ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Στο IonianRadio.gr:

Γ.Στάθης:
"Για τον κ.Τσίπηρα το συμβάν έγινε γιατί είπε ότι θα αποβάλλει κάποιους προκειμένου να υπάρξει τάξη, δεν υπήρξε αντιπαράθεση άλλου είδους. Ολα αυτά που έγιναν χθες οφειλονται στο ότι οι πολίτες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους απέναντι στους πολιτικούς. Τα προηγούμενα χρόνια οι κάτοικοι των Αμπελοκήπων εξαπατήθηκαν, έχουν ένα βιολογικό που αντί να εξυπηρετεί μόνο τη Ζάκυνθο εξυπηρετεί και άλλες περιοχές χωρίς όμως να΄εχει ανααβαθμιστεί και η περιοχή βρωμάει .
Ηρθαν και περίμεναν να δουν τι θα φτιαχτεί. Ομως αυτό που παρουσιάστηκε μιλούσε γενικά για τη φιλοσοφία και δεν υπήρχε ο χώρος που θα τα πάμε. Ο χώρος σίγουρα θα είναι κλειστός, δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα και δεν θα υπάρχουν οσμές. Ηρθαν να δουν και αυτό που είδαν τους εξόργισε.

Υπάρχουν κάποιοι χώροι που θα μπορέσουμε να επιλέξουμε μεταξύ αυτών που θα πάμε να εγκαταστήσουμε το εργοστάσιο.

Πλειοψηφία κάναμε αλλά αναλυτικά δεν μιλήσαμε γι αυτό το ζήτημα όμως όλοι έχουμε ιδέα για το τι πρόκειται να γίνει.
Παρουσιάστηκε η επεξεργασία των απορριμμάτων γενικά πως θα γίνει , πως θα λειτουργήσει.
Επρεπε η παρουσίαση να είναι ολοκληρωμένη για να είναι ολοκληρωμένη και η εικόνα που θα είχαν.

Έπειδή στη διαδικασία αδειοδοτησης συμμετεχει και ο κ.Κοντονής ο βουλευτής και ο κ.Κασσιμάτης γι αυτό πιστεύω υπήρχε η επίθεση προς τον κ.Κασσιμάτη.

Δε μπορούμε όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι να ασχολούμαστε με το θέμα των απορριμμάτων όμως υπάρχει μία ομάδα μαζί με το Δήμαρχο που θα ασχοληθεί, οι υπόλοιποι ενημερωνόμαστε. Αλλο η γνώση και άλλο να ασχοληθείς με τα πράγματα.

Χθες ο κ. Μποζίκης είπε ότι δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση να αδειοδοτηθεί ο χώρος στο αεροδρόμιο από την ΥΠΑ.

Το που θα πάνε τα υπολείμματα είναι ένα άλλο κομμάτι.

Την Τετάρτη θα γίνει ένα νέο Δημοτικό Συμβούλιο που θα είναι παρόντες και οι κάτοικοι του Ρόιδου και ο Δήμαρχος"Αντ.Κασσιμάτης:

