ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

 
 
  • «Δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον από καμία αρχή, τόσα χρόνια. Πρέπει να δώσουμε λύσεις άμεσες»
  • «Τα προβλήματα μας, δεν είναι μόνο το παρκινγκ, μιλάμε για πολιτισμό, υπάρχει η κάναλη, υπάρχουν περιπατητικά μονοπάτια κλπ. Αντί να μιλάμε για πολιτισμό σήμερα, μιλάμε για τα αυτονόητα»
  • «Ο κ. Αρετάκης έχει ενημερωθεί από εμένα, συναντηθήκαμε 2 φορές. Έχει τη διάθεση και μου είπε ότι είναι στις πρώτες προτεραιότητες η Μπόχαλη στο να δοθούν λύσεις»


Σπύρος Φιορεντίνος (νεοεκλεγείς Πρόεδρος Δ,Δ.Μπόχαλης)
Υπάρχει στη Μπόχαλη τα τελευταία χρόνια αδιαφορία και εγκατάλειψη. Όταν υπάρχει σε ένα τέτοιο δημοτικό  διαμέρισμα εγκατάλειψη, από κει και πέρα,  κυριαρχεί ανομία και αυθαιρεσία.
Η ασφάλεια, είναι το πρώτο πράγμα που μας ενδιαφέρει και είναι στη τύχη του. Δεν υπάρχει τίποτα που να αιτιολογεί τη στάση της απάθειας και της αδιαφορίας
Είμαι διατεθειμένος να βάλω το μαχαίρι βαθιά, με ενδιαφέρει η ασφάλεια των πολιτών και το πως θα είναι καλύτερη η καθημερινότητα τους και όχι μόνο στη Μποχαλη αλλά και στα άλλα μας διαμερίσματα Βαρρές , Ακρωτήρι.
 
Δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον από καμία αρχή, τόσα χρόνια. Πρέπει να δώσουμε λύσεις άμεσες. Θα πρέπει να υπάρξει αδειοδότηση στο παρκινγκ , τα λεωφορεία να μη φτάνουν επάνω στο Κάστρο, για να μπορέσει να κλείσει με μπάρα ο χώρος ,  να συνδεθεί ένα κομμάτι περιπατητικό και να μην έχουμε πρόβλημα αν χρειαστεί κάποιο πυροσβεστικό όχημα να ανέβει επάνω.
Χθες βράδυ ήταν κλεισμένη και η είσοδος μου,. Μετά τις 8 στο χώρο του παρκινγκ δεν βρίσκεις θέση και τα βάζουν όπου νομίζουν τα οχήματα , κλείνοντας σπίτια.
Το ίδιο συμβαίνει και στην επάνω πλευρά προς το κάστρο, εκεί που κατεβαίνει για Αγία Παρασκευή  και που υπάρχει και ταμπέλα ότι μετά τις 7 απαγορεύεται . Έκανα σύσκεψη και ζήτησα από το δήμο να μπει άτομο , να ρυθμίζει την κατάσταση. Αυτό δεν ήρθε ποτέ. Τώρα παρκάρουν δεξιά και αριστερά και δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει τίποτα.
Όταν υπάρχει η θέληση και των κατοίκων , δεν υπάρχουν δυσκολίες.
Με ενδιαφέρει να υπάρξει ηρεμία στη περιοχή. Μέχρι σήμερα ενδιέφερε μόνο το ρουσφέτι, και υπήρξε αδιαφορία. Αν δε μάθει ο δήμαρχος τι ακριβώς συμβαίνει με τα προβλήματα,  δεν θα λυθούν.
Τα προβλήματα μας, δεν είναι μόνο το παρκινγκ, μιλάμε για πολιτισμό, υπάρχει η κάναλη, υπάρχουν περιπατητικά μονοπάτια  κλπ. Αντί να μιλάμε για πολιτισμό σήμερα, μιλάμε για τα αυτονόητα
Ο κ. Αρετάκης έχει ενημερωθεί από εμένα, συναντηθήκαμε 2 φορές. Έχει τη διάθεση και μου είπε ότι είναι στις πρώτες προτεραιότητες η Μπόχαλη στο να δοθούν λύσεις.
Αύριο έχω συνάντηση με τη διευθύντρια της εισαγγελικής υπηρεσίας, γιατί πιστεύω ότι η δεξαμενή που υπάρχει δε καλύπτει όλους τους χώρους και δε φτάνει σε περίπτωση πυρκαγιάς.
Από το δασαρχείο υπάρχει ένα άτομο από το πρωί  μέχρι τις 10 το βράδυ. Μετά δεν υπάρχει άλλη βάρδια.
Έχω ζητήσει συνάντηση και με την αρχαιολογική υπηρεσία. Πρέπει όλοι να συμβάλουμε.
Το κομμάτι του εθελοντισμού δε μπορώ να το διοργανώσω , ακόμη , θα ξαναφτιαχτεί όπως είχε πέρυσι ο πρόεδρος , όμως αυτή τη στιγμή έχουμε πρόβλημα άμεση πρόσβασης πυροσβεστικού στη περιοχή
 
