Nίκος Κεφαλληνός «Εκροή λυμάτων από το ΧΥΤΑ στη θάλασσα- Με παρέμβαση Νιοτόπουλου έλεγχος από κλιμάκιο του ΚΕΠΕ-Οι αθεόφοβοι δεν στέλνουν λυματοφόρο»

Οργισμένη αντίδραση Τάσου Τζίμη-Μιλά για «πολιτική αλητεία»-«Προχωράμε σε μηνύσεις – Η αποζημίωση στους θιγόμενους πολίτες και στο περιβάλλον- Ο Νίκος Τσίπηρας πρόδωσε… φέρθηκε ύπουλα και πολιτικά αλήτικα»

Ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Φεραδούρος, μιλά για τα δάνεια ΠΕΙΡΑΙΩΣ και ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ, δηλώνοντας ότι «η Δημοτική Αρχή είχε σκέψεις για συμβιβασμό, αλλά τώρα συμφωνεί με εμάς , το θέμα να διευθετηθεί από τη Δικαστική Αρχή»

Στην ίδια συνέντευξη μιλά για το συνέδριο του κινήματος ΑΛΛΑΓΗ, δηλώνοντας «Δεν θα υπάρξει μετεκλογική σύμπραξη με Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ»Γιάννης Φεραδούρος (Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου)

Φωτογραφία του χρήστη Zantepress24.

Μετά την απρόσμενη συμμετοχή των 212.000 πολιτών είχαμε και μία μαζική συμμετοχή συνέδρων για να προχωρήσουμε στο νέο εγχείρημα. Στη διάρκεια του Νοεμβρίου γράφτηκαν άλλες 35.000 νέα μέλη στο νέο αυτό φορέα. 
Υπήρξαν τοπικά πολλές τοποθετήσεις, βήμα-βήμα προχωράμε να ολοκληρωθεί το εγχείρημα και η ολοκλήρωση του θα έρθει στις επομενες βουλευτικές εκλογές…
Αυτοπροσδιοριζόμαστε και βγαίνουμε στη κοινωνία, δεν ακούμε κανέναν τόσο από ΝΔ όσο και από το ΣΥΡΙΖΑ. 
Επειδή εμείς οι απλοί στρατιώτες που μείναμε στυλοβάτες με 4% σε οποιαδήποτε συνεργασία με έναν από τους δύο δηλώνουμε ότι θα μείνουν να κάνουν κυβέρνηση μόνοι τους. Πήραμε ένα μάθημα , κάναμε συγκυβέρνηση, ποιο το αποτέλεσμα; Μας έστειλε ο λαός στο περιθώριο. Έχουμε ματώσει. Οποιαδήποτε σύμπραξη είτε με τον ένα είτε με τον άλλο θα είναι η ταφόπλακα του νέου αυτού εγχειρήματος. Δεν θα επιτρέψουμε επ ουδενί να γίνουμε συμπλήρωμα ούτε της ΝΔ ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, θα σκορπίσουμε στους 4 ανέμους. Μιλάω εκπροσωπώντας τους στρατιώτες του κινήματος. 
Ο κ. Βενιζέλος ας πάει από τώρα στη ΝΔ… τα ηγετικά στελέχη δεν είδαμε να αφήσουν καμία χαραμάδα ότι την επόμενη ημέρα θα πάμε σε σύμπραξη με ένα από τα δύο κόμματα. 
Πιστεύω ότι επειδή υπάρχει διάταξη για εσωτερικό δημοψήφισμα κανένα στέλεχος δεν θα πάρει απόφαση αν δεν εκφραστεί και το τελευταίο μέλος .
Αυτό θα τεθεί την επόμενη των εκλογών. Το εγγυώμαι από τώρα. Ή μένουμε αντιπολίτευση ή σκορπίζουμε στους 4 ορίζοντες…

ΔΑΝΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΣΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ
Η γραμμή είναι ενιαία από το 2011 που αναλάβαμε τη δημοτική αρχή μέχρι και σήμερα. Υπάρχει ένα δάνειο περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ που ουδέποτε έγινε εγγραφή σε κωδικούς τους δήμου. Δεν το αναγνωρίζουμε και θέλουμε να πάει στη δικαιοσύνη. Απορουμε γιατί δεν εχει συζητηθεί που είμαστε πλέον των 11 ετών.
Ήταν μία πρωτοβουλία της παράταξης μας, που ψηφίστηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο και προφανώς είναι σε εξέλιξη το να απευθυνθούμε για το θέμα στον Υπουργό Δικαιοσύνης και Βουλευτή Ζακύνθου.
Η δημοτική αρχή μπορεί να έχει κάποιες σκέψεις για συμβιβασμό, σήμερα όμως έχει έρθει και συμφωνεί με εμάς ώστε οτιδήποτε υπάρχει να διευθετηθεί από τη δικαστική αρχή.
Δε νομίζω ότι θα υπάρξουν διαφορές στη κοινή συνεργασία Ακτυπη-Μποζίκη-Μπετίνη-Κολοκοτσά, μάλλον θα πρέπει να φύγουν όλοι με μία γραμμή, χωρίς παραφωνίες που είναι ο μη συμβιβασμός και η λύση να δοθεί από τα Δικαστήρια. Ποιο πολλά τους ενώνουν στο θέμα αυτό …
Η δική μας παράταξη ένα μήνα από όταν αναλάβαμε το 2011 κατέθεσε μήνυση κατά στελεχών της τράπεζας Πειραιώς. Ο κ. Δήμαρχος ψάχνει και ψάχνουμε κι εμείς σε ποιο συρτάρι βρίσκεται αυτή η μήνυση. Υπήρξε αντίδραση από την τράπεζα τότε σε όσους είχαμε ασκήσει μήνυση.
ΛΙΒΑΣ
Δεν υπάρχει τίποτα νεότερο

Νίκος Κεφαλληνός (Κάτοικος Καλαμακίου)

Φωτογραφία του χρήστη Zantepress24.

Για αποκατάσταση της αλήθειας επειδή έχω ακούσει πολλά ψέματα θα απαντάω στους ψεύτες με αποφάσεις δικαστηρίων. Έχω μπροστά μου τα ασφαλιστικά μέτρα και αναφέρουμε και σε κάποιους που βγήκαν στην εκπομπή σας... θα αναφερθώ σε κάποια σημεία.... .
Σχετικά με το πότε σταμάτησε η εναπόθεση στο ΧΥΤΑ- «ο ισχυρισμός των καθών… ότι ο υφιστάμενος ΧΥΤΑ έκλεισε από τέλος Νοεμβρίου τρέχοντος έτους, δεν πιθανολογείται ως βάσιμος…… μέχρι και τη συζήτηση της αίτησης 13/12 εξακολουθούσε να γίνεται μεταφορά και εναπόθεση στον ΧΥΤΑ. ….. επιβάλλουν τη συνέχιση της περιστασιακής λειτουργίας του υφιστάμενου ΧΥΤΑ», δηλαδή η γραμμή ήταν ΦΟΔΣΑ και ΔΗΜΟΥ να μείνει ανοιχτός ο ΧΥΤΑ μέχρι να γίνει ο ΧΥΤΥ
Στις προθέσεις τους λοιπόν φαίνεται ότι ποτέ δεν είχαν υποψιν τους να κλείσουν το ΧΥΤΑ. Στο Δικαστήριο ζήτησαν να μείνει ανοικτός ο ΧΥΤΑ μέχρι να φτιαχτεί ο ΧΥΤΥ στο ΛΙΒΑ
ΣΗΜΕΡΑ η κατάσταση στο ΧΥΤΑ είναι τραγική, αλλά παράλληλα υπάρχει και μεγάλη αδιαφορία. Έκανα τη καταγγελία 1/3. Σήμερα πήγε έλεγχος και διαπιστώθηκε η ίδια κατάσταση. Δεν έρχεται λυματοφορό να πάρει τα λύματα... τρέχουν στη θάλασσα. 20 ημέρες οι αθεόφοβοι δεν έχουν έρθει να πάρουν τα λύματα ….και δεν ξέρουμε αν έτρεχαν και πιο πριν .
Το Εθνικό θαλάσσιο Πάρκο πήγε στις 9/3 διαπίστωσε τα ίδια, 6/3 πήγε το ΚΕΠΕ και σήμερα το πρωί που ήμουν πάλι παρών τα λύματα έτρεχαν. Συνεχίζουν να αφήνουν τα λύματα να πέφτουν στο φαράγγι και να πηγαίνουν στη θάλασσα.
Από ότι φαίνεται δεν υπάρχει σεβασμός προς το περιβάλλον. Ο κ. Νιοτόπουλος αυτό που ξέρω είναι ότι έστειλε το ΚΕΠΕ με εντολή του για επανέλεγχο.
Περιμένουμε τις απαντήσεις από το χημείο του Κράτους, θα βγάλει και το ΚΕΠΕ τα πορίσματα του και μετά θα κινηθούμε με το νομικό μας ανάλογα.
Αυτό που θέλουμε και μόνο, είναι να σεβαστούν το χώρο μας, να σεβαστούν τη Ζάκυνθο. Να σεβαστούν πρώτα από όλα τον εαυτό τους να σταματήσει αυτή η καταστροφή. Δεν ξέρω τι θα γινόταν αν δεν υπήρχε αυτή μας η αντίδραση
Έχουμε πολύ μεγάλη βοήθεια από το σύλλογο ΒΡΑΧΙΩΝΑ…


