ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

  • «Υπεραμύνεται λοιπόν ο κ. Ακτύπης, ενός μοντέλου που δημιούργησε τεράστιο ζήτημα στο δήμο και σήμερα το βλέπουμε μπροστά μας. Αυτό ήταν ατόπημα από την πλευρά του»
  • « …υπάρχουν πραγματικά σοβαρά αρνητικά δείγματα γραφής, από τη κυβέρνηση του κ.Μητσοτάκη που δείχνει δείγματα ακροδεξιά και φιλελευθερισμού»
Αντώνης Κασσιμάτης (Μέλος Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ & Δημοτικός Σύμβουλος – Ανατροπή Αναγέννηση)

"Η περίοδος αυτή δεν μας έχει συνηθίσει να υπάρχουν έντονες εξελίξεις, ο κόσμος έχει ανάγκη να πάρει μία ανάσα,  δυστυχώς όμως, αυτή τη περίοδο υπάρχουν πραγματικά σοβαρά αρνητικά δείγματα γραφής, από τη κυβέρνηση του κ.Μητσοτάκη που δείχνει δείγματα ακροδεξιά και φιλελευθερισμού.
Προσπαθεί να οικοδομήσει ένα συγκεντρωτικό μοντέλο κράτους. Με τη χθεσινή επεισοδιακή συνεδρίαση στη Βουλή αυτή η κατεύθυνση φάνηκε.
Δυστυχώς, είχαμε επιστροφή στο προηγούμενο συγκεντρωτικό μοντέλο και ταυτόχρονα και μία μονοκομματική παραταξιακή πολιτική , διοίκησης των δήμων.
Συνιστά όλο αυτό. μία επιστροφή σε τρόπο διοίκησης που δεν ήταν αποτελεσματικός και το βλέπουμε στο νησί μας και στο πως λειτούργησε η απερχόμενη δημοτική αρχή. Είδαμε από τη μία πλευρά , με πιο τρόπο διοικήθηκε ο δήμος μας… και από την άλλη έχουμε τη σημερινή κυβέρνηση που επαναφέρει αυτό το σύστημα.
Το να συνεργαστούν οι  περισσότερες δυνάμεις  , για μια αποτελεσματική διοίκηση, δυστυχώς κατεδαφίστηκε και μάλιστα , χωρίς καν να έχει δοκιμαστεί , με το σκεπτικό ότι δεν θα είχε αποτέλεσμα .
Με την  προηγούμενη κατάσταση υπήρχε κακοδιοίκηση στη τοπική αυτοδιοίκηση και… παραγωγή σκανδάλων…
Έπρεπε πρώτα να δοκιμαστεί το νέο σύστημα, πριν κατεδαφιστεί
Υπάρχει δυστυχώς στη σημερινή Κυβέρνηση μία  αλλεργία στη δημοκρατία και  το είδαμε και με το άσυλο στα πανεπιστήμια.
Είναι μία αντίληψη που βλέπει αντιπαραθετικά και εχθρικά τη δημοκρατία.
Βλέπουμε να προωθούν τροπολογίες, με τη κατάργηση αιτιολόγησης απόλυσης. Αυτό μάλιστα κατά την εκτίμηση τους, θεωρήθηκε αριστερή ιδεοληψία .  Δηλαδή, μία επιχείρηση απολύει έναν εργαζόμενο, χωρίς να του  εξηγεί το λόγο, ώστε ο ίδιος να μπορέσει να προσφύγει για τα δικαιώματα του
Ένα κρίσιμο ζήτημα είναι, ότι είδαμε το Μάιο για πρώτη φορά να δίνεται βαρύτητα και νομιμοποίηση στα τοπικά συμβούλια. Αυτά πρόεκυψαν από ξεχωριστές κάλπες και όχι μέσα από κεντρικό ψηφοδέλτιο. Έγινε προσπάθεια να γίνει ενίσχυση του ρόλου τους και τους  δίνονταν δυνατότητες να διαχειρίζονται μέρος των κονδυλίων που ήταν για τη περιοχή τους.
Αυτό λοιπόν που ο Κλεισθένης τους έδινε τη δυνατότητα να διαχειριστούν πόρους, καταργείται. Αυτό είναι αρνητικό πισωγύρισμα
 