Με το νέο δήμαρχο τα συζητήσαμε όλα τα θέματα και μετά την ορκωμοσία θα καλέσω λαϊκή συνέλευση εδώ στο χωριό.
Έτσι πρέπει να ξεκινήσω. Δεν υπάρχει πρόβλημα δέσμευσης σχεδίου γιατί έχουν περάσει 30 χρόνια , άρα δεν υπάρχει σχέδιο. Θέλουμε αυτό που έχουμε, να το φτιάξουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε.
Έκαναν κακό με την αδιαφορία τους 30 χρόνια, δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να φτιάξουμε ένα σχέδιο που κάποιος θα μας αναιρέσει, θέλουμε να πάμε νόμιμα και όσο πιο σύντομα μπορούμε.
 
Μόνο από τη σκόνη δεν μπορεί κανείς να καθίσει έξω από το σπίτι του. Υπάρχουν κάδοι τρύπιοι…. Θέλω να πιστεύω και είμαι αισιόδοξος ότι όλα θα μπουν σε μία τάξη.
Θα αλλάξουμε πράγματα σε όλη τη κοινότητα μας, και θα κάνουμε ένα χωριό που μας αξίζει
Πρέπει να υπάρχει υπομονή και διάθεση και να συγκρουστείς ακόμη και με συμφέροντα…  • «Κινδυνεύουμε στη Μποχαλη ανά πάσα στιγμή, και γι αυτό επισκέφτηκα και τον κ.Τσώλο και το κ. Αγγελούδη. Δυστυχώς η Πυροσβεστική φυλάει από τις 9 το πρωί ως τις 10 το βράδυ. Μετά τίποτα…»
  • «Ο κ. Φιορεντίνος έφερε την έκπληξη στο χωριό. Κανένας δεν περίμενε ότι θα συντρίψει αυτούς που κυβερνούσαν μέχρι σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος πλέον κουράστηκε. Οι ευθύνες του, όπως και του κ.Αρετάκη ανεβαίνουν»
Γιάννης Ντόζης (Πολιτευτής- «Πλεύση Ελευθερίας»)
Άκουσα τον νέο πρόεδρο και πραγματικά είμαι αισιόδοξος, μετά από πολλά χρόνια
Πίστευα ότι δεν γνωρίζει τα θέματα όμως διαπίστωσα ότι είχε ασχοληθεί αλλά δε μίλαγε.
Μου κάνει εντύπωση ότι ήξερε σωστά και συνολικά τα προβλήματα που έχει η Μπόχαλη
Ο κ. Φιορεντίνος έφερε την έκπληξη στο χωριό. Κανένας δεν περίμενε ότι θα συντρίψει αυτούς που κυβερνούσαν μέχρι σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος πλέον κουράστηκε. Οι ευθύνες του, όπως και του κ.Αρετάκη ανεβαίνουν.
