ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ


Στο IonianRadio.gr συμμετείχαν οι Σταματία Γασπαράτου Μιλάνου, Γιώργος Αρμένης, Τάσος Τζίμης


Τάσος Τζίμης

Είμαστε στο μείον μηδέν όπως είπε και ο Πρόεδρος των εργαζομένων και εκεί βρισκόμαστε. Στις 4/5/2017 όμορες οικογένειες αποφάσισε να ανοίξουμε το ΣΚΟΠΟ. Ανοίξαμε το ΧΥΤΑ αρκεί να είχαμε τα ανταποδοτικά και σεβασμό στο περιβάλλον.

Δεν θα καταστρέψουμε εμείς όμως στη Ζάκυνθο. Αρχές της 3ης εβδομάδας του Οκτώβρη θα μιληθούν τα ασφαλιστικά μέτρα και θα κλείσει ο ΧΥΤΑ. Μας είναι αδιάφοροι όλοι, μας είναι αδιάφοροι και οι ξενοδόχοι, ο ΧΥΤΑ θα κλείσει.

Αυτή η πονηρή δημοτική αρχή ξέρει και σπιλώνει …Το ΧΥΤΑ τον ανοίξαμε για να ζήσουν κάποιες οικογένειες. Ας κάτσουν αυτοί που διαχειρίζονται 3 χρόνια , που έχασαν το leader, που ετοιμάζονται να κατέβουν βουλευτές,  να βρουν λύση.

Η μη σωστή αποκομιδή του καλοκαιριού δεν οφειλόταν σε εμάς. Με λίγο νότιο αεράκι η σκόνη πήγαινε στα σπίτια με τα όποια μικρόβια είχε. Με μια βροχή το οδόστρωμα γινόταν λασπώδες και υπήρχε κίνδυνος για τα απορριμματοφόρα . Κάνουν σπασμωδικές κινήσεις. Κάποιοι από εκεί μέσα θέλουν να διοικήσουν άλλο φορέα, κάποιοι θέλουν να πάνε για βουλευτές … Διοίκησαν τόσο καλά που θέλουν να επαναδιεκδικήσουν . Θα τους δείτε στη πορεία…

Χθες είχα συνάντηση να μιλήσουμε για το Επιμελητήριο. Με ρώτησαν για τα απορρίμματα, που ήδη έχουν πέσει στο ρέμα. Αν γίνουν άμεσα βουλευτικές εκλογές την άλλη ημέρα θα έχουμε την ενδιάμεση λύση. Πρέπει να κόψουν κεφάλια ανθρώπων εκεί που πρέπει.. Εγώ δεν  έχω κάνει καμία αίτηση στην Αθήνα για βουλευτής.

 

 

Γιώργος Αρμένης

Στο Δήμο μας επικρατεί μία κατάσταση πλήρους αποτυχίας και πλήρους διάλυσης δομών , υπηρεσιών.  Ακυρώνονται κοινωνικές δομές, της ΣΑΖ, είχαμε και τη πρόσφατη ακύρωση των 12 εκατομ. ευρώ για τη Ζάκυνθο. Αυτή η ακύρωση δομών ,υπηρεσιών που συνυπεύθυνη είναι και η Περιφέρεια, όλο αυτό το κλίμα μεταφέρεται και στους εργασιακούς χώρους. Εμείς σαν συνδυασμός ξέρουμε ότι η διοίκηση ασκείται από το Δήμαρχο. Εμείς καλούμε το Δήμαρχο να παραιτηθεί ο συγκεκριμένος αντιδήμαρχος του. Δεν υπάρχει ονομαστική καταγγελία από τους εργαζομένους και δεν θα αναφερθώ σε συγκεκριμένο αντιδήμαρχο. Οι ευθύνες ανήκουν στο Δήμαρχο και αυτός θα πρέπει να λύσει τα ζητήματα και να δει πως θα διοικήσει καλύτερη τη δομή που έχει ευθύνη για τα επόμενα 2 χρόνια. Η δημοτική αρχή δεν θα αλλάξει τώρα και θα πρέπει να το πάρουν απόφαση αλλά κι εμείς, ότι θα πρέπει να μας διοικήσουν και  να διοικηθούμε από τη συγκεκριμένη δημοτική αρχή. Είναι καταστροφική η διοίκηση που ασκείται.

