ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Στο IonianRadio.gr και στον Δημήτρη Τετράδη 

Αντώνης Κασσιμάτης

«Νομίζω ότι η εξέλιξη της διαδικασίας χθες του δημοτικού συμβουλίου είχε λιγότερη ένταση. Είχαμε εκτιμήσει ότι  ο κόσμος έθεσε ερωτήματα που δεν απαντήθηκαν . Ηταν  μια αποτυχημένη προσπάθεια συζήτησης και διαβούλευσης. Είναι σημαντικό το τοπικό σχέδιο διαχείρισης και πρέπει να γίνει. Αμεσα όμως αυτό που πρέπει να υλοποιηθεί είναι η ενδιάμεση λύση και υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα. Θεωρήσαμε ότι θα έπρεπε η δημοτική αρχή να παρουσιασει ολοκληρωμένο σχέδιο για να γίνει συζήτηση και διαβούλευση κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει.

Χτες συγκλήθηκε το σώμα εκτάκτως  για το τοπικό σχέδιο διαχείρισης αλλά τα ερωτήματα του κόσμου δεν θα έπρεπε να απαντηθούν; Ζητήσαμε λοιπόν να τοποθετηθούν και να δεσμευτούν με ένα έκτακτο μέχρι την Παρασκευή συμβούλιο για το τι θα κάνουν το επόμενο διάστημα. Σε αντίθετη περίπτωση είπαμε  ότι δεν θα συμμετάσχουμε.

Στην συνέντευξη τύπου που είχε δώσει ο Δήμαρχος είχε πει ότι είναι ανοιχτός να συζητήσει με τους κατοίκους και να παρουσιάσει το σχέδιο.

Εχει ζητηθεί μία γνωμοδότηση από την ΥΠΑ που βάση αυτής θα αδειοδοτηθεί και αυτός ο χώρος , θα βάλουμε κάτω τις αδειοδοτημένες τοποθεσίες που έχουμε για να καταλήξουμε. Πληροφόρηση δεν έχω  αλλά ακόμη και αν είναι θετική η γνωμοδότηση της ΥΠΑ αυτό δεν είναι καταλυτικό.

Νομίζω ότι ήταν μια διαδικαστική πρόταση και θα έδινε ουσία. Καλύτερα διαλογος στα πραγματικά παρα στα υποκειμενικά δεδομένα

Το πρόβλημα είναι σοβαρό , επείγον και είμαστε στο και πέντε.

Υπάρχει ένα παιχνίδι , ένα κρυφτούλι  που όχι μόνο δε βοηθάει αλλά δημιουργεί εντάσεις.

Είχε δύο σκέλη χθες το τοπικό σχέδιο. Από το σπίτι μέχρι την ανακύκλωση που έφτανε στα 3 εκατ. Είχε όμως και ένα άλλο μέρος  που δημιουργησαν απορίες και φωτογράφιζαν έργα που έγιναν κάποια στιγμή στο ΛΙΒΑ και χαρακτηριστήκαν φαραωνικά».

Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο IonianRadio.gr (24/2/2016) -Ά ΜΕΡΟΣ

 

 

 

Γιάννης Φεραδούρος :

«Δεν άλλαξε σε κάτι το τοπικό σχέδιο , χθες συνεδριάσαμε για να παρθεί απόφαση και να δοθεί χρηματοδότηση. Η μείζονα πλειοψηφία είχαμε προτείνει , γιατί ο κ.Κολοκοτσάς αυτό που κάνει είναι να ξεσηκώνει όλη τη Ζακυνθο, να συζητηθεί η χωροθέτηση των απορριμμάτων, πραγμα που θα γίνει σε μία εβδομάδα και θα συζητηθούν μαζί και τα δύο θέματα.

