Στις καταγγελίες του Π.Λάζαρη απαντούν ο Πρ.Επιμελητηρίου Δ.Γαργαλέας και ο Οικονομικός Επόπτης Α.Κοτσώνης-Παρεμβαίνει ο Τάσος Τζίμης-Δ.Παναγιωτόπουλος: «Θα βοηθήσουν οι φορείς να τελειώσει ο  ΛΙΒΑΣ»


 

Φωτογραφία του Δημήτρης Τετράδης.
 Δημήτρης Γαργαλέας  (Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ζακύνθου)
« Είμαστε σε περίοδο εκλογών έτσι οποιαδήποτε ανοησία ακουστεί είναι επικίνδυνη γιατί κρύβει μέσα και άλλα κίνητρα
Το επιμελητήριο είναι ένας φορέας ανάπτυξης και τα χρήματα διανέμονται σε διάφορες δράσεις. Το Δ.Σ μία φορά το χρόνο εγκρίνει το προϋπολογισμό για να κάνει πράξεις. Στη συνέχεια πάνε στο Υπουργείο ανάπτυξης τα κονδύλια να εγκριθούν και μπαίνουν στη διαύγεια. Άρα οι συκοφαντίες ότι φάγαμε είναι ανοησίες, παιδιαρίσματα και έχουν σαν σκοπό να χαθεί ο επιμελητηριακός θεσμός. 
Προκαλώ επισήμως αν φοράει παντελόνια ο κ.Λάζαρης και είναι άντρας να με πάει στο δικαστήριο, να αποδείξει ότι έχω φάει έστω μία δραχμή. Υπήρξε ένα λάθος αθροιστικό στον ισολογισμό αλλά υπάρχουν οι ορκωτοί λογιστές που έχουν βγάλει πόρισμα.
Από μέλος του Δ.Σ ειπώθηκε στην εκπομπή σας, ότι ανοίγουν κάποιοι τα συρτάρια, παίρνουν χρήματα και πάνε ταξίδια. Πως θα γίνει αυτό αν το ταξίδι δεν έχει αποφασιστεί , αν δεν έχει εγκριθεί από το υπουργείο ανάπτυξης,…Ντροπή τους, τους καταγγέλω…Ας αφήσουν κάποιους που έχουμε οράματα για το νησί μας να τα υλοποιήσουμε.
Να βγαίνει ο κ.Κοτσώνης, ένας έντιμος άνθρωπος και να του λένε οι συγγενείς του , πόσα λεφτά φάγατε;
Το επιμελητήριο έχει κάποια έσοδα και πρέπει να διοχετεύονται γιαδιάφορες δράσεις. Δεν είναι μία τράπεζα που κράταγε τα χρήματα. Τα μέλη του απαιτούν δράσεις, προγράμματα, ανάπτυξη. Για να γίνει αυτό πρέπει να πάμε στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. 
Ο Νόμος μου δίνει το δικαίμωα να καλώ σε έκτακτες περιπτώσεις το Δ.Σ αφού πριν ενημερώσω τη διοικητική επιτροπή, στοιχεία που θα σας δώσω. Η απόφαση αυτή είχε παρθεί στις 7/7 που είπαμε να συμμετέχουμε σε αυτό το δίκτυο συνεργασίας Ζακύνθου που σαν σκοπό είχε να φέρει στο νησί μας αυτή η εταιρεία 12 εκατομμύρια ευρώ. 
Η ΣΑΖ είναι μία ανώνυμη εταιρεία, συμμετέχει και το επιμελητήριο στο Δ.Σ, ανήκει στο Δήμο. Θα ήταν μια υγιής εταιρεία αν ….
Θεωρώ ότι η ΣΑΖ δεν έχει χρόνο ζωής, είναι δύσκολο να επιβιώσει.
Εμείς τρέχουμε να διοργανώσουμε το δίκτυο συνεργασίας. Οι φορείς ήδη έχουν πάρει αποφάσεις και είναι έτοιμοι να μπουν μέσα για να συσταθεί. Ο μόνος φορέας που δεν έχει πάρει ακόμη απόφαση είμαστε εμείς στο Επιμελητήριο. Γι αυτό ήταν επείγουσα η σύγκληση της συνεδρίασης.
Υπάρχει μία ομάδα ανθρώπων που δουλεύουν και μία άλλη που αντί να δουλεύουν παιδιαρίζουν. Πρέπει και τα 21 άτομα να δουλέψουμε.
Σήμερα πάρθηκε μία νομιμότατη απόφαση το Δ.Σ βομβαρδίστηκε από τους γνωστούς συνδικαλιστές Λάζαρη κλπ. Όποιος νομίζει ότι έχουμε κάνει παρανομία , η Εισαγγελία είναι δίπλα μας, όμως και εμείς θα πάμε στη δικαιοσύνη να καταθέσουμε μήνυση κατά των συκοφαντών. 
Στην εταιρεία θα συμμετέχει Δήμος και Περιφέρεια. Αν εμείς δεν συμμετείχαμε θα έχανε το νησί μας 12 εκατομμύρια .
Καθαρός ουρανός , αστραπές δε φοβάται…. Εξάλλου υπάρχει και η δικαιοσύνη"

 

Φωτογραφία του Δημήτρης Τετράδης.

