ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του δημάρχου Ζακύνθου κ, Παύλου Κολοκοτσά στο ΙοnianRadio.gr και στο Δημήτρη Τετράδη, αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το μεγάλο θέμα των απορριμμάτων και την εφαρμογή της ενδιάμεσης και της ολοκληρωμένης διαχείρισης στο ΛΙΒΑ…
«Το 90% των κατοίκων του δ.δ.Κατασταρίου , συμφωνούν με την αξιοποίηση του ΛΙΒΑ. Αντιδρά μόνο μία μικρή ομάδα…το δηλώνω υπεύθυνα»
Ο κ.Κολοκοτσάς μιλώντας στο  ΙοnianRadio.gr από τα Κϋθηρα όπου συμμετέχει σε διεθνές συνέδριο νησιωτικής πολιτικής, αναφέρθηκε στην στρατηγική ανάπτυξης των νησιών και μεταξύ άλλων στην σημαντική εξέλιξη ολοκλήρωσης του αγωγού ύδρευσης…

Να σημειώσουμε ότι ο  κ.Κολοκοτσάς αναφέρθηκε και στο … ακέφαλο δ.δ Κατασταρίου 

Παύλος Κολοκοτσάς
Βρίσκομαι στα Κύθηρα σε Διεθνές Συνέδριο Νησιωτικής Πολιτικής που κάνει η ΚΕΔΕ.
Και από εδώ προσπαθούμε να κάνουμε τα πάντα για το νησί μας. Στόχος είναι οι προτάσεις για την ανάπτυξη των νησιών μας. Στο πλαίσιο της ημερίδας αυτής, μίλησαν αρκετοί δήμαρχοι , εγώ αναφέρθηκα στο κομμάτι της πολιτικής προστασίας μετά και τις τελευταίες πυρκαγιές που κατάκαψαν το νησί. Η νησιωτική πολιτική βάζει τις βάσεις για τη περαιτέρω ανάπτυξη των νησιών μας.
Στην επιστροφή μου θα πάω Αθήνα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων αλλά και για ένα σωρό επαφές που θα έχουν σχέση με την ανάπτυξη του νησιού μας.
 
Έχουμε παραλάβει τον εξοπλισμό της ενδιάμεσης λύσης, η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ εγκαταστάθηκε και πιστεύουμε μέχρι μέσα Οκτωβρίου να ξεκινήσουμε. Το έτος 2017 -2018 θα είναι το έτος που θα λύσουμε το θέμα των απορριμμάτων και της διαλογής τους στη πηγή.
 
Τα θέματα υποδομών μπαίνουν σε σειρά και η Ζάκυνθος μας θα πάρει άλλη μορφή.
Δώσαμε μεγάλη βαρύτητα στα σχολεία και τώρα προχωράμε και στα θέματα της καθημερινότητας.
Ήλοι κρινόμαστε. Ο τόπος είναι μικρός. Θα πρέπει να υπάρχει συλλογική προσπάθησα. Δίνω μεγάλη σημασία στο σεβασμό που δίνουν στους θεσμούς. Ο Δήμαρχος κάνει ότι μπορεί.
Αγκαλιάζουμε όλη τη Ζάκυνθο και το Καταστάρι. Κάνουμε εντομοκτονία, καθαρίζουμε τις Αλυκές, είμαστε κοντά τους και έχω τη πληροφόρηση ότι η πλειοψηφία των κατοίκων κατά 90%  είναι σύμφωνοι στο να αξιοποιηθεί ο ΛΙΒΑΣ για το  θέμα των απορριμμάτων. Υπάρχει μία μικρή μειονότητα που διαφωνεί ακόμη. Μεμονωμένες πράξεις που μας προσβάλουν διεθνώς  υπάρχουν., όμως αυτό δε μας σταματάει.
Πρέπει να συζητάμε πως θα αναπτύξουμε τη περιοχή των Αλυκών μαζί με το πρωτογενή τομέα και δεν εμποδίζει το έργο των απορριμμάτων. Στο ΛΙΒΑ είναι η μόνη θέση.
Το θέμα τοπικού συμβουλίου του Κατασταρίου που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει είναι στην Αποκεντρωμένη και σύντομα θα λυθεί.
Θα επισκεφθώ το υπουργείο υποδομών για χρηματοδότηση που έχω ζητήσει για αποκατάσταση έργων οδικής ασφάλειας.
Ο έλεγχος που είχε γίνει στο Δήμο και βρέθηκαν πλαστες διαταγές πληρωμής, τα χειρίζεται η δικαιοσύνη.
 
 
Ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Γιάννης Φεραδούρος, μιλοώντας στο ΙοnianRadio.gr, αναφέρθηκε στις αποφάσεις της πρόσφατης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, δίνοντας έμφαση στους τρόπους αντιμετώπισης των εμπρησμών.
Συγκεκριμένα:
Γιάννης Φεραδούρος 
Η Ζάκυνθος φάνηκε αυτό το καλοκαίρι ότι τα πάντα μπορούν να συμβούν. Γίναμε συζήτηση πανελλαδικά. Στο δημοτικό συμβούλιο πάνω από 3 ώρες συζητήθηκε το θέμα των πυρόπληκτων και των αποζημιώσεων. Έμενες άφωνος όταν άκουγες τους κατά τόπους προέδρους όταν έλεγαν τις ζημιές . Έγινε καταγραφή όλων των προβλημάτων και υπήρξε ομόφωνο ψήφισμα για την αποκατάσταση των πληγέντων  να αποζημιωθούν. Υπάρχουν πληροφορίες ότι ακόμη δεν έχουν αποκατασταθεί οι πληγέντες του 2007. Ο ΕΛΓΑ δε μπορεί να αποκαταστήσει όλες τις περιπτώσεις, παρουσιάζονται κάποια εμπόδια και ζητήσαμε με ψήφισμα να αποκατασταθούν άπαντες χωρίς εμπόδια. Δική μου πρόταση που πέρασε ομόφωνα ήταν «πως δε θα έχουμε συζήτηση για το ίδιο θέμα και του χρόνου. Παρουσίασα παραστατικά το κόστος επιχειρήσεων με καναντέρ ημερησίως  που ανέρχεται σε ενάμιση εκατομμύριο .,…Επιτέλους κάποιος από τους κυβερνώντες ας κάνει το βήμα ότι γίνεται στο Κερί. Θέλω τα 2 εκατομ. που διατίθενται ημερησίως να δοθούν στη πρόληψη. Ελπίζω κάποτε να εφαρμοστεί. Χρειάζεται βούληση. Δε θέλω εθελοντισμό. Θέλω να δοθεί κίνητρο. Ας το κάνουν πιλοτικά. Να περπατήσει ένα χρόνο…
Το Καταστάρι είναι δεύτερο σε πληθυσμό μετά τη πόλη της Ζακύνθου και πρέπει άμεσα να προχωρήσει η Δημοτική αρχή στην αναπλήρωση του συμβουλίου. Πρέπει να το σεβόμαστε το Καταστάρι και πρέπει να παίρνονται αποφάσεις από το Καταστάρι.
Οι αποφάσεις που παίρνονται στο δημοτικό συμβούλιο πρέπει να τηρούνται στο ακέραιο όχι μόνο να παίρνονται.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή στο Ionian Radio (25/09/2017)