ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟKώστας Κόκλας ( Πρόεδρος ΝΟΔΕ Ζακύνθου ) "Το συνέδριο είναι μία από τις κορυφαίες στιγμές για τη ΝΔ και ειδικά που είχε να κάνει με το προγραμματισμό της επόμενης κυβέρνησης. Έγινε ένας ουσιαστικός διάλογος , συμμετείχαν άνθρωποι που δεν ανήκουν στο χώρο μας, και συζητήθηκε τι πρέπει να αλλάξει για να προχωρήσουμε σαν Ελλάδα.
Ένα από τα μηνύματα είναι ότι είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε τη χώρα.
Υπάρχουν θέματα που εμείς σαν κυβέρνηση πρέπει να συγκρουστούμε την επόμενη ημέρα, και πρέπει να αλλάξουμε αυτά που κράτησαν τη χώρα πίσω.
Θεωρώ ότι δεν υπάρχουν άλλοι δρόμοι για να γυρίσει σελίδα η χώρα. Όλοι αντιλαμβάνονται και όλοι πρέπει να συμφωνήσουμε ότι πρέπει να μειωθεί η φορολογία για να έχουμε και ανάπτυξη. Αυτό θα έχει και ως αποτέλεσμα τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και να επιστρέψουν και οι περίπου 450.000  άνθρωποι που μετανάστευσαν, στην πλειοψηφία τους νέοι άνθρωποι.
Έχουν φύγει γιατροί, μηχανικοί, άνθρωποι καταρτισμένοι. Δε μπορείς να περιμένεις ανάπτυξη σε μια χώρα διαφορετικά
Πρέπει οι παθογένειες να αλλάξουν αλλά δυστυχώς η Κυβέρνηση δεν μπορεί να το καταλάβει.
Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Εμείς αυτό που λέει το εννοούμε . Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό που λέει δεν το πιστεύει. Θα πρέπει να δοθούν κίνητρα στον ιδιώτη επιχειρηματία.
Το 2018 θεωρώ πως θα είναι εκλογική χρονιά. Η κυβέρνηση αυτή δε μπορεί να τα βγάλει πέρα.
Για το επιμελητήριο να ευχηθώ καλή πορεία στη νέα διοίκηση και καλή επιτυχία.
Τις απαντήσεις τις δίνουν οι πολίτες, αυτοί επέλεξαν την επόμενη ημέρα, το επιμελητήριο είναι μοχλός ανάπτυξης για την επόμενη ημέρα και σε κάθε περίπτωση είμαστε εδώ.
Το κλίμα που είχε δημιουργηθεί , εμείς ως παράταξη είμαστε υπέρ του θεσμού, δεν έχει νόημα να συζητήσουμε κάτι παραπάνω για το θέμα του επιμελητήριου.
Τοπικά η ΝΟΔΕ Ζακύνθου, έχουμε τοποθετηθεί σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τη Ζάκυνθο και που είναι και πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ των κομμάτων. Έχουμε αναδείξει πολλά ζητήματα. Θεωρώ ότι η Ζάκυνθος είχε την ευτυχία να έχει ένα υπουργό αλλά δυστυχώς είχε την ατυχία να είναι βουλευτής του νησιού. Οι πολίτες μπορούν να συγκρίνουν μεταξύ της ανυπαρξίας και του κάτι θετικού. Η κοινωνία ξέρει ποιοι είμαστε και όλοι κρινόμαστε από την κοινωνία.
Ως Νομαρχιακή Οργάνωση, δεν έχουμε αποφύγει ποτέ τη συζήτηση και έχουμε πάρει θέση σε πολλά ζητήματα. Τα προβλήματα του πολίτη είναι αυτά που πρέπει να αναδεικνύουμε και να δίνουμε λύση. Δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είναι ξεκάθαρο και φαίνεται.
Για το Μητρώο της ΝΔ θεωρό ότι ήταν κάτι ιδιαίτερη που έχει πετύχει. Γνωρίζω ότι υπάρχει ενδιαφέρον και αυτό είναι καλό"

Νίκος Τσουκαλάς (Πρόεδρος Φοροτεχνικών Ζακύνθου)

Φωτογραφία του Δημήτρης Τετράδης.

Από 1/1/2018 μπαίνει το τέλος διανυκτέρευσης. Εφαρμοστικός νόμος δεν έχει βγει αυτή τη στιγμή.

Έπρεπε να δούμε και να βρούμε μία λύση τι γίνεται με την εφαρμογή του νόμου. Απευθυνθήκαμε στο σύλλογο των ξενοδόχων να δούμε πως θα κινηθεί αυτό και να βρεθεί ο τρόπος είσπραξης που λίγο πολύ υποπτευόμαστε πως θα είναι. Με ένα ξεχωριστό παραστατικό κατά την αναχώρηση του πελάτη. Συναντήσαμε τους κ.Κολπονδίνο και κ.Βίτσου, έγινε μια πρώτη συνάντηση μεταφέραμε τις ανησυχίες μας σαν σύλλογος και θα συνεχίσουμε την επαφή με τους παραγωγικούς φορείς για να δούμε πως θα αντέξουν οι επιχειρήσεις με αυτή τη νέα φορολαίλαπα. Μπαίνουμε σε νέες τακτικές, οι φορολογικοί έλεγχοι θα γίνονται διαφορετικά, γιατί το κράτος προσπαθεί να μαζέψει χρήματα. Πρέπει να γίνονται πράγματα και  να σταματήσουμε το δημόσιο τσακωμό και να δημιουργούνται καλύτερες συνθήκες για τη κοινωνία.

Θα προχωρήσουμε και στο φορολογικό πανόραμα για ένα τριήμερο ώστε να ενημερωθεί και η κοινωνία γιατί συμμέτοχος πρέπει να μπει και ο φορολογούμενος.

Το επιμελητήριο τώρα που τέλειωσαν οι εκλογές πρέπει να μπει μπροστά, να βγει να τοποθετηθεί και να βάλει πλάτη για το ακατάσχετο των λογαριασμών των επιχειρήσεων. Όχι απλά δηλώσεις αλλά συγκεκριμένες ενέργειες με αποτελέσματα.

Ο ΕΦΚΑ θα είναι ο μεγάλος καρκίνος της επόμενης χρονικής περιόδου. Η αγορά έχει εγκλωβιστεί.

 


Νίκος Τσίπηρας (Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ζακύνθου)


Το επιμελητήριο θα οδηγηθεί σε μία νέα πορεία. Οι επαγγελματίες έδειξαν εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του κ.Κόττη που θα  μπορέσει να ασκήσει  διοίκηση με ηρεμία. Υπάρχει η σκληρή δουλειά που πρέπει να πετύχουμε για τον επιχειρηματία.
Πολύ πιο σύντομα από το σύντομα ίσως και ούριο θα γίνει η διαδικασία ενάρξεις επάνω στο ΛΙΒΑ. Μετά τρία χρόνια φτάνουμε στη λύση που ταλανίζει τόσα χρόνια το νησί μας. Υπάρχει εκκρεμότητα κάποιας παραλαβής, θα εξεταστούν, προσαρμόζονται οι υπόλοιπες επισημάνσεις και θα παραληφθούν κατά τη δοκιμαστική λειτουργία. Αυτή η μονάδα αποτελείται από 5 ξεχωριστά μηχανήματα και πιστεύω ότι αύριο θα ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία, το αργότερο μέχρι την Πέμπτη το πρωί .
Υπάρχουν οι γεννήτριες , θα λειτουργήσει με αυτές, οι προδιαγραφές της περιβαλλοντικής μελάτης έχουν υλοποιηθεί. Δε μπορούμε να ξεκινήσουμε διαφορετικά.
Δεν υπάρχει κανένα ιδιοκτησιακό  πρόβλημα, έχει ολοκληρωθεί η απαλλοτρίωση, γίνεται ένας μεγάλος θόρυβος ολοκληρώνεται η διαδικασία μεταβίβασης και γι αυτό έχει νοικιαστεί για  6μήνες ο χώρος. Όλα όσα θέτουν περί τίτλους ιδιοκτησίας εξετάστηκαν στο εφετείο. Ότι άλλο παραθέτουν γίνεται θεωρώ εκ του πονηρού.
 Έμαθα για τη συνάντηση φορέων , εκεί βρίσκεται και ο κ.Κασσιματης, θεωρώ όμως ότι έκαναν λάθος που δεν κάλεσαν παρά μόνο μία παράταξη από όσο γνωρίζω.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή στο Ionianradio.gr (19/12/2017)