ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟAντώνης Κασσιμάτης (επικεφαλής ΖΑΚΥΝΘΙΝΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ)

Για εμάς το τρίπτυχο εντιμότητα διαφάνεια και αποτελεσματικότητα πρέπει να αποτελεί το γνώμονα για όλα τα προβλήματα. Η δημοτική αρχή εκ του νόμου έχει την ευθύνη για την επίλυση των θεμάτων όπως είναι το θέμα των απορριμμάτων που τους τελευταίους μήνες ζήσαμε.

Από πλευράς εντάξεων έργων έχουν γίνει οι ενέργειες και ότι χρειαζόταν. Διαπιστώνουμε όμως σαν παράταξη ότι πραγματικά υπάρχει δυστοκία και διαπλέκονται και άλλα θέματα που αφορούν τις λειτουργίες του δήμου και έχουν σχέση  με το τρίπτυχο που προανέφερα. Ασκούμε σκληρή κριτική σαν παράταξη και αν κρίνει κανείς και από την αποκάλυψη του σκανδάλου που αυτή τη στιγμή η δικαιοσύνη ελέγχει διαμορφώνουμε καταστάσεις.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι έπρεπε να γνωρίζουν και να διερευνούν. Ο κ. Αρμένης συμμετέχει και στην οικονομική επιτροπή και είναι υποχρεωμένοι σαν παράταξη να ελέγχουν και  να γνωρίζουν. Θα κριθούν και αυτοί κατά πόσο ασκούν τον ελεγκτικό τους ρόλο γιατί και αυτοί είναι αντιπολίτευση.

Είμαστε υπερήφανοι που οι άνθρωποι που ανακάλυψαν το σκάνδαλο το εμπιστεύτηκαν σε εμάς, μας έδωσαν κάποια στοιχεία, παράλληλα με τις δικές μας έρευνες βρήκαμε παρανομίες , τα καταθέσαμε στη δικαιοσύνη η οποία αφού διασταύρωσε τα στοιχεία προχώρησε σε παρέμβαση στο Δήμο.

Ο Δήμαρχος λέει ποιος σας έδωσε τα στοιχεία. Αυτό δεν είναι δικό μας πρόβλημα αλλά δικό του. Κάποιοι υπάλληλοι μας είπαν ότι έχουν προβληματισμούς και ζήτησαν τη βοήθεια μας. Εμείς τα πήραμε , τα διερευνήσαμε τα δώσαμε στη δικαιοσύνη και ας πάνε από εκεί να τα ζητήσουν. Άλλωστε τα γνωρίζουν γιατί η Εισαγγελέας τους είπε για ποια στοιχεία καλούνται να απαντήσουν.

Αποκαλύπτεται ένα σκάνδαλο που τη πολιτική ευθύνη την έχει η πλειοψηφία. Ο κ.Αρμένης αντί να ασκήσει κριτική στη πλειοψηφία , ασκεί σε εμάς. Δεν είναι παράξενο;

Εγώ δεν έχω αναφερθεί σε ονόματα, αναφερθήκαμε μόνο στις πολιτικές ευθύνες της πλειοψηφίας και ότι η μειοψηφία που είναι στην οικονομική επιτροπή όφειλε να ελέγχει. Αυτή τη στιγμή καλούνται άνθρωποι για καταθέσεις και τους ζητάει να απαντήσουν στα ζητήματα που τους έχει θέσει. Όλοι συμφωνούμε και δήμαρχος και η παράταξη του κ.Αρμένη, μπράβο που τα ανακαλύψατε και τα δώσατε στη δικαιοσύνη.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής επιτροπής μετά την αποκάλυψη έκανε πρόταση για να διαγραφούν από το διπλογραφικό σύστημα του δήμου αυτές οι οφειλές ώστε να μην πληρωθούν. Ήρθε πρόταση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, έγινε ψηφοφορία, ήρθε 3-3 η μειοψηφία διαφώνησε με την αιτιολογία ότι αφού δεν ήρθε σαν θέμα στην οικονομική επιτροπή δεν μπορεί να μπει και σαν θέμα να διαγραφεί. Με τη ψήφο όμως του Προέδρου της οικονομικής επιτροπής  (Δημάρχου) πέρασε να γίνει η διαγραφή αφού η ψήφος του μετράει διπλή.

Η επιστροφή των χρημάτων από τον εργολάβο έγινε γιατί είναι η μία εμπλεκόμενη πλευρά και για να το χρησιμοποιήσει στη δικαιοσύνη. Προφανώς θα απαγγελθούν κατηγορίες, ποιος κατασκεύασε τη πλαστή εντολή πληρωμής και κάνει κινήσεις να ελαφρύνει τη θέση του.

