ΣΕ ΜΥΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΟΔΣΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ-ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΣΑΙΖΟΝ ΑΝΟΙΧΤΟΣ Ο ΧΥΤΑ

 

Φωτογραφία του Δημήτρης Τετράδης.

Νίκος Κεφαλληνός (εκπρόσωπος των κατοίκων Καλαμακίου)
"Υπήρξε συνάντηση με το δικηγόρο κ.Παναγιώτη Κεφαλληνό αφού προηγήθηκε από πλευράς μας αυτοψία στο ΣΚΟΠΟ.
Η κατάσταση είναι χειρότερη από ποτέ. Τα σκουπίδια πετιούνται μεταξύ βουνού και κυττάρου, πετιούνται όπου να είναι. Δεν υπάρχει μεμβράν η. Αν υπάρξει βροχόπτωση δε θα δυσκολευτούν τα απορρίμματα να πάρουν το δρόμο του ρέματος γι α να καταλήξουν στη θάλασσα
Μήπως και προλάβουμε το μοιραίο αναθέσαμε στο κ.Κεφαλληνό το δικηγόρο να ξεκινήσουν δικαστικές διαδικασίες. Η δημοτική αρχή είναι άφαντη. Δεν έχει απαντήσει ούτε επίσημα ούτε ανεπίσημα.
Δε πρόκειται να πάμε να σταθούμε μπροστά στη πόρτα γιατί μας έχουν στοχοποιήσει. Δημιουργούν εντυπώσεις λειτουργώντας εις βάρος όλων
Σαν καλαμακιώτες έχουμε βοηθήσει όσο κανένας τα τελευταία 25 χρόνια στο θέμα των απορριμμάτων, τη Ζάκυνθο.
Για να ξέρει ο κόσμος …η ανοχή και η υπομονή που έχουμε δείξει φτάνει στα όρια της παρεξήγησης . Όμως έχουν γίνει θρασύτατοι στο ΦΟΔΣΑ. Τα πετάνε όπου βρουν και αν μπορούσαν θα τα έφερναν και μέσα στα σπίτια μας. Θεωρώ ότι δεν φταίνε οι εργαζόμενοι αλλά τα αφεντικά που δεν ελέγχουν. Εξάλλου οι εργαζόμενοι δουλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες και κινδυνεύουν πραγματικά.
Είναι στο χέρι της Εισαγγελίας Ζακύνθου αν θα εφαρμόσει τα ασφαλιστικά μέτρα . Τα ασφαλιστικά είναι για τη παράνομη εναπόθεση στο χώρο, για τη παράνομη εναπόθεση χωρίς μεμβράνη, για τη γενικότερη υπονόμευση της ευρύτερης περιοχής και των περιουσιών μας.
Για όλους αυτούς που λένε όλα αυτά του τύπου καφενείου θα πω ότι όταν ο κ.Καρααθανασόπουλος έκανε τη πολυσυζητημένη δήλωση με τη μαφία σκουπιδιών, έστειλε στη συνέχεια δελτίο τύπου που έλεγε ότι δεν αναφερόταν σε εμάς αλλά στην Ελλάδα γενικότερα.
Θα πω λοιπόν και στο κ.Κασσιμάτη αλλά και σε όποιον άλλο ότι έχει να πει να το πει στον Εισαγγελέα και συγκεκριμένα. Στην αντίθετη περίπτωση είναι κοινός συκοφάντης".

 

Φωτογραφία του Δημήτρης Τετράδης.

Πέτρος Λάζαρης (Πρόεδρος τμήματος μεταποίησης επιμελητηρίου Ζακύνθου και Πρόεδρος παραλιακής)
«Χθες το μεσημέρι παρέλαβα μία πρόσκληση που με καλούσαν σε έκτακτη συνεδρίαση σήμερα. Για να συμβεί αυτό πρέπει να υπάρχουν 9 υπογραφές στα 21 άτομα. Μετά από αίτημα του κ. Στουφή μάθαμε ότι δεν υπήρχαν οι 9 υπογραφές αλλά θα γινόταν παράνομα με εντολή του κ.Γαργαλέα.
Χάος από ότι γνωρίζω στη ΣΑΖ και σύντομα και στη ΣΑΖ και στο Επιμελητήριο θα μπει όπως και στο δήμο ο Εισαγγελέας. Ποτέ δεν έχουμε πάρει απάντηση που πάνε τα κεφάλαια μας. Ο κ. Κοτσώνης ως οικονομικός επόπτης φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη και θα έρθει η ώρα που θα κριθεί στη δικαιοσύνη.
Έχω κάνει 2 αγωγές για 15.300 που πήρε η κα Κόκα και για 43.000 ευρώ που πληρώσαμε σαν φόρο
Καλούμαστε αύριο σε συνεδρίαση, και πάνε να περάσουν σε ένα παράνομο συμβούλιο 14.000 ευρώ για συμμετοχή μας σε μία άλλη ΣΑΖ που θα διοικείται από τα ίδια πρόσωπα που διοικούν τη Ζάκυνθο και την έχουν φέρει σε ένα τέλμα. Το ποσό για να στηθεί η εταιρεία φάντασμα είναι στα 50.000 ευρώ και θα συμμετέχουν 
Αυτό γίνεται για τα Leader προγράμματα. Εμείς δεν θα συνυπογράψουμε κάτι τέτοιο και μάλιστα σε ένα παράνομο αρχικά συμβούλιο εκτός του Επιμελητηρίου η Περιφέρεια , ΕΚΟ Ζάκυνθο, Δήμος Ζακύνθου και Πολιτιστικός Σύλλογος Σαρακηνάδου, και Ένωση Ζακύνθου
Το Επιμελητήριο είναι ΝΠΔΔ. Έχουμε ευθύνη σε αυτό που είμαστε. Εδώ όμως ο Πρόεδρος εξαπατά τη νοημοσύνη μας και μπορεί αύριο στην συνεδρίαση κάποιος να συνυπογράψει αυτή την εταιρεία φάντασμα αύριο και μελλοντικά να χρεωθεί ποινικές ευθύνες.
Το πιο σοβαρό κομμάτι είναι αυτό της εξαπάτησης της νοημοσύνης μας σε ένα έκτακτο συμβούλιο. Ευτυχώς που μαζί με το κ.Στουφή , σκεφθήκαμε και ρωτήσαμε αν υπάρχει έγγραφο με υπογραφή. Σκεφτείτε να πηγαίναμε να υπογράφαμε για τη δημιουργία της φάντασμα-εταιρείας και μετά να μας ρωτούσε ο Εισαγγελέας «πώς ρε παιδιά πήγατε και υπογράψατε;»
Αυτό το τρελό παιχνίδι δε μπορεί να συνεχιστεί. Κάποια στιγμή θα μπει μέσα ο Εισαγγελέας.
2/8 που είμαστε όλοι επαγγελματίες , προσπαθούμε να ζήσουμε τις επιχειρήσεις μας… ποιος θα έρθει σε κάλεσμα συμβουλίου;…. αυτό είναι το αρχικό σκεπτικό. Δηλαδή αύριο το πρωί να με καλεί ο Εισαγγελέας γιατί υπέγραψα;"

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή στο Ionian Radio (02/08/2017)