ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

 
«Από την εποχή της χούντας τίποτα δεν έχει προχωρήσει»
«Το σχέδιο στη πράξη και στην ουσία έχει ακυρωθεί ολοκληρωτικά. Ας βγει η πολεοδομία να με διαψεύσει, ας βγει ο δήμαρχος , ο νομικός του σύμβουλος…. Δυστυχώς όμως δεν μπορούν. Το συζητησα και με το κ.Νιοτόπουλο…»
«Από δημοτικά τέλη ανταπόδοση καμιά, μας κλέβουν… δεν μπορούν να εισπράττουν και να μη μαζεύουν τα σκουπίδια, δεν μπορεί να μας δίνουν βοθρόλυμα αντί για νερό, δεν μπορεί να μη φτιάχνουν μία λακκούβα»
«Υπάρχουν και δικαστήρια, αν κάποιος θίγεται ότι τον συκοφαντώ ή αν κάτι τον προσέβαλε να πάει στη δικαιοσύνη.
Ο κος Ντόζης προειδοποιεί , δεν απειλεί… αν ο κ.Εισαγγελέας είναι απειλή για τον οποιοδήποτε , σημαίνει…»

Γιάννης Ντόζης (κάτοικος Μπόχαλης)

Φωτογραφία του Δημήτρης Τετράδης.

