ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Άκης Ποταμίτης για τη συνάντηση των παραγωγικών φορέων σχετικά με τα απορρίμματα: «Δεν μπορούμε να περιμένουμε να αλλάξει η Δημοτική Αρχή…» -  Ενδιαφέρουσες επισημάνσεις και… διευκρινίσεις - Tι δήλωσε για το πόρισμα των χειρουργείων του Νοσοκομείου Ζακύνθου..."Το ένα που γνωρίζω εγώ είναι ότι στο σημείο που οι εγκαταστάσεις του νοσοκομείου χρειάστηκε να ελεγχθούν δεν βρέθηκε κάτι που να ενοχοποιείται για το θάνατο της άτυχης γυναίκας."

Ακης Ποταμίτης  (Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Αλυκών)

 

Φωτογραφία του χρήστη Zantepress24.

"ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ-ΠΟΡΙΣΜΑ
Ο κ.Πέτρου κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για το πόρισμα γιατί είναι περίπου 400 σελίδες, αρνήθηκε να παρευρεθεί στη συνάντηση, είπε ότι το πόρισμα είναι στο Υπουργείο και στην Εισαγγελία και ο ίδιος δεν έχει κάτι παραπάνω να πει.
Θεωρώ ότι πρέπει να δοθεί μία απάντηση στους οικείους της άτυχης συμπολίτισσας μς κατά πρώτον και δεύτερον αν υπάρχουν ευθύνες να διερευνηθούν και να αποδοθούν. Κανένας δεν πρέπει να παρακωλύει αυτό. Έξι μήνες τα χειρουργεία ήταν κλειστά γιατί συνέβησαν κάποια πράγματα που δεν θα έπρεπε να είχαν συμβεί.
Το ένα που γνωρίζω εγώ είναι ότι στο σημείο που οι εγκαταστάσεις του νοσοκομείου χρειάστηκε να ελεγχθούν δεν βρέθηκε κάτι που να ενοχοποιείται για το θάνατο της άτυχης γυναίκας.
ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ
Στο γραφείο της ένωσης ξενοδόχων έγινε μία συζήτηση με συναδέλφους και διαπιστώσαμε την κατάσταση που υπάρχει με τα σκουπίδια . Σαν επαγγελματίες του τουρισμού ανησυχούμε . Με τη προσέγγιση πρώτον της υγείας των κατοίκων και δεύτερο την ανησυχία μας είπαμε να μιλήσουμε και με τους υπόλοιπους φορείς. Παραβρέθηκαν οι σύλλογοι των ξενοδόχων, το επιμελητήριο, το ΕΘΠΖ. 
Ένα βήμα ήταν η λειτουργία του καυστήρα και ένα δεύτερο βήμα η ανακύκλωση. Ήταν δύο προγράμματα που είχαμε πάρει κάποια στιγμή στη Ζάκυνθο που δεν αξιοποιήθηκαν. Είπαμε λοιπόν ότι τέτοια λάθη δε πρέπει να ξαναγίνουν και είπαμε ότι πρέπει να τηρηθεί η νομιμότητα και να περισσέψει η ευαισθησία για τη προστασία του περιβάλλοντος.
Η νομιμότητα είναι το εργαλείο , η ουσία είναι το περιβάλλον.
Η δημοτική αρχή έχει πάρει μία γενναία χρηματοδότηση και υπάρχουν καθυστερήσεις στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Θα μπορούσαν να είχαν γίνει διαφορετικά τα πράγματα. Δεν είναι υπεύθυνοι οι πολίτες όμως για να δώσουν τη λύση.
Αυτά τα οποία έχουν καταγραφεί ότι δίνουν τη καθυστέρηση θα πρέπει να καταγραφούν και να σταματήσουν. Σε αυτό το σημείο δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση. Εμείς το μονό που πουλάμε είναι περιβάλλον και εμπειρίες. 
Αυτά τα όργανα δεν προκύπτουν από παρθενογένεση , εμείς τους βάζουμε στις καρέκλες.
Είχαμε καταφύγει για το ΛΙΒΑ στο ΣτΕ. Εφόσον τηρηθεί η νομιμότητα δεν έχουμε κανένα πρόβλημα και εφόσον δε θίγεται το περιβάλλον να γίνει η διαχείριση στο ΛΙΒΑ. Άλλη πρόταση δεν έχουμε αυτή τη στιγμή είτε μας αρέσει είτε όχι. Είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε αυτό που είπε το ανώτατο δικαστήριο. Η διαφορά είναι ότι ο καθένας δε μπορεί να κάνει του κεφαλιού του εκεί πέρα ούτε να κωλυσιεργεί το έργο.
Προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει να το διαχειριστεί το θέμα η δημοτική αρχή. Αν όμως συνεχίσει να έχει χρονικές αποκλίσεις τότε δε σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένουμε την αλλαγή της δημοτικής αρχής. Υπάρχουν και άλλα όργανα… εμείς πιέζουμε να δοθεί λύση άμεσα από τη δημοτική αρχή. Αν δεν το καταφέρνει βεβαίως θα πιέσουμε οποιαδήποτε άλλο όργανο να αναλάβει πρωτοβουλία.
Έχουμε ενημέρωση ότι δειλά- δειλά θα ξεκινήσει η ενδιάμεση λύση. Μακάρι να είναι το πρώτο βήμα…

