ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ


Στο IonianRadio.gr


Νίκος Βαρδακαστάνης

Κάποιοι με είπανε γκρινιάρη σημασία όμως έχει ό λόγος που γκρινιάζω. Θέλω κάτι καλό για τη Ζάκυνθο και θα συνεχίσω να το κάνω. Είναι γεγονός ότι η Επιτροπή έχει αλλάξει φιλοσοφία και πάνε να γίνουν πράγματα. Είμαστε όμως ακόμη στο μοντάρισμα για να πετύχουμε στόχους χωρίς να δημιουργηθούν αντιπαραθέσεις, να αποκτηθεί η χημεία που όλοι μαζί θα φέρουν ένα αποτέλεσμα που θα αξίζει. Εύχομαι να τα καταφέρουμε αλλά αυτό σημαίνει ότι θα γίνουν και λάθη. Προσπαθούμε να μην πικράνουμε την κοινωνία.  Όλοι πρέπει να καταφέρουμε και να καταλάβουμε ότι πρέπει να κάνουμε ένα βήμα πίσω. Έτσι θα διορθωθούν κάποια πραγματάκια. Αυτό πρέπει να γίνει και στους δημόσιους χώρους, πρέπει να σεβαστούμε τη φύση και το περιβάλλον επίσης. Υπάρχουν σημεία που κρύβουν κινδύνους, υπάρχουν επιχειρηματίες που πρέπει να διορθώσουν πράγματα.

Απάντησα στο κ.Νικολουδάκη ότι στο θέμα κινδύνων που κρύβει το Ναυάγιο  επιβάλλεται ότι κακό είναι στη περιοχή να διορθωθεί άμεσα. Αν τυχόν γίνει κάποιο ατύχημα θα είναι πολύ μεγάλη δυσφήμιση. Και μόνο που το αναφέρουμε δημόσια ακόμη και χωρίς να υπάρχει ατύχημα μπορεί να κάνει ζημιά. Όποιος είναι αρμόδιος να κάνει ότι είναι να κάνει σύντομα.

Υπάρχουν και τα ακραία φαινόμενα όπως αφαίρεση μιας ζωής, και γι αυτό θα πρέπει να προστατεύουμε αυτούς που έρχονται στο νησί μας και να μην τους πηγαίνουμε εκεί που κρύβονται κίνδυνοι.

Η περιοχή προς το Ναυάγιο οδικώς είναι όντως επικίνδυνη θέλει πολύ μεγάλη προσοχή.

Οι γουρούνες είναι ένα τεράστιο πρόβλημα για το νησί και πραγματικά κάτι πρέπει να γίνει. Δεν είναι μόνο το αλκοόλ και τα επιπόλαια νιάτα. Τα οχήματα αυτά από κάποιο κυβισμό και πάνω είναι σταθερές οι άλλες είναι μόνο για πίστες. Κάποιες από αυτές είναι σαν το κομμάτι του Ναυαγίου, κρύβουν κινδύνους. Αυτό το όχημα το ελέγχουν αν κάνει για το δρόμο;

Στην επιτροπή τουρισμού πρέπει να βρίσκονται όλα τα επαγγέλματα ώστε να συζητηθούν τα προβλήματα και να βρεθούν οι λύσεις

Στην συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού θα πω ξανά «Είμαστε στο μοντάρισμα» . Θεωρώ πως γίνονται πράγματα και θέλω να τα δω να αποδώσουν. Το καλοκαίρι 100% δεν θα είμαστε έτοιμοι, θα γίνουν όμως κάποια πράγματα, κάποιες κινήσεις  αρκετά σοβαρές.

Πραγματικά πέρα από την ευθύνη που έχει η Δημοτική Αρχή θα έλεγα ότι θα έπρεπε να καθίσουμε κάτω όλοι οι επικεφαλής και να δούμε που πρέπει να πάνε τα σκουπίδια. Αν όλοι αρχίσουμε τον πόλεμο δεν θα βρεθεί η λύση.  Το «Πάμε να σκοτώσουμε το Δήμαρχο» δεν είναι η λύση. Πρέπει κάτι να γίνει.  Θέλω να ακούσω από τον ΑΡΜΟΔΙΟ ότι «εκεί  δεν θα γίνει ζημιά»…

Πραγματικά κάποιοι συνεργάτες του πρέπει να πάνε πιο κοντά του και να τον συμβουλέψουν για να λύσει το πρόβλημα. Ξέρω ότι το θέλει, αγωνιά πραγματικά, όμως έχει κάνει τα λάθη του. Πρέπει να δείξει να καταλάβουμε όλοι  ότι είναι Δήμαρχος, δεν θέλω να τον δω να καταρρέει.

Να σταματήσουν οι μεγάλες αντιπαραθέσεις γιατί οδεύουμε στο γκρεμό.  Εγώ για τη περιοχή μου συνεχίζω διεκδικήσεις, προχωράω με τη σκυτάλη μπροστά

 

Νταίζη Καψάσκη

Aπο το Δεκέμβριο κάπως έχουμε βρει ένα ρυθμό και συνεδριάζουμε σαν Επιτροπή Τουρισμού συχνότερα, μία φορά το μήνα και βλέπουμε που κινούμαστε.

Η αλήθεια είναι ότι αυτή την εποχή που γίνεται προετοιμασία στο Λαγανά οι κάδοι είναι γεμάτοι σκουπίδια, υπαρχει ένα θεματάκι και προσπαθούμε να το αντιμετωπισουμε. Είναι κρίμα γιατί είναι οι πρώτες εικόνες που θα συναντήσουν οι επισκέπτες μπαινοντας στο νησί μας. Προσπάθειες γίνονται αλλά θα κριθούν όλα εκ του αποτελεσματος. Ο Δήμος προσπαθεί αλλά και οι ίδιοι οι κάτοικοι δεν συμβάλλουν. Ο Δήμος πρέπει να περνάει ανα δέκα λεπτα κατι που δε μπορεί να συμβεί.

Εμείς έχουμε πάρα πολλά προβλήματα στο Λαγανά , δυστυχώς δε βλέπουμε λύση, κανείς δεν θέλει να ασχοληθεί. Κάποιοι επίσης δραστηριοποιούνται εις βάρος άλλων. Τα δύο μεγάλα προβλήματα είναι οι γουρούνες και οι ρομά. Υπάρχει ανομία γύρω από αυτά. Προβλημα είναι και η ηχορύπανση αλλά οι ρομά μας ταλαιπωρούν ιδιαίτερα. Χλιαρή αντιμετώπιση βλέπουμε και στο θέμα με τις γουρούνες.

Από τώρα έχουν ξεκινήσει οι ρομά και εγκαθίστανται. Ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες διαπράττουν κλοπές. Γνωρίζουν ότι είναι έλληνες πολίτες, δεν μπορούμε να τους απαγορεύσουμε την μετακίνηση. Μπορούν όμως να γίνουν έλεγχοι. Εμφανίζουν ανήλικαπαιδιά. Δεν μπορεί μια οικογένεια να έχει είκοσι παιδιά. Ολη η εκγληματικότητα και η παρανομία γίνεται στο Λαγανά. Ερχονται και αλλοδαποί που προερχονται από Βαλκανικές χώρες. Η θέμα είναι και ένα θέμα που φέτος θα έχει ιδιαίτερη βάση. Αυτό λοιπόν το αίσθημα της ασφάλειας δεν μπορεί κάποιος να το νιώσει κάνοντας μια βόλτα στο Λαγανά. Οι νόμοι καταστρατηγούνται, δεν εφαρμόζονται σε πολλές περιπτώσεις.Το προβλημα της επαιτείας διογκώνεται επίσης καθημερινά.  Για τις γουρούνες δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι δεν μπορούν να γίνουν έλεγχοι όπως και στα καταστήματα που τις ενοικιάζουν. Επιπλέον άλλοι νοικιάζουν μια γουρούνα άλλοι την οδηγούν. Ουδέποτε έγινε ένας απλός τροχονομικός έλεγχος. Ο κεντρικός δρόμος του Λαγανά είναι που εστιάζεται το πρόβλημα που γίνεται χάος. Κάποια πράγματα λειτουργούν στο απυρόβλητο. Δεν είναι ότι δεν μπορούν να λυθούν , είναι ότι κάποιοι δεν θέλουν.

