Στο IonianRadio.gr

Ανδρέας Ξένος

Έχει αδειοδοτηθεί μία έκταση 86 στρέμματα. Αν μετακινηθεί ένα χιλιοστό πάμε για νέα αδειοδότηση και νέες προσφυγές

Θα πρέπει να βγουν τεύχη δημοπράτησης  αν το αποφασίσουν και να προχωρήσει

Υπάρχει αδυναμία λήψης απόφασης στα δύο τελευταία χρόνια. Δεν υπάρχει πρόγραμμα είναι μία δημοτική αρχή που παραπαίει. Στερείται πολιτικής.

Τα επόμενα δέκα χρόνια θα συζητάμε το θέμα των σκουπιδιών. Τα μηχανήματα θα πρ Aκολουθεί  την νομή  . Και τι σημαίνει αυτό? ανοίγω μία παρένθεση. Μετά τη Μικρασιατική καταστροφή ο Πλαστήρας φόρτωσε τα άλογα σε ένα καράβι για να τα πάει στο Πειραιά. Αυτά επειδή πεινουσαν αλλά δεν είχαν τίποτα να τα ταίσουν με τη μέθοδο της νομής άκουγαν τον ήχο νόμιζαν ότι θα φάνε και ηρεμούσαν. Οταν πάλι πεινούσαν και αντιδρούσαν με κίνδυνο να βουλιάξουν το πλοίο, πάλι με τη μέθοδο της νομής νομίζοντας πως θα φάνε ηρεμουσαν. Ετσι και ο κ.Κολοκοτσάς θέλει να βγάλει τη πενταετία , με τη μέθοδο της νομήςΠάει σαν την νομή  .

Άρχισαν με το σύστημα Καλαμάτας, στη συνέχεια αυτό έγινε υπερσύγχρονη ευρωπαϊκή μονάδα.

Πρέπει κανείς να λάβει υπόψη του και τα παράκεντρα που έχουν στηθεί γύρω από τη Δημοτική Αρχή.

Όσο για το Σκοπό οι εργαζόμενοι ήδη έχουν πάρει απόφαση και από την ερχόμενη Παρασκευή σταματάνε να ανεβαίνουν στο Σκοπό.

Το μεγάλο λάθος του Δημάρχου αντί να αποδυναμώνει , υπερσυγκεντρώνει αρμοδιότητες, πχ ο ΦΟΔΣΑ. Τα πάντα από το πιο απλό μέχρι το πιο σύνθετο τα χειρίζεται ο Δήμαρχος και το θέμα είναι να τα λύνει γιατί προς το παρόν λύσεις δε βλέπουμε. Φταίει ο προηγούμενος…πάντα.

Τα αποτελέσματα των εκλογών δείχνουν ότι τη δεύτερη Κυριακή συντεταγμένα κατέβηκε ο ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει να μη βγει ο Μποζίκης και τώρα έχουμε συγκυβέρνηση, στο Δήμο


 

Αντώνης Αντίοχος

Δεν είναι πρωτόγνωρο συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα όπου χρειάστηκε να λυθεί το πρόβλημα με τα σκουπίδια. Χρειάζεται νηφαλιότητα και ψυχραιμία  μέρα το αγκάλιασε  το θέμα. Οι άλλοι το πάλευαν χρόνια πολλά, είμαστε μόνο ενάμισι χρόνο και όλα αυτά ακόμη και τα λάθη μας συμβαίνουν.

Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, θα βρεθεί η κατάλληλη λύση γιατί όταν παράγεις σκουπίδια είσαι υποχρεωμένος να τα επεξεργαστείς κάτι που θα κάνουμε στον τόπο μας γιατί ο τόπος μας τα παράγει.

Δεν είναι πολύ καλό να βάζουμε ημερομηνίες γιατί ζούμε στην Ελλάδα που δεν είναι εύκολοι οι προγραμματισμοί. Η Βουλγαρία έχει κατορθώσει να λύνει τα προβλήματα της εμείς όμως όχι ακόμη. Πιστεύω ότι είτε έτσι έίτε αλλιώς πού σύντομα θα δώσουμε λύση. Εχουμε αδειοδοτημένους χώρους, έχουμε άλλους χώρους που περιμένουμε αδειοδοτήσεις….

ΛΙΒΑΣ= αδιέξοδο γιατί τα μισά οχήματα θα μείνουν στη μέση της διαδρομής. Είναι ένα τεράστιο πρόβλημα. Θα βρεθεί η διέξοδος όμως και θα είναι προς το συμφέρον όλων.

Και αν ακόμη ο κ.Τζίμης δώσει κι άλλο μήνα δεν υπάρχει περίπτωση να πάνε τα σκουπίδια εκεί. Υπάρχει κίνδυνος να αποκολληθεί το «μελίσσι» που κρέμεται και να πάει στη θάλασσα.

Η επόμενη συνεδρίαση θα αναγκαστούμε να καθυστερήσει και τα θέματα τρέχουν. Απροετοίμαστοι  που πάμε? Θα πάμε με το συμφέρον της ζακυνθινής κοινωνίας. Αν δεν λύσουμε το θέμα των σκουπιδιών δεν υπάρχει τουρισμός, μέλλον, Ζάκυνθος. Οπου να είναι τα πρώτα αεροπλάνα θα κάνουν την εμφάνιση τους. Δεν είναι καλό τα αεροδρόμια μας να πηγαίνουν σε ξένους όμως το ότι πήγαν σε γερμανούς είναι και μία δικλείδα ασφαλείας. Φανταστείτε να εμφανιστεί ένας γλάρος στο αεροδρόμιο….τι έχει να γίνει?

