ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ


Θοδωρής Κολπονδίνος (Πρόεδρος Ενωσης Ξενοδόχων Αρκαδίων)

 
Φωτογραφία του χρήστη Zantepress24.
 
 Ιστορικά αν κοιτάξουμε, θα διαπιστώσουμε ότι τα Επτάνησα πάντα ήταν ένα κέντρο τέχνης και πολιτισμού. Σήμερα το νησί είναι αμιγώς τουριστικός προορισμός με τουριστική ανάπτυξη. Για να ανταποκριθούμε σε αυτήν την ανάπτυξη χρειαζόμαστε και εργατικό δυναμικό . Δεν αρκούν μόνο οι υποδομές , δεν αρκούν οι εγκαταστάσεις , απαιτείται κυρίως προσωπικό εκπαιδευμένο

Όταν έχουμε σαν στόχο να προσελκύσουμε ποιοτικό τουρισμό πρέπει να παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες. Απαιτείται να έχουμε μία σχολή τουρισμού. Θα πρέπει να περιλαμβάνει διάφορους τομείς με τους νέους, τη γεωργία, τη τεχνολογία την εκπαίδευση. Θεωρώ ότι ήρθε ή στιγμή να δρομολογήσουμε αυτό το στόχο. Έχω συζήτησει με το κ.Νιοτόπουλο και το κ.Καποδίστρια , που έχουν δείξει ευαισθησία σε αυτό το τομέα, όμως πρέπει να δημιουργηθεί μία σχολή στη Ζάκυνθο που αυτόνομα θα λειτουργεί στο νησί.
Αναγκαία λοιπόν η έδρα τουριστικής σχολής στη Ζάκυνθο. Αυτό που έχει ανάγκη η κοινωνία μας είναι ένας διαφορετικός τρόπος προσέγγισης , πρακτικός και υλοποιήσιμος. Απαιτείται πλέον και πρέπει να γίνει μία συνάντηση, για να δούμε τον τρόπο υλοποίησης . Είναι πολλά πράγματα που έχουμε συζητήσει και προτείναμε σαν κλάδος και στην ημερίδα των IEK. Στο τμήμα της μαγειρικής είχαμε πει ότι τα ίδια τα ξενοδοχεία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση των μαθητών και βέβαια όχι μόνο στο τμήμα των σεφ αλλά σε όλα τα τμήματα.
Οι προτάσεις είναι προς πάσα κατεύθυνση και κάθε κυβέρνηση. 
Έχουμε ήδη μιλήσει με το κ.Νιοτόπουλο για να δούμε πως μπορούμε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση.

ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΛΑΝΟΥ
Ήδη έχουμε ορίσει μία εκ νέου συνάντηση με το κ.Νιοτόπουλο, ειδικούς από τη περιφέρεια , ειδικούς από τη ΔΕΥΑΖ για να δρομολογήσουμε τις επόμενες εξελίξεις όχι μόνο για τη βελτίωση λειτουργίας αλλά και για τη σύνδεση των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και που αυξάνονται χρόνο με το χρόνο.
Πρέπει να προσπαθούμε σαν επιχειρηματίες ότι είναι δυνατόν για τη βελτίωση των υποδομών.
Με άξονα αυτό αλλά κα τη προστασία του περιβάλλοντος να προσπαθούμε να υλοποιηθεί ένα έργο όποιο αυτό και αν είναι.


 

 Σταύρος Σκιαδόπολος (Πρόεδρος ΒΡΑΧΙΩΝΑ)

 Φωτογραφία του χρήστη Zantepress24.

Είχα ανέβει κι εγώ σήμερα στο ΛΙΒΑ, μάλιστα δεν γνώριζα ότι θα ερχόταν το κλιμάκιο. Δεν λειτουργούσε η μονάδα, κάποια στιγμή ήρθαν 2-3 άνθρωποι, έκαναν ένα δέμα το έβαλαν στο μηχάνημα και άρχισαν και το τύλιγαν. Είχε πολύ αέρα 8-9 μποφόρ.

