ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ: ΚΑΚΟΔΑΙΜΟΝΙΑ και ΑΝΥΠΟΛΗΨΙΑ ΑΥΤΩΝ που φέρνουν την ευθύνη
Παύλος Κολοκοτσάς σε Χρυσόστομο: « Ο Θεός να τον συγχωρέσει…» - Τι δηλώνει για ΛΙΒΑ

"Το μακρινότερο ταξίδι ήταν στην Ιερουσαλήμ σε ένα συνέδριο .
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης μαζί με τους αρχι-ραβίνους είχαμε ένα διάλογο και εγώ είχα προσκληθεί προσωπικά. Όταν κλήθηκα στο βήμα είπα «Ζάκυνθος-Χρυσόστομος» αυτά τα 2 που αντιπροσωπεύουν την ιστορία και την οποία διηγήθηκα όπως την είχα ακούσει από το Χρυσόστομο. Η ομιλία έγινε στο Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, στην οποία βραβεύτηκε και ο Πατριάρχης. Η πρόσκληση για τη Ρωσία ήταν για το Μητροπολίτη Ζακύνθου και το Δήμαρχο. Έγινε παρανόηση ότι είχα προσκληθεί, εξάλλου έπρεπε να πάω σε αυτή την εκδήλωση που προανέφερα. Τα επόμενα σημαντικά ταξίδια είναι στο Κίεβο και στη Μόσχα για τουριστικές εκθέσεις.
--------------
Εκείνο που μας προβληματίζει είναι το να μένει στα χαρτιά η ανακήρυξη μιας περιοχής natura. Αν ισχύσει η natura στο πάρκο θα πρέπει να υπάρχει μόνιμη φύλαξη. ΄Ιδωμεν. Βέβαια θα προτιμούσαμε να αποκατασταθεί η πολιτιστική μας κληρονομιά …..
Στα Στροφάδια την κυνηγετική περίοδο υπάρχει φύλαξη για τους κυνηγούς και περνάω κι εγώ εκεί την περίοδο αυτή ωε επιβλέπων

Ενός κακού δοθέντος, μύρια έπονται.
Η κακοδαιμονία του τόπου μας είναι δεδομένη, η ανυποληψία φέρνει αυτά τα αποτελέσματα. Δεν έχουν ειλικρινείς ανθρώπους. Οι ζακυνθινοί ας αποφασίσουν να εκλέγουν με συναίσθηση του χρέους στο τόπο.

Για τα κληροδοτήματα έχουμε ένα μικρό πρόβλημα, έχουμε κάνει διαμαρτυρίες στους υπουργούς, και έχουμε μόνο υποσχέσεις, υποσχέσεις, υποσχέσεις….
Το κράτος που θα έπρεπε να φροντίζει τους φτωχούς φοιτητές το ανέλαβε κάποιος ιδιώτης.
Σήμερα η εκκλησία περίπου σε 200 οικογένειες μοίρασε δέματα, ενισχύσαμε το κοινωνικό παντοπωλείο και τον ΟΔΑΖ. Όχι από την τοπική εκκλησία.

Αποπεράτωση μνημείων έχει ολοκληρωθεί, και δεν υπαρχει κάτι σε εξέλιξη

Περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου για τον Άγιο Γεώργιο Κρημνών"

 


Δήμαρχος Ζακύνθου Π.Κολοκοτσάς 

Έρχομαι από μια πανέμορφη γιορτή των παιδικών σταθμών στο πνευματικό κέντρο. Γεμίσαμε αγάπη κοντά στα παιδιά, ότι κάνουμε το κάνουμε γι αυτά και δε θα ξαναδούν σκουπίδια στους δρόμους.

Στο ΛΙΒΑ άρχισε η διαδικασία της διαχείρισης των απορριμμάτων. Είχαμε ένα μαύρο 2015 και ένα μαύρο 2017. Παλέψαμε , κινδύνευε η ανάπτυξη και ο τουριστικός μας πυλώνας. Πετύχαμε και ευχαριστώ όλους όσους συνέβαλαν παρά τα προβλήματα που είχαμε.

Του χρόνου θα έχουμε μεγαλύτερη αύξησε του τουρισμού στο νησί. Σήμερα μέσα στα παιδάκια των παιδικών σταθμών, στη κοπή της κουλούρας, μου έπεσε και το φλουρί.

