ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

  • Δηλώνει σίγουρος ότι επρόκειτο για εμπρησμό η φωτιά στο ΦΟΔΣΑ
  • ΗΤΑΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΑΡΕΤΑΚΗ
  • Θεωρώ ότι δεν έγινε για να κάψουν κάποια στοιχεία αλλά ότι είναι προειδοποίηση στη δημοτική αρχή ότι «εμείς θα κάνουμε το παν να ακυρώσουμε τη προσπάθεια»
  • Ενώ επεσήμανε χαρακτηριστικά: «για τις κάμερες που υπήρχαν στο χώρο. Άκουσα ότι ήταν κλειστές... Όμως υπάρχουν τρόποι να αναζητηθούν ευθύνες. Ποτέ δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα…»
  • ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΔΙΠΛΑ : «Δεν θέλω να αποκαταστήσω καμία αρχή… Υπάρχουν και κάποιοι που δε θέλουν την παρουσία μου στη Ζάκυνθο. Όμως όσο ο δήμαρχος με θέλει δίπλα του, θα είμαι»
  • Ενώ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο κ.Δίπλας μετά από σχετική ερώτηση , αναφορικά με το ποιο ρόλο θα έχει στη δημοτική αρχή, δήλωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει κάποια πληροφόρηση και σημείωσε «Σε κάθε περίπτωση εγώ δεσμεύτηκα και εφόσον και ο δήμαρχος θέλει τη βοήθεια μου, θα τον βοηθήσω με ανιδιοτέλεια»


Kωνσταντίνος Δίπλας (τ.Αστυνομικός Δ/ντης)
Η φωτιά, ο εμπρησμός στο ΦΟΔΣΑ, γιατί είναι ξεκάθαρη περίπτωση εμπρησμού, έγινε σε χρονική στιγμή που κάτι σηματοδοτούσε. Ήθελε να δείξει κάτι στη δημοτική αρχή ή ίσως και στο δήμαρχο
Ταυτίζομαι με τη πρώτη άποψη του κ.Αρετάκη γιατί το ξεκίνημα της φωτιάς, έγινε μετά την ολοκλήρωση της ορκωμοσίας.
Ο κ.Αρετάκης έχει δίπλα του πολύ μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας και δεν πρέπει να πτοείται. Θα μπορούσε το περιστατικό να είχε κοστίσει ακόμη και σε ανθρώπινες ζωές. Η τοπική κοινωνία πρέπει να  πάει μπροστά και όχι πίσω. Πρέπει να κοιτάξει μπροστά η ζακυνθινή κοινωνία και να γίνει πιο βιώσιμη.
Από ότι διαπίστωσα αλλά από ότι με πληροφόρησαν είχε εστία και μέσα στο κτίριο η πυρκαγιά.
Θεωρώ ότι δεν έγινε για να κάψουν κάποια στοιχεία αλλά ότι  είναι προειδοποίηση στη δημοτική αρχή ότι «εμείς θα κάνουμε το παν να ακυρώσουμε τη προσπάθεια μας»
Το άκουσα κι εγώ, ευρισκόμενος εκεί, ότι δεν υπήρχαν στοιχεία για να εξαφανίσουν.
Ο κ.Αρετάκης σε πρώτη προτεραιότητα έβαζε τα σκουπίδια και προφανώς προσπάθησαν να ακυρώσουν τη προσπάθεια του. Είναι μείζον θέμα τα απορρίμματα και πιστεύω ότι θα τα καταφέρει και θα κάνουν πίσω κάποιοι ανεγκέφαλοι που θέλουν να φέρουν πίσω το δήμο.
Το σχολίασα εκείνη τη στιγμή που ήμασταν εκεί, απευθύνθηκα και στο διοικητή της πυροσβεστικής για τις κάμερες που υπήρχαν στο χώρο. Άκουσα ότι ήταν κλειστές... Όμως υπάρχουν τρόποι να αναζητηθούν ευθύνες. Ποτέ δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα…  Πιθανόν να επιχειρήσουν και κάτι άλλο. Αν η Πυροσβεστική υπηρεσία συλλέξει τα στοιχεία και γίνει σωστή προανάκριση θα υπάρξει σωστό αποτέλεσμα. Έχω τη πεποίθηση ότι στο τέλος θα δικαιωθεί ο δήμος.
Εξαρτάται από το δήμαρχο αν θα αναλάβω κάποια θέση. Πάντα η συνεισφορά μου ήταν ανιδιοτελής. Είδα ότι θέλει ο κ.Αρετάκης να προσφέρει με ανιδιοτέλεια
Θέλω να ξεκαθαρίσω, γιατί πολύ κόσμος ακούει τη συνέντευξη αυτή, μέσα από το σταθμό σας,  όπου όταν ήρθα εκεί κατάλαβα ότι πρόθεση σας είναι να συμβάλλετε στη προσπάθεια, που κάποιοι κάνουν να θέτοντας τον εαυτό τους στο λαό… Μάλιστα ήταν σχόλιο που έκανε και ο δήμαρχος ο κ. Αρετάκης, βγαίνοντας από το σταθμό σας
Έχω τεράστια εμπειρία σε θέματα που έχουν σχέση με την ασφάλεια και τα ναρκωτικά. Θέλω να βοηθήσω τη προσπάθεια του δήμαρχου μέσα από την εμπειρία μου, να τον συμβουλέψω και να συζητήσουμε θέματα που απασχολούν τη κοινωνία.
Κάποιοι έλεγχοι πρέπει να γίνονται . Εφόσον ο δήμαρχος θέλει να συμβάλει στα θέματα ασφαλείας θα βοηθήσω σε αυτό. Η κοινωνία ξέρει τι είχε κάνει ο Αρετάκης και στην όλη προσπάθεια του είχα συμβάλει κι εγώ. Ακόμη και ρόλο να μην έχω,  θα συμβάλω και θα δημιουργήσω.
Αυτοί που εξελέγησαν δεν είχαν εκλεγεί στο παρελθόν και ασφαλώς θέλουν κάποια βοήθεια. Υπάρχουν και κάποιοι που δε θέλουν την παρουσία μου στη Ζάκυνθο. