Στο Ionianradio.gr

Σωτήρης Σιαντής

O Λαγανάς είναι μια πολύπαθη περιοχή με πολλά προβλήματα ειδικά το εξάμηνο της τουριστικής περιόδου

Πιστεύω ότι για την έναρξη της λύσης των προβλημάτων θα πρέπει αυτά που συμφωνούμε να τηρούνται. Δε βλέπουμε όμως τη συνεργασία από πλευράς επιχειρηματιών. Παράδειγμα η ηχορύπανση που έχουμε τονίσει να κλείνει στις 12 το βράδυ σύμφωνα με την κανονιστική του δήμου  αντίθετα αυξάνεται στη διαπασών μετά τις 1 με 2 και φτάνει στα 115 db. Αν οι επιχειρηματίες δεν καταλάβουν ότι αυτό θα φέρει μόνο πρόσκαιρο κέρδος δεν πρόκειται να λυθεί.

Παρα πολύ σημαντικό ζήτημα είναι το αλκοόλ

Ξεκινάνε από νωρίς να πίνουν ποτά στα ξενοδοχεία τους οι επισκέπτες  και  μετά στα barcrowls  συνεχίζουν με την αμπούλα γέλιου που τους φέρνει αρχικά μια ευθυμία ενώ στη συνέχεια έρχεται σε κατάσταση μέθης και ακολουθούν όλα τα σοβαρά προβλήματα που μπορούν να εκθέσουν μια περιοχή.

Στον έλεγχο συναντάμε ένα εμπόδιο γιατί θα πρέπει ο κ.Περιφερειάρχης να δώσει ειδική άδεια οι υπάλληλοι να κάνουν ελέγχους μετά τις 10 το βράδυ, κάτι που πέρυσι έγινε αλλά στο τέλος της περιόδου. Είχαμε αποτελέσματα, στάλθηκαν στο χημείο και φρονώ ότι θα έρθουν γιατί ακόμη δεν τα έχουμε λάβει τα αποτελέσματα. Κάνω έκκληση και όχι μόνο στην Δ/νση Περιφερειακής Ανάπτυξης αλλά και Δημοτική Αστυνομία, ΔΟΥ να είναι κοντά μας και να καταβάλλουν προσπάθειες  μαζί μας από κοινού. Είμαστε λίγοι και είναι δύσκολο να φέρουμε τα αποτελέσματα που θα έπρεπε.

Έχουμε καθημερινά μικροκλοπές από τους Ρομά που πηγαίνουν σε μεθυσμένους τουρίστες. Θα θέλαμε και τη συνεργασία των πολιτών. Κάθε βράδυ έχουμε περιπολίες στο Λαγανά, κάνουμε κάποια μπλόκα, κάποιες  ενέδρες. Μάλιστα πέρυσι είχαμε και 4 περιπτώσεις κακουργηματικές. Είναι μάστιγα οι Ρομά και πρέπει να κάνουμε ενέργειες για να περιορίσουμε την παρουσία τους. Πέρα των δικών μας παρεμβάσεων και περιπολιών που είναι σε μόνιμη βάση έχουμε συντάξει κι ένα κατάλογο , ενημερώνουμε τους tour operators για την ασφαλή διαμονή των επισκεπτών στη Ζάκυνθο.

Τονίσαμε τις υποχρεώσεις που έχουν οι επιχειρηματίες που ενοικιάζουν ιδιαίτερα γουρούνες. Σε συνεργασία με τη τροχαία κάνουμε παρεμβάσεις γιατί υπάρχουν άτομα που τις νοικιάζουν και τις δίνουν σε άλλους. Τονίσαμε επίσης να μη βγάζουν οι επιχειρηματίες γουρούνες στα πεζοδρόμια. Αυτό τηρήθηκε κατά 80%. Έχουμε όμως συχνές περιπτώσεις χωρίς δίπλωμα, κράνη ή σε κατάσταση μέθης.