Επειδή όμως η τεχνολογία είναι πάρα πολύ σύγχρονη δεν μπορούν να τα διαχειριστούν άσχετοι άνθρωποι όπως έγινε τότε με το καυστήρα. Πρέπει να έχουν εμπειρία σε τέτοιου είδους διαχείριση οι άνθρωποι που θα τα χειριστούν.
Σήμερα είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ , αυτοί πρέπει να ευαισθητοποιηθούν. Σήμερα με αυτή η τη Κυβέρνηση και αυτή τη Δημοτική Αρχή πρέπει να δοθεί η λύση.
Δεν είναι μόνο τα σκουπίδια. Τώρα θα κάνω ειδική αναφορά για τις Αλυκές. Δεν μπορεί να μην έχουμε δίκτυο αποχέτευσης, νερό και να πληρώνουμε άλλα πράγματα. Πετάγαμε τα λεφτά σε έργα βιτρίνας. Αυτές οι εποχές έχουν τελειώσει. Πρέπει να γίνουν έργα. Πρέπει να δούμε μία σειρά θεάματα γιατί το τονίζω ότι πουλάμε ΠΕ-ΡΙ-ΒΑΛ-ΛΟΝ. Δεν μπορεί η θάλασσα και οι δρόμοι να έχουν λύματα, δεν μπορεί τα πεζοδρόμια να είναι γεμάτα σκουπίδια.
Σήμερα θα πήγαινε μία αντιπροσωπεία στο ΛΙΒΑ προκειμένου να δουν κάποια πράγματα. Θα πήγαινε η κα Κοτσώνη Βίκυ με το κ.Κοτσώνη Ανδρέα και κάποιους εκπροσώπους του επιμελητηρίου προκειμένου να έχουν μία εικόνα σαφέστερη και να δούμε πως θα κινηθούμε. Αν όλοι πιέσουμε θα βρεθούν λύσεις σύντομα".

Να σημειώσουμε ότι στις δηλώσεις Γιώργου Αρμένη και Νίκου Τσίπηρα στο ΙοnianRadio .gr οτι δεν προσκλήθηκαν άλλες δημοτικές παρατάξεις, παρά μόνο η Ζακυνθινή Αναγέννηση, ο κ.Ποταμίτης απάντησε ότι ο κ.Κασσιμάτης παραβρέθηκε στη συνάντηση, ως εκπρόσωπος του Βουλευτή Ζακύνθου κ.Σταύρου Κοντονή, για να μεταφερθεί στη Κυβέρνηση οι απόψεις των εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων.


Νίκος Βαρδακαστάνης ( Πρόεδρος Συλλόγου ΣΚΟΠΟΣ) 

 
Φωτογραφία του χρήστη Zantepress24.

 

Ο Νίκος Βαρδακαστάνης ,σχολιάζει τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τη διαχείρισης των απορριμμάτων και απαντά στους υποστηρικτές της άποψης ότι η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εσωτερικών , αν παραστεί ανάγκη πρέπει να αναλάβουν τη λύση του προβλήματος των απορριμμάτων. Οι δηλώσεις του κ. Βαρδακαστάνη που έγιναν μετά την τοποθέτηση του κ.Ποταμίτη , επικεντρώθηκαν σε διαπιστώσεις του τύπου ,  ότι «εφαρμόζονται κακές πολιτικές εις βάρος των πολιτών» ενώ αναρωτήθηκε δημοσίως «τι θα γίνει δηλαδή; Σε μία νύχτα θα δώσει λύση ο υπουργός;» για να συμπληρώσει «πρέπει οι φορείς να συνεργαστούν μεταξύ τους  και η κυβέρνηση να επιβάλει στη δημοτική αρχή, την αποτελεσματική λύση.

Συγκεκριμένα :

  Δύσκολα αλλάζω την άποψη μου και μόνο όταν υπάρχει σοβαρός και ιδιαίτερος λόγος.

Αν δεν υπάρξει ενότητα και δεν καταλάβουν αυτοί που μας διοικούν ότι εκλέγονται για να υπηρετήσουν και να λύσουν κάποια προβλήματα τότε όλα θα συνεχίζονται.

Ο δήμος αδράνησε για τους δικούς του λόγους όμως αν υπήρχε ενότητα με περιφέρεια και κυβέρνηση θα είχε δοθεί η λύση. Μόνο του το υπουργού θα είχε λύση και δε μπορεί μαζί με το δήμο; Δηλαδή το υπουργείο τι ακριβώς θα κάνει; Και γιατί δεν έκανε αυτό μέχρι σήμερα;

Με βροντερή φωνή θα πω ΝΑ ΣΥΝΕΤΙΣΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΕΔΩ ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΝΜΑΤΩΝ, να κάτσουν σε ένα τραπέζι και να βρουν λύσεις. Όλα τα άλλα είναι φτωχά λόγια. Όταν παρθεί η αρμοδιότητα θα λυθούν τα προβλήματα σε μια νύχτα; Γιατί δεν το έκανε ο κ. Υπουργός χθες; Εδώ φωτογραφίζω πολιτικές και μη μου βάλει κανένας μομφή γιατί θα πω και αυτά που δε θέλω να πω. Ας κατέβει ο αρμόδιος υπουργός στο νησί. Παράλληλα από κοντά να έρθει και ο Βουλευτής μας να βοηθήσει. Αν μπορεί μόνος του χωρίς το Δήμο ο κ.Σκουρλέτης…. δε καταλαβαίνω πως θα λυθεί το πρόβλημα χωρίς το δήμο. Και για να μην αδικήσω κανένα ας δώσει εντολή, διαταγή. Να το πάρει μόνος του δεν το καταλαβαίνω. Δεν ξέρω και δε με ενδιαφέρει που θα πάνε. Να φύγουν από τους δρόμους θέλω τα απορρίμματα.

Κακές πολιτικές εις βάρος των πολιτών. Με το ζόρι κρατάμε τις επιχειρήσεις μας. Ποιος θα τιμήσει το τίμημα της ζημιάς; Αρρώστιες, μείωση τουρισμού, έλλειψη νοσοκομείου, γιατί κι εκεί… κάτι παίζει. Ένα χρόνο τώρα δε μπορούμε νόβα βρούμε λύση στο πρόβλημα των απορριμμάτων και του νοσοκομείο. Αν ήθελαν οι τρεις φορείς και καίονταν σε ένα τραπέζι θα λυνόταν το πρόβλημα από το σωστό δρόμο και όχι δια της πλαγίου που μπορεί κάτι … να κρύβει.

Όπου δεν υπάρχει συναίνεση μαραζώνουν όλα….

Θέλω λύση και θα έρθει μόνο μέσα από σωστές και υγιείς συνεργασίες

 Ανδρέα Κοτσώνης ( Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Ζακύνθου)

Φωτογραφία του χρήστη Zantepress24.

Ανδρέας Κοτσώνης στο IonianRadio.gr: «Ενθουσιάστηκα βλέποντας τις εγκαταστάσεις στο ΛΙΒΑ-Την Πέμπτη ξεκινά η δοκιμαστική λειτουργία των  μηχανημάτων – Ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Π.Μυλωνάς μου ανακοίνωσε ότι θα βάλει λεωφορεία να μεταφέρουν τους πολίτες στο ΛΙΒΑ και να διαμορφώνουν οι ίδιοι άποψη .

Έχουμε συναντηθεί σαν Ομοσπονδία με το Πρόεδρο της ΔΕΥΑΖ και με το Πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ. Σήμερα έφτασε η ώρα που θα κάναμε την επίσκεψη στο ΛΙΒΑ. Είδαμε τα μηχανήματα και το πώς θα γίνει η επεξεργασία. Ενθουσιάστηκα από τον τρόπο που θα γίνει η διαχείριση και αύριο το πρωί θα ξεκινήσει το πρώτο αυτοκίνητο να μεταφέρει απορρίμματα για επεξεργασία. Πλέον είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσει η αποκομιδή από όλη τη Ζάκυνθο μας είπε ο κ.Μυλωνάς. από τα λεγόμενα του κ.Μυλωνά θα πω κάτι πολύ ενθαρρυντικό για όλο το νησί. Μας είπε ότι σκέπτονται να βάλουν και λεωφορεία να πάει ο κόσμος να δει τι δουλειά έχει γίνει στο ΛΙΒΑ. Τόσα χρόνια εμείς μαζί με το ΣΚΟΠΟ δεχόμασταν τα απορρίμματα. Σήμερα βλέποντας το ΛΙΒΑ είμαι αισιόδοξος. Το Α είναι ο ΛΙΒΑΣ και το Ω ο ΣΚΟΠΟΣ.
Άκουσα χθες και το κ.Κασσιμάτη και το κ.Ποταμίτη. το νερό έχει μπει στο αυλάκι και όλοι πρέπει να καταλάβουμε ότι πρέπει να προχωρήσει ο ΛΙΒΑΣ. Είδα το ΛΙΒΑ στο Α. Ο εξοπλισμός αν δουλέψει θα λυθεί το μεγάλο πρόβλημα των απορριμμάτων.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή στο Ionianradio.gr (20/12/2017)