ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ


Γιώργος Στασινόπουλος (Περιφεριακός Σύμβουλος ΠΙΝ)
«Μέχρι 31/8 ισχύει ο τίτλος τιμής του αντιπρόεδρου του περιφερειακού συμβουλίου και είμαι υποχρεωμένος να τον υποστηρίξω
Από εκεί και μετά χθες ορκιστήκαμε ως νέοι περιφερειακοί σύμβουλοι και ευελπιστούμε να υπηρετήσουμε και να εργαστούμε σκληρά, δεν θα απογοητεύσουμε τους φίλους μας των ιονίων νήσων και ευελπιστούμε να βάλουμε και εμείς ένα λιθαράκι.
Όπως λέω και στην ανακοίνωση μου, ήρθε η ώρα να αποδείξουμε ότι όσα λέγαμε σαν αντιπολίτευση ήρθε η ώρα να γίνουν πράξη
Έχουμε τη  πολιτική μα διάθεση να αλλάξουμε τα πράγματα, να βελτιώσουμε τα κακώς κείμενα και να διορθώσουμε τις υπηρεσίες προς όφελος των πολιτών των νησιών μας.
Ευχόμαστε να επιβεβαιώσουμε, και να μη μείνουμε στα λόγια. Θα αλλάξουμε και θα ανασυγκροτήσουμε όλη τη δομή της περιφερειακής αρχής προς όφελος των πολιτών και επιμένω σε αυτό. Θα πάψει η περιφέρεια να είναι απρόσωπο κτίριο, ο πολίτης θα έχει επικοινωνία και θα παίρνει απαντήσεις και φυσικά με το πρόσωπο του ευρωπαϊκού αέρα, που μας φέρνει η κα Ρόδη Κράτσα.
Η στιγμή της ορκωμοσίας, ήταν στιγμή χαράς, δικαίωσης,  συγκίνησης αλλά και ευθύνης.
Η χαρά πρέπει να μετριαστεί και να σηκώσουμε τα μανίκια να αρχίσουμε δουλειά. Θα πρέπει όσα διεκδικούσαμε να γίνουν δεσμεύσεις και υποχρεώσεις την επόμενη ημέρα για να ανταμειφθεί και η κοινωνία.
Οι συμπολίτες μας με τίμησαν στη πρώτη θέση του ψηφοδελτίου που είναι ηθική δικαίωση, για τους αγώνες μου τα προηγούμενα χρόνια. Είναι μία διαπίστωση που με τιμάει και θα την υποστηρίξω τα επόμενα χρόνια.
Πριν κλείσουμε θέλω να συγχαρώ όλους τους υποψήφιους που πέρασαν στα πανεπιστήμια. 8 στους 10 πέρασαν σε ανώτερες σχολές. Όσοι δεν τα κατάφεραν θα έχουν χρόνο να προσπαθήσουν ξανά. Υπάρχουν ευκαιρίες. Αυτοί που τα κατάφεραν δικαιώθηκαν για τους αγώνες τους και τις στερήσεις τους, έχουν το μέλλον μπροστά τους …»
 Σπύρος Σπύρου (Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΙΝ)
«Έγινε η ορκωμοσία, εύχομαι το νέο περιφερειακό συμβούλιο, να είναι αποτελεσματικό, να λειτουργήσει υπέρ των συμφερόντων των νησιών μας
Είμαστε η τρίτη δύναμη και θα λειτουργήσουμε με τη σύνθεση που έχουμε, με την εμπειρία που υπάρχει και τη γνώση των θεμάτων … Πρέπει να υπάρξουν δυνατότητες συνεργασίας και συνένωσης. Εμείς τη πρόθεση μας την είχαμε δηλώσει πριν τη δεύτερη Κυριακή για να στηρίξουμε το συνδυασμό της κ.Κράτσα ώστε να υπάρξει η αλλαγή για το κόσμο
Υπήρξε  συνάντηση μαζί της μετά τις εκλογές, υπήρξε μία πρόταση για τη θέση του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου, που παρά το τιμητικό της θέσης αυτής , ο πρόεδρος δεν μπορεί να λειτουργήσει για  να διεκδικήσει.
Μείναμε εκεί στο θέμα. Το σκεπτικό μας είναι απλό. Αν χρειάζεται να υπάρξει συναίνεση και συνένωση θα πρέπει να υπάρξει συζήτηση σε βάθος.
Έβαζα αδιαπραγμάτευτο θέμα,  την αντιπεριφέρεια της Κέρκυρας, που ήρθαμε πρώτοι στη περιοχή και μπορούμε να λειτουργήσουμε καλύτερα,  από το να έχουμε τη θέση του προέδρου.
Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συζήτηση. Θα το δούμε στη πορεία , και τη στάση μας και την εξέλιξη του θέματος… δεν μπορεί να αγνοεί κανείς τη πορεία μας και το αν βοηθάμε την περιφερειακή αρχή ή όχι… είναι και θέμα αντίληψης…
Δεν μπορώ να κρίνω προκαταβολικά τη κ.Κράτσα, είμαι όμως μέσα στη λογική να λειτουργήσει μία καλύτερη περιφέρεια.
Αν θεωρεί ότι μπορεί να κινηθεί αυτοδύναμα τότε πάμε σε άλλη συζήτηση…»