Γιώργος Στασινόπουλος ( Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου) στις πρώτες του δηλώσεις ,μετά την ανακοίνωση του ορισμού του από την κ.Ρόδη Κράτσα ως Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνεχίζουν με κάθε τρόπο να μου εύχονται γι αυτή τη συμβολική ημέρα για εμένα. Αυτό μεγαλώνει το βάρος και το φορτίο που θα έχουμε .
Υπόσχομαι για έργο  από πλευράς μας και ανταπόκριση στις προσδοκίες του ζακυνθινού λαού. Από Δευτέρα θα είμαστε έτοιμοι , να ξεκινήσουμε.
Αυτή η διαδρομή για να φτάσει εδώ που έφτασε ,  έχει ξεκινήσει εδώ και 3 χρόνια με τη συμμετοχή μου στο περιφερειακό συμβούλιο. Αγωνίστηκα , εντόπιζα προβλήματα, τα έφερνα στο περιφερειακό συμβούλιο, αντιστάθηκα στις προκλήσεις να παραιτηθώ που μου έλεγαν τελευταία. Παρέμεινα … και  είμαστε μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο, συντονίζουμε ώστε τη Δευτέρα να μη χρειαστούμε χρόνο προσαρμογής.
Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε πραγματικά τη Δευτέρα.
Όλα αυτά τα χρόνια συνεργάστηκα στενά με το κ. Σπύρου και φέραμε αποτέλεσμα. Όμως η επόμενη ημέρα ήθελε άλλες προδιαγραφές που τις βρήκα στο πρόσωπο της κας Κράτσα. Η θέση μου ήταν ξεκάθαρη , ευθεία και με τους δύο και συντάχθηκα με αυτό το νέο το διαφορετικό.
Δικαιώθηκα. Ευχαριστώ τη κ.Κρατσα που με τίμησε ορίζοντας με Αντιπεριφερειάρχη εδώ στο νησί. Ο Αντιπεριφερειαρχης έχει την ευθύνη συντονισμού και λειτουργίας των δήμων
Θα δώσω το 100% και τη στήριξη μου στο νέο δήμαρχο και στο δημοτικό συμβούλιο, όμως ύψιστη τιμή είναι που ήρθα όχι μόνο πρώτος στη Ζάκυνθο αλλά σε όλα τα ιόνια νησιά από το ψηφοδέλτιο της κας Κράτσα. Μέσω των έργων μου θα μεταφέρω τη δικαίωση τους, στην επιλογή τους .
Δεν είναι η ώρα να μιλήσουμε για προγραμματικές δηλώσεις. Η περιφέρεια είναι αυτοδιοικητικός θεσμός και σε συνεργασία με δήμαρχο και βουλευτή θα κοιτάξουμε να φέρουμε αποτελέσματα σοβαρά για το νησί μας. Θα βοηθήσουμε το δήμο στη διαχείριση των σκουπιδιών, στην ύδρευση που έχουμε σοβαρότατα προβλήματα.
Είμαστε υποχρεωμένοι να εγκρίνουμε και να βοηθήσουμε τη δημοτική αρχή. Η απόφαση της δημοτικής αρχής είναι απόφαση του λαού και θα την υποστηρίξουμε. Εμείς χρηματοδοτούμε. Θα υποστηρίξω τους διακριτούς ρόλους περιφέρειας και δήμου. Καμία αδράνεια δική μας δεν θα χρεωθεί ο δήμος αλλά ούτε και η περιφέρεια θα χρεωθεί του δήμου.
Σε όλη τη διαδρομή μου , ακόμη και στα θέματα που έκανα αντιπολίτευση, οι ρόλοι μας ήταν ξεκάθαροι και διακριτοί. Αυτό και θα συνεχίσω. Δεν θα θελήσω να εκμεταλλευτώ και να καπηλευτώ τα θετικά έργα του δήμου. Οι ρόλοι είναι διακριτοί και αυτό μέχρι τέλους θα υποστηρίξουμε.
Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να κάνει  το ερώτημα «τι κάνει η περιφέρεια στην απόφαση αυτή του δήμου;»
Συνήθως μία απερχόμενη διοίκηση, παραδίδει το χρυσελεφάντινο άγαλμα και η επερχόμενη παίρνει καμένη γη. Τώρα πως γίνεται αυτό;
Η ΠΕΖ δούλευε στον αυτόματο πιλότο. Όμως χάρις το Λ.Νιοτόπουλο υπήρχε ένας προγραμματισμένος αυτόματος πιλότος. Θα μπορούσε να ήταν ανεξέλεγκτος όπως συνέβαινε σε άλλες περιφερειακές ενότητες. Οι υπηρεσίες λειτουργούσαν σε αρκετά καλό σημείο. Είμαι καθημερινά στη ΠΕΖ και εκείνο που με ενδιαφέρει είναι τα καθαρά νερά. Σήμερα πήγα και ρώτησα πότε έχουν να κάνουν μέτρηση. Μου είπαν ότι εκεί δεν γίνεται κολύμβηση άρα γνωρίζουμε ότι είναι μολυσμένη η περιοχή. Μου είπαν ότι έγινε έλεγχος στη ΔΕΥΑΖ αλλά και στη αρχή του ποταμού Ξιφίτα για να δούμε το μέγεθος της μόλυνσης
Εμείς θ α παρέμβουμε σε αυτό. Γνωρίζουμε ότι ο Βιολογικός υπολειτουργεί. Θα τιμωρήσουμε όποιον φταίει. Αν φταίει ο βιολογικός, το βιολογικό  και αν φταίνε  ιδιώτες αυτούς. Θα πρέπει να ξεκινήσει μία θεραπεία , μία βελτίωση αυτής της άσχημης κατάστασης.
Απαγόρευση κολύμβησης δεν υπάρχει σε κανένα σημείο της Ζακύνθου. Μόνο στα λιμάνια και στα αγκυροβόλια. Βέβαια υπάρχουν τυχαία γεγονότα. Πραγματικά δημιουργούνται κηλίδες από στεριά ή από θάλασσα.
Τα «Καθαρά Νερά» βρήκαν μία κηλίδα,  την εξέτασαν και πράγματι είπαν ότι ήταν μόλυνση. Όμως την επόμενη ημέρα το σημείο ήταν καθαρό. Άρα πρέπει να δούμε ποιος είναι ο υπεύθυνος και να τιμωρηθεί αυστηρά. Θα είμαστε οι πρώτοι σαν υπηρεσία που θα το κάνουμε αλλά μην μαυρίζουμε το νησί μας. Έχουμε το καλύτερο νησί. Είμαστε υποχρεωμένοι να τον βρούμε τον υπεύθυνο και θα το κάνουμε.
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Υπήρχε ξεχωριστή ιόνια κουλοτύρα και είμαστε υποχρεωμένοι την  αναδείξουμε. Πρέπει να αναβαθμίσουμε, να αναδείξουμε και να δείξουμε προς τα έξω την ιόνια πολιτεία
Όπως λέει η κ.Κράτσα στόχος μας είναι να παρουσιάζουμε τη προστιθέμενη αξία που έχουμε, στους τουρίστες.
Ξεκινάει σύντομα πρόγραμμα επιμόρφωσης που θα επιδιώξουμε να περάσει ο τομέας αυτός σε κάθε περιφερειακή ενότητα
 