Τα θέματα της Μπόχαλης για εμάς είναι τα ίδια. Το σχέδιο πόλης Μποχαλης το είχα πει επανειλημμένα. Είχα πάει στο τοπικό συμβούλιο το ΦΕΚ που έλεγε ότι ένα σχέδιο που έχει κρατήσει πάνω από τα 15 χρόνια, ο πολίτης μπορεί με μία αίτηση να κάνει ιδιοκτησία του κάποιο χώρο.
Το 1988 που φτιάχτηκε το σχέδιο, πράγματι θα εξυπηρετούσε τη Μπόχαλη. Περνώντας όμως τα χρόνια ζημιά έκανε στη Μπόχαλη. Η αδράνεια του συστήματος όμως το κόλλησε.
Από την εποχή της χούντας τίποτα δεν έχει προχωρήσει. Το «επιτέλους» το είπα γιατί ο κ.Τσάκος αποδέχτηκε ότι δεν πρόκειται να ξεκινήσει το σχέδιο. Υπάρχει ο νόμος 4178 που προέβλεπε να νομιμοποιήσει οτιδήποτε παράνομο αν βέβαια  δεν καταπατάς δημόσια περιουσία ή να τροποποιήσεις.
Το σχέδιο στη πράξη και στην ουσία έχει ακυρωθεί ολοκληρωτικά. Ας βγει η πολεοδομία να με διαψεύσει, ας βγει ο δήμαρχος , ο νομικός του σύμβουλος…. Δυστυχώς όμως δεν μπορούν. Το συζητησα και με το κ.Νιοτόπουλο…
Αγωνίζομαι για τα προσωπικά μου συμφέροντα που έχω την άποψη ότι εξυπηρετούν ολόκληρη τη Μπόχαλη. Έχω καταθέσει αίτηση για τη β΄ ζώνη ένα χρόνο και δεν έχω λάβει απάντηση.
Οι δύο διευθύντριες της πολεοδομίας έχουν μηνυθεί από εμένα για το κτίριο Λάττα, μήνυση έκανα και στο Δήμαρχο ενώ ανέφερα και τρία ακόμη πρόσωπα του Δήμου στην Εισαγγελέα. Της έκανα αναφορά και η κα Εισαγγελέας προχώρησε σε μήνυση όλων αυτών.
Μακρύς δρόμος… δεν τον επέλεξα εγώ αυτόν τον δρόμο… Με ανάγκασαν να καταθέσω μηνύσεις… Ας βγει μία από τις δύο διευθύντριες, ας βγει ο νομικός σύμβουλος, ας βγει ο ίδιος ο δήμαρχος… Προκαλώ τον οποιοδήποτε να έρθει να μου πει δεν είναι έτσι.
Ο κ.Τσάκος πολλές φορές βγήκε και είπε ότι είμαι δικομανής. Δεν του έχω κάνει καμία μήνυση , άλλος του έχει κάνει.
Ιστορικό χωριό  ήταν η Μπόχαλη, δεν το έφτιαξε κανείς. Πολύ παλιότερα επιδιώξαμε να την κάνουμε ιστορική έδρα και ανεξάρτητη από το Δήμο. Δεν θέλαμε να ανήκουμε στο Δήμο και αποδεικνύεται ότι είχαμε δίκιο.
Από δημοτικά τέλη ανταπόδοση καμιά, μας κλέβουν… δεν μπορούν να εισπράττουν και να μη μαζεύουν τα σκουπίδια, δεν μπορεί να μας δίνουν βοθρόλυμα αντί για νερό, δεν μπορεί να μη φτιάχνουν μία λακκούβα.
Ο κ.Τσάκος ας μας πει έργα που φτιάχτηκαν. Δεν φταίει όμως ο κ.Τσάκος, δεν ήταν συνεργάσιμος. Είχαν προγραμματίσει να γίνει λαϊκή συνέλευση και να καλεστούν  όσοι ανήκουν στο σχέδιο πόλης Μπόχαλης. Ο κ.Τσάκος δεν την έκανε γιατί μας είπε δεν είχε γραμματέα.
Το νέο τοπικό συμβούλιο δεν έχει κάνει τίποτα . Υπάρχουν σημαντικά θέματα να συζητήσουμε. Τους επιχειρηματίες τους εκμεταλλεύονται, τους σέρνουν από δω και από εκεί για να έχουν ψήφους.. για να πάρουν μία άδεια τους ζητάνε να πληρώσουν προκαταβολή χωρίς να υπογράψουν τις άδειες. Πέρυσι ο κ.Κολοκοτσάς δεν υπέγραψε άδειες γιατί ήταν παράνομες και τις πήραν με πλάσμα δικαίου.
Προχθές μου είπε ο δήμαρχος «θα την φτιάξω τη Μπόχαλη»… Αν κάποιοι τον εμπαίζουν καλό θα ήταν να πάει σπίτι του.
Λέω ανοιχτά την άποψη μου, δεν είμαι πολιτικός αλλά απλός πολίτης. Οι πολιτικοί αν λένε ψέματα θα είμαι απέναντι τους.
Υπάρχουν και δικαστήρια, αν κάποιος θίγεται ότι τον συκοφαντώ ή αν κάτι τον προσέβαλε να πάει στη δικαιοσύνη.
Ο κος Ντόζης προειδοποιεί , δεν απειλεί… αν ο κ.Εισαγγελέας είναι απειλή για τον οποιοδήποτε , σημαίνει… 
Σαν άτομο έχω δεχτεί μία επίθεση . Δεν μπορεί ο κ. Αρμένης να κάνει ότι κάνει στο Δημοτικό συμβούλιο. Είναι αντιπρόσωποι μας.
Αν αυτό είναι απειλή, τότε απειλώ. Το ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας δεν είναι προσωπικό μου θέμα.
Ναι τους αποκάλεσα κλέφτες της δημοτικής περιουσίας. Με πήγαν κατηγορούμενο γιατί είπα ότι το κτίριο Λάττα κλείνει το μοναδικό δρόμο για την οικία μου και για άλλες 10 οικίες. Τα γνωρίζει αυτά και ο κ.Τσίπηρας και ο κ.Αρμένης….
Έχουμε αγανακτήσει και να παρακαλάει όλος ο κόσμος να μείνει εδώ…

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή στις ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΚΜΠΟΜΠΕΣ στο Ionianradio.gr (26/3/2018)