Θα περιμένουμε το πόρισμα του ΚΕΠΕ.

Ζητήσαμε να μας απαντήσουν αν τηρούνται οι όροι της ΑΕΠΟ και γενικά πράγματα.

Όλους πρέπει να μας προβληματίζει που δε λειτουργούσε η μονάδα. Σήμερα βέβαια με τον αέρα που είχε αν λειτουργούσε θα έπαιρνε τα απορρίμματα. Κάθε φορά που θα έχει αέρα και θα βρέχει πραγματικά θα είναι αντίξοες οι συνθήκες εργασίας εκεί.

Εμείς αυτό το είχαμε επισημάνει από την αρχή. Οι καιρικές συνθήκες εκεί το χειμώνα είναι πολύ άσχημες.

Εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να δουλέψουν οι άνθρωποι σε άσχημες καιρικές συνθήκες.

Δεν τηρούνται οι όροι. Θα πρέπει να γίνουν ενέργειες διορθωτικές αμεσότατα.

Το ΛΙΒΑΣ και μόνο ΛΙΒΑΣ είναι και κάπως εκβιαστικό που επικαλούνται. Είναι πραγματικότητα και να το ξέρουν οι ζακυνθινοί πως οτιδήποτε συμβεί στο ΛΙΒΑ την ευθύνη την έχει ο ΦΟΔΣΑ και ο Δήμος , όχι ο ΒΡΑΧΙΩΝΑΣ…

Πιστεύω μέσα στην επόμενη εβδομάδα να συναντηθούμε με τον Αντιπεριφερειάρχη τον οποίο ακούσαμε στην εκπομπή σας χθες βράδυ με πολύ μεγάλη προσοχή.

Κρατάμε πάντα πολύ χαμηλούς τόνους και προσπαθούμε να δώσουμε στο κόσμο να καταλάβει ότι αυτό που λειτουργεί εκεί επάνω λειτουργεί παράνομα.

 

Νίκος Βαρδακαστάνης (Πρόεδρος συλλόγου ΣΚΟΠΟΣ)
Φωτογραφία του χρήστη Zantepress24.

