ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Αποκλειστικά στο Ionianradιo.gr , ο  Αναστάσιος Μποτώνης ενημερώνει για τον άμεσο κίνδυνο της μη αποκομιδής των απορριμμάτων, χρεώνοντας γι αυτό αποκλειστικά τη δημοτική αρχή Κολοκοτσά.

Παράλληλα ζητά εκτάκτως να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζακύνθου ( το αίτημα αυτό ήδη έχει δοθεί στο κ.Τσίπηρα –Πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου) αλλά και σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των παραγωγικών φορέων , του Υπουργού Δικαιοσύνης και βουλευτή κ.Στ.Κοντονή, του Αντιπεριφερειάρχη κ.Λ.Νιοτόπουλου, για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος και την ολοκλήρωση των εργασιών στο ΛΙΒΑ για την διαχείρισης των απορριμμάτων, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «Αυτή η λύση είναι μονόδρομος»

Φωτογραφία του χρήστη Zantepress24.

«Θέλω να μεταφέρω σε όλους τους επιχειρηματίες ότι άμεσα υπάρχει ο κίνδυνος τα σκουπίδια να μείνουν στους δρόμους. 
Η ανησυχία μου είναι πολύ μεγάλη. Εκείνο που θέλω να μεταφέρω είναι ότι ο ΦΟΔΣΑ έχει να εισπράξει 3,5 εκατομ. ευρώ από το δήμο και έχει πάρει το 1/3. Άρα δεν έχουν δοθεί χρήματα για την επισκευή των οχημάτων ώστε να πάρουμε τα ανταλλακτικά και να γίνουν οι επισκευές. Δεν έχουν τα οχήματα ασφάλειες και ελαστικά. Αν δε δοθούν χρήματα σταματάει η αποκομιδή. Το ποσό που πρέπει να δοθεί στο ΦΟΔΣΑ είναι στις 300.000 ευρώ.
Χρωστάμε 68.000 ευρώ στα καύσιμα και δε μας δίνουν καύσιμα. 
Ο ΦΟΔΣΑ εισπράττει μόνο από το Δήμο. Δε μπορεί να εισπράξει από πουθενά αλλού άρα ο Δήμος πρέπει να κάνει τα αδύνατα δυνατά για να μπορέσει να λειτουργήσει ο ΦΟΔΣΑ. Αλλιώς πως θα λειτουργήσει;
Δεν έχω συζητήσει με το Δήμαρχο και δε ξέρω αν γνωρίζει και αν καταλαβαίνει, το μέγεθος της ανάγκης. 
Το θέμα του ΛΙΒΑ όταν αναλάβαμε ήταν στο ΣτΕ. Όταν βγήκε η απόφαση έπρεπε να πάρουμε τη απόφαση τι γραμμή θα ακολουθήσουμε . Αν λέγαμε όχι στο ΛΙΒΑ θα πηγαίναμε 10 χρόνια πίσω και αποφασίσαμε να αλλάξουμε πλεύση για να μη καταστραφεί η Ζάκυνθος. Δε μπορεί να αλλάξει τίποτα. Πλέον είναι ο ΛΙΒΑΣ για ολοκληρωμένη και προσωρινή διαχείριση. Αυτό δε μπορεί να αλλάξει. Μας έχουν απειλήσει πολλές φορές, έπεσαν πυροβολισμοί και όλα αυτά δείχνουν τι αγώνα έχουμε κάνει. Αυτή τη στιγμή τα έργα στο ΛΙΒΑ έχουν σταματήσει., Προβλέπω να ολοκληρώνονται τον Οκτώβρη. Καθημερινά στο ΦΟΔΣΑ δεχόμαστε πόλεμο ακόμη και από το δήμο. Μας έχει δώσει χρήματα ό δήμος να δώσουμε στον εργολάβο να συνεχίσει;
Έχω προτείνει να καλέσουμε όλους τους φορείς της Ζακύνθου ώστε να ενημερωθούν. Το δεύτερο είναι να γίνει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο , ίσως και αύριο. Θα καλεστούν όλα τα πολιτικά πρόσωπα και όλοι οι φορείς της Ζακύνθου.
Πρέπει γρήγορα να προχωρήσει η ενδιάμεση λύση γιατί κινδυνεύουμε να μείνουν τα σκουπίδια στους δρόμους εκτός του πρόστιμου που θα χρεωθούμε.
Και μη ξεχνάμε το πόλεμο που δεχόμαστε από όλες τις πλευρές. Έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας, έχουν ενημερωθεί οι πάντες.
Το δημοτικό συμβούλιο πήρε μια απόφαση που κοινοποιήθηκε από το Πρωθυπουργό μέχρι τους φορείς. Άρα λοιπόν εκεί είναι πλέον ..η Δικαιοσύνη και η Κυβέρνηση να λάβει τα μέτρα της και να προστατέψει.
Από εδώ και πέρα τουλάχιστον από εμένα θα υπάρχει καθημερινή ενημέρωση για το τι ακριβώς συμβαίνει . πρέπει οι ζακυνθινοί να γνωρίζουν τα προβλήματα και να πάρουν τη κατάσταση στα χέρια τους, ώστε μέσα στον Αύγουστο τα σκουπίδια να μη μείνουν στους δρόμους».