Ο κ.Σιαντής ήταν μαζί μας στη συνεδρίαση και ζήτησε βοήθεια από Δήμο και Περιφέρεια. Μίλησε και για την ποιότητα των ποτών και έδωσε να γίνει κατανοητό ότι οι έλεγχοι στα ποτά θα πρέπει να γίνονται βραδυ. Μίλησε και για τη σήμανση και για το φωτισμό και για την αποκατάσταση οδοστρώματος. Μίλησε για τροποποίηση της Κανονιστικής για τις γουρούνες. Εμείς προτείνουμε να περιοριστεί ό αριθμός τους και να μη δίνονται και νέες άδειες. Το 20% λέει ό Νόμος ότι πρέπει ο επιχειρηματίας να έχει σε γουρούνες στην επιχείρηση του.

Καταρχήν δεν μπορεί κάποιος να κάνει μια βολτα με την οικογένεια του στην περιοχή του Λαγανά. Κινδυνεύει να πέσει γουρούνα επάνω του.

Ας ελπίσουμε να γίνει εφαρμογή ισονομίας και να μην δίνεται η εντύπωση ότι κάποιοι είναι στο απυρόβλητο

 


Νίκος Κοκκάλας

Όταν έγινε η σύσκεψη της Επιτροπής Τουρισμού, μίλησα με βάση που έχουμε βιώσει  και όχι φήμες καθώς και από καταστάσεις που μαθαίνουμε εταιροχρονισμένα. Ανέφερα και τόνισα ότι υπάρχουν συμβάντα που δε φτάνουν στο Λιμεναρχείο. Αυτός δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για να καλύπτεις ένα πρόβλημα. Πρέπει να το αποκαλύπτεις και να το λύνεις.

Υπάρχουν ατυχήματα όχι μόνο αυτά που συμβαίνουν αλλά και κάποια που εγκυμονούν να συμβούν. Είχαμε τέτοιου είδους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όπως σκάφη που νοικιάζονταν και έμεναν από καύσιμα.

Και εμείς όταν κάνουμε κάποια έρευνα κινούμαστε σε κάποια όρια που λογικά έχει φτάσει το σκάφος που νοικιάστηκε. Διαπιστώνουμε λοιπόν ότι ο επισκέπτης έχει νοικιάσει το σκάφος για 6-7 ώρες αλλά ο επιχειρηματίας που το νοίκιασε μη γνωρίζοντας τη γλώσσα δεν γνώριζε τη διάρκεια που θα βρισκόταν το σκάφος σε διαδρομή.

Το Ναυάγιο υπάρχει σαν πλοίο. Όταν οι επισκέπτες που πάνε με πλοιάρια, ανεβαίνουν επάνω, κόβουν ένα κομμάτι, έχουμε περιπτώσεις με άτομα που γυρνάνε με αίματα, γεγονός επικίνδυνο.

Πρέπει να εντοπίζουμε το πρόβλημα και  υπάρχει λύση πάντα. Αν απαγορεύσουμε την είσοδο στο Ναυάγιο θα λειτουργήσει ελκυστικά. Δεν είναι αυτή η λύση. Μπορεί ο φορέας που είναι αρμόδιος , στο συγκεκριμένο ο Δήμος να πάρει κάποια μέτρα ασφαλείας. Πρώτον να μπει ναυαγοσώστης στη περιοχή , αν και δεν καθίσταται κανένας υπόχρεος από τη στιγμή που η περιοχή δεν εκμεταλλεύεται.  Εγώ δεν μπορώ να υποχρεώσω κάποιον.  Το Λιμεναρχείο θα μπορούσε να είχε κάποιον στην παραλία του Ναυαγίου να επιτηρεί. Όμως δεν είναι εφικτό. Οσο αναγκαίο είναι στο Ναυάγιο το ίδιο είναι και σε άλλες παραλίες γιατί από άποψης ανάπτυξης είναι όλες πολύ μπροστά.

