ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ


Στην εκπομπή στο IonianRadio.gr 
Γιάννης Φεραδούρος
"Koντεύουν 2 χρόνια και είμαστε στο απόλυτο μηδέν στο θέμα των απορριμμάτων. Λόγια και μόνο λόγια. Παρουσιάστηκε ένα σχεδιο χωρίς στέγαστρο και χωρίς να αναφέρεται στο υπόλειμμα. Φτάσαμε ήδη στο Μάρτιο που θα είχε λυθεί το ζήτημα όπως έλεγε η Δημοτική Αρχή.
Συξφωνώ με το κ.Κωνσταντίνου. Αντε κι εφαγε το καλοκαίρι. Η θητεία του κ.Κολοκοτσά δεν εξαντλείται με φρούδες ελπίδες. Πρέπει ο κ.Κολοκοτσάς να δωσει λύση.Ασπάζομαι την άποψη του κ.Κωνσταντίνου ότι ροκανίζουν το χρόνο.
Αύριο θα γίνει Δημοτικό Συμβούλιο, το επισπεύδουν αλλά δε γνωρίζω αν θα είναι ανοικτό στους πολίτες , αν είναι κεκλεισμένων των θυρών παραβιάζεται ο νόμος αλλά δεν το γνωρίζω. Θέλει να επισπεύσει τη διαδικασία της ψήφισης του σχεδίου για να σταλεί στην Περιφέρεια . Ευελπιστώ να είναι ανοικτό για το κοινό και να μη διαφέρει από τα άλλα Δημοτικά Συμβούλια.
Η Δημοτική Αρχή και ο κ.Κολοκοτσάς είπαν πολλά προεκλογικά, ο ΛΙΒΑΣ θεωρείται δαιμονοποιημένη περιοχή, όμως η Ζάκυνθος δε μπορεί να πάει μπροστά στον τουρισμό με την κατάσταση ως έχει. Ο μύθος που εξέφρασε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ καταρρίφθηκε ο οποίος μας μίλαγε για φαραωνικά έργα. Για ποιο λόγο παραπληροφορούν τον κόσμο; Εθεσα ένα απλό ερώτημα ¨Για ποιο λόγο λένε ότι περιμένουν την υπογραφή από την ΥΠΑ και για ποιο λόγο δεν μιλάνε για το στέγαστρο στην αναφορά; Δύο λέξεις θα ήταν παραπάνω στη μελέτη ΣΤΕΓΑΣΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ. Γιατί βασανίζεται και θα βασανιστεί κι άλλο η οικονομία της Ζακυνθου. Που είναι η υπογραφή; Που στηρίζονται; Πόσο καιρό ακόμη θα περιμένουμε; Ο κ.Κολοκοτσάς είχε πεί ότι στις 4/1 θα πήγαινε με τον Βουλευτή να πάρει την υπογραφή..... Που είναι;;; Πάμε για 4 του Μάρτη.
Εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε τη Δημοτική Αρχή και αν δεν είχαμε τις προσφυγές σήμερα θα είχαμε δημιουργήσει διαχείριση απορριμμάτων ολοκληρωμένη για τα επόμενα πενήντα χρόνια.
Η παράταξη μας αφού δεν υπάρχει συντεταγμένη λύση θα ψηφίσει ΠΑΡΩΝ. Ηδη εμείς είχαμε προτείνει ολοκληρωμένη λύση και διαχείριση. Αυτή που λένε τώρα δεν είναι ολοκληρωμένη λύση.Ας ακολουθήσουν τη δική μας λύση που έχει ολοκληρωμένη λύση.
Με τη πλατεία Σολωμού δεν έχουμε κάτι νεώτερο. Εύχομαι να παραδοθεί τον Απρίλιο και ας είναι ημιτελής.
Δεν έχω καμία ενημέρωση για το δρόμο στη Παναγούλα εκεί που κινούνται οι φοιτητές, είναι πολύ σημαντικό θέμα και δεσμεύομαι να μπει θέμα σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο"Διονύσης Λιβέρης