Επιτέλους μεγαλώσαμε … καιρός είναι τώρα το 2018 να τοποθετηθεί η σιδερένια στρατιωτική γέφυρα. Καλό θα ήταν ένα πέτρινο γεφυράκι, αλλά προς το παρόν ας πάει αυτή η γέφυρα η σιδερένια, 10 μέτρα είναι.
Κι εγώ τη θέλω τη μόνιμη γέφυρα.. αλλά θα γίνει ποτέ; Θα ήθελα να θυμίσω στο κ. Νιοτόπουλο την υπόσχεση του προεκλογικά που μου υποσχέθηκε ότι θα ήταν από τα πρώτα πράγματα που θα ασχολείτο… 
Κλείνοντας τη συζήτηση, μου είπε «στη χειρότερη , ότι και να γίνει εγώ δε θα κλείσω τη θητεία μου χωρίς τη γέφυρα»…. Η γέφυρα λοιπόν δεν έχει μπει, πρέπει να γίνει το 2018 όπως πρέπει και να γίνει και η γέφυρα του Αργασίου, που είναι περισσότερο σημαντική….. η θητεία τελειώνει…
Η γέφυρα στο Αργάσι δεν κοστίζει… διεκδικώ, δεν προσβάλω και αυτό το έτος θα είμαι υπερβολικά πιεστικός. 
Εκείνος ο χώρος δεν χρειάζεται χρήμα, απλά μια μικρή παρέμβαση. Ενημέρωση σε αυτούς που ενοχλούν. Δεν θα πρέπει η μία περιοχή να ενοχλεί την άλλη. Οι επισκέπτες και οι πελάτες όταν θα έρθουν στις 1 το μεσημέρι αυτό που θα βιώσουν είναι τρομακτικό.
Είναι κάτι σαν εθνική οδό… φανταστείτε να κλείσει η εθνική οδός… πρέπει να μάθουν να κάνουν σωστή χρήση.
Δεν το διαπραγματεύομαι , κε Νιοτόπουλε μου το υποσχεθήκατε και το θέλω το 2018. Έχει δρομολογηθεί ο έλεγχος και η στατικότητα των γεφυριών, γίνονται πράγματα αλλά προ της έναρξης της θερινής περιόδου πρέπει να γίνουν και αυτά τα δύο.
Ο κ. Ζήβας είπε χθες ότι είναι 70% να μπει γέφυρα. Έκανα παρέμβαση και του είπα να πάει στον υπουργό και να κλείσει το θέμα.
Χθες ως μέλος της επιτροπής διαβούλευσης άκουσα 2 θέματα να δρομολογούνται. Είπα ότι αυτά πρέπει να γίνουν και όσο πιο γρήγορα. Μιλήσαμε για τη στάθμευση και το κυκλοφοριακό. Ήταν και το κτελ το οποίο μπορεί να παραχωρήσει 2 μικρά ευέλικτα λεωφορεία.
Χρειαζόμαστε καλό κυκλοφοριακό , καλό παρκινγκ, ποδηλατοδρόμο.
Υπάρχουν 2-3 θέματα σοβαρά και θα πρέπει να υπάρχει συναίνεση όλων. Δεν είναι σωστό να κυνηγάμε και να μπλοκάρουμε κάποιο έργο και να περιμένουμε να εκλεγεί αυτός ο κάποιος για να το κάνει, αν το κάνει.
Στη διαφήμιση θα πρέπει να υπάρχουν κανόνες και ομοιομορφία. Δεσμεύτηκε η δημοτική αρχή να το πράξει. Ευχήθηκα χθες βράδυ και το ελπίζω να δρομολογηθεί και να γίνει. Υπάρχουν και ιδιωτικοί φορείς που θα βοηθήσουν και ίσως υλοποιηθούν κάποια πράγματα.
Είχαμε συνάντηση με το Πρόεδρο της ΔΕΥΑΖ και το κ.Αμπελά, μου είπαν ότι θα έχουμε διάλογο εντός των επόμενων ημερών. Εύχομαι το πρόγραμμα που έχουν χαράξει να τους βγει και να γίνει.

Λίλυ Μπουζιάνου (Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου)

 

 
Φωτογραφία του Δημήτρης Τετράδης.

Είναι απαράδεκτο ακόμη κάδοι σκουπιδιών να είναι στην είσοδο για τα Καμίνια. Τα χόρτα πρέπει να καθαριστούν. Είναι από τα ελάχιστα αξιοθέατα στη πόλη. Ο τουρίστας προσπαθεί να φωτογραφήσει κάτι γραφικό που βλέπει. Θέλουν να αποθανατίσουν σκηνές από μια γραφική Ζάκυνθο. Ο τουρίστας δεν έρχεται στη πόλη για  ψώνια. Με τη βόλτα όμως που κάνει μπαίνει και στα καταστήματα μας.

Χθες  η διαβούλευση ήταν εξ αναβολής. Το Επιμελητήριο δεν είχε ορίσει συμμετέχοντα, φαινόταν ο πρώην Πρόεδρος κ.Γαργαλέας.

Στο επιμελητήριο δεν έχουν σχηματοποιηθεί ακόμη τα προεδρεία. Όφειλαν να είχαν γίνει εντός 15 ημερών από τις εκλογές. Αν υπάρχουν ενστάσεις και δεν έχει ξεκαθαριστεί έπρεπε να έχουν γίνει ξανά εκλογές.

