνοικό και ο Διοικητής της ΥΠΑ στο επόμενο 10ήμερο θα το κοιτάξει άμεσα για να προχωρήσουμε. Είναι εξασφαλισμένη και η πίστωση. Ο διαγωνισμός έχει προχωρήσει και 15/1 ανοίγουν οι προσφορές.

Κάνουμε κάτι πρωτοποριακό.

Συζήτησα και το θέμα του Θεάτρου και μέσα στο 2016 θα ολοκληρωθεί γιατί υπάρχει φοβος να απενταχθεί. Θα το καταφέρουμε , είναι κάτι που έλειπε στη Ζάκυνθο.

O Πρόεδρος του Συλλόγου Επιχειρηματιών Βασιλικού Ο ΣΚΟΠΟΣ κ. Νίκος Βαρδακαστάνης , φιλοξενούμενος στην εκπομπή του Δημήτρη Τετράδη

 


"Είχα επαφές , πιέζω κι επισκέπτομαι συχνά Δήμο και Περιφερεια. Εχω πάρει υποσχέσεις ότι κάποια πράγματα θα γίνουν. Η καθημερινότητα δε διαπραγματεύεται. Ψιλοέργα που χρειάζονται πρέπει να τα έχουμε σε προτεραιότητα και οφείλουν να γίνουν κάποια πράγματα.

Χθες συζήτησα με το Δήμαρχο για καθαριότητα , φωτισμό και επίσης μου είπε ότι έχει δρομολογήσει στο επόμενο τρίμηνο το πολυδύναμο να λειτουργεί. Για να λειτουργήσει χρειάζεται καθαριότητα, βάψιμο, κοπή χόρτων. Πιστεύω η ευχή να πιάσει και να υλοποιηθούν όλα αυτά. Αιτημα μου να τηρηθούν οι υποσχέσεις που έχω πάρει.

Εχει ο κ. Νιοτόπουλος επίσης δρομολογήσει διαπλατύνσεις, στηθαία, γεφύρια και του λέω ότι είναι θέμα υποδομής και ανάγκης να γίνουν κάποια πράγματα και όχι για στολίδι.

Πιστεύω ότι έχουμε ωριμάσει όπως έχουν ωριμάσει και τα αιτήματα και στο επόμενο τετράμηνο κάτι θα γίνει.

Ολα μαζί δε γίνονται γι αυτό θα πρέπει οι δύο φορείς να δρομολογήσουν πράγματα.

Στη προσπάθεια δημιουργίας Οργανισμού Τουρισμού δεν υπάρχει κάποια νεώτερη εξέλιξη. Υπάρχει πάντα το αίτημα ότι θα πρέπει όλοι οι φορείς της Ζακύνθου , να γίνουν μια γροθιά και μια ομάδα. Αλλιώς ποτε δε θα έχουμε αποτέλεσμα. Ομως πρέπει να νιώσουμε ότι έχουμε ενα κοινό συμφέρον, ότι έχουμε ένα νησί που πρέπει να προσφέρουμε, να συνδυάσουμε τουρισμό και πολιτισμό και το προβάλλουμε σωστά.

Το καλό αποτέλεσμα κάνει καλό σε όλους.

Δήμαρχος είναι ο Κολοκοτσάς. Πρέπει όλοι να το καταλάβουν. Αν πραγματικά ένας δήμαρχος δέχεται πυρά από το επιτελείο του θα γίνουν πράγματα που εμείς θα τα πληρώσουμε στο τέλος

Οσο για την Επιτροπή και τον Οργανισμό εγώ θα προτιμούσα τον Οργανισμό. Πάντως πρέπει να λειτουργήσει. Αν δε δύναται, που δύναται να υπάρχει Οργανισμός, ας λειτουργήσει η Επιτροπή σεβόμενη όμως και εμάς τους φορείς και την κοινωνία που έχουμε πίσω μας.