Τάσος Τζίμης (Επιχειρηματίας-Κάτοικος Καλαμακίου)

 

Φωτογραφία του Δημήτρης Τετράδης.

Κε Τετράδη βοηθάτε γενικότερα τη Ζάκυνθο γιατί δυστυχώς μείναμε στη λάσπη που μας πετάξανε. Τώρα που βλέπουν ότι καταστρέφεται το νησί δε βλέπω κανέναν να ενδιαφέρεται. Δυστυχώς δεν μας ακούει κανένας. Έστειλα μήνυμα στον κ.Νιοτόπουλο και τον ευχαρίστησα για το ενδιαφέρον του για το ΧΥΤΑ. Έχω πάρει το κ.Μυλωνά επανειλημμένως και δεν ανταποκρίνεται στις τηλεφωνικές κλήσεις, δουλεύουν όπως θέλουν, δεν είναι υποχρεωμένοι γιατί αλλιώς όχι απλά θα σήκωναν το τηλέφωνο αλλά θα τσακίζονταν. Δεν σέβονται τον εαυτό τους, εμείς το λέμε αυτό πολιτική αλητεία.
Με τη μήνυση που θα γίνει θα αποδείξουμε εμείς γιατί το εξαφάνισαν το λυματοροφορο. Θέλουν να δυσφημίσουν το δεύτερο χωριό σε ομορφιά, το Καλαμάκι. Είναι πολιτικοί αλήτες. Τους λένε όλοι ότι τα στραγγίδια πάνε στη θάλασσα και θα αποδείξουμε στα δικαστήρια τη πολιτική τους αλητεία και θα πάρουμε τέτοια αποζημίωση που θα την δώσουμε υπέρ των θιγόμενων πολιτών και της προστασίας του περιβάλλοντος
Ο Νίκος Τσίπηρας ,πρόδωσε… δεν σεβάστηκε ούτε τη κα Καμπιώτη Τασία… Φέρθηκε ύπουλα και πολιτικά αλήτικα. Δεν ξέρουν πώς να δουλέψουν…. Αν το βυτίο το πάνε επάνω και πάνε και το σκαπτικό να ανοίξει τους τράφους θα σώσουν κατά πολύ το ΣΚΟΠΟ. Ας πάρουν τον Ανδρέα το Ξένο να τους δείξει το τρόπο….
Τι επίθεση όμως να κάνεις σε άτομα που δεν έχουν μυαλό; Φεύγοντας από εκεί το βυτιοφόρο ρωτήστε τον Ανδρέα το Ξένο τι σημαίνει αυτό; Είναι η καταστροφή της Ζακύνθου;


Δείτε ολόκληρη την εκπομπή στις ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΚΜΠΟΜΠΕΣ στο Ionianradio.gr (20/3/2018)