Θα πρέπει οι πολίτες να δουν πως λειτουργεί το επιμελητήριο. Είχαν κάνει ενημέρωση που αφορούσε βασικά εξαγωγείς … Έχουμε δώσει μία πίστωση χρόνου αλλά οι εκλογές έχουν τελειώσει από αρχές Ιανουαρίου.

Έμεινα ικανοποιημένη γιατί αυτά που συζητήθηκαν χθες στη διαβούλευση ήταν τα αιτήματα του συλλόγου μας.

Μάλιστα είπα στο Δήμαρχο τελικά θα γίνει πεζόδρομος και μη παραπονιέσαι αν γίνουν αυτές οι παρεμβάσεις. Προχωράμε στην αστική συγκοινωνία. Θα υπάρξουν 2 ευέλικτα μικρά λεωφορεία. Η συγκοινωνία θα είναι ανά μισή ώρα από 8 έως 3 και από 5:30 – 9:30

Στην επιτροπή του δήμου την περασμένη εβδομάδα παρόλο που το Επιμελητήριο στηρίζει το ΤΕΙ δεν παρευρέθηκε… ίσως είχαν πάει σε επιτροπές εκτός Ζακύνθου.

Το θέμα που τέθηκε χθες στη διαβούλευση για τα δρομολόγια του κτελ είναι ότι το καλοκαίρι περνάνε και τα μεγάλα λεωφορεία που πάνε Τσιλιβί. Αυτά θα μπορούσαν να σταματάνε και να διοχετεύεται ο κόσμος στη πόλη.

Για το θέμα των παρκινγκ είπαμε ότι θα πρέπει να υπάρχουν χώροι στάθμευσης. Κανένας δεν θα θέλει να φέρνει το αυτοκίνητο του στη πόλη, να ταλαιπωρείτε ή να χαλάσει βενζίνη.

Είπε ο δήμαρχος ότι υπάρχουν χώροι για στάθμευση επάνω στο ΚΤΕΛ. Θα πρέπει όμως να γίνει κάτι και με τα αδέσποτα. Θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα. Θα μπορούσε  ο δήμος να εχει συνεργασία με τα εστιατόρια και τα αποφάγια να πηγαίνουν στα αδέσποτα.

Με εστιάτορες γνωστούς που έχω μιλήσει μου έχουν πει «τι καλύτερο από το να πετάμε σκουπίδια»

Εμείς ως σύλλογος , να πούμε ότι είναι απαράδεκτο να υπάρχουν αφίσες από περυσινές εκδηλώσεις.  Πρέπει να υποχρεώνονται να τα μαζεύουν. Όχι όποιος γουστάρει και όπου γουστάρει να βάζει μία αφίσα. Είπαν ότι αυτά θα διορθωθούν. Μιλήσαμε για κάποιες  πινακίδες των καταστημάτων που πρέπει να αφαιρεθούν. Όμως υπάρχει χάος ερημιάς και στην Αλ.Ρώμα και στη Ταβουλάρη… σκοτάδι, πίσσα. Δεν είναι δυνατόν να κυκλοφορείς στο κέντρο της πόλης με φακό. Μας είπε ο δήμαρχος ότι θα δημοπρατήσει έξυπνο φωτισμό.

Να μας πουν συγκεκριμένα τι πινακίδες πρέπει να έχουμε γιατί δεν γνωρίζουμε ποια είναι η νομοθεσία. Να  μας δώσουν τις προδιαγραφές και στους παλιούς να δοθεί πίστωση χρόνου και ανοχή γιατί δεν υπάρχει χρήμα.

Υπενθύμισα στο κτελ ότι χρειάζεται ανάγκη σύνδεσης και με το αεροδρόμιο. Είναι πολύ περισσότερη η κίνηση ακόμη και από υπαλλήλους. Έχουν δώσει χρονοδιάγραμμα για «άμεσα»

 

 

 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή στις ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΚΜΠΟΜΠΕΣ στο Ionianradio.gr (22/3/2018)