Εμείς ως αντιπολίτευση βρισκόμαστε μπροστά σε αυτή τη πολύ δυσάρεστη κατάσταση. Γνωρίζουμε ότι η Ζάκυνθος έχει πολλά προβλήματα και θέλουμε να συμβάλλουμε. Αντιπολίτευση κάνουμε στο Δήμαρχο.

Έχουμε ζητήσει ενημέρωση για το θέμα του ΛΙΒΑ και περιμένουμε και το πρακτικό της Επιτροπής παραλαβής και τη προσφορά του ανάδοχου. Κατά τη γνώμη μου σε σχέση με τη εξέλιξη της πορείας που υπήρξαν σοβαρότατες καθυστερήσεις, θα πρέπει να βρούμε μία λύση. Να δούμε τι κότσια έχει η δημοτική αρχή και τι θα πει. Η Ζάκυνθος δε μπορεί να γευτεί τη κατάσταση που ζήσαμε τους προηγούμενους μήνες.

Τη Παρασκευή  συζητήσαμε με τους εργαζόμενους του ΦΟΔΣΑ και τη διοίκηση . η κατάσταση είναι δραματική. Επιβεβαιώθηκαν όλοι μας οι φόβοι. Έχουμε μία διοικητική μηχανή που δε λειτουργεί. Η απειλή είναι αυτό που θα γίνει. Έχει συντελεστεί μία τεράστια καταστροφή που  θα πρέπει να τη σταματήσουμε. Θα πρέπει άμεσα να λειτουργήσουμε την ενδιάμεση λύση. Αυτό πρέπει να το λύσει η δημοτική αρχή. Πάλι στο κεφάλι μας θα έρθει το πρόβλημα. Πρέπει άμεσα να γίνει δημοτικό συμβούλιο με αυτά τα θέματα και να συμβάλλουμε στη καλύτερη λύση που πρέπει να προταθεί. Βεβαίως θα ασκήσουμε τη κριτική μας όσο καταλυτική και να είναι αλλά το θέμα είναι να σώσουμε και ότι σώζεται αν σώζεται.

Για το  leader είναι 12 εκατομ. ευρώ που ακυρώνεται υπάρχουν τεράστιες ευθύνες σε δήμο και περιφέρεια. Λειτουργούν όμως παλαιοκομματικά. Δεν γίνονται αυτά με παρεμβάσεις του τύπου  «αυτοί είναι δικοί μου δώστε τους». Είναι εξωφρενικό κάτι που κατήγγειλες κάποτε , στη συνέχεια να το παίρνεις επάνω σου.

 

 

 Σταματία Γασπαράτου Μιλάνου

Κουραστήκαμε αλλά είχαμε ένα εξαιρετικό διήμερο, μας κατέπληξε το αποτέλεσμα της εκδήλωσης. Μετά από 14 χρόνια που έχει καθιερωθεί ο εορτασμός αποφασίσαμε να γίνει και μέσω θαλάσσης . 

Ο πολιτισμός όπως έχει εξελιχθεί μπορεί θαυμάσια να παντρεύεται με το τουρισμό. Θα έπρεπε να καθιερωθεί μάλιστα μια ημέρα ως «ημέρα πολιτισμού» στο νησί μας.

Η χθεσινή ειδικά εκδήλωση ήταν κάτι που είχαμε σκηνοθετήσει μέσα στο μυαλό μας. Μας ικανοποίησε το αποτέλεσμα το οποίο ξεπέρασε και τις δικές μας ακόμη προσδοκίες.

Και τα τρία νησιά συμμετείχαν ενεργά. Όλη η Ελλάδα  και όλη η Ευρώπη πρέπει να γιορτάζουν αυτή την ημέρα. Εμείς γιορτάζουμε τα επινίκια , όχι μόνο το γεγονός. Υποδεχόμαστε τους ζακυνθινούς νικητές ναυμάχους  που πολέμησαν.  Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε αν δεν θυμόμαστε το παρελθόν.

Αυτό που εντυπωσίασε πολύ χθες ήταν η εικόνα, εορταστική, πανηγυρική με θριαμβευτική και επινίκια πομπή.

Ευχαριστώ όλους τους μετέχοντες και το Δήμο για την άριστη διοργάνωση. Ευελπιστούμε την επόμενη χρονιά για κάτι πολύ δυνατό και πιο εντυπωσιακό.

Ο Πολιτισμός να μην χωρίζεται, ο πολιτισμός ενώνει!