"Αυτό που κυριάρχησε ήταν η ένταση. Κάποιοι προσπαθούν να παραποιούν και να διαστρεβλώνουν τα πράγματα. Η χθεσινή διαδικασία ήταν μια ακομη αποτυχημένη προσπάθεια να υπάρξει διαλογος. Βρισκόμαστε σήμερα με ΧΥΤΑ που δε μπορεί να λειτουργήσει. Θα επρεπε να υπάρχει διαλογος, διαβούλευση με τους κατοίκους όλων των περιοχών. Υπάρχει δυσπιστία γενικότερα και αμφιβολία. Χθες ήταν μια ευκαιρία να γίνει μια τέτοια συζήτηση, απέτυχε και την ευθύνη έχει η δημοτική αρχή. Ενώ έπρεπε να γίνει παρουσίαση του ποια θα είναι η λειτουργία του εργοστασίου και τι υπολειμμα θα παραχθεί πραγματικό , δεν έγινε. Από πλευράς των εισηγητών δεν υπήρξαν απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα. Δημιουργήθηκε ένα κλίμα δυσπιστίας που έφερε επεισόδια στο δημοτικό συμβούλιο. Αυτή η διαβούλευση που δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα είναι αυτό που τροφοδοτεί τέτοιου είδους καταστάσεις.
Χρεωνουμε πολιτικά τη χθεσινή αποτυχημένη προσπάθεια στη Δημοτική Αρχή και μόνο. Κάτι άλλο που προκάλεσε εντύπωση είναι οι τοποθετήσεις του κ.Μποζίκη. Η τοποθετηση μας εμας είναι ότι αν θέλει να συμπεριλαβει την λύση Αμπελοκήπων θα πρέπει να γίνει κάποια αναβάθμιση. Ποτέ δεν είπαμε ότι αφού η περιοχή είναι υποβαθμισμένη να τα πάνε εκεί να γίνει η περιοχή μπαχαλο. Διαστρέβλωση των γεγονότων είναι από τον κ.Μποζίκη και το καταγγέλω. Η επαφή του κ.Μποζίκή με την πραγματικότητα και την αλήθεια έχει πάρει διαζύγιο από καιρό.
Εγώ είπα ότι σε μια περιοχή που ήδη έχει προβλήματα πρέπει να πας να διαβουλευτείς να συζητήσεις και να βρεις λύσεις.
Χθες το θέμα δεν ήταν ούτε η επιλογή του χώρου ούτε η χωροθέτηση. Αφορούσε το σχέδιο διαχείρισης. Εκφράσαμε αντίθεση γιατί στο οικονομικό πακέτο εμπαιναν μέσα κι άλλα. Οσο αφορά το θέμα της μεταβατικής λύσης της επεξεργασίας πρέπει να περιμένουμε τη γνωμοδότηση της ΥΠΑ να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο όπως και τα υπέρ και τα κατά κάθε περιοχής και εκεί να συζητήσουμε
Πρέπει να γίνεται διάλογος και όταν έρθει η ώρα να παρθούν αποφάσεις , θα γίνει διάλογος, δε θα επιβληθούν υποχρεωτικές λύσεις. Το θέμα είναι να έρθουν οι προτασεις μελετημένα και να έρθουμε να συζητήσουμε την περιοχή που θα επιλεγεί.
Η απάντηση στο πρόβλημα είναι ολοκληρωμένη διαχείριση και αυτό έχει διάφορες πλευρές που επίσης συχνά τις έχουμε αναλύσει. Θεωρητικά όμως συμφωνούμε γιατί η ιδέα υπονομεύεται όταν πάει να υλοποιηθεί.
Υπάρχει μία προσπάθεια να στηριχτούν έργα από τον κ.Κοντονή για το νησί, και να δοθούν λύσεις σε κάποια θέματα. Μαζί με τους άλλους φορείς του νησιού προσπαθεί να δώσει δυνατότητες όμως η δημοτική αρχή πρέπει να έχει αποφάσεις.
Η τοποθέτηση για το ΛΙΒΑ δεν είναι θέμα προσωπικής βεντέτας Κοντονή - Μποζίκη.
Η χθεσινή παρουσίαση μιλούσε για κόστος τοπικής διαχείρισης στα τρία εκατομμύρια και εμείς ασκήσαμε κριτική για το ποσό ανέβηκε στα 20 εκατομμύρια με κάποια άλλα που πρόσθετε.
Εμείς αυτό δεν θα το ψηφίζαμε.
Εχω μια απαίτηση από τον κόσμο ότι ακούει να το κρίνει. Προφανώς όμως κάποιοι διαστρεβλώνουν προσπαθώντας να δημιουργήσουν εντυπώσεις


Γιώργος Κωνσταντίνου
"Η όλη κατάσταση είναι ευθύνη της δημοτικής αρχής που δε λέει την αλήθεια στο κόσμο. Βάζω παράδειγμα τηνΠλατεία Σολωμού που έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Τα απορρίμματα που είναι σοβαρό θέμα κι επικίνδυνο αντιμετωπίζεται έτσι . Χθες είχαμε μια απίστευτη μελέτη , που δεν έχει το παραμικρό σημείο αναφοράς. Δεν αναφέρεται που θα πηγαίνειτο υπόλειμμα. Που θα πάνε τα επικινδυνα απόβλητα. Οταν αυτά δεν αναφέρονται οταν δεν συζητείται πουθα είναι το στέγαστρο, θεωρώ ότι τέτοιου είδους αντιδράσεις είναι λογικές και θα τις συναντήσουμε και το επόμενο διάστημα.
Δε μπορεί να κατασπαταλείται αλλο το δημόσιο χρήμα σε τετοιου είδους μελέτες. Οχι δεν μπορούμε να ψηφισουμε αυτό το πράγμα που μας δημιουργεί ανησυχίες . Οταν δεν υπάρχει κανενα σχέδιο καμία προδιαγραφή και οι συζητήσεις γίνονται στον αερα .... Μελετησα τις 98 σελίδες και πραγματικά ήταν απίστευτο το να μην περιγράφεται σε τόσες σελίδες τίποτα. Ελπίζω να μην είναι εκ του πονηρού... Θεωρώ ότι θα προσπαθήσουν να βγάλουν και αυτό το καλοκαίρι μέσω του ΣΚΟΠΟΥ, αλλά αυτό είναι η αίσθηση μου. Υποσχέθηκαν στους κάτοικους Καλαμακίου ότι σε 3 μήνες θα έχει λυθει το θέμα. Αυτή τη στιγμή εχουν ξεσηκωθεί οι κάτοικοι πολλών περιοχών κι ελπίζω να μη φτάσουμε να χτυπιέται η μία περιοχή με την άλλη. Η Δημοτική Αρχή γιατί δεν λέει πως θέλει το σχεδιο επεξεργασίας. Μάλιστα χθες όριζε ένα ποσό χωρίς να ξεκαθαρίζει που θα πάνε τα υπολείμματα.
H κατάσταση στο ΣΚΟΠΟ είναι πολύ ασχημη και είμαστε τυχεροί που δεν είχαμε βροχές.
Αντί να έχουν λύσεις απλά διαρρέουν διαφορες προτάσεις και προσπαθούν να πείσουν ότι όλα καλά χωρίς να τους παρουσιάζει κάτι που να τους καθυσηχάζει. Δεν μπορεί σε μια επιβεβαρυμένη περιοχή να επιβαρυνθεί κι άλλο με κινδυνο της υγείας και της ασφάλειας των κατοίκων. Εχω την αίσθηση ότι θα έχουμε άσχημη εξέλιξη.