Αυτή τη στιγμή απορώ με τον κ.Κασσιμάτη πως βάζει θέμα μεταβατικής λύσης όταν δεν υπάρχει οριστική λύση;

Ο Κ.Κολοκοτσάς ποιον κοροιδεύει όταν λέει προχωράμε γρήγορα και μας λέει ότι είναι έτοιμη και η μελέτη για το στέγαστρο; Εχουμε κουραστεί να ακούμε από τον κ.Κολοκοτσά το ίδιο παραμύθι. Θεωρώ δεν θα γίνει τίποτα μέχρι τον Απρίλη, θα έχουμε μικρές χωματερές γύρω από τους κάδους και θα επιβαρυνθεί και ο ΣΚΟΠΟΣ

Επιθυμία του πιστεύω θα ήταν του κ.Κολοκοτσά να λήξει η θητεία του και να μην έχει μπει στη διαδικασία χωροθέτησης. Εμείς δεν έχουμε καταγγελτικό λόγο. Λέμε ξεκάθαρα ότι υπάρχει αδειοδοτημένος χώρος και σταμάτησε την διαδικασία η προσφυγή στο ΣτΕ. Είμαστε εδώ με συγκεκριμένη πρόταση και λύση. Θα μπει τέλος όταν θα έχει περιπλανηθεί σε όλα τα χωριά ο κ.Κολοκοτσάς για να  αποφασίσει.

Λένε θα αδειοδοτήσουν το αεροδρόμιο. Ε και;; Εκεί είναι η μισή λύση του προβλήματος. Μένει το υπόλειμμα. Ας τα πάει ακτοπλοικώς απέναντι αλλά δεν μας έχει απαντήσει αν θα είναι μικρότερο το κόστος

Είχε διατυμπανίσει ότι 31/3/2016. Τώρα τι γίνεται:  Ο μόνος που μπορεί να δώσει τη λύση καθοριστικά είναι ο ίδιος ο Δήμαρχος

Το κορυφαίο που εμάς μας έβλαψε πολιτικά ήταν τα τετραγωνικά. Σήμερα ο Δήμος είναι ανοιχτός από αυτό το οποίο κατήγγειλαν για εμάς. Είναι ένα εργαλείο του να μένει ο Δήμος ανοιχτός»

 

 

Aνδρέας Κοτσώνης:

«Με κάθε σεβασμό προς τον επιχειρηματία της Ζακύνθου το Επιμελητήριο  κοίταξε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όλοι από τις 25/8 και μετά. Ηρθαν στη Ζάκυνθο, έκαναν ενημέρωση και είμαι σε θέση να πω ότι διανύουμε μια πολύ δύσκολη περίοδο και τα πράγματα είναι πολύ άσχημα. Θέλω να πω ας παρακολουθήσουν τις εξελίξεις στο Επιμελητήριο,   η Κίνηση Πολιτών που αντέδρασε . Ο κ.Τζίμης είχε την ευχέρεια να παρακολουθήσει τις τελευταίες εξελίξεις . Καλώ τον κ.Τζίμη να ενημερωθεί  γιατί για ιδιωτικούς λόγους έλειψε για 2 μήνες και δεν γνώριζε. Οι ομιλητές τα είπαν τόσο καλά με τις τοποθετήσεις τους και θέλω να πω αυτό ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αύριο και μεθαύριο θα βρίσκονται στο χώρο του Επιμελητηρίου και θα μπορούν να επικοινωνούν μαζί τους  οι πολίτες.

Σήμερα από την εκδήλωση το Επιμελητήριο δεν επιβαρύνθηκε ούτε ένα ευρώ. Ηταν μια συνεδρίαση  που αν έπεφτε καρφίτσα θα ακουγόταν. Πιστεύω ότι από αύριο πολύς κόσμος θα επικοινωνήσει μαζί τους

Τα απορρίμματα είναι ένα παρα πολύ μεγάλο θέμα. Χθες πήγαν πολλά χωριά στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά δυστυχώς δεν μπορούσα να παρευρεθώ.  Πλησιάζει το άνοιγμα της τουριστικής σαιζόν.  Είμαι περήφανος για το νησί μας αλλά γρήγορα και άμεσα πρέπει να βρεθεί λύση με τα απορρίμματα. Εχουμε χασει πολύτιμο χρόνο πια. Ο Χρόνος λειτουργεί επικίνδυνα και φοβόμαστε το άνοιγμα της τουριστικής σαιζόν

Αυριο με πρωτοβουλία των ξενοδόχων θα συναντηθούμε τον κ. Νιοτόπουλο γιατί δεν έχω δει καμία προσπάθεια.  Από την ώρα που τελείωσε η μελέτη δεν έχω δει τίποτα , το Αργάσι είναι βυθισμένο στο σκοτάδι». 

