Στο ΙοnianRadio.gr


Παύλος Κολοκοτσάς

“To θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων και οι εκκρεμότητες  χρόνων είναι μία βόμβα. Θα ερημωσει η Ζάκυνθος. Το θέμα απορριμμάτων δείχνει αν ένα μέρος είναι πολιτισμένο.

Εξασφαλίσαμε στις 12/12 μία πίστωση και αρχίσαμε να αναζητούμε χώρους. Στο εξωτερικό είναι μέσα στις πόλεις.

Περασε ενας χρόνος άσχημο και δύσκολος, ζήσαμε σκουπίδια σε αυλές και δρόμους γιατί ενόψει και της τουριστικής περιόδου έκλεισε ο ΧΥΤΑ. Ας είχαν μεριμνήσει και μέχρι να λυθεί το θέμα να πηγαίνανε κάπου. Συσσωρεύτηκαν αυτή τη στιγμή. Είχε επιλεγεί ένας χώρος στο Βραχίονα, που πήγε στο ΣτΕ.

Το 2015 είχαν κλείσει τα έργα. Εμείς προχωρήσαμε σε ένα διαγωνισμό και τέλος του έτους με τη γραφειοκρατία καταφέραμε και είχαμε αποτέλεσμα. Σε ενάμισυ μήνα περίπου τα μηχανήματα θα είναι στη Ζάκυνθο. Πετύχαμε να ολοκληρώσουμε το διαγωνισμό. Ο ΧΥΤΑ αφού επιβαρύνθηκε είναι έτοιμος να καταρρεύσει και άκρως επικίνδυνος για το προσωπικό του. Η φραση ¨ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ» μας πάνε 30 χρόνια πίσω. Εχουν δίκιο , κανείς δεν τα συλλέγει όπως πρέπει. Πλέον έχουμε ένα ρεαλιστικό σχέδιο, είμαστε οι πρωτοπόροι μπορώ να πω και σύμφωνα με το τοπικό σχέδιο είμαστε υποχρεωμένοι να φτιαξουμε τοπικό σχέδιο της Ζακύνθου. Κύρια προσπάθεια θα είναι η διαλογή στη πηγή και υπογειοποιηση των κάδων. Αν δεν στείλουμε το τοπικό σχέδιο θα χάναμε τα εκατομμύρια που με αυτά θα ολοκληρωναμε την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων.

΅Ερχονται κάποιοι κύριοι να βρίζουν το Δήμαρχο. Εμείς δε θα καταστρέψουμε τη Ζάκυνθο.  Ο κ. Αρμένης είπε ότι»είναι στη σωστή κατεύθυνση αλλα…δεν το ψηφίζουμε».

Ναι ήταν λάθος απόφαση η απόφαση του κ.Σπύρου.  Παρακαλούσα τους Καλαμακιώτες  να αφήσουν να μεταφέρονται τα απορρίμματα. Σήμερα ο κ.Μυλωνάς πάει κατηγορούμενος για τη μεταφορά απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ.

Φέτος δεν έβρεξε και αυτό μας γλύτωσε από τη μεγάλη καταστροφή στο ΣΚΟΠΟ που θα είχε καταρρεύσει. Επρεπε να υπάρχει κοινή συναίνεση για όλα.

Ο Νόμος λέει τα πάντα θα γίνουν σε κλειστό χώρο απαγορεύεται η διαχείριση σε ανοικτό χώρο. Θα καταλάβουν οι ζακυνθινοί; Θα καταλάβουν που βρισκόμαστε;