Ανδρέας Κοτσώνης (Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Ζακύνθου )

Θα ήθελα να πω ότι λυπάμαι για τις δηλώσεις του κ.Λάζαρη ο οποίος δεν έχει ιδέα για το πώς δουλεύει το επιμελητήριο και για τα χρήματα. Ο κ.Στουφής και ο κ.Λάζαρης επί 5 χρόνια ουδέποτε ψήφισαν μία πρόταση και ουδέποτε έφεραν πρόταση.
Αν έχει καλύτερη γνώμη για τη Ζάκυνθο ας έρθει να μας την φέρει και να της δώσουμε και το όνομα του, «Λάζαρης εταιρεία»
Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε ότι επειδή η ΣΑΖ ήταν αυτή που ήταν , θα συμβεί κάτι ανάλογο και με τη νέα εταιρεία. Η κριτική να γίνει μετά. Τότε θα την δεχτώ. Αν η ΣΑΖ ήταν κακιά δεν θα είναι κακιά και η νέα που πάμε να φτιάξουμε.
Ας φέρει τον Εισαγγελέα στον Ανδρέα Κοτσώνη να δούμε που φέρω ευθύνη. Ήρθαν ελεγκτές από Αθήνα και έκαναν ελέγχους. Το θέμα έχει κλείσει, τα βιβλία έχουν υπογραφεί. Δύο φορές δύο δικηγόροι ήρθαν στη συνεδρίαση του επιμελητηρίου και την ώρα που έφτα νε το θέμα με τα δεκάμισι εκατομύρια ο κ.΄Λάζαρης έφευγε όπως και ο κ.Στουφής. υπάρχουν και άλλες καρέκλες να αγοράσουν, από τους καρεκλάδες, δεν είναι μόνο οι καρέκλες του επιμελητηρίου. 
Έξι χιλιάδες κόστισε η εκδήλωση για διαφήμιση τριών ελαιοπαραγωγών στην Αθήνα. Εμείς σα δράση την κάναμε. Αν δεν την κάναμε δε θα μας κατηγορούσαν;
Να μη τσακώνονται για τις καρέκλες. Σε λίγο καιρό έχουμε εκλογές.

 

Φωτογραφία του Δημήτρης Τετράδης.

Τάσος Τζίμης (Aντιπρόεδρος Επιμελητηρίου)
«Λυπάμαι τον Ανδρέα Κοτσώνη που είπε αυτά που είπε. Είναι κακό αυτό που έκαναν για τους ελαιοπαραγωγούς τους τρεις στην Αθήνα. 
Κάλεσα τους παραγωγούς εγώ , ήρθαν 6 , οι άλλοι δε μπορούσαν. 
Όταν γυρίσαμε από Αθήνα κάναμε απολογισμό σε συνεδρίαση. Εγώ για να πάω κάπου, το φέρνω στο μεγάλο συμβούλιο, όπως και έκανα, όχι στο μικρό που είναι μόνο οι Γαργαλέας Μαλαφούρη, Κοτσώνης και ψηφίζουν τις 75.000 για ταξίδια.
Παλιά πηγαίναμε και ζητούσαμε τις 9 υπογραφές και εγώ και ο κ.Στασινόπουλος . Τώρα γιατί όχι; Δεν θα έπαιρναν τις 9 υπογραφές ; δεν θα τους τις έδιναν;
Σήμερα ήμασταν 12 . Αποχώρησαν και άτομα δικά του … η κα Μαλαφούρη έκανε μπάχαλο…. Η απόφαση αύριο στο Πύργο προσβάλλεται … και τελειώνοντας απευθύνομαι στον Αντρέα Κοτσώνη «Ντροπή σου Αντρέα»

 

Φωτογραφία του Δημήτρης Τετράδης.

Δ.Παναγιωτόπουλος (Γεν.Διευθυντής Αποκεντρώμενης Διοίκησης)
"Είχαμε μία σύσκεψη με όλους τους φορείς. Είπαμε να βοηθήσουμε το δήμο , να τελειώσει ο ΛΙΒΑΣ και το θέμα με τα απορρίμματα. Βέβαια υπάρχουν προβλήματα με αδειοδοτήσεις. Ο ΦΟΔΣΑ ζήτησε προθεσμία μέχρι το Σεπτέμβριο. Η όλη καθυστέρηση οφείλεται σε κάποιους τραμπουκισμούς . Θεωρώ ότι αν θα γίνουν απρόσκοπτα οι δράσεις θα συντομεύσει το διάστημα από τις 30/9.
Ότι και αν γίνει δεν θα έχουμε αλλαγές και ακυρώσεις. Εγώ από τη πρώτη στιγμή που μιλάμε όλες οι διαδικασίες είναι ΛΙΒΑ. Δεν έχω κάτι άλλο στο μυαλό μου. Σήμερα ήρθα με πρόσκληση του ΦΟΔΣΑ και μετά τη σύσκεψη έφυγα, δεν επισκέφτηκα το ΛΙΒΑ.
Υπήρχε και ένα θέμα όσο αφορά τις αναθέσεις, όλα πρέπει να είναι σύννομα.
Το ένα κομμάτι είναι οι εγκρίσεις οι αποφάσεις που γίνονται με καθόλα νόμιμο τρόπο. Το άλλο κομμάτι είναι το τεχνικό όσο αφορά τις εργασίες στο ΛΙΒΑ και τέλος είναι το κομμάτι που αφορά τις εκταμιεύσεις.
Θεωρώ ότι μετά και τη σημερινή συζήτηση και τους φορές που είπαν θα βοηθήσουν, θα εκλείψουν τα εμπόδια και οι απειλές"Δείτε ολόκληρη την εκπομπή στο Ionian Radio (03/08/2017)