Ο Βουλευτής Ζακύνθου, κ.Ακτύπης, χθες στην ομιλία του στη Βουλή, υπεραμύνθηκε τη θέση της Κυβέρνησης,, προφανώς στα πλαίσια ότι είναι κυβερνητικός βουλευτής, όμως με το παράδειγμα που έδωσε, επιβεβαιώνει ότι όχι μόνο δε λύνουμε , αλλά δημιουργούμε προβλήματα
Αναφέρθηκε στη περίοδο που ήταν δήμαρχος , να θυμίσουμε αρχικά ότι  δεν εκλέχτηκε αλλά την εποχή με το σκάνδαλο στο δήμο ανέλαβε τη δημαρχία… εποχή δημιουργίας τεράστιων υποχρεώσεων δανείων που να δούμε τώρα  πως θα τα πληρώσουμε
Αναφέρθηκε λοιπόν  σε αυτή τη περίοδο όπου ο δήμος ήταν σε μία τεράστια δύνη.
Εγώ φεύγω από τα πρόσωπα , γιατί δεν είναι τα πρόσωπα… Η τότε πλειοψηφία δεν μπορούσε να ελέγξει τι γινόταν μέσα στο δήμο
Υπεραμύνεται λοιπόν ο κ. Ακτύπης,  ενός μοντέλου που δημιούργησε τεράστιο ζήτημα στο δήμο και σήμερα το βλέπουμε μπροστά μας. Αυτό ήταν ατόπημα από την πλευρά του.
Δεν είναι επιχείρημα, είναι η πραγματικότητα. Αυτός ο συγκεντρωτικός τρόπος λειτουργίας στον εκάστοτε δήμαρχο μπορεί να δημιουργήσει αυτό το πράγμα. Ήταν ατυχές το παράδειγμα και πολιτική αστοχία από πλευράς του.
 Η ωριμότητα κατακτείται όταν δημιουργηθεί νέο πλαίσιο και … κολυμπάμε σε άλλα νερά. Αλλιώς μένουμε στο προηγούμενο που το έχουμε δοκιμάσει . Θα μπορούσε να δοκιμαστεί αυτό το σύστημα, να λειτουργήσει πρώτα , για να το δούμε….
Στα τοπικά θέματα πρέπει να είμαστε ενωμένοι, να δίνουμε λύσεις. Φυσικά υπάρχουν πάντα διαφορετικές προτάσεις, ιδέες, προσεγγίσεις. Αυτό το πλαίσιο προσπαθούσε να δημιουργήσει ο Κλεισθένης. Ποσό αποτελεσματικό θα ήταν ; θα το λέγαμε όταν το δοκιμάζαμε.
Το νομοσχέδιο καταψήφισαν όλοι, εκτός από το κόμμα του κ. Βελόπουλου.
Η κυβέρνηση , έφερε λίγα λεπτά πριν τελειώσει η ψηφοφορία , τα θέματα καταστρατήγησης εργασιακών δικαιωμάτων. Δεν είναι σοβαρό  το να φέρνουμε,  άσχετες τροπολογίες, 5 λεπτά πριν τελειώσει η ψηφοφορία.
Τώρα βρισκόμαστε λίγε ημέρες πριν την ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής.
Ο νόμος δημιουργεί νέα δυνατότητα και η παράταξη του δημάρχου, μπορεί να κάνει σύμπραξη με άλλες παρατάξεις, που όταν σχηματοποιηθούν, δεν μπορούν να αναιρεθούν. Έχουμε έτσι λοιπόν, κάποια καινούργια δεδομένα. Είναι γνωστά τα πρόσωπα που απαρτίζουν τη νέα δημοτική αρχή. Φυσικά, για το πως θα λειτουργήσουν, δεν μπορούμε να κάνουμε κάποια πρόβλεψη".

 
Δημήτρης Κλάδης 

  • «Σήμερα είχαμε πάλι επίσκεψη στο λιμεναρχείο, είχαμε καταθέσει ψήφισμα και πήγαμε σήμερα αλλά μας είπαν ελάτε από εβδομάδα. Προσπαθούν να φύγει όπως - όπως το καλοκαίρι. Προσπαθούν να μην ενοχληθούν και πολλοί»
  • «Περιμένουμε το Βουλευτή Ζακύνθου, κ.Ακτύπη να έρθει αύριο, μεθαύριο στο νησί ,να συναντηθούμε και να μας πει τι σκέπτεται να κάνει. Έχουμε πολύ καλή συνεργασία με την εισαγγελία και την ευχαριστούμε. Περιμένουμε τις απαντήσεις του λιμεναρχείου και είναι μονόδρομος να προχωρήσουμε σε καταγγελίες»

 Δημήτρης Κλάδης (ΚΑΘΑΡΑ ΝΕΡΑ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ)

"Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Όταν είναι μπουνάτσα φαίνεται η γύμνια. Η θάλασσα όμως, τελευταία είναι άστατη και εξαφανίζονται τα λύματα, μέσα σε μία ώρα
Σήμερα είχαμε πάλι επίσκεψη στο λιμεναρχείο, είχαμε καταθέσει ψήφισμα και πήγαμε σήμερα αλλά μας είπαν ελάτε από εβδομάδα. Προσπαθούν να φύγει όπως -  όπως το καλοκαίρι. Προσπαθούν να μην ενοχληθούν και πολλοί.
Περιμένουμε το Βουλευτή Ζακύνθου, κ.Ακτύπη να έρθει αύριο, μεθαύριο στο νησί ,να συναντηθούμε και να μας πει τι σκέπτεται να κάνει. Έχουμε πολύ καλή συνεργασία με την εισαγγελία και την ευχαριστούμε. Περιμένουμε τις απαντήσεις του λιμεναρχείου και είναι μονόδρομος να προχωρήσουμε σε καταγγελίες
Στο νησί δεν βλέπουμε τίποτα οπότε πρέπει να πάμε παραπέρα , εκτός νησιού ….
Θα ήθελα επίσης να ανακοινώσω, ότι η ομάδα και μετά από συμβουλές των ειδικών , εξετάζει τη μορφή του συλλόγου που θα πάρει . Έχει ξεκινήσει η προεργασία και προχωράμε σε σύλλογο  με νομική υπόσταση πλέον".

 Ολόκληρη την εκπομπή με τις δηλώσεις των συνεντευξιαζόμενων , μπορείτε να παρακολουθήσετε στο http://www.ionianradio.gr/index.php/last