Στο IonianRadio.gr: Ο Αντώνης Κασσιμάτης μιλάει για λογική φαραωνικών κατασκευών και ...μίζες - Ο Αντώνης Νικολουδάκης μιλά για την Επιτροπή Τουρισμού, τη  δημιουργία Οργανισμού Τουρισμού ενώ αποκαλύπτει την πρόσληψη στην Επιτροπή Τουρισμού τεχνοκράτη με μισθό μικρότερο ενός εργάτη- Η Λίλυ Μπουζιάνου μιλά για την αγοραστική κίνηση την περίοδο των εορτών, την Αλεξάνδρου Ρώμα και το κυκλοφοριακό κομφούζιο που υπάρχει σε όλους τους δρόμους της πόλης
Αντώνης Κασσιμάτης:

"Μην υποβαθμίζουμε ένα σημαντικό γεγονός. Βαδίζουμε στη λύση του προβλήματος αναφορικά με τα απορριμματα. Για να υπάρξει λύση σε ένα πρόβλημα θα πρέπει οι φορείς πάνω στα προβλήματα να έχουν διαμορφώσει μια ολοκληρωμένη κι εφαρμόσιμη πρόταση που να μπορεί να προχωρήσει από τους εκπροσώπους.
Τα θέματα που είναι ανοιχτά είναι προβλήματα αλλά αν δεν έρθει πρόταση που να μπορεί να υποστηριχτεί πως να προχωρήσει.
Η παλαιοκοματική λογική "ο βουλευτής θα λύσει τα προβλήματα κι εμείς δεν θα κάνουμε τίποτα" δε μπορεί να υπάρχει. Η δημοτική αρχή βρέθηκε μπροστά σε συσωρευμένα προβλήματα και λάθος τακτικών οσο αφορά τα απορριμματα. Τραγική ηκαθυστέρηση που υπήρξε από το 2005. Η ολοκληρωμενη διαχείρηση δεν προχωρούσε γιατί είχαμε και στη Ζάκυνθο μια λογική φαραωνικών κατασκευών στο ΛΙΒΑ που το θέμα ήταν ποιος θα πάρει τις μεγαλύτερες μίζες. Η σημερινή δημοτική αρχή βρέθηκε σε ενα νεο ευνοικο εθνικό πλαισιο διαχειρισης των απορριμματων . Ετσι η θεσμοθετηση αυτού του εθνικού σχεδιασμού έβαλε τη δημοτική αρχή στο πλαίσιο να συντάξει ολοκληρωμένο σχεδιο διαχείρισης απορριμμάτων το οποίο πρέπει να έρθει και στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ενα δευτερο κρίσιμο ζήτημα ήταν η χωροθέτηση. Που θα πάνε. Είχαν δοθεί οι αδειοδοτήσεις, και υπήρχαν αντιδράσεις από τους κατοίκους. Υπήρχε επίσης ο μύθος ότι δε θα μπορούσαν να πάνε δίπλα στο διεθνή αερολιμένα.
Τώρα ερχόμαστε στη πρόταση που λέει ότι πρέπει να γίνει σε μία περιοχή όπου κινείται και ο μεγαλυτερος ογκος απορριμμάτων για να μη γίνονται εκατοντάδες χιλιομετρα. Μπορούμε λοιπόν να κάνουμε μια κλειστή εγκατάσταση και παρουσιάζοντας το νέο σχέδιο στην ΥΠΑ άλλαξε η πορεία της συζήτησης
Εγινε ουσιαστικός διάλογος και εφόσον μιλάμε για κάτι κλειστό ανοίγει μία προοπτική λύσης.
Απο κει και πέρα θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε και άλλες περιοχές σε μικρότερο ποσοστό.
Ενα ζητημα είναι το κομποστ που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διαμορφώσεις, επιστρώσεις χώνρων. Θα μπορούσε λοιπόν το κομποστ να πάει στο ΧΥΤΑ και να χρησιμοποιείται για επιστρώσεις.
Το υπόλειμμα είναι διαφορετικής τάξης πρόβλημα. Περιμένουμε την προταση του δήμου αλλά δεν είναι το κύριο πρόβλημα αυτό. Η προοπτική των φαραωνικών έργων στο ΛΙΒΑ πάντως τελείωσε. Το ότι δεν έγινε στο ΛΙΒΑ είναι μία μεγάλη νίκη και είμαστε περήφανοι που σταματήσαμε μία νέα καταστροφή και μάλιστα σήμερα επιβεβαιώνεται.
Ο δικός μας ο ρολος είναι της αντιπολιτευσης και κατ επαναληψη έχουμε κριτικάρει τη δημοτική αρχή. Παράδειγμα τα δημοτικά τέλη, ο προυπολογισμός. Ο κόσμος έχει βαρεθεί μια καταγγελτική αντιπολίτευση. Να δούμε και τώρα τι μπορούμε να φτιάξουμε. Θα πιέζουμε όπου πρέπει και θα επικροτούμε όπου τα πράγματα πάνε καλά.
Είναι αυτό που θέλουν και οι δημότες όχι να έχουμε μια στείρα αρνηση. Τα προβλήματα πρέπει να λύνονται και όχι να μένουν να έρθουμε εμείς μετά τέσσερα χρόνια να τα λύσουμε.

