O Δρ. Δημήτρης Κούτουλας, φιλοξενούμενος στην εκπομπή του Δημήτρη Τετράδη"Είχαμε μία ιδιαίτερη γόνιμη ημέρα. Συνομίλησα με σημαντικοτατους παραγοντες και εισέπραξα ενθαρρυντικά μηνύματα. Στη συνείδηση όλων έχει ωριμάσει ότι για να πετύχει τουριστικά η Ζάκυνθος θα πρέπει να δημιουργήσει πιο οργανωμένα.
Εχουμε μπροστά μας μία δουλειά που θα διαρκέσει από 2-4 μήνες. Καλούμαστε να δουλέψουμε στα ποιοτικά χαρακτηριστικά γιατί σε αριθμό η Ζάκυνθος θα πάει πολύ καλά. Σίγουρα φέτος θα συμβούν χρήσιμα πράγματα για την τουριστική προβολή όμως πρέπει να δημιουργήσουμε μια ελκυστική εικόνα κάτι που χρειάζεται χρόνο ωρίμανσης.
Είναι 2 παράλληλες δράσεις που θα πρέπει να τρέξουν. Προγραμματισμός για τις υποδομές που είναι μια αργή διαδικασία γιατί εμπλέκονται κι άλλοι φορείς και να τρέξουμε το κομμάτι του marketing. Εμείς θα κάνουμε ότι οφείλουμε να κάνουμε προκειμένου να προσεγγίσουμε και κάποιες άλλες αγορές. Οι αγορές είναι δεκτικές σε ένα προορισμό που έχει να προτείνει κατι ενδιαφέρον. Βρισκόμαστε σε πέρασμα κρουαζιερόπλοιων και έχουμε κάθε λόγο να δούμε τις δυνατότητες μας για να τα προσεγγίσουμε.
Σήμερα ήταν η πρώτη ημέρα δουλειάς. Μίλησα με ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων και βλέπω ότι έχει ωριμάσει η σκέψη τους ότι κάτι πρέπει να αλλάξει. Είναι μεγάλη μου χαρά να γίνουν κάποιες κινήσεις που θα δώσουν ανάπτυξη σε σωστή όμως βάση.
Ο Λαγανάς αποτελεί μία περιοχή που κατά καιρούς είχε δώσει αρκετές ειδήσεις όχι πάντα θετικές. Εμείς θα δείξουμε έξω ότι αποτελεί ένα μέρος δεκτικό. Θέλει το σωστό χειρισμό για να παρουσιαστεί με τον τρόπο που του αξίζει.
 
Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού κ.Αντώνης ΝΙκολουδάκης φιλοξενούμενος στο IonianRadio.gr"Πραγματοποιήθηκε συνάντηση στου ΔΡ Κούτουλα με όλους τους φορείς και αυτό ήταν μόνο η αρχή. Θα ήταν άδικο οποιοδήποτε στρατηγικό σχέδιο που θα αφορούσε το νησί να μη εμπεριέχει όλους τους φορείς.
Ο κ.Κούτουλας μας είπε σήμερα ότι "θα σκότωναν σε άλλα μέρη" για να είχαν αυτά που προσφέρει η Ζάκυνθος.
Σήμερα προσπαθήσαμε να ομαδοποιήσουμε σε 3 βασικές ομάδες τους εταίρους.
Α ομάδα η Περιφ΄ρεια ο Δήμος και η Εκκκλησία
Β ομάδα Ξενοδόχοι, ενοικιαζόμενα
Γ ομάδα Εστιατόρια, τουριστικοί σύλλογοι, εμπορικός σύλλογος
Θα ακολουθήσουν πολλές τέτοιες επισκέψεις και μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε το στρατηγικό
Η επόμενη συνεδρίαση θα γίνει μέσα στο Μάρτιο αμέσως μετά την τουριστική έκθεση στη Γερμανία. Θα γίνει με ενα ενα φορέα προσωπικά η συνάντηση.
 