"Μετά από όλο αυτό το διάστημα που έχει περάσει, κι εμάς να είμαστε αντίθετοι στο χώρο που θέλει η δημοτική αρχή να τοποθετήσει προσωρινά , κατασπαταλώντας δημόσιο χρήμα αφού μετά 2=3 χρόνια θα τα ξαναμεταφέρει, σκεφτήκαμε να γίνει η εγκατάσταση στο ΛΙΒΑ , να δοθεί οριστική λύση για πολλά χρόνια. Εχουν ειπωθεί ότι υποκινούμαστε από πολιτικές θέσεις. Αυτό δεν ισχύει. Αντιδρούν σιγά σιγά και οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες του Καλαμακίου που αντιλαμβάνονται τι πάει να γίνει. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να στηρίξει όλο το νησί. Με 14 μάτια πρέπει να φυλάμε το αεροδρόμιο και όχι να δημιουργήσουμε ένα πρόβλημα που θα κλείσει τα σπίτια μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Καταδικάζουμε τη συμπεριφορά των κατοίκων στο Δημοτικό Συμβούλιο, όμως αυτό είναι ένα προιόν που το δημιουργησε η ίδια η Δημοτική Αρχή. Ακούσαμε την εισήγηση του μελετητή. Ομως όταν πηγαίναμε με εγγραφα πλαστά, όχι διευκρινιστικά και χωρίς να έχει ολοκληρώσει ο μελετητής τα στοιχεία που παρουσίασε, αρα δημιουργούνταν εντυπώσεις που δεν ισχυαν. Αυτό παραπέμπει ότι ή ο μελετητής δε ξέρει τη δουλειά του ή μας κοροιδεύει η Δημοτική Αρχή. Πρέπει να ευαισθητοποιηθεί η γνώμη όλου του νησιού. Το πρόβλημα δε λύνεται έτσι, θα κατασπαταληθούν χρήματα μόνο για 1-2 μήνες. Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου δεν υπάρχει ένας κάδος για τα σκουπίδια, στην ίδια αίθουσα που συζητείτο το θέμα των απορριμμάτων. Αρα καταλαβαίνεται οτι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.
Εχουμε ένα βιολογικό που μέχρι και σήμερα δεν έχει άδεια λειτουργίας. Είχε φτιαχτεί να μπορεί να διαχειριστεί συγκεκριμένη ποσότητα και τώρα του φορτώνουμε 5-6 φορές παραπάνω και θέλουμε να του φορτώσουμε και τα υπολείμματα? Χρειάζεται αναβάθμιση. Πρέπει να λυθεί το πρόβλημα για να μπορέσει να βρεθεί λύση.

Οσο αφορά το κ.Κασσιμάτη έχει δημιουργήσει αντιπαραθέσεις γιατί έχει υποβιβάσει ηθικά τους κατοίκους της περιοχής. Οι αντιδράσεις εναντίον του ήταν παραπονούμενες και θέλαμε να εκφρα΄σουμε γιατί μας καταδίκαζεται. Θα θεωρούσα πιο έντιμο να πει ένα συγνώμη. Βλέπω όμως ότι τα διατυπώνει με άλλο τρόπο.
Αύριο στο Δημοτικό Συμβούλιο όπως και σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο θα είμαστε παρών γιατί τα θέματα αφορούν τη Ζάκυνθο. Το κοινό πρέπει να ενημερώνεται , είναι μία δημοκρατική διαδικασία".


Κώστας Τσιριγώτης

"Δεν μπορούν να έρθουν σκουπίδια στο Αεροδρόμιο. Πιστεύω είναι ένα παιχνίδι του Δήμου για να πει στο τέλος ότι δεν τον αφήνουν να τα φέρει. Δεν μπορεί να παραμείνουν σκουπίδια στο χώρο του αεροδρομίου και ειδικά τώρα που η γερμανική εταιρεία αναβαθμίζει το αεροδρόμιο.
Θα κανουμε μία επέκταση στο χώρο στάθμευσης των αεροσκαφών. Η δυνατότητα τώρα είναι για 6 αεροπλάνα και θέλουν να μπορούν να σταθμεύουν 15 με 20 αεροπλάνα. Θέλω λοιπόν να καθησυχάσω τους κατοίκους των Αμπελοκήπων.
Για το θέμα έχω μιλήσει με τον Πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ που μου είπε ότι περιμένουν την υπογραφή της ΥΠΑ.Αφού όμως δεν υπάρχει μελέτη δε μπορούμε να συζητάμε. Μόνο στο ΛΙΒΑ υπάρχει μελέτη. Ο κ,Μποζίκης είχε κάνει μία μελέτη για το ΛΙΒΑ και μόνο αυτή υπάρχει. Επίσης να πω ότι ο ΧΥΤΑ δε χρηματοδοτείται από την Ευρωπαική Ενωση.
Μιλάμε για ΧΥΤΥ μιλάμε για υπολείμματα και μόνο αυτό χρηματοδοτείτε, πρέπει να το καταλάβει ο κάθε πολίτης. Χωρίς επεξεργασία δεν χρηματοδοτείτε από την Ευρωπαική Ενωση.
Είμαι αντίθετος για ΧΥΤΑ οπουδήποτε στη Ζάκυνθο.
Ας αφήσουν τα παιχνίδια, για να πουν μετά υπήρχαν αντιδράσεις , και τα πάμε αλλού. Γνωρίζω τι γίνεται και τι παίζει. Αυτά είναι παιχνίδια πολιτικών. Αμφιβάλλω για πολλά πράγματα που ακούω τον τελευταίο καιρό.
Αν αξιοποιησουν σωστά το χώρο του ΣΚΟΠΟΥ μπορούν να βάλουν κι εκεί το εργοστάσιο.