Θα ήθελα να πω στο κ.Φεραδούρο ότι όταν διαφαίνεται μια λύση θα πρέπει όλη με γενναιότητα να κοιτάμε να λύσουμε το πρόβλημα. Η διαχείριση είναι από τα βασικά ζητήματα που πρέπει να λύνει ένας τόπος.Λίγο περισσότερη γενναιότητα και όχι μάχη οπισθοφυλακών.

Ολα κρίνονται στην πράξη εκ του αποτελέσματος. Γιατί όλα τα σχέδια πρέπει να υλοποιούνται και στην ώρα τους. Εδώ είναι και ο δικός μας ρόλος και θα είμαστε αμείλικτοι.

Η προμήθεια εξοπλισμού ολοκληρώνεται το Μάρτιο. Αν έχει δοθεί και η άδεια, θα προχωρήσουμε στη λύση, Βασική παράμετρος και οι υπάλληλοι που θα πρέπει να δουλέψουν το σύστημα. Από την αναστολή προσλήψεων που το υπουργείο έχει σαν σχέδιο για κάποιους φορείς πρέπει να το αξιοποιήσουμε όπως επίσης να δούμε και τι εποχιακό προσωπικό μπορούμε να προσλάβουμε

Ο ΦΟΔΣΑ διεκδικεί από το Δήμο έξι εκατομμύρια, ο δε δήμος δεν αναγνωρίζει το χρέος. Το ποσό αυτό το έχει εκτελέσει (μη πληρώνοντας το ΙΚΑ εργαζομένων) περιμένοντας κάποια στιγμή ότι ο Δήμος θα τους επιχορηγήσει. Τα σοβαρά προβλήματα του φορέα τον εμποδίζουν να είναι in time".
Αντώνης Νικολουδάκης:

"Η Επιτροπή θα συνεδριάσει 27/1 και θα φροντίσουμε να γίνονται συναντήσεις κάθε μήνα . Ετοιμάζουμε το πλάνο για τη χρονιά που έρχεται. Ηδη η εικόνα που έχουμε είναι ιδιαίτερα θετική.
Στην επιτροπή ήδη βρισκόμαστε στη διαδικασία να ανευρεθεί ένας συνεργάτης εξωτερικός για να σχεδιάσουμε και να έχουμε τα αποτελέσματα που πρέπει.
Το κριτήριο είναι να έχει υψηλού επιπέδου επιστημονική κατάρτιση. Πρόκειται για ακαδημαικό άτομο, πιθανότατα του Πανεπιστημίου Πατρών. Θα αμοίβεται από το δημο Ζακύνθου, θα παραδώσει ένα πενταετές σχεδιο. Η δουλειά του θα είναι να εφαρμόσει τη μελέτη, να εκπαιδεύσει το διοικητικό προσωπικό του δήμο και παράλληλα θα είναι παρών και θα εποπτεύσει την εφαρμογή του κλάδου.
Υπηρεσιακά μέσα στο Δήμο υπάρχουν προσωπα καταρτισμένα που εν καιρώ θα μπορούσαν να παίξουν αυτό το ρόλος.
Το κόστος της μελέτης αυτής δε θα ξεπεράσει τις 10.000 ευρώ εφάπαξ. Θα ανακοινωθεί αυτό στην επιτροπή τουρισμού , όταν θα είναι επίσημο.
Με οποιον έχει αντίρρηση επάνω σε αυτό θα τον ακούσουμε και θα επιχειρηματολογήσουμε.
Για τη ΣΑΖ δε γνωρίζω κατι όμως ο Δήμος θα πρέπει να καταρτίσει προγράμματα μέσω ΣΑΖ.
Δεν υπάρχει κάποια άλλη θέση από το Δήμο, αλλά αν στη πορεία υπάρξει κάποιος άλλος φορέας
που μπορει να δράσει δημιουργικά αυτό θα φανεί. Η επιτροπή σύντομα θα πολλαπλασιάσει το έργο της και αυτό θα φανεί.
Ο κ.Λουκίσσας υπήρξε ένας πολύ καλός Πρόεδρος , όποια εκκρεμότητα υπήρξε μέχρι σήμερα θα έχει λυθεί έως τις 27/1/2016 που θα συνεδριάσει η Επιτροπή". 
Λίλυ Μπουζιάνου:

"To θέμα του παρκαρισματος μακάρι να ήταν μόνο στην Αλεξάνδρου Ρώμα. Παντού υπάρχει ένα κομφούζιο.
Υπάρχει μία αναρχία από τους οδηγούς κανένας δε σέβεται τον άλλον. Εχω έρθει και σε διαπληκτισμό με οδηγούς.
Δε γνωρίζω τι προβλέπει η κυκλοφοριακή μελέτη και ποτέ δεν έχει εφαρμοστεί καμία κυκλοφοριακή μελέτη όπως την δίνει ο μελετητής. Περιμένουμε να δούμε.
Η αγοραστική κίνηση ήταν καλή σε σχέση με πέρυσι. Παραγοντας βεβαια ήταν ότι και ο μισθός του Ιανουαρίου δόθηκε πριν τα Χριστούγεννα.
Θα εξυπηρετούσε όλο το κόσμο να υπήρχαν μικρά λεωφορεία που να μεταφέρουν τους πολίτες. Εμείς δεν αρνούμαστε κάτι, ρύθμιση ζητάμε.
Ο Εμπορικός Σύλλογος όταν έχει την οικονομική άνεση κάνει κάποιες εκδηλώσεις κάτι που δεν είχαμε φέτος. Με το δήμο , που μίλησα με τον κ.Τσίπηρα μου είπε θα δούμε τι θα κάνουμε αλλά δεν ξαναεπικοινώνησε.
Τώρα η αγοραστική κίνηση παρόλο που είναι εκπτωτική περίοδος δεν είναι καλή. Ο καθε πολίτης έχει μικρές οικονομικές δυνατότητες.

Περιμένω εναμισυ χρόνο και η δημοτική αρχή δεν έχει κάνει τίποτα. Φωταγώγηση, λακούβες....μόνο προσωπικά οφέλη ενδιαφέρουν; Υποσχέσεις μόνο ενώ θα μπορούσαν να έχουν δείξει μία κίνηση καλής θέλησης στο θέμα της Αλεξάνδρου Ρώμα.

Θέλω να επισημάνω ότι επιβάλλεται να υπάρχει η Επιτροπή Τουρισμού"

 

Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο IonianRadio.gr (15/1/2016)