Εμείς καλέσαμε όλη τη πλειοψηφία να παραιτηθεί.

 

Σοβαρό θέμα  επίσης είναι το μαφιόζικο χτύπημα στα μηχανήματα στο  ΛΙΒΑ που εκτελούν εργασίες.

Ζητήσαμε να γίνει μία έκτακτη συζήτηση να καταδικαστεί αυτό το τρομοκρατικό γεγονός και πράγματι υπήρξε μια ομόφωνη καταδίκη από όλους. Εμείς βγάλαμε μια ανακοίνωση επειδή ενημερωθήκαμε ότι υπάρχουν απειλητικά τηλεφωνήματα από το κ.Μυλωνά να απευθυνθούν στις αρχές, κάτι που δεν έγινε.

Υπάρχει αναβλητικότητα από τη δημοτική αρχή να εφαρμόσει τα διοικητικά πρόστιμα ως έχει αρμοδιότητα.  Το κατάστημα που έγινε το επεισόδιο στο Λαγανά έκλεισε για 15 μέρες μια απόφαση  «χάδι» από το δήμαρχο αφού το φέραμε εμείς  ως θέμα μετά από αρκετές ημέρες στο δημοτικό συμβούλιο. Ο δήμαρχος δίνει τις άδειες , αυτός μπορεί και να τις αποσύρει. Αν δεν υπάρχει άμεση τιμωρία μετά κάποιοι εκτραχύνονται όταν συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Υπάρχει ανοχή και συγκάλυψη παραβατικών γεγονότων.

Για το θέμα του ΛΙΒΑ έχουν εκφραστεί απόψεις , έχουν υπάρξει  συγκρούσεις. Είπαμε εμείς ότι αυτή η συζήτηση που έγινε στο δημόσιο χώρο, δε θα πρέπει να θεωρηθεί ότι όσοι είχαν αντίθετη άποψη με τη χωροθέτηση , κατά κάποιο τρόπο είναι ηθικοί αυτουργοί αυτού του χτυπήματος. Βεβαίως το δέχτηκαν ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα ταύτισης.

Είναι πάρα πολύ κακό επίσης να παίρνονται αποφάσεις κάτω από πίεση μαφιόζικων καταστάσεων.

Θεωρούμε ότι τα σκουπίδια 6 μήνες έμειναν στους δρόμους με ευθύνη της δημοτικής αρχής. Δεν έχω επίσημη ενημέρωση από το δήμαρχο τι γίνεται , που πάμε στο θέμα των απορριμμάτων. Για τη πόρτα στο ΧΥΤΑ εγώ απλά υπενθύμισα δήλωση στελέχους-βουλευτή του ΚΚΕ. Είναι σοβαρή η καταγγελία που έχει γίνει κι εγώ προσωπικά τη λαμβάνω υπόψη.

Δεν γνωρίζω τι δήλωσε ο κ.Ακης Κοντονής για την αφαλάτωση. Όμως επειδή έχει σχεδόν ολοκληρώθηκε αγωγός και ένα κομμάτι δεν έχει αντικατασταθεί αλλά λειτουργούμε με το παλιό , έχουμε διαρροή νερού, κάτι που θα διορθωθεί σε λίγο χρονικό διάστημα που θα έχει αντικατασταθεί όπως μας έχει πει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ κ.Κόκκορης. Κατά συνέπεια πιστεύω  είναι μια καλή εξέλιξη και αν ισχύουν αυτά που μας είπε, σύντομα το πρόβλημα θα λυθεί. Και πάλι δε γνωρίζω τι είπε ο κ.Κοντονής, μάλλον θα ήταν κάτι επιπόλαιο.

 

Με λύπη μας έχουμε αποφασίσει σαν παράταξη, να μ ην βγαίνουμε σε συγκεκριμένο ΜΜΕ του νησιού. Ενώ έχουμε ευνοϊκή μεταχείριση από όλα τα ΜΜΕ , υπάρχει μια συστάδα που το βλέπουμε σε κεντρικά κανάλια, που μας ασκούν όχι απλά σκληρή κριτική αλλά κριτική εκτός δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Αυτό συνέβη και σε τοπικό ΜΜΕ. Θεωρήσαμε ότι υπάρχουν προσβλητικά σχόλια, υποτιμητικές εκφράσεις, υπαινιγμοί,  που σαν προσωπικότητες δεν μπορούμε να τα δεχτούμε.

 


Δείτε ολόκληρη την εκπομπή στο Ionian Radio (31/07/2017)