Γ.Λιβέρης:

Στο Καλαμάκι πάμε σε εκλογές για νέο διοικητικό συμβούλιο στο οποίο και θα συμμετέχω.
Χθες ήμουν στο Δημοτικό Συμβούλιο, υπήρξε ένταση, έμεινα εκπληκτος και προσωπικά πιστεύω ότι ο Δήμος δεν θα πάρει την άδεια από την ΥΠΑ γιατί πρέπει να απέχει 13 χλμ από τα αεροδρόμια. Εξάλλου έχει πάει πλέον σε γερμανική εταιρεία το αεροδρόμιο και δεν θα δοθεί. Υπάρχει αδιέξοδο στο θέμα από ότι φαίνεται και ο Δήμαρχος έχει έρθει σε δύσκολη θέση. Τα σκουπίδια σιωπηρά πάνε στο ΣΚΟΠΟ. Η ΠΙΝ καλά έκανε και πήρε απόφαση για κλείσιμο του ΣΚΟΠΟΥ όμως λύση δεν έχει βρεθεί ακόμη.
Ενας πολίτης του Καλαμακίου να πάει στον Εισαγγελέα δεν πρόκειται να ξαναπάει σκουπίδι στο ΣΚΟΠΟ. Είμαστε σε δύσκολη θέση όμως για πόσο ακόμη ο ΣΚΟΠΟΣ θα δέχεται σκουπίδια. Μεγάλο ΑΔΙΕΞΟΔΟ και βλέπουμε ότι παραμένουμε στα ίδια. Πιθανόν να γίνουν πάλι κινητοποιήσεις, κάπως πρέπει να πιέσουμε να βρεθεί μια λύση. Εκείνο που βλέπω ΄είναι ότι και φέτος θα συνεχιστεί όπως και σήμερα και θα πάνε στο ΣΚΟΠΟ.
Χθες ακουσα το μελετητή που ανέλυε τη διαδικασία επεξεργασίας. Ο κ.Μποζίκης ρώτησε γιατί δεν αναγράφεται αν είναι ανοικτό ή κλειστό. Απευθύνθηκε στον κ.Μπαλιακρά ο οποίος ζήτησε να αποσυρθεί η μελέτη ως απαράδεκτη.
Στα μέσα του Μάρτη μας είχε πει ότι θα έχει την άδεια ο Δήμαρχος. Δεν προκειται να πάρει την άδεια , είναι πολύ δύσκολο από την ΥΠΑ.


Σπύρος Σπύρου

Ο κ. Δήμαρχος δεν μου παραπονέθηκε ποτέ για τέτοιο θέμα και τώρα φαίνεται πως προσπαθεί να βρει μια δικαιολογία. Ο ΣΚΟΠΟΣ δεν είναι δικός μου , είχαν γίνει συζητήσεις αρχικά να πάει στο ΒΡΑΧΙΩΝΑ στη συνέχεια το θέμα πήγε στο ΣτΕ. Ο ΣΚΟΠΟΣ έκλεισε μετά από εισαγγελική εντολή και πρόστιμα ευρωπαικά. Είναι παράνομη η λειτουργία του τώρα και θα μπορούσε να αποκλειστεί με αστυνομικά όργανα.
Στις αποφάσεις αυτές δεν υπήρχε καμία αντίδραση τότε. Η Ελλάδα είχε όμως να αντιμετωπίσει το θέμα στα ευρωπαικα δικαστήρια. Επρεπε όμως νακλεισει γιατί έτσι θα το χρησιμοποιούσαν και στα δικαστήρια ως κακώς μπήκαν τα προστιμα αφού ο ΣΚΟΠΟΣ ήταν κλειστός. Κατηγορώντας με δίνει άλλη εντύπωση και καλό είναι λόγω του τουρισμού να δώσει λύση.

Ενα μεγάλο έργο η ύδρευση της Ζακύνθου ξεκίνησε και προχωράει.Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο IonianRadio.gr (19/2/2016)