Σήμερα επισκέφτηκα το κ.Αρετάκη, γιατί πληροφορήθηκα ότι υπάρχουν άνθρωποι σε καίρια πόστα που τον παραπληροφορούν. Άκουσα ότι για το σχέδιο Μποχαλης έπρεπε να ρωτήσει την Περιφερειάρχη.  Υπήρχε προεδρικό διάταγμα, πέρασαν 30 χρόνια, δεν έγινε τίποτα και ουσιαστικά καταργείται αυτό το σχέδιο. Σήμερα που πήγα στο κ.Αρετάκη , κατάλαβα ότι τον είχαν παραπληροφορήσει. Η απάντηση του ήταν ότι πρέπει να ενημερωθεί σε όλα. Του είπα ότι θέλω να του δώσω τα έγγραφα και τους νόμους και να μην ακούσει τίποτα από ότι πει το στόμα μου.
Ξέρω ότι ο κ.Αρετάκης θα προχωρήσει για να φτιάξει τη Ζάκυνθο. Το ίδιο πιστεύω και για το κ. Φιορεντίνο. Κανείς να μη παραπληροφορηθεί και θα αλλάξει,  όχι μόνο η Μπόχαλη , αλλά ολόκληρη η Ζάκυνθος. Κινδυνεύουμε στη Μποχαλη ανά πάσα στιγμή, και γι αυτό επισκέφτηκα και τον κ.Τσώλο και το κ. Αγγελούδη. Δυστυχώς η Πυροσβεστική φυλάει από τις 9 το πρωί ως τις 10 το βράδυ. Μετά τίποτα…
Υπάρχει μία βόμβα που είναι το παρκινγκ. Δεν καταλαβαίνει ο κ. Αγγελούδης ότι έχει τρομερές ευθύνες και πρέπει να το κλείσει; Δεν καταλαβαίνει ότι έχει τρομερές ευθύνες ο διοικητής της πυροσβεστικής…
Ο κ. Αρετάκης σήμερα απόρησε για πολλά … Του είπα ότι το πρώτο που πρέπει να δει είναι οι υπηρεσίες του… Όμως κι εγώ είμαι υποχρεωμένος να τα πω, ταλαιπωρούμε 20 χρόνια… από παζάρι σε παζάρι, από κομπίνα σε κομπίνα. Είμαι αισιόδοξος στο πρόσωπο του κ. Αρετάκη, ελπίζω… φτιάχνουν οι ξενοδόχοι νέες μονάδες… στο τέλος θα βάλουν σανό… οι τουρίστες φεύγουν… τα λύματα στις θάλασσες τα ρίχνουν όχι μόνο οι ξενοδόχοι αλλά… και αυτοί.
Τόλμησε κανείς από τους πολιτικούς τόσα χρόνια να βγει και να πει ότι αυτά που λέω είναι ψέματα;
Τόσα χρόνια υπήρχε στα τοπικά συμβούλια συναλλαγή.  Συναλλάσσονταν πολιτικά με τον οποιοδήποτε και όποιος τολμά να μου κάνει μήνυση…
 
Προχθές κάποιος ανέβαινε , τον είδε ο κ. Σαρακίνης από το δήμο τον πλησίασε και αυτό το έβαλε στα πόδια.
 Ενημέρωσα και το κ. Φιορεντίνο ότι στη Κάναλη από κάτω, υπάρχουν κάτι παράγκες, και μου έκανε έκπληξη το ότι όπως μου είπαν η διευθύντρια της αρχαιολογικής υπηρεσίας όπου πήγε να τα γκρεμίσει όχι μόνο δεν την άφησαν αλλά την απείλησαν κιόλας.
Έχουμε αρχές;   Έχουμε εισαγγελέα;  Αν υπάρχει να με καλέσει