 

Τάσος Τζίμης:

«Όταν  ήμουν στην Κίνηση Πολιτών  κάναμε λίγο πίσω γιατί είδαμε ότι οι ζακυνθινοί  περνάνε καλά κι έχουν χρήματα. Ετσι μείναμε πίσω . Είχαμε επίσης ζητήσει από το Επιμελητήριο στήριξη και αίθουσα τα οποία αρνήθηκαν για να έρθουν ομιλητές για τα κόκκινα δάνεια. Εγώ και ο κ.Στασινόπουλος είχαμε ψηφίσει ΝΑΙ. Αυτό έγινε πριν περίπου 2 χρόνια.

Είναι επί τούτου η εκδήλωση που έγινε και ο Τάσος ο Τζίμης δεν ακολουθεί τέτοια μονοπάτια. Τότε είχαμε 200 μέλη  και το επιμελητήριο μας αρνήθηκε την παραχώρηση της αίθουσας, μας αρνήθηκαν την αίθουσα – σπίτι μας για να συνεδριάσουμε.

Η Επιτροπή με ενοχλεί να συνεδριασουμε να κλείσουμε το ΣΚΟΠΟ Για τελευταία φορά θα πω «Αφήστε το Κολοκοτσά να δουλέψει οι αυλικοί. Δεν είναι δυνατό να ακούω χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο να λέει δημοτικός σύμβουλος ο κ.Μπαλιακράς ότι «έπρεπε να ξεσηκώσουμε τον κόσμο τότε που τα τρώγανε κ.Μποζίκη.

Ποτέ δε θέλανε να λύσουν το θέμα του υφιστάμενου ΧΥΤΑ Επρεπε από τότε να ξεσηκώνουμε όλο αυτό τον κόσμο που έχουμε σήμερα εδώ μπροστά μας»

Ένα ξενοδόχο δεν είδα όμως εκεί μέσα στη συνεδρίαση. Δεν εχουμε νερό , φώτα πεζοδρόμια και αντί να ασχοληθούμε με τα χρέη μας …. Φέραμε θέμα στο Επιμελητήριο να τιμωρηθεί ο κ. Μπογδάνος για το θέμα του Σολωμού και μας είπε ο κ.Γαργαλέας  ¨ΟΧΙ δεν θα δώσουμε τροφή στον κ.Μπογδάνο…»

Πήραμε το αίτημα μας πίσω γιατί οι δύο  μόνο  συμφωνήσαμε. Δηλαδή δε μας νοιάζει Σολωμος –Κάλβος-Πλατεία Σολωμού- νερό=φώτα…

Ασχολούνται ότι άλλαξαν το ρολόι στη ΠλατείαΑγίου Μάρκου… και στο Καλαμάκι δεν βλέπουμε λογω φωτισμού να πάμε σπίτι μας. Τα ταξίδια του Επιμελητηρίου στοιχίζουν 40 με 50.000 €.

Ένα έγγραφο για να σταλεί μέσω του Επιμελητηρίου  στην Αθήνα δε στοιχίζει τίποτα. Μα τι ζητήσαμε με το κ.Στασινόπουλο; Να σταλεί ένα έγγραφο στο ΕΣΡ.

Είναι εθνική απαξίωση για τη Ζάκυνθο.

Ζήτησα από την Επιτροπή να κάνει λίγο  πίσω και να περιμένει.  Σε δύο εβδομάδες θα το συζητήσουμε. Ηδη έχουν φύγει από τις ημερομηνίες που  έλεγαν ότι όλα θα είναι έτοιμα .

¨Όταν κλείσαμε το ΧΥΤΑ το χειμώνα όλοι φώναζαν εκτός των ξενοδόχων. Τώρα που τον κλείσουμε καλοκαίρι;»

Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο IonianRadio.gr (24/2/2016)