ΣΠΥΡΟΣ ΣΠΥΡΟΥ
Η κ.Κράτσα έχει διοικήσει πολύ μεγαλύτερους οργανισμούς από μία περιφέρεια, οπότε γνωρίζει καλύτερα
Όσο αφορά το κ.Σπύρου είναι συζήτηση μεταξύ επικεφαλείς συνδυασμών. Εγώ δεν γνωρίζω , αλλά θεωρώ ότι θα υπάρχει μεταξύ τους, ευρύτερη συνεργασία για τα επόμενα χρόνια.
Ο κ. Σπύρου έχει μεγάλη πολιτική εμπειρία και θεωρώ ότι θα μπορέσει να έχει θετικό αποτέλεσμα
Υπάρχουν κύκλοι συνεργατών, είμαστε οι πρώτοι που φέραμε το αποτέλεσμα και ήρθαμε πρώτοι έπειτα είναι ο δεύτερος κύκλος
Η κα Κράτσα είναι δίκαιη… το έχω ξαναπεί…

Είχα εμπιστοσύνη στη κ. Κράτσα, και είχα εμπιστοσύνη στο αποτέλεσμα, όπως είχα και στους 4 συναδέλφους που εκλέχθηκαν. Γιατί και ο κ.Πλέσσας είναι το νέο αίμα είναι αναπόσπαστο κομμάτι , και ελπίζω σύντομα να είναι πάλι στην ομάδα μας…
Είναι τιμή για μένα να δίνω τη πρώτη συνέντευξη στο IonianRadio.gr  και στη ZantePress24.

Παρακολουθήστε την εκπομπή 
http://www.ionianradio.gr/index.php/last