Πιστεύει κάποιος ότι αν στην παραλία του Ναυαγίου κάποιος ψήνει σουβλάκια, κάποιος μοιράζει μπύρες, πρέπει να είναι εκεί το Λιμεναρχείο για να μη το κάνει αυτό? Βεβαίως πρέπει , αλλά αν αυτό γίνεται και σε άλλα σημεία του νησιού?

Όταν κάποιος που ελέγχεται βλέπει όλες τις υπηρεσίες μαζί , τότε μόνο το αποτέλεσμα θα είναι εγγυημένο. Εχω πει να διαθέσω προσωπικό μαζί με τις άλλες υπηρεσίες και πάμε για ελέγχους όπου χρειάζεται.

Παρουσίασα στην Επιτροπή Τουρισμού φωτογραφικό υλικό που βράχοι έπεφταν στη θαλάσσια περιοχή του Ναυαγίου δίπλα από σκάφος. Με το φόβο μη κλείσει το Ναυάγιο για τους επισκέπτες ποτέ δεν ενημερώθηκε καμία αρχή όπως μου είπε ο ιδιοκτήτης του σκάφους που κάποια στιγμή πολύ αργότερα ερωτήθηκε.

Το να συζητάμε για την κατάσταση του Ναυαγίου, συμβούλεψα να μην το αντικαταστήσουν, συντήρηση μπορεί και πρέπει να γίνει. Χωρίς να είμαι αρμόδιος είναι νομοτελειακά σίγουρα ότι κάποια στιγμή, σύντομα δεν θα υπάρχει. Μπορεί κάποιος να το συγκρίνει βλέποντας μια φωτογραφία πως ήταν πριν δέκα χρόνια.

 

Τάσος Τζίμης

Οι επιχειρηματίες του Καλαμακίου δεν εχουν καμία σχέση με τα σκουπίδια. Κάναμε συνέλευση πριν 7 μήνες, αποφασίστηκε να τους αντιπροσωπεύω. Δεν είμαστε άνθρωποι κανενός , είμαστε απλά Καλαμακιώτες και δεν έχουμε καμία σχέση με τα σκουπίδια.

Κοντονής Χρήστος –Κεφαλληνός Νίκος- Μαργαρης Σάκης- Στραβοπόδης Σάκης, κι εγώ που αποτελούμε την επιτροπή στο Καλαμάκι, συναντηθήκαμε χθες και αποφασίσαμε ότι «αν αυτή την εβδομάδα δε γίνει Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα χωροθέτηση, θα πάμε σε συνεδρίαση την Κυριακή  για να παρουμε απόφαση

Στις 9 το βράδυ απόψε με πήρε ο κ.Κολοκοτσάς και μου εξήγησε κάποια πράγματα. Μέσα στον Απρίλιο θα τελειώσει το θέμα του Σκοπού, όπως μου είπε. Αυτό την Κυριακή θα το θέσω στα υπόλοιπα μέλη στη συντονιστική και πιστεύω ότι θα πάμε καλά. Εκανε πάρα πολύ καλά ο Δήμαρχος που επικοινώνησε μαζί μου. Ο Μυλωνάς Παναγιώτης μου έχει πει να μην ανησυχώ γιατί όλα θα πάνε καλά.

Αλίμονο αν φταίνε μόνο οι γουρούνες. Δίνουμε άδειες να έχουν γουρούνες και σήμερα τους λέμε να τις περιορίσουν. Ας ρωτήσουν αυτούς τους ανθρώπους αν τις χρωστάνε πρώτα. Ας βάλουν φώτα, αστυνόμευση και ας φτιάξουν τους δρόμους καλύτερα. Ας τις απαγορέψουν σε συγκεκριμένους δρόμους που γίνονται ατυχήματα. Ας γίνει όπως η Ερμού. Να μη περνάει τίποτα. Ενας αστυφύλακας να καθήσει στο κεντρικό δρόμο του Λαγανά είναι αρκετός. Ας αφήσουν τις γουρούνες γιατί έχουμε πολλούς ζακυνθινούς που χρωστάνε και θα έχουν πρόβλημα.

Όλα φταίνε και όχι μόνο οι γουρούνες.

 

 

 

Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο IonianRadio.gr (29/2/2016)