Το θέμα της ημερησίας διάταξης προχθές ήταν η ψήφιση του τοπικού σχέδιου απορριμμάτων και μόνο. Το που θα πάνε είναι μετά. Είπα στο κ.Κασσιμάτη ότι  να έρθουν πρώτα τα μηχανήματα και στη συνέχεια χώρους έχουμε που θα τους πάω στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τα επόμενα βήματα είναι με το που έρχεται εδώ ο εξοπλισμός , σε ενάμισυ μήνα περίπου,  θα είναι να τοποθετηθεί  σε χώρο αδειοδοτημένο, έχω και κάποιες αποφάσεις  από το Υπουργείο και θα κινηθώ σύμφωνα με το νόμο. Δεν θα επιτρέψω να μας βρει η τουριστική περίοδος με σκουπίδια. Θα αξιοποιήσω τις ευκαιρίες που έχω. Θέλω υπευθυνότητα από κάθε δημοσιογράφο, από το κ. Μποζίκη  και από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Το θέμα των Αμπελοκήπων είναι μέσα, το Γαλάρο, οι Ορθονιές, το Γύρι είναι μέσα. Στους Αμπελοκηπους απομάκρυνω τη λυματολάσπη, αναβαθμίστηκε ο Βιολογικός… Αυτό που υποσχέθηκα και στη Frapport  είναι ότι εγώ θα τους έχω ένα καταπράσινο καθαρό χώρο στη περιοχή του Αεροδρομίου. Αυτό θα πρέπει να ικανοποιεί και τους κατοίκους Αμπελοκήπων. Με την πρώτη λειτουργία έπρεπε να επαναστατήσουν γιατί  έπρεπε αυτοί να ήταν οι πρώτοι που θα συνδεθούν με την αποχέτευση και όχι η πόλη.  Στη πρώτη συνάντηση έδωσα συγχαρητήρια και στο κ.Λιβέρη και στο Πρόεδρο των Αμπελοκήπων για τον τρόπο που φέρθηκαν και φέρθηκαν άψογα. Στο δεύτερο συμβούλιο εξετράπησαν οι καταστάσεις που λόγω προσωπικού προβλήματος ήμουν απών.

Η Ζάκυνθος δε μπορεί να περιμένει. Καταστρέφεται. Είμαστε το πρώτο ευρωπαικό νησί.

Εχω εκκρεμότητες από καρναβάλια περασμένων ετών. Τώρα διαπιστώνω ότι στο ταμείο μου δεν έχω χρήματα και ζήτησα από επιχειρηματίες χορηγίες όχι χρήματα.

 

 


Xρήστος Ξένος

«Προτείνουμε το συντομότερο δυνατό ο Δήμος Ζακύνθου να πάρει αποφάσεις, να εφαρμοστεί ο Νόμος και να λυθεί το πρόβλημα των σκουπιδιών χωρίς άλλη καθυστέρηση

Εν πρώτοις η Ελλάδα είναι η χώρα των καθυστερήσεων ,  και είμαστε οι κυρίαρχοι για ότι καλό ή κακό συμβαίνει στο τόπο μας. Στηρίζουμε την οποιαδήποτε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ,όποια και αν είναι.

Λέμε όχι στο χώρο το σημερινό . Ο σημερινός χώρος δεν αντέχει άλλο και έπρεπε από καιρού να ειχαμε πάει σε άλλο χώρο. Εμείς είμαστε πάντοτε με τον εκάστοτε Δήμαρχο γιατί μας αρέσει η Ζάκυνθος να πηγαίνει μπροστά.

Στο αεροδρόμιο εγκυμονεί ο κίνδυνος μήπως κάποιος γλάρος  πάει σε τουρμπίνα αεροσκάφους.

Στην παρουσίαση που έκανε ο κ.Κούτουλας φαίνεται καλός. Καλό θα ήταν όμως η ημερίδα  έκανε ο Δήμος και η Περιφέρεια να είναι από κοινού μία»

 

 

 