Στο Κάστρο πρέπει να μπουν δύο ακόμη προβολείς

 O Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ζακύνθου κ.Ακης Κομιώτης φιλοξενούμενος στην εκπομπή του Δημήτρη Τετράδη
"Ηταν μια εκλογική διαδικασία, με μακρά προεκλογική περίοδο για εσωκομματικές που έδωσε δυνατότητες στους υποψήφιους σε κάποιες περιοχές να πάρουν κάποια ποσοστά. Ο κόσμος έτσι επέλεξε και το σημαντικό που θέλω να σταθώ είναι ότι το αποτέλεσμα είναι τέτοιο που αποκλείει και απαγορεύει την οποιαδήποτε κίνηση για διάσπαση. Ο κ.Μειμαράκης ήταν και παραμένει πόλος σταθερός στην παράταξη . Ηταν συγκινητικό
για τα σημερινά δεδομένα και την οικονομική κατάσταση που πήγαν τόσες χιλιάδες και ψήφισαν. Είναι η μόνη συμπαγής δύναμη με προοπτικές επέκτασης και σύντομα θα παίξει κεντρικό ρόλο στην Ελλάδα.
Η Κυβέρνηση σήμερα όχι μόνο δεν είναι αριστερή Κυβέρνηση αλλά πρόδωσε με τις ενέργειες της την κοινωνία.
Αυτή η Κυβέρνηση απογοητεύει καθημερινά.
Ο κ.Μητσοτάκης προσπάθησε να δώσει το προσωπικό του στίγμα και το πέτυχε. Ξεχώρισε από όλη του την οικογένεια και ήθελε να είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Είναι ένας ανθρωπος με σπουδές αξιοζήλευτες, έχει διοικήσει και ο νεοδημοκράτης του έδωσε την ευκαιρία να δείξει τις δυνατότητες του και ως αρχηγός του κόμματος.
Ο κόσμος της ΝΔ θέλει το κόμμα αυτό να αλλάξει όχι ως προς την ιδεολογία του. Είναι μεγάλη η παράταξη και χωράει μέσα όλους αρκεί ο αρχηγός να μπορεί να κάνει τη συνθεση. Πιστεύω ότι μπορεί ο Μητσοτάκης γιατί έχει όλο το κόσμο μαζί του. Εχει όλη την οργάνωση μαζί του.
Είμαστε 61 Πρόεδροι ΝΟΔΕ που έχουμε κοινό στόχο κάτω από τον αρχηγό τον κ.Μητσοτάκη να μπορέσουμε να φτάσουμε στη βάση. Δυστυχώς η παράταξη μας πήγε να κάνει Καλλικρατικές οργανώσεις που δεν απέδωσαν.
Βγάζω προτάσεις από το γραφείο μου ώστε να ξαναφτιάξουμε τις οργανώσεις μας και τις στέλνω τώρα στον κ.Παπαμιμίκο.
Πρέπει να καλέσουμε τον κόσμο κοντά μας. Και αυτόν που έφυγε και αυτόν που θέλει να έρθει.
"Εκαψα το χαρτί μου" όταν κατέβηκα στη ΝΟΔΕ μετά από την επιτυχή δημαρχία μου στο Λαγανά, .
για να υπάρχει αυτή η παράταξη στη Ζάκυνθο όμως δημιούργησα την προυποθεση αυτή η παράταξη να πάρει το Δήμο.
Εισπράττω καθημερινά από τον κόσμο που μιλάνε για την "εποχή Κομιώτη" και σαν Δήμαρχος Λαγανά και στην υδροδότηση.
Εκανα τότε ταξίδια με φίλους από τη Ζάκυνθο και παλέψαμε να βελτιώσουμε και να περιορίσουμε τον ΕΝΦΙΑ. Ολη τη γνώση που είχα αποκτήσει την εναπόθεσα στη διοίκηση της σημερινής ΝΟΔΕ.
Πρέπει ο νέος Πρόεδρος να ενθαρρύνει τις ΝΟΔΕ και να μπορέσουμε να φτάσουμε στην κοινωνία.
Αν πρέπει να ξαναδιεκδικήσω θα το κάνω. Αν νιώσω ότι δεν πρέπει δε θα διεκδικήσω τη ΝΟΔΕ. Πρέπει να κάνουμε αυτοκριτική. Αν μέχρι να πάμε στο Συνέδριο δω ότι πρέπει να μείνω θα μείνω διαφορετικα θα φύγω.
 
Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο IonianRadio.gr (13/1/2016)