Η Δημοτική Αρχή εξετάζει τα πάντα. Αν καταλήξουμε και έχουμε και τη σύμφωνη γνώμη του κόσμου, θα πρέπει να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα. Αλλιώς δεν θα μπορείς να σταθείς. Καμία εταιρεία δεν θα κάνει πτήση για Ζάκυνθο.

Είμαι πραγματιστής και δεν ωραιοποιώ τα πράγματα. Πιστεύω ότι άμεσα θα έχουμε και την θετική ή αρνητική απάντηση της ΥΠΑ

Η Πλατεία Σολωμού προχωράει, οι εργασίες συνεχίζονται. Οι εργολάβοι γνωρίζουν πολύ καλύτερα από εμας και συνεχίζουν τις εργασίες. Αυτό σημαίνει ότι όλα βαίνουν καλώς


 

Γιάννης Κορφιάτης

Το ζήτημα των στερεών αποβλήτων επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα , την περιοχή  γενικά. Δυστυχώς τα μέτρα που κατά καιρούς παίρνονται έχουν προκαλέσει τον κόσμο να μη έχει εμπιστοσύνη. Αυτό είναι φαινόμενο πανελλαδικό.

Ο ΧΥΤΑ ήταν ένα υπόδειγμα και μέσα σε ελάχιστα χρόνια αποδείχτηκε το αντίθετο. Πιστεύαμε θα τελειώσει το ζήτημα των απορριμμάτων. Όμως δεν ακούει κανείς. Θέλουν να παραδώσουν τα απορρίμματα σε ιδιωτικές εταιρείες. Εμέις λέμε το ίδιο το Κράτος να αναλάβει τα πάντα γιατί καμιά εταιρεία δεν υπάρχει που ο κόσμος θα την εμπιστευτεί. Με αυτήν την εξέλιξη θα βλέπουμε τα ίδια και τα επόμενα χρόνια. Η οριστική λύση μπορεί να δοθεί μόνο με την εγγύηση του Κράτους. Όταν ό άλλος διαχειρίζεται την υγεία των ανθρώπων και βάζει μπροστά το κέρδος είναι δυνατόν να έχουμε αποτελέσματα? Λόγια- λόγια - λόγια… Ο κ. Δήμαρχος είπε «με πιέζουν πολλοί οι εταιρείες» …

Ζω πολύ κοντά στο Βιολογικό. Ελάτε σπίτι μου και εάν τολμήσετε να βγείτε έξω από το σπίτι τις βραδινές ώρες… δεν υπάρχει περίπτωση …κλείνουμε τα παράθυρα.

Θέλουν να φτιάξουν μια νέα χωματερή. Είναι τελείως απαράδεκτοι. Είναι μία περιοχή που έχει επιβαρυνθεί αρκετά. Όλες τις περιοχές υπερασπίζομαι γιατί δεν έχουμε εμπιστοσύνη ότι θα γίνει σωστή δουλειά.

Εκείνο που προτείνουμε είναι ολοκληρωμένη διαχείριση χωρίς να επιβαρύνεται το περιβάλλον. Έχουν τρεις αδειοδοτημένες περιοχές. Γιατί μας κάνουν να μην κοιμόμαστε τα βράδια. Η κατάσταση στους Αμπελόκηπους είναι τρομερά άσχημη. Τι έχουν μέσα στο μυαλό τους? Δεν υπολογίζουν τον παράγοντα άνθρωπο, έχουν στο μυαλό τους το κακό. Τώρα επικαλούνται τον τουρισμό.

Τι εμπιστοσύνη να τους έχουμε αφού δεν υπολογίζουν τον παράγοντα άνθρωπο. Δεν είναι καθόλου σοβαροί.

Αδυνατώ πολιτικά να τους ερμηνεύσω γιατί δεν ξέρουμε αύριο το πρωί τι μπορεί να παρουσιάσουν. Είναι απρόβλεπτοι και αυτό είναι πολύ κακό για τη Ζάκυνθο.

Με την Πλατεία Σολωμού τι θα γίνει? Καθημερινά βομβαρδίζεται το μυαλό του ζακυνθινού λαού με ανασφάλεια από τη Δημοτική Αρχή.

Ο κ. Δήμαρχος μας είπε ότι αυτή την εβδομάδα θα γίνει συνεδρίαση για να γίνει η χωροθέτηση. Για να δούμε αν έχουν λόγο…. Τα σκουπίδια να με θυμάσαι θα γίνουν βουνό, γιατί οι Καλαμακιώτες θα τα κλείσουνε.

Πραγματικά εντυπωσιάζομαι, δεν ξέρανε το πρόβλημα από πέρυσι? Τι ενέργειες έκαναν ? που είναι η ολοκληρωμένη διαχείριση? Χωματερή θα κάνουν πάλι?

Πήγα και στην Κέρκυρα και είδα κι εκεί το ίδιο πρόβλημα και το μελέτησα , μόνο με ολοκληρωμένη διαχείριση μπορεί να λυθεί το ζήτημα, σε άλλη περίπτωση θα γίνει χωματερή.

 

 

Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο IonianRadio.gr (1/3/2016)
Πατήστε εδώ για να δείτε όλη την συνέντευξη στο IONIAN RADΙΟ