ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ


Μαρία Λουγαρη (επιχειρηματίας-ξενοδόχος )

Φωτογραφία του χρήστη Zantepress24.Φωτογραφία του χρήστη Zantepress24.

 
 
Η φύση της δουλειάς μας είναι θετική και γι αυτό μιλάμε για θετικά πράγματα. Είναι η δουλειά μας να είμαστε φιλικοί και να προσφέρουμε κάτι που προσφέρει ευχαρίστηση. Η διάκριση δεν είναι μόνο για τον Ευκάλυπτο αλλά τη Ζάκυνθο ολόκληρη. Η βράβευση δεν αφορά μόνο εμένα αλλά όλη την οικογένεια και τους συνεργάτες. Η εξειδίκευση και η καινοτομία έφεραν αυτό το βραβείο. Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της γαστρονομίας είναι και η παρουσίαση του πιάτου, ακολουθεί το άρωμα και μετά η γεύση.
Το προϊόν μας είναι πολύ συγκεκριμένο. Το βραβείο αφορά την ελληνική τοπική κουζίνα, με πιάτα φτιαγμένα μοντέρνα, που δίνουν όμως την παλιά γεύση. Δεν έχουμε πιάτα από άλλες περιοχές της Ελλάδας ούτε κρασιά. Είναι όλα τοπικά. Η ανταπόκριση των επισκεπτών είναι πολύ καλή. Προωθούμε το farm to table που είναι μια καινούργια μόδα που περιγράφει κάτι που φτιάχνουμε στην Ελλάδα πιο μοντέρνα. Είναι τμήμα που το έχουμε υιοθετήσει και δίνει μία έντονη χροιά σε κάθε πιάτο. Η ποιότητα που δίνει είναι ασύγκριτη.
Ενισχύει τη διάθεση αγοράς, έχουμε δει θετική ανταπόκριση που πραγματικά είναι αξιοσημείωτο . μετά ο επισκέπτης θα ψάξει να βρει το συγκεκριμένο τυρί, κρασί , ελαιόλαδο κλπ. προσπαθούμε να έχει και ένα κομμάτι εκπαίδευσης, πολιτιστικής κληρονομιάς.
Προσπαθούμε να χρησιμοποιούμε τις παλιές συνταγές της γιαγιάς και να της δίνουμε στο πιάτο. Είναι ένα ρομαντικό προιον στο κήπο του ξενοδοχείου, είναι ένας διαφορετικός χώρος.
Υπάρχουν πολλοί σοβαροί παραγωγοί. Ο καταναλωτής διατίθεται μετά να επισκεφτεί για παράδειγμα το συγκεκριμένο οινοποιείο, απευθυνόμαστε και στου ντόπιους. Είναι ένας χώρος απόδρασης για τους ντόπιους που θέλουν να έρθουν και είναι εντυπωσιακό το πόσο έντονη είναι η ποικιλία των κρασιών.
Τα εστιατόρια του συνέδριου που βραβεύτηκαν στο Greek Taste Beyond Borders στην Αθήνα , ήταν 100 από όλη τη χώρα.
Είναι η δεύτερη χρονιά του θεσμού αυτού. Ήταν ολοήμερο συνέδριο με γνωστούς σεφ, επιχειρήσεις εστίασης ή προϊόντων, έγιναν παρουσιάσεις και ο στόχος ήταν να αναδειχθεί ο πόλος της ελληνικής γαστρονομίας και να υπάρξει εξωστρέφεια.
Είναι πολλοί συνάδελφοι που έχουν ανάλογη ευαισθησία. Στην τοπική κουζίνα είναι μία τάση μεγάλη στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα δεν έχει γίνει ακόμη έντονα αντιληπτό.
Ελληνικό πρωινό. Ο καθένας με το πόσο επιθυμεί να εξειδικευτεί το τολμά σιγά-σιγά. Πολλές φορές δεν είναι πάντα εύκολο στις επιλογές λόγω των ανταγωνιστικών προίοντων. Εκεί έρχεται ο επιχειρηματίας να δράσει.
Στην Ιταλία όταν πάμε όλοι μας προσφέρουν το ελαιόλαδο. Πολλοί τουρίστες στα ξενοδοχεία μας, γνωρίζουν το ελαιόλαδο μέσα από δράσεις που κάνουμε . Δεν επιτρέπεται εμείς εδώ στην Ελλάδα να μη το χρησιμοποιούμε. Εμείς πρέπει να προωθήσουμε αυτά στα οποία είμαστε πολλοί δυνατοί .
Είμαστε πολύ τυχεροί. Έχουμε τουριστικά ένα πολύ σημαντικό προϊόν το Ναυάγιο , τις θάλασσες, τη κουλτούρα, τον ήχο , το τραγούδι. Όμως πολλοί επισκέπτες δεν γνωρίζουν ότι βρίσκεται στη Ζάκυνθο αλλά κάπου. Αυτή είναι η δουλειά που κάνει η επιτροπή τουρισμού.
Είναι τέχνη θέλει πολύ αγάπη και εμείς αυτό που νιώσαμε με τον Αντώνη είναι μία ευθύνη. Θέλουμε μετά τη βράβευση να γίνει ακόμη καλύτερο . Θέλουμε να μοιραστούμε αυτή την επιτυχία και με αυτούς που μας βοήθησαν να φτάσουμε στη βράβευση. Έτσι προσκαλούμε τους κατοίκους της Ζακύνθου να απολαύσουν τις γεύσεις του τόπου τους σε ειδικές μειωμένες τιμές, οι οποίες θα ισχύσουν μέχρι τις 31 Μαΐου.