Πέρα από τις δικές μας δράσεις θα προτείνουμε στο Δήμο να υπάρξει μία ποσόστωση, ώστε τουλάχιστον να μην αυξάνεται ο αριθμός γιατί ήδη είναι στις 3000 οι γουρούνες και σε όλη τη Ζάκυνθο περίπου 5000. Θα πρέπει να γίνει ποσόστωση, να συνδυαστεί με τους δικούς μας ελέγχους, θα χρειαστεί η παρέμβαση του Δήμου, θα χρειαστεί αποκατάσταση οδοστρώματος γιατί το οδόστρωμα είναι διαλυμένο σε αρκετά σημεία. Ιδιαίτερα στο κέντρο που οι νεαροί τουρίστες αναπτύσσουν ταχύτητες. Έχω διαβεβαίωση από τον αντιδήμαρχο κ. Μποτώνη ότι θα αποκατασταθεί  το οδόστρωμα. Επίσης σοβαρά τα προβλήματα φωτισμού και στο Λαγανά και στο κεντρικό δρόμο προς Καλαμάκι

Το ΑΤ Λαγανά έχει αυτή τη στιγμή 12 άτομα αλλά με αυτά δε βγαίνει το καλοκαίρι. Πιστεύω φέτος να είμαστε καλύτερα για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα.

Θέλω να τονίσω ότι εστιάζουμε πιο πολύ στα σοβαρά προβλήματα. Ένα έγκλημα, ένα θανατηφόρο ατύχημα ,μια ληστεία, ένας βιασμός, μπορεί να καταστρέψουν. Το παραεμπόριο , η άγρα πελατών είναι μικροπαραβατικότητες και τα έχουμε σε δεύτερη μοίρα

Την παρέμβαση που κάναμε πέρυσι θα την κάνουμε και φέτος αναφορικά με τον περιορισμό εισόδου των Ρομά στο νησί με έλεγχους ώστε όποιοι τελικά εισέλθουν θα προτείνουμε να μείνουν σε ένα χώρο που θα  είναι ελεγχόμενος από εμάς και παρακαλώ να  όλοι να συμβάλλουν σε αυτό.

Ο νέος Αστυνομικός Δ/ντής έρχεται τηνΠαρασκευή. Θα ενημερωθεί και θα γίνει νέα συνάντηση για το σχεδιασμό δράσης στην τουριστική περίοδο.

 

 

 

 

Ανδρέας Κοτσώνης

Έχω ζητήσει από το κ.Γαργαλέα και τη κ.Μαλαφούρη το κ.Στασινόπουλο και το κ.Τζίμη να ενημερωθώ σχετικά με αναφορές που έγιναν σε μέσο μαζικής ενημέρωσης για το Επιμελητήριο. Θα καλεστείτε όλοι και η Διοικητική Επιτροπή θα δώσει συνέντευξη τύπου. Ο Ανδρέας ο Κοτσώνης περπατά με ψηλά το κεφάλι. Ξέρω που βάζω την υπογραφή μου , έχω δώσει τον αγώνα μου  για τη Ζάκυνθο ....

Ένα μεγάλο θέμα που για πολύ χρονικό διάστημα έχει γυρίσει μπουμερανγκ στη Ζάκυνθο είναι τα απορρίμματα. Είχαμε τη χωματερή στο ΣΚΟΠΟ ,όλη η Ζάκυνθος γνωρίζει την επιβάρυνση που έχει . Κανένας δε θέλει τα απορρίμματα αλλά πρέπει κάπου να πάνε. Να βρουν τη λύση αυτοί που πήραν  τις ψήφους των πολιτών και να τα πάνε εκεί που πρέπει.

Έπρεπε να είχε τελειώσει το θέμα των απορριμμάτων αλλά δυστυχώς αργήσαμε.

Στις 11 Μαρτίου στο Αργάσι έχουμε εκλογές στο Σύλλογο ενοικιαζομένων δωματίων και διεκδικώ την Προεδρεία.

Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο IonianRadio.gr (2/3/2016)
Πατήστε εδώ για να δείτε όλη την συνέντευξη στο IONIAN RADΙΟ