Σπύρος  Χαριάτης

«Με δική μας ευθύνη σήμερα σταματάμε να πηγαίνουμε σκουπίδια στο ΣΚΟΠΟ. Το κάνουμε συνολικά για τους ζακυνθινούς. Υπάρχουν οι επιτροπές , οι μελέτες που λένε ότι ο χώρος όχι απλά είναι επικίνδυνος αλλά δενπρέπει να μπαίνουμε μέσα. Ομοφωνα οι συνάδελφοι έδωσαν προθεσμία 10 ημερών από τη συνεδρίαση που έγινε την περασμένη Τρίτη, στη δημοτική αρχή για να σταματήσουμε να μπαίνουμε και να βγαίνουμε από το χώρο. Πρέπει να βρούμε οι ζακυνθινοί μία λύση, να σκύψουμε πάνω από το πρόβλημα. Επισκεφθήκαμε την κ.Εισαγγελέα της εκθέσαμε το θέμα της δώσαμε τα έγγραφα και τις μελέτες . Μας είπε ότι επειδή ο χώρος είναι κλειστός αν το αδίκημα δεν είναι ποινικό δεν μπορεί να επεμβει. Ο κ.Μυλωνάς δεν μας ενημερώνει , περισσότερη ενημέρωση έχουμε από το Δήμαρχο παρά από τη διοίκηση μας. Οτιδήποτε ρωτήσουμε το κ.Μυλωνά μας λέει «ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ». Η δεν είναι ενημερωμένη η διοίκηση μας ή δεν θέλει να μας ενημερώνει».

 

 


Πέτρος Γιαννούλης

«Ολους πρέπει να μας αφορά το θέμα με τα σκουπίδια. Δεν έχει γίνει κάτι σωστό τα τελευταία χρόνια και η κοινωνία είναι υποψιασμένη . Τα σκουπίδια πρέπει κάπου να πάνε και φυσικά να διαχειριστούν. Σκουπιδια και τουρισμός δεν ταιριαζουν. Πρέπει να πάνε σε κάποιοι χώρο και να διαχειριστούν σωστά.

Χωρίς να αποποιηθώ πιστεύω ότι η λύση είναι μία. ΛΙΒΑΣ Θέλω να πιστεύω ότι εκεί είναι ένας τόπος μεγάλος ευρύχωρος και μακριά από τον τουρισμό. Τώρα όσο για το κόστος δεν ξέρω είναι άλλο κομμάτι.

Αν η κοινωνία ενημερωθεί και ενημερώνεται θα καταλάβουν για το τι είδους διαχείριση θα κάνουν. Δε ξέρω που θα καταλήξει, μίλησα όμως με το Δήμαρχο και του είπα να βρει λύση. Ολοι ετοιμάζονται όλοι βγάζουν ογκώδη. Πρέπει να γίνει κάτι σύντομα και γρήγορα. Να δοθούν συνεντεύξεις τύπου που θα υπάρχει η αλήθεια. Δεν μπορούν τα σκουπίδια να μείνουν στους δρόμους. Κι εγώ αν ήταν στη Πλατεία του Βασιλικού ή στο Γέρακα στη παραλία όχι θα έλεγα.

Πρέπει να βρεθεί λύση. Ολοι αν έχουν σωστή ενημέρωση θα τα δεχτούν και θα τα αποδεχτούν. Δεν πάει άλλο. Να βρεθεί επιτέλους μία οριστική λύση, είναι θέμα χρόνου να πήξουμε

Σαν Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας δεν έχω ρωτηθεί για κανένα δρόμο και δεν έχω ακούσει ότι έχει γίνει διάνοιξη δρόμου.

Υπάρχουν όμως ιδιοκτήτες που έχουν γη σε διάφορες ζώνες και στη προστατευόμενη ζώνη και κάνουν διάνοιξη για πυρασφάλεια δρόμου. Ανοίχτηκε ένας δρόμος που άνοιξε προσφάτως κάποιος ιδιοκτήτης και που θα γίνει έλεγχος. Η περιοχή φρουρείτε και ελέγχεται από το θαλάσσιο πάρκο από Γέρακα έως Μαραθία που καθημερινά ελέγχουν.  Ο ιδιοκτήτης που άνοιξε το δρόμο για να παει στην ιδιοκτησία του σίγουρα το έκανε ημέρα και  σίγουρα τον έβλεπαν".

Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο IonianRadio.gr (25/2/2016)
Πατήστε εδώ για να δείτε όλη την συνέντευξη στο IONIAN RADΙΟ