O Διονύσης Λιβέρης, (συντονιστική επιτροπή Αμπελοκήπων) φιλοξενούμενος στην εκπομπή του Δημήτρη Τετράδη


Aκόμη βρισκόμαστε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ηρθαμε να παρακολουθήσουμε το σχέδιο προγράμματος.Παρουσιάσαν μόνο 3 εικόνες απο μια μακέτα και κάποια νούμερα. Τίποτα ολοκληρωμένο τίποτα αξιοπιστο δεν παρουσίασαν και ο κόσμος αντέδρασε. Αναγκάστηκαν να αποσύρουν αυτή την πρόταση-παρουσίαση, ως απαράδεκτη όπως είπε ο Αντιδήμαρχος κ.Αντίοχος Μπαλιακράς. Αυτη τη στιγμή είμαστε σε θέση να χαμογελάμε γιατί και ο κόσμος αλλά και οι ίδιοι αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι
είναι απαράδεκτη αυτή η πρόταση. Ενα πράγμα που εμείς το είχαμε εξετάσει και εκφράσαμε την αγωνία μας και για να φτάσουν στο σημείο να το αναβάλλουν σημαίνει ότι ήταν ένα έκτρωμα που γινόταν άνευ λόγου και με μεγάλη δαπάνη οικονομικά
Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να δώσουμε στα παιδιά μας πολιτιστική κληρονομιά. Είμαστε η γενιά που δεν μας επιτρέπεται να λέμε ΘΑ, είμαστε η γενιά της πράξης και δίνω συγχαρητήρια σε όλους αυτούς που αγωνίζονται για το καλό όχι της τσέπης τους αλλά του τόπου.
 
O Nίκος Βαρδακαστάνης , Πρόεδρος συλλόγου τουριστικών επιχειρηματιών Βασιλικού Ο ΣΚΟΠΟΣ μιλά στην εκπομπή του δημοσιογράφου Δημήτρη Τετράδη


"Eίμαι ανθρωπος που αναγνωρίζω και λέω τα αρνητικά και τα θετικά. Ο κ.Κούτουλας με εντυπωσίασε, ήταν γνώστης του θέματος, θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο αλλά δε θα λειτουργήσει μόνος του, και πιστεύω να μη βρει εμπόδια από κανέναν μας. Είναι από τις μοναδικές φορές που μπορεί να γίνει κάτι. Κάνω ένα καλεσμα σε όλους τους φορείς να ενωθούμε να γίνουμε μια γροθιά και να κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια σε αυτό το δρόμο που έχει ανοιχτεί μήπως καταφέρουμε κάτι.
Πάντα βάζουμε δικλείδες ασφαλείας αλλά οφείλω να πω ότι από τη σημερινή συνάντηση δεν έχω κατι αρνητικό.
Το επόμενο βήμα είναι μετά τη συνομιλία που είχαμε, νακάνει τις δικές του ενέργειες και θα καλεστούμε να ξεκινήσουμε να κάνουμε κάτι. Ελπίζω σύντομα γιατί όλα θέλουν το χρόνο τους.
Σήμερα στις 6 είχα διοικητικό συμβούλιο και από Δευτέρα θα επισκεφτούμε τον κ.Νιοτόπουλο για το οδόστρωμα τα στηθαία, φωτισμό και γεφύρια. Εχει δώσει υποσχέσεις , έχει στείλει μηχανικό και καταγράφει . Πρέπει όμως τώρα να δούμε τα αποτελέσματα και να οριστούν ημερομηνίες που θα γίνουν πράγματα
Πρέπει να καταλάβουμε ότι τα σκουπίδια είναι δικά μας. Η μία λύση είναι ο καθένας μας να τα εξαφανίζει και η άλλη να συνδράμουμε στο Δήμο για να δοθεί λύση. Ο χώρος πρέπει να βρεθεί άμεσα και να κάνουμε άπαντες βήματα πίσω για να δοθεί η λύση. O Δήμαρχος όμως πρέπει να προσέξει και να μην υπάρξει λάθος.
Πρέπει μπροστά να είναι εκείνοι που φτιάχνουν τις μελέτες, και να μας πουν πως είναι τα πράγματα αρκεί να είναι σωστό και να μη δημιουργηθούν νέα προβλήματα. Ούτε Δήμαρχος ούτε Αντιδήμαρχοι πρέπει να μπαίνουν μπροστά.
Αμεσα πρέπει να βρει τη λύση ο Δήμος και προ του καλοκαιριού κάπου να εγκατασταθούν και να γίνεται η διαχείριση. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε γι αυτό. Για να βρεθεί χώρος χρειάζεται μεγάλη ανδρεία και κάποιους πρέπει να πικράνει ο Δήμαρχος'

Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο IonianRadio.gr (18/2/2016)