 Νίκος Τσίπηρας(Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου)
 
Φωτογραφία του Δημήτρης Τετράδης.
 
Καμία εξέλιξη, όλα λειτουργούν ομαλά στο ΛΙΒΑ, η διαχείριση γίνεται όπως την πρώτη ημέρα. Με χαρά διάβασα και δηλώσεις του αντιπεριφερειαρχη ότι όλα λειτουργούν ομαλά στο ΛΙΒΑ. Έγινε και η αυτοψία από τη Περιφέρεια. Όταν υπάρχουν ακραία και έντονα καιρικά φαινόμενα ο χώρος δε μπορεί να λειτουργήσει. Δεν γνωρίζαμε κι εμείς ότι θα πάει ο έλεγχος τη συγκεκριμένη ημέρα.
Όπως και να έχει, ένα θέμα τόσο σοβαρό σίγουρα θα έχει κάποια κατάλοιπα αντιδράσεων από το παρελθόν. Με το χρόνο, τα θετικά πορίσματα, και τη βελτίωση συνθηκών στο χώρο , θεωρώ ότι θα βοηθήσουν στο ακέραιο τη λειτουργεία του όπως προβλέπει η ΑΕΠΟ χωρίς να έχουμε κανένα πρόβλημα.
Αν κάποιοι στο παρελθόν είχαν ενδιαφερθεί να υπάρχει μία παρακολούθηση του χώρου ο ΣΚΟΠΟΣ δεν θα ήταν έτσι. Αναφέρομαι και στους κατοίκους και στους πολίτες. Αυτό που θα έπρεπε να είχε γίνει ήταν να έχει βρεθεί η λύση πριν 3 με 5 χρόνια. Τα προβλήματα ήταν διαχρονικά από όταν άνοιξε ο ΣΚΟΠΟΣ που θα έπρεπε να ψάχνουν γι άλλο χώρο μετά από 2 -3 χρόνια.
Πριν από λίγες ημέρες είχα δηλώσει ότι ο ΣΚΟΠΟΣ είναι προβληματικός. Πρέπει να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Η αδυναμία από τη δημοτική αρχή είναι σίγουρα ότι δεν μπορούν να αντιμνετωπιστούν όλα μαζί και σε υπηρεσιακό επίπεδο και σε οικονομικό. Ελπίζουμε σύντομα να μπορέσουμε να τα αντιμετωπίσουμε.
Για την παρέμβαση του πολίτη, ως πολίτης του Καλαμακίου και δικαιούται και μπορεί να εκφράσει τις αδυναμίες που υπάρχουν. Σίγουρα πρέπει να διορθώσουμε ότι στραβό έγινε τα τελευταία 20 χρόνια. Δυστυχώς ο λογαριασμός έφτασε σε αυτή τη δημοτική αρχή.
Ο κόσμος έχει ανάγκη από ενημέρωση γιατί ανησυχεί. Χαίρομαι που οι έλεγχοι στο ΛΙΒΑ είναι συχνοί. Ο ΦΟΔΣΑ θα καλέσει και τους επιθεωρητές περιβάλλοντος να κάνουν και αυτοί τις διαπιστώσεις τους. Ήδη έχουμε επικοινωνήσει μαζί τους να έρθουν να δουν το χώρο , να μας κάνουν υποδείξεις. Θέλουμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας και γι αυτό προβήκαμε και σε αυτή τη κίνηση και σε άλλες.
 
ΔΑΝΕΙΑ
Έγινε μία σύσκεψη με όλες τις δημοτικές παρατάξεις για το θέμα των δανείων. Θα έλεγα ότι αυτό το πρόβλημα με τα δάνεια τα παράνομα είναι ένα σκοτεινό σημείο στη τοπική αυτοδιοίκηση.
Ο χειρισμός ο νομικός θα έπρεπε να είχε προχωρήσει και να είχε κάποια εξέλιξη. Η τελεσιδικία που θα έπρεπε να υπήρχε και το γεγονός ότι δεν έχει εξελιχθεί δημιουργεί κίνδυνο στο δήμο . Είναι ένα τεράστιο υστέρημα αυτό που παρακρατείται στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων που θα έπρεπε να είναι ανταποδοτικό στους πολίτες.
Προσπάθησε να αντιμετωπίσει το θέμα η δημοτική αρχή. Η αδυναμία να προσλάβει έμπειρο δικηγόρο και ανέλαβαν δικηγόροι εκτός Ζακύνθου που τελικά αποσυρθήκαν. Αυτοί που χειριστήκαν παλιότερα την υπόθεση δεν είχαν τη διάθεση να ασχοληθούν και να δώσουν τον αγώνα μέχρι τέλους.
Σήμερα βρίσκονται στο ταμείο παρακαταθηκών ένα ποσό 8,5 εκατομ. ευρώ δεσμευμένα ,…χρήματα των ζακυνθινών….
Παρεξηγήθηκε η δήλωση του κ.Κολοκοτσά όταν είπε ότι χάθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα.
Η τράπεζα Πειραιώς από χρόνια ζητάει συμβιβασμό.
Ο δήμος δεν έχει πάρει καμία απόφαση για συμβιβασμό. Ως εκ τούτου αυτό που πρέπει και συνεχίζεται είναι η διεκδίκηση και η ανατροπή της απόφασης του δικαστηρίου που μάς υποχρεώνει να τα καταβάλουμε στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων και το δεύτερο είναι η διεκδίκηση του παραπάνω ποσού που έχει καταβληθεί να επιστρέψει στο δήμο και το τρίτο είναι η επίσπευση των νομικών υποθέσεων που εκκρεμούν.
Αυτό που συζητήθηκε προχθές είναι ότι άμεσα πρέπει να γίνουν δικαστικές ενέργειες και πράξεις. Ο δήμος σε λίγο δε θα μπορεί να λειτουργήσει. Θεωρώ ότι θα μπορούσε αυτό να είχε γίνει νωρίτερα. Υπάρχει πάντα η ανάγκη που ο δήμος έπρεπε να συγκεντρώσει φάκελο που δεν υπάρχει μέσα, και η διερεύνηση. Η ίδια η οικονομική υπηρεσία δεν είχε τις μηνύσεις που είχαν γίνει. Δημιουργήσαμε ένα καινούργιο φάκελο. Η ίδια η οικονομική υπηρεσία το δηλώνει ότι δεν είχαν τα στοιχεία. Μήνυση είχε κατατεθεί αλλά χωρίς καμία εξέλιξη
Ο κ.Μποζίκης μας έδωσε κάποιες μηνύσεις και κάποια στοιχεία άλλα που είχε. Πολλά ήταν και σε δικηγορικά γραφεία
Η ουσία είναι ότι πρέπει άμεσα να προχωρήσει το θέμα. Οπωσδήποτε θα ζητηθεί και από το δημοτικό συμβούλιο η επίσπευση των διαδικασιών της οριστικής διαλεύκανσης αυτής της υπόθεσης.
Πριν λίγες ημέρες τέλειωσε το ποινικό σε α΄ βαθμό με την καταδίκη τους ενός κατηγορουμένου.
Θα πρέπει όμως να τελεσιδικήσει αμετάκλητα το ποινικό για να συνεδριάσει και να συζητηθεί το αστικό. Ο Βουλευτής και Υπουργός Δικαιοσύνης θα έπρεπε να πιέσει για να συζητηθεί το θέμα και να βοηθήσει τους συμπολίτες μας. Εφόσον ευαγγελίζεται ο κ.Κοντονής, τη κάθαρση και την επίσπευση διαδικασιών θα έπρεπε να το είχε δει ο ίδιος. Την υπόθεση τη γνωρίζει καλύτερα από τον οποιοδήποτε .
ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Ο χώρος είναι ευαίσθητος , υπάρχουν γύρω στα 280 παιδιά, θα πρέπει να είμαστε όλοι πάρα πολύ προσεκτικοί. Μπορεί οι χειρισμοί να μην είναι καλοί… οι τόνοι πρέπει να είναι χαμηλοί να δοθεί η λύση. Χρειάζονται στήριξη από το δήμο οι παιδικοί. Έχει δώσει τον αγώνα της η κα Μουζάκη, θα περιμένουμε τώρα τη πρόταση του δημάρχου…. Καλό είναι πάντως να πέσουν οι τόνοι.
Από κοινού θα πρέπει να δώσουν λύσεις. Κατά πάσα πιθανότητα θα έρθει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο

 Παρέμβαση Τασου Τζίμη (επιχειρηματίας Καλαμακίου)

 
Φωτογραφία του χρήστη Zantepress24.

 

Είδαμε τη μία δεξαμενή να τρέχει στο ρέμα και τις δύο έτοιμες να χυλισουν.

Τα λέω γιατί πρέπει να ακούνε οι ζακυνθινοί με ποιο κύριο έχουν να κάνουν

Αναφέρομαι στο κ.Τσίπηρα, γιατί 4 χρόνια με αυτόν μιλάμε και δεν έχω κάτι προσωπικό.

Πήραμε το κ.Νιοτοπουλο…αλλά τι να σου κάνει; Να βάλει πρόστιμο;

Κάνω τη παρέμβαση γιατί το βυτίο τους τελευταίους 3 μήνες έχει εξαφανιστεί. Αυτή η διοίκηση του ΦΟΔΣΑ προσπαθεί να καταστρέψει το Καλαμάκι. Ο κ.Νιοτοπουλοος μας έχει βοηθήσει πολύ.

 Η πολιτική πολιτεία συνεχίζεται άσχετα αν δε μπορεί αυτός ο κοντός πολιτικός να αναφερθεί στο όνομα μου.

Ένα βυτίο για να πάει και να έρθει είναι 5  € την ημέρα. Γιατί μας λέει ο κ.Τσίπηρας,  σήμερα ότι δεν έχουμε χρήματα. Πριν 2 χρόνια μας πέταξε κάτι φακέλους και  μας είπε ότι έχουμε 3 εκατομ. θα γίνει η αποκατάσταση.

Από το 2006 έχουμε ξεκινήσει τους αγώνες μας και ο μοναδικός κύριος που δεν μας έχει βοηθήσει είναι ο κος Τσίπηρας. Αθέτησε όλα όσα είπε και τριάμισι χρόνια ο ΣΚΟΠΟΣ δεν πήρε τίποτα, ούτε μία αξίνα .

Αγανακτήσαμε όπως και η κυβέρνηση και μέσω των οδικών  χαρτών οδηγηθήκαμε στην γρήγορη λύση.

Αύριο παίρνουμε το πόρισμα από το ΚΕΠΕ και πάμε στον Εισαγγελέα. Γιατί τα λέω αυτά ; για να φοβίσω το Τσίπηρα;

Αυτός ο άνθρωπος ο οποιος είπε ο  κ.Κοντονής να βοηθήσει, να τον κάνω τι;

5 ευρώ την ημέρα είναι να σωθεί το Καλαμάκι….

Η αχλάδα έχει πίσω την ουρά …

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή στις ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΚΜΠΟΜΠΕΣ στο Ionianradio.gr (27/3/2018)

.