Ο Δημήτρης Τετράδης ξεκινά το διάλογο με τον Αντιπεριφερειάρχη Λευτέρη Νιοτόπουλο, με….μία εκκρεμότητα … την παρουσίαση των ολοκληρωμένων προτάσεων του, για μία πόλη φιλόξενη και λειτουργική , στους μόνιμους κατοίκους κι επισκέπτες-Στόχοι και προτεραιότητες

 
 Λευτέρης Νιοτόπουλος

"Tην επόμενη εβδομάδα έχω συνάντηση στο υπουργείο . Πρέπει να δούμε τα θέματα της πόλης . 
Μέσα από καλοκαίρι με φωτιές , δε σταματήσαμε, κάνουμε ένα έργο αντιπλημμυρικό που τα τελευταία 20 χρόνια δεν έχει γίνει στη Ζάκυνθο. Να συζητήσουμε για το νερό? Τον Οκτώβριο που τελειώνει και η τουριστική σαιζόν δεν είναι καλή περίοδος να συζητήσουμε για το νερό μας; Για το αποχετευτικό μας; Για τα σκουπίδια μας;
Είναι δύσκολο να μιλήσω για το Σταύρο Κοντονή που ήμουν και προσωπική του επιλογή. Τιμά τη χώρα και είναι υπουργός. Δεν έλειψε στιγμή από τη Ζάκυνθο. Δε σημαίνει όμως ότι σαν Υπουργός Δικαιοσύνης σε θέματα που πρέπει κλείνει τα μάτια του. Η Ζάκυνθος πρέπει να μπορεί να αντιμετωπίσει ένα καλύτερο μέλλον.

Δε μπορεί να μην είναι έγκλημα οι εμπρησμοί, δε μπορεί να ήταν γεγονότα σύμπτωσης, δε μπορώ όμως να πω ποιος τα δημιούργησε. Δε μπορεί να είναι απλά γεγονότα και δεν το κρύβει κανένας. Όλες αυτές οι πυρκαγιές δεν μπορεί να είναι τυχαίες. Δεν υπάρχει σημείο της Ζακύνθου που να άφησαν . Μπορεί να είναι τυχαίο; Ο κρατικός μηχανισμός είχε να αντιμετωπίσει προβλήματα όχι μόνο στη Ζάκυνθο αλλά σε όλη την Ελλάδα. Πρέπει να δούμε τι σχεδιασμός θα υπάρξει για του χρόνου.
Με το Σταύρο Κοντονή μιλούσαμε καθημερινά υπήρχαν ελικόπτερα, αεροπλάνα, δυνάμεις. Μιλάμε για τη πατρίδα μας , μιλάμε για τη Ζάκυνθο. Έλεος μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Οι παρεμβάσεις δε πρόκειται να σταματήσουν. Η Ζάκυνθος κάθε χρόνο αναπτύσσεται.
Μίλησα και με το κ.Τόσκα και μου είπε ότι βλέπει με ζεστή καρδιά το να βοηθήσει και να εξελιχθεί η Ζάκυνθος.

Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας να μη χάσει η Ζάκυνθος ούτε leader. Προτείναμε μία άλλη μορφή εταιρείας. Κάποιοι ήλπιζαν να βγάλουν κάτι. Εγώ ελπίζω η Ζάκυνθος να έχει leader. Είμαστε εδώ και εγώ και ο Περιφερειάρχης για να βοηθήσουμε τη Ζάκυνθο να έχε ένα πρόγραμμα.

Πολιτισμός και 3ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών

Το καλύτερο μετά απο ένα δύσκολο καλοκαίρι είναι το 3ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών . είναι παιδιά απ΄πο όλα τα Επτάνησα. Είναι ένα απ΄πο τα αγαπημένα μου κομμάτια.
Αυτό που δενέγινε ποτέ δεν πρέπει να γίνει? Όπως πρέπει να γίνουν και άλλα πράγματα. Μη βλέπουμε μόνο τα στραβά πράγματα;
Αύριο το βράδυ θα υποδεχτουμε 2 χορωδίες απο τη Ζάκυνθο. Γιατί σήμερα δεν έχουμε τις χορωδίες που είχαμε όταν ήμασταν 13 χ ρονών; Χρειάζονται βεβαίως κάποια πράγματα αλλά αυτό δεν είναι πολιτικο, δεν είναι κομματικο. Πρέπει να ασχοληθούμε όλοι , να το τελειώσουμε.
Αυτή τη στιγμή εχουμε νέα παιδια ζακυνθινοπουλα που διαπρέπουν. Πρέπει να τα αγκαλιάσουμε. Υπάρχουν χορωδίες και ιδιωτικές. Πρέπει να αλλάξουμε επίπεδο.

