ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Σε μία σειρά ανακοινώσεων διαπιστώσεων επισημάνσεων,  και μηνυμάτων  με συγκεκριμένους αποδέκτες προχώρησε μιλώντας στο IonianRadio.gr ο Δήμαρχος Ζακύνθου Παύλος Κολοκοτσάς.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του , «Δεν αποποιούμαι τις ευθύνες μου» , σχολιάζοντας παράλληλα την τακτική ορισμένων που τον περιβάλλουν, «να μη τραβάνε την ουρά τους απέξω».

Ο κ.Κολοκοτσάς αναφέρθηκε στην «λειτουργία» του ΛΙΒΑ, επισημαίνοντας ότι πραγματοποιείται επεξεργασία και κομποστοποιηση ενώ για την πολυσυζητημένη υπόθεση του μηχανολογικού εξοπλισμού, δήλωσε ότι γι αυτόν «η παραλαβή των μηχανημάτων δεν είναι το μείζον θέμα».

Στην ίδια συνέντευξη αναφέρθηκε στους επικριτές του, δηλώνοντας χαρακτηριστικά «προσπαθούν να με μειώσουν για ναβγουν κερδισμένοι πολιτικά» ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στη σύσκεψη , με τον κ.Καπετάνιο, Γεν.Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων.

Συγκεκριμένα :


Παύλος Κολοκοτσάς (Δήμαρχος Ζακύνθου):

"Τα προβλήματα θα είναι λιγότερα το 2018 και ο  ρόλος του Δήμου Ζακύνθου θα είναι καλύτερος γιατί δουλέψαμε σκληρά τα 3 χρόνια που πέρασαν. Είμαστε πρώτοι στο θέμα διαχείρισης απορριμμάτων στην Ελλάδα. Την Τετάρτη έχουμε και συνάντηση με το κ. Καπετάνιο στο Υπουργείο.

Κάποιοι να μην  παρασύρονται από αυτούς που προσπαθούν να αποδομήσουν το Παύλο Κολοκοτσά. Έχουμε 80 εκατομ. Ευρώ χρηματοδοτηθεί για πολλά έργα έχουμε τα 8 εκατομ. του Leader, προχωράμε στη κατασκευή του έργου στα Ξύγκια και προχωράμε στην διαχείριση των απορριμμάτων. Πολλοί παραφιλολογούν. Τα μηχανήματα έχουν παραληφθεί. Η αρμόδια επιτροπή έλεγξε τα μηχανήματα με το κ.Κονταράτο, το σύστημα λειτουργεί ικανοποιητικά. Μιλάμε για ολοκληρωμένη διαχείριση ευρωπαϊκού επιπέδου, υπάρχει γραφειοκρατία. Έχουμε αργούς ρυθμούς αλλά σε λίγο θα φορτσάρει και τον Ιανουάριο με την βοήθεια και των καιρικών συνθηκών θα καθαρίσουμε το νησί. Θα συμπληρωθούν οι παρατηρήσεις που σημείωσε η επιτροπή και μετά θα γίνει η παραλαβή.   Δεν έχουμε σοβαρές αποκλίσεις,  τα μηχανήματα τοποθετήθηκαν και η διαχείριση προχωράει.

Οι παραφιλολογίες έχουν στόχο το Παύλο Κολοκοτσά πως θα αποδομήσουν το  έργο του.  Μιλάω για τοπικούς παράγοντες και ανθρώπους που έχουν μικροψυχία.

Τα ασφαλιστικά μέτρα που υπέβαλαν οι Καλαμακιώτες τα κέρδισαν. Εμείς όμως από το ΧΥΤΑ έχουμε φύγει εδώ και 2 μήνες. Εγώ πρώτος άλλωστε είπα ότι φεύγουμε από το ΣΚΟΠΟ και ότι θα γίνει ανάπλαση .

Ο ευσεβής πόθος πολλών είναι να δημιουργείται πρόβλημα και ο δήμαρχος ναμη τελειώσει το έργο του αλλά να  έρθουν άλλοι ως σωτήρες.

Το έργο όμως της διαχείρισης απορριμμάτων προχωράει, υπάρχει χρονοδιάγραμμα συγκεκριμένο. Εγώ έχω αναλάβει όλα. Ο συντονιστής και επόπτης είναι ο Δήμαρχος και προσπαθώ με ειδικούς συνεργάτες να υλοποιήσω τα έργα υποδομών που έχει ανάγκη η Ζάκυνθος μας. Τουριστικά η Ζάκυνθος έχει κλείσει για την επόμενη σαιζόν. Πρέπει να υπάρξει και μία στήριξη όμως.  Δε τα παρατάω και το 2018 θα είναι ένα έτος δημιουργικό.

Αυτά που λένε για τα μηχανήματα (μαϊμού κλπ) είναι ευσεβείς πόθοι κάποιων που θέλουν να με χτυπάνε.

Στο ταξίδι στην Αθήνα είχαμε συνάντηση με την Υπουργό κ.Θεανώ Φωτίου με θέμα τη περαιτέρω βελτίωση των κοινωνικών δομών. Ήταν ευχάριστο αυτό το ξεκίνημα για το 2018 και πάμε για 2 νέους παιδικούς σταθμούς καθώς και σε δικό μας ιδιόκτητο χώρο να φτιάξουμε ιδιόκτητο βρεφονηπιακό σταθμό.

Εξυπηρετούμε 225 οικογένειες, υπάρχουν οι ιδιωτικοί που εξυπηρετούν άλλες 300 αλλά δεν επαρκούν.

Αυτή τη στιγμή συντάσσονται οι προϋπολογισμοί των παιδικών σταθμών και όπου υπάρχει πρόβλημα  το παρακολουθώ και επεμβαίνω.

Είναι δικαίωμα του καθενός εκμεταλλευόμενος  κάποια θέματα να αποχωρήσει. Νομίζω όμως ότι ενωμένοι μπορούμε να φτιάξουμε πολλά. Δεν περισσεύει κανείς.  Τα προβλήματα έχουν συσσωρευτεί και επί προηγούμενων ημερών πριν τη δική μου θητεία. Επίσης έχουμε σχεδιάσει την υλοποίηση αποκατάστασης οδοστρώματος και λακκουβών και έργα οδοποιίας που θα τα δείτε  σύντομα να επιδιορθώνονται.

Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε. Να γνωρίζει ο ζακυνθινός λαός ότι υπάρχει γραφειοκρατία και ακόμη και ένα απλό έργο μπορεί να περάσουν 6 μήνες. Επίσης να κλείσουν τα αυτιά τους από τα παπαγαλάκια. Θέλω να βοηθήσω το τόπο μου και το κάνω  με τη ψυχή μου".

 

  

Ασκώντας δριμεία κριτική στη Δημοτική Αρχή Κολοκοτσά και στα όσα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του στο IonianRadio.gr δήλωσε ο κ.Κολοκοτσάς, αναφέρθηκε ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Γιάννης Φεραδούρος.

Αναφέρθηκε στην αποχώρηση του συνδυασμού του από την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα συζήτησης τον προυπολογισμό, αλλά και στη στάση που θα κρατήσουν.

Ειδική αναφορά υπήρξε από τη πλευρά του στο θέμα των απορριμμάτων διαψεύδοντας μάλιστα το Δήμαρχο κ.Κολοκοτσά, ότι η ενδιάμεση λύση στο ΛΙΒΑ λειτουργεί κανονικά. Ιδιαίτερη έμφαση και μεταξύ άλλων έδωσε στους παιδικούς σταθμούς.

Συγκεκριμένα:

Γιάννης Φεραδούρος (Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ζακύνθου)

"Εύχομαι το 2018 να είναι κατά τι καλύτερο…..

 Δεν έχουμε καμία ενημέρωση ότι γίνεται κανονικά η λειτουργία στο ΛΙΒΑ,  κάτι άλλωστε που φαίνεται και από τους όγκους των σκουπιδιών. Είναι μία εξωφρενική κατάσταση. Για 2η χρονιά η Ζάκυνθος είναι μέσα στα σκουπίδια… ορατότης μηδέν…

Η δημοτική αρχή συνεχώς εξαγγέλλει χρονοδιαγράμματα και ότι όλα βαίνουν καλώς… η πραγματικότητα όμως ποια είναι;

 Φέτος η χρονιά για εμάς τους ιθαγενείς είναι χειρότερα. Όσο αφορά τη παράταξη μας στηρίζαμε για τη λύση του προβλήματος. Είδαμε όμως  ότι αυτό δεν  έχει κανένα αποτέλεσμα. Θα πρέπει ο οποιοσδήποτε φρενάρει τη Θέση ΛΙΒΑ να έχει κάποια άλλη λύση έτοιμη.

Εμείς για την εφαρμογή του σχεδίου δεν είμαστε υπεύθυνοι.

Δώσαμε με την αποχώρηση μας από το δημοτικό συμβούλιο, ένα μήνυμα.

Υπόθεση πλατείας είχαμε ένταξη , απένταξη  κλπ .Υπόθεση απορρίμματα στηρίξαμε μέχρι και σήμερα… Πιστεύω ότι ήταν ένα πλέγμα εκείνων των δυνάμεων που βοήθησαν να εκλεγεί η σημερινή δημοτική αρχή.

Έτσι κερδήθηκαν οι εκλογές. Η πραγματικότητα είναι όμως ότι οι πολιτικές που είχαμε χαράξει ήταν μονόδρομος για τη δημοτική αρχή.

Βλέποντας εμείς παραμονές γιορτών τη Ζάκυνθο σε αυτά τα χάλια με τα σκουπίδια αποχωρήσαμε. Αγνόησαν την απόφαση να μπει θέμα για την αντικατάσταση της προέδρου των παιδικών σταθμών.

Αυτή η δημοτική αρχή έχει διαλύσει και κοινωνικές δομές που είχαμε φτιάξει. Που είναι τα σφαγεία; Που είναι τα ΚΑΠΗ;

Οπισθοδρομεί η δημοτική αρχή και μας έχει υποβαθμίσει....

Επίσης ας μου πει κάποιος σε ένα χρόνο πο9υ πάμε για εκλογές τι αφήνει η δημοτική αρχή στον επόμενο για να υλοποιήσει:

Το πιο ουσιώδες; Δε μπορεί να περάσει ο προϋπολογισμός του δήμου. Δεν μπορεί να υπάρξει   απαρτία. Τα έδρανα της αντιπολίτευσης υπέρτερου σε δημοτικούς συμβούλους από τη πλειοψηφία. Εμείς είμαστε σαν παράταξη ενωμένοι και ότι συναποφασίσουμε με αυτό θα βαδίσουμε στην επόμενη συνεδρίαση.

Δεν έχει αλλάξει κάτι από την τελευταία αποχώρηση μας. Ακόμη και τα σκουπίδια είναι στο δρόμο. Εμείς σαν αντιπολίτευση δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν η αποχώρηση μας".

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή στο Ionianradio.gr (08/01/2018)