Αυριο το πρωί στις 10 θα συναντηθούμε όλοι οι αγρότες στη Λούμπα και με μηχανοκίνητα οχήματα και οποιοι άλλοι φορείς θέλουν. Ολοι αυτοί στη Κυβέρνηση δε κάνουν τίποτα άλλο από το να εκτελούν εντολές. Ο μόνος που διαφέρει είναι ο Καραμανλής. Πιστεύω σε αυτόν και είναι ο μόνος που μπορεί.
Μήπως απόπέρυσι έπρεπε η Κυβέρνηση να πει χαίρεται στην ΕΕ.

Εχουμε πιάσει πάτο , Δε μπορούμε να πάμε πιο χαμηλά. ΦΟβάμαι ακόμηκαι πολεμο με την Τουρκία. Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα.

Δεν θα πάνε καλά τα πράγματα και με το θέμα των αγροτών".Λίλλυ Μπουζιάνου

"Υπάρχει ένα πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τους άνεργους νέους .

Ο Εμπορικός έχει φέρει αρκετά προγράμματα για ανέργους. Εισπράττουν κάποια χρήματα και ευελπιστούμε για κάτι καλύτερο. Το 2012 είχαν πάρει 1400 ευρώ ο καθένας. Κάποια μάλιστα από τα παιδιά μετά βρήκαν κι εργασία. Γινόταν σωστή δουλειά. Το Σάββατο έχουμε πρόγραμμα για εργαζόμενους που έχει προσέλευση και υλοποιείται στα γραφεία μας. Δεν υπάρχουν όμως και εκεί είναι η δυσκολία πολλοί υπάλληλοι.

Παλευουμε για το ασφαλιστικό περνάμε δύσκολες ημέρες και με τα πενιχρά μας έσοδα, γιατί ούτε μια διαφήμιση δεν μπορούμε να βάλουμε να πούμε Χρόνια Πολλά, θα κάνουμε μία εκδήλωση με τραγούδια και χορούς, θα υπάρχουν τραπέζια με κεράσματα από τον Αγιο Παύλο μέχρι κάτω, θα κατεβεί κόσμος στη Πόλη κ, θα διασκεδάσει και τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά.

Νέα κίνηση για την Αλεξάνδρου Ρώμα δενέχω κάνει σαν εμπορικός σύλλογος και για την κυκλοφοριακή μελέτη δεν έχω καμία ενημέρωση. Δεν ξέρω τι θα συμβεί το επόμενο διάστημα. Εχει βοηθήσει την αγοραστικήκίνηση η Αλεξάνδερου Ρώμα. Την τροχαία έχω μέρες να την δω στην περιοχή.

Θα έπρεπε ήδη να είχαμε δει κάτι να γίνεται στο θέμα της κυκλοφοριακής μελέτης.

Μιλάμε για τα απορρίμματα. Είναι εύκολο ο Δήμος να ασχοληθεί με το πως θα ανακυκλώσουμε τα απορρίμματα και να μας δοθούν κάδοι.

Θα έπρεπε να έχει γίνει κάποια καμπάνια και να πάνε κάδοι στα σπιτια. Φιλότιμο οι ζακυνθινοί έχουν.

Οσο για τα απορρίμματα κανείς δεν τα θέλει. ¨Ομως πρέπει να γίνει διαβούλευση για το ζήτημα και όχι οχλαγωγία".

Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο IonianRadio.gr (22/2/2016)