Στο ΙοnianRadio.gr

Διονύσης Λιβέρης

Το δημοψήφισμα ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος. Η εκάστοτε  διοίκηση είναι δουλειά της να ασπάζεται τον κόσμο. Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη σε κανένα επίπεδο. Χαίρομαι που ο Δήμαρχος στη συνέντευξη του στην εκπομπή σας  ανέφερε ότι βοήθησε κάποιους ανθρώπους.

Δεν είμαστε εμείς οι συνιστώσες της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής, τονίζουμε ότι είμαστε κοινωνία και δεν αντέχει η κοινωνία μας άλλη υποβάθμιση όπως και το να κλείσει η πύλη του νησιού μας. Δεν ανεχόμαστε να καταστραφεί το μέλλον των παιδιών μας. Πρέπει να βρούμε μία λύση οπωσδήποτε για το νησί μας.

Όταν είσαι Δημοτικός Σύμβουλος και εκπροσωπείς τον κόσμο, το κοινό δεν μπορείς να λές δεν έχω άποψη. Αν δεν μπορείς , αποχωρείς.

Για να έρθει η Δημοτική Αρχή σε απόφαση οπωσδήποτε πρέπει να είναι νόμιμη για να δοθεί και οριστική λύση. Δεν προτείνουμε αλλά δε βλέπουμε και πρόβλημα γιατι όχι στον αδειοδοτημένο ΛΙΒΑ

 


Γιάννης Λιβέρης

Εχουμε παρεξηγηθεί όλοι εμείς που νοικιάζουμε τις γουρούνες. Είχε έρθει πάλι θέμα στην Επιτροπή Τουρισμού. Ο Δήμος πήρε απόφαση να τηρηθεί η ποσόστωση. Νομίζω όμως ότι οι παράγοντες που συμβαίνουν ατυχήματα είναι πολλοί και όχι μόνο εμείς. Είμαι 24 χρόνια σε αυτό το επάγγελμα και αν δει κάποιος για τα ατυχήματα  θα δει ότι υπάρχει κακό  οδόστρωμα και ελλιπής φωτισμός. Επίσης οι περισσότεροι είναι αγγλοι που οδηγούν αντίθετα και επιπλέον στην Αγγλία αυτό που συμβαίνει είναι ότι όταν πάρεις δίπλωμα ΙΧ μπορείς να οδηγείς και τετράτροχο, κάτι που δε συμβαίνει στην Ελλάδα. Τώρα γιατί κάποιοι μας κατηγορούν ότι τα δίνουμε χωρίς διπλώματα δε γνωρίζω. Ο Δήμος να βάλει κάτω κάποιους παράγοντες να δει τι φταίει. Ο Δήμος αν αποφάσισε για ποσόστωση θα έπρεπε να μας καλέσει. Να τηρηθούν οι κανόνες , αν έχουν δίπλωμα, το αλκοόλ….Πρέπει να βρούμε τους παράγοντες πρώτα που προκαλούν τα ατυχήματα. Μας αφησε το Κράτος να λειτουργήσουμε, επενδύσαμε στην αγορά. Από τη πλευρά μας είμαστε νόμιμοι. Το μόνο που έχω να πω ξανά είναι ότι έπρεπε να μας καλέσουν εφόσον συζητήθηκε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο . Γιατί δε μπαίνει ποσόστωση σε μπαρ ? εστιατόρια?  Είμαι υπέρ της ποσόστωσης αλλά δε φταίμε εμείς οι επιχειρηματίες.  To 90% των ατυχημάτων σε γουρούνες είναι νέα άτομα έως 19 ετών που δεν έχουν εμπειρία και γίνεται επικίνδυνο το όχημα στα χέρια τους.

Σήμερα είχαμε συνέλευση στο Καλαμάκι για εκλογές. Το θέμα του ΧΥΤΑ μας απασχολεί πάρα πολύ . Θα δούμε τις εξελίξεις και θα πράξουμε αναλόγως".

 


Αντώνης Νικολουδάκης

Ξεκίνησε η συνεδρίαση με θέματα ασφάλειας για το νησί με τοποθετήσεις του Λιμενάρχη κ.Κοκκάλα και του κ.Σιαντή Διοικητή ΑΤ Λαγανά και τέθηκε μεταξύ άλλων και η ανάγκη ενεργοποίησης υγειονομικής υπηρεσίας για να παρίστανται υπάλληλοι και τα βράδια να πραγματοποιούν ελέγχους. Ο κ. Καμπίτσης δεσμεύτηκε να αναζητηθεί ο τρόπος.

Πραγματοποιήθηκε επίσης ενημέρωση για τους εκπροσώπους της Frapport  που ήρθαν στο νησί μας αλλά και την επαφή που είχαν με την  κ.Μπουζιάνου (που εκτελεί χρέη Αερολιμενάρχη)

Στο ζήτημα με τις γουρούνες ο Δήμος συμφωνεί ότι ο αριθμός είναι υπεράριθμος και πρέπει να μειωθεί. Πρέπει όμως ότι γίνει να γίνει  με τρόπο νόμιμο και ηθικό. Το θέμα έχει περάσει από Δημοτικό Συμβούλιο  και υποχρεώνει όλες τις νέες επιχειρήσεις να έχουν το 20% σε γουρούνες. Ο Δήμος δια του νόμου προχώρησε στο ελάχιστο που επιτρέπει ο νόμος.

Εχει υπάρξει επαφή με το κ.Δραγώνα τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Ζακύνθου για να μας παραπέμψουν σε  Πανεπιστημιακό Ιδρυμα που θα είναι αρμόδιοι  για τη μελέτη στο Ναυάγιο,

Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο IonianRadio.gr (26/2/2016)
Πατήστε εδώ για να δείτε όλη την συνέντευξη στο IONIAN RADΙΟ