Για τις εκδηλώσεις πολιτισμού υπάρχει ένα θέμα.
Αύριο με χαρά θα πω ότι είναι μία ημέρα γιορτής για τη Ζάκυνθο
Είναι μία μεγάλη στιγμή θα υπάρχουν χορωδίες, φιλαρμονικές σε όλη τη Ζάκυνθο
Η επιλογή μας για το φεστιβάλ παιδικών χορωδιών ήταν για το Θέατρο Σαρακηνάδου λόγω των καιρικών συνθηκών.
Θα είναι μια υπέροχη στιγμή για τη Ζάκυνθο

 
 
 
 
 


Σταματία Γασπαράτου Μιλάνου

Θέλω να ευχαριστήσω που υποστηρίζεται το πολιτισμό. Γίνετε η 14η συνάντηση για τη ναυμαχία της Ναυπάκτου. Θα συμμετέχουν φιλαρμονικές από όλα τα Επτάνησα, όπως αναγράφονται και στο πρόγραμμα. Είναι πάρα πολύ δύσκολο, όμως όλοι είναι εξαιρετικοί συνεργάτες, αγαπάνε το πολιτισμό κι έτσι ξεπερνάμε πολλά εμπόδια
Πρέπει να μας γίνει παράδειγμα η Κεφαλονιά και να μεγαλώνουμε τα σχήματα που έχουμε. Έρχονται με πλήρη συνείδηση γιατί αν σκεφτούμε ότι είχε καθιερωθεί η 7/10 σαν Εθνική Εορτή της Ζακύνθου, είναι Εθνική επέτειος.
Θέλω να ευχαριστήσω το Δήμο Ζακύνθου που έδωσαν τα πάντα για την εκδήλωση. Θα υπάρξουν εκπλήξεις, θα περάσουμε καλά. Αν οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέψουν το Σάββατο οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο Πνευματικό Κέντρο.
Την Κυριακή θα γίνει ένα θαλάσσιο δρώμενο που θα συμμετέχουν πλωτά, το στιγμιότυπο της υποδοχής, όταν άρχισαν να διακρίνονται από το Κρυονέρι ….όμως δε θα πούμε περισσότερα για να υπάρχει και ενδιαφέρον από τους πολίτες.
Ένα Έθνος ζει και συνεχίζει να υπάρχει όταν το θυμόμαστε. Ο πολιτισμός δεν είναι χαμένος χρόνος, μας δημιουργεί, μας αναπτύσσει και πρέπει να τον υποστηρίζουμε. Εγώ υποστηρίζω τον πολιτισμό με εμπνευστή τον Αντώνη Μιλάνο, που μας το προσφέρει σαν παρακαταθήκη
Όλο αυτό το θέαμα, γιατί κάναμε μία πρόβα τζενεράλε, θα ολοκληρωθεί στη Πλατεία Σολωμού που θα έχει στηθεί πάρκο …..θα υπάρχει λαμπαδηφορία….. θα δώσουμε ένα χρώμα ήχου και πολιτισμού…. κανονιοβολισμοί, τύμπανα…..
Έτσι κάπως ξεκίνησε και ο Βενετσιάνικος Γάμος το 2004….Ευελπιστούμε λοιπόν σε αυτό το ιστορικό πλέον γεγονός να ξεσηκώσει ανθρώπους και να τους δοθεί κίνητρο γιατί πρέπει να το συνεχίσουν.
Κάνουμε δικό μας και αναδεικνύουμε αυτό που μας ανήκει….. Γιατί μας ανήκει ….
Αν δεν ήταν νικηφόρα η Ναυμαχία όπως λέει ο Αντώνης ο Μιλάνος κάποιος Μιναρές ....