 

Φωτογραφία του Δημήτρης Τετράδης.

Την πρόταση του να παραμείνει ανοικτός ο ΧΥΤΑ μέχρι την ολοκλήρωση της τουριστικής περιόδου παρουσίασε στο     ο κ. Αναστάσιος Τζίμης (εκπρόσωπος κατοίκων Καλαμακίου) ασκώντας παράλληλα δριμεία κριτική σε όσους δημιουργούν εντυπώσεις εις βάρος ακόμη και του υπαλλήλου του ΦΟΔΣΑ στη πόρτα του ΧΥΤΑ και στηρίζουν τη πολιτική τους καριέρα στη παραφιλολογία

Συγκεκριμένα:

 «Δεν συναντηθήκαμε με το δικηγόρο κ.Κεφαλληνό και δεν έγινε λόγω φόρτου εργασίας από πλευράς μου. Θα γίνει στις επόμενες ημέρες.

Πάντα προλαβαίναμε τις εξελίξεις. Τώρα ξέρουμε γιατί τα κάνουν όλα αυτά που δήλωσε πριν ο κ.Μποτώνης. Τόσα χρόνια που ήμουν δημοτικός σύμβουλος ξέρω ότι ο ΦΟΔΣΑ πληρώνεται από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Είναι πιο πλούσιος ο ΦΟΔΣΑ από κάθε άλλη φορά σύμφωνα με τα τετραγωνικά που καταμετρήθηκαν και χρεώνει η ΔΕΗ.

Δεν πειστήκαμε από τη δημοτική αρχή, ζητήσαμε τη βοήθεια της κυβέρνησης , ήρθε ο κ.Φάμελος , έκανε και φασαρία στην Αθήνα, αποφασίστηκε να πάνε στο ΛΙΒΑ τα σκουπίδια αλλά δεν έχει γίνει ακόμη τίποτα.

Μας το έπαιζαν σκληροί και καουμπόηδες κάποιοι το καλοκαίρι ακόμη και ο κ.Μποτώνης και έρχονταν επάνω με την αστυνομία να ανοίξουν το ΧΥΤΑ.

 

Επειδή κάποιοι είναι κακοί και μικροί πολιτικοί σαν πρόταση έχω εγώ να μην ακολουθήσουμε τη κακή τους πολιτική, ο ΧΥΤΑ να μείνει ανοικτός και μετά τις 20/9 να καθίσουμε στο τραπέζι να συζητήσουμε.

Χάσαμε χρήμα και χρόνο από το κ,Κασσιμάτη και κάποιους άλλους που φώναζαν ΣΚΟΠΟ. Τώρα μας λένε ΛΙΒΑ.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ εμένα μου ζήτησε συγνώμη γιατί δε γνώριζε . ο βουλευτής προς τιμή του τον πήρε τηλέφωνο πίσω όπως εγώ ζήτησα από το κ.Κωνσταντίνου.

Αμέσως ο άνθρωπος μας είπε ότι δεν εννοούσε αυτό.

 

Ο δεματοποιητής του ΣΚΟΠΟΥ ούτε δούλεψε ποτέ, ούτε θα δουλέψει ούτε είναι αδειοδοτημένος  όπως έλεγα τότε και στο κ. Παναγιωτόπουολο που  όμως έλεγε τα δικά του.

 Ο ΣΚΟΠΟΣ εκ των πραγμάτων θα κλείσει μόνος του.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή στο Ionian Radio (01/08/2017)