Στο IonianRadio.gr -Zantepress24!
Σε κλίμα έντασης η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζακύνθου, για το τοπικό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτωνΓεωργία Γούλιαρη
:
"Προσπάθειες γίνονται και γι αυτό προσπαθούμε μαζί με το Δήμαρχο να αλλάξουμε την εικόνα της πόλης.
Οι προτεραιότητες είναι να αλλάξει η αισθητική της πόλης να αλλάξει ριζικά.
Πρέπει τα καταστήματα να είναι ομοιόμορφα και είμαστε το μοναδικό νησί που δε λειτουργεί η κανονιστική. Στο επόμενο τοπικό συμβούλιο θα συζητηθεί πως θα φτιάξουμε μία κανονιστική.
Ο κ. Αντίοχος είναι πολύ κοντά μας στις προσπάθειες μας.
Πρέπει να λειτουργούμε και να βγαίνουμε όχι με λόγια αλλά να κάνουμε έργα.

Το συμβούλιο πόλης διαχειρίζεται μαζί με το Λιμενικό ταμείο να αδειάσουν οι κάδοι να δοθεί μια άλλη λύση . Η συνεργασία μας με το Λιμενικό ταμείο είναι παρα πολύ καλή. Η Δημοτική Αρχή και ο Παύλος Κολοκοτσάς, πιστεύω ότι θα βρει μια λύση σύντομα για τα απορρίμματα και να μην ανησυχούν οι κάτοικοι.
Κάποιοι πολίτες θα πρέπει να καταλάβουν ότι είμαστε δίπλα στα προβλήματα τους, να έρχονται στα γραφεία μας να μας λένε το πρόβλημα τους. Είμαστε δίπλα τους, πρέπει να είναι πιο ενεργοί όμως και όχι πολλές θεωρίες αλλά πράξεις και αποτελέσματα.
Πρέπει να καταλάβουν ότι, ότι κάνουμε το κάνουμε για το καλό τους και πρέπει να μας βοηθούν
Η ΚΕΔΗΖ κάνει ένα βήμα δίνει μια διέξοδο μια διαφυγή στον πολίτη να ασχοληθεί με κάτι διαφορετικό. Ξεκινάει ένα πρόγραμμα άθλησης. για όλους και για κάθε ηλικία. Να ανακοινώσω όμως ότι έρχονται κι άλλες δράσεις. Χωρίς κοινωνικές δομές, ο Δήμος δεν μπορεί να υπάρξει.
Η πόλη σας υπόοχομαι ότι θα γίνει μια πολη που ο καθένας θα μιλάει γι αυτή. Είναι ένα στοίχημα για μένα και θα αλλάξει.

Αρμόδια για την Αλεξάνδρου Ρώμα είναι η Περιφέρεια και το τοπικό συμβούλιο δεν έχει πάρει απόφαση για το ποια είναι η θέση του "Διονύσης Λιβέρης:

¨"Οφείλω να ενημερώσω ότι στην αίθουσα παρευρίσκονται κάτοικοι όλης της Ζακύνθου. Ο κόσμος έχει αρχίσει και καταλαβαίνει τι λέμε και ότι αυτό που πάει να γίνει είναι κατι το παράνομο που καταστρέφει το νησί. Εύχομαι να μην έχουμε άσχημες εξελίξεις.
Το σχέδιο δεν έχει περάσει . Συζητείται το σχέδιο της ολοκληρωμένης διαχείρισης και όχι η χωροθέτηση. Μας διαβεβαίωσαν ότι αυτή τη στιγμή η συζήτηση θα είναι οικονομοτεχνική και δεν έχει σχέση με τη χωροθέτηση.

Ο κ.Κασσιμάτης έχει αποχωρήσει με την πολιτική του θέση και δε μας αφορά το γεγονός.
Δεν είμαστε αντίθετοι να γίνει κάποιο τέτοιο κτίριο στη Ζάκυνθο, διαφωνούμε με το χώρο.
Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όλους τους ζακυνθινούς που ήρθαν και καταλαβαίνουν το πρόβλημα. Οφείλω να πω ότι τα Ιονια νησιά είναι ο πιο ασφαλής τουριστικός προορισμός σε όλο το κόσμο.

Είχαμε μία ανεπίσημη συζήτηση κατ ιδίας με τους εκπροσώπους της Frapport. Μας είπαν ότι το ζήτημα είναι του Δήμου. Ρωτήσαμε άν έχουν ενημερωθεί θέτοντας ότι η δημοτική αρχή δεν είναι αξιόπιστη. Μας είπαν ότι οι ίδιοι θέλουν την εγγύηση διασφαλισης ασφάλεις των επιβατών

Να τονίσω ότι σήμερα η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν κατάμεστη, η συζήτηση ΄ήταν με ένταση άλλα κόσμια"
Αντώνης Νικολουδάκης:

" Υπήρξε συνάντηση με εκπροσώπους της Frapport. Μιλήσαμε με τα κορυφαία στελέχη που έχουν αναλάβει τη διαχείριση των αεροδρομίων. Ηταν ιδιαίτεροι συνεργάσιμοι, είπαν πολλά ενδιαφεροντα πράγματα. Στη συναντηση ήταν

Εγινε ξεκάθαρο ότι για το 2016 τη θερινή σαιζόν δεν θα έχουν καμία αναμειξη στη διοίκηση του αεροδρομίου. Ξεκινάνε από 1/11/2016.
Είπαν ότι δεν έχουν κανένα δικαίωμα πριν να επεμβουν .Εχουν ένα 4ετές σχέδιο που προβλέπει ραγδαία αναδιάρθρωση του εξοπλισμού ασφαλείας.
Είπαν ότι επενδύσουν οικονομικά και στους 3 βασικούς πύργους ελέγχου Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, Αραξου. Δεν θα έχουν όμως το δικαίωμα να το διαχειριστούν αυτό το κομμάτι. Το προσωπικό θα ανήκει στην ΥΠΑ.Μας διαβεβαίωσαν οτι δεν θα πειραχθεί καμία θέση εργασίας, δεν γνωρίζουμε όμως αν θα ανήκουν στη νέα διοίκηση.
Η ασφάλεια στο αεροδρόμιο αυτή τη στιγμή τηρείται από την ελληνική αστυνομία. Αυτό θα αλλάξει και θα αντικατασταθεί από προσωπικό του ιδιωτικού τομέα. Επισης θα γίνουν προσπάθειες να διευρυνθούν οι χώροι στάθεμευσης των αεροσκαφών.

Το κόστος λειτουργίας τέθηκε από τους ξενοδόχους. Μας εξήγησαν ότι αυτή τη στιγμή στη Ζάκυνθο τα τέλη είναι 12 ευρώ για εντός Σένγκεν και 22 για εκτός Σένγκεν χώρες. Για όλους στη νέα σαιζόν θα είναι στα 13 ευρώ έχουν όμως το δικαίωμα να φτάσουν ανώτατο όριο τα 18 ευρώ.

Πρεπει να καταλαβουμε ότι βασικό σημείο διακίνησης είναι το αεροδρόμιο. Είναι σημαντικό να αναβαθμιστεί και πρέπει να το δούμε σαν παράγοντα ανάπτυξης. Πρέπει να συνεργαστούμε και να διεκδικήσουμε τη μέγιστη αποτελεσματικότητα για το καλό του τόπου.
Απαράδεκτο στρατηγικό λάθος να κλείνεις την πόρτα εταίρων.

 
 
Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο IonianRadio.gr (23/2/2016)