Ο αγώνας μου γίνεται με πόλεμο και λυπάμαι πολύ. Είναι προβληματική η συνεργασία με κάποιους ,που  ασχολούνται με μικροπολιτική και …. κάποιους που μιλάνε για ανυποληψία…

Άλλο ένα έργο που ωρίμασε και εντάχθηκε στην ΕΕ και δημιουργούμε το εργοστάσιο ολοκληρωμένης διαχείρισης. Έχουμε το χώρο και 22 εκατομμύρια. Είπα στους πολωνούς να έρθουν τώρα να δούμε το θέμα της ολοκληρωμένης διαχείρισης. Είναι καλοδεχούμενοι να συμμετέχουν στο διεθνή διαγωνισμό.

Τον Απρίλιο θα αρχίσουμε περιβαλλοντικές εκδρομές στο ΛΙΒΑ, όπου θα δουν τα παιδιά τη λειτουργία. Θα είμαστε πρώτοι στην Ελλάδα που θα έχουμε ολοκληρωμένη διαχείριση. Δεν μπόρεσα να τελειώσω το Σεπτέμβριο γιατί την άδεια μου την έδωσαν Ιούνιο και δεν προλάβαινα χρονικά.

Με την απόφαση του ΣτΕ χρηματοδοτήθηκε ο χώρος και είμαστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα. Με βοήθησε η Δικαιοσύνη αλλά και ο Θοδωρής ο Γαλιατσάτος.

Έπρεπε να κάνουμε διαγωνισμούς, μελέτες… φτάσαμε στον Οκτώβριο που ο ανάδοχος από την Αθήνα  έκανε ενάμιση μήνα να μας στείλει τον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό.

Παραμονές Χριστουγέννων , αρχίσαμε την διαδικασία επεξεργασίας των απορριμμάτων. Δεν χώνουμε πια σκουπίδια. Ανακύκλωση στη πηγή και προχωράμε…

Όλοι οι κάτοικοι δεν αντιδρούν… κι εγώ είμαι μέλος του ΒΡΑΧΙΟΝΑ… το θέμα είναι να μη καταστραφεί η Ζάκυνθος μας. Δημοπρατείται και ο δρόμος για να υλοποιηθεί το επόμενο στάδιο των 20 εκατομμυρίων και το άλλο των 3,5 εκατομμύριων που μέσα στην επόμενη 2ετία θα ολοκληρώσουμε.

Εκτός από τις κακές καιρικές συνθήκες θα πρέπει και 2-3 ημέρες λόγω Χριστουγέννων να μείνουμε πίσω αλλά από 27/12 προχωράμε σε φουλ διαχείριση. Τα πάντα είναι έτοιμα.

Προχωράμε και στην ενεργειακή αναβάθμιση του φωτισμού της Ζακύνθου

Ο Θεός να τον συγχωρήσει θα έλεγα στον Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομο και επιτέλους να καταλάβει ότι απευθύνεται στο Παύλο Κολοκοτσά που φέρεται με εντιμότητα στο τόπο του. Τα έχει  χαμένα. Αν θέλει να γίνει πολιτικός να γίνει. Ποιοι είναι οι ανυπόληπτοι; Να μας του ονομάσει…. Αυτή όμως είναι η προσπάθεια πολλών εδώ και ένα χρόνο, να θίξουν την προσωπικότητα μου. Δεν με αγγίζουν όμως όλα αυτά.  Ο καθένας τα του οίκου του…. Εκλογές έκανα με την τσέπη μου, δεν με στήριξε κανένας μεγάλος… έχω τρία χρόνια , να τελειώσω το Θέατρο, την ολοκληρωμένη διαχείριση…,

Όλοι μαζί για το τόπο μας . |Όλοι είμαστε περαστικοί, προσπαθήσουμε … και η εκκλησία δεν έχει σχέση με τη πολιτική.

Η πλατεία μας είναι η ωραιότερη και χαίρομαι που παίζουν παιδάκια, μιας και δεν υπάρχει καμία παιδική χαρά. Πήγαμε να φτιάξουμε κάτι στη παιδική χαρά Κρυονερίου και με πήγε αυτόφωρο η Κτηματική Υπηρεσία και τώρα τρέχουμε να αποδείξουμε ότι μας ανήκει.

Με τους  δημοτικούς παιδικούς σταθμούς έχουμε λειτουργικά προβλήματα , και θα πρέπει  να δούμε πάντα σε συνεργασία και με την αντιπολίτευση να γίνουν αυτά που πρέπει να γίνουν.

 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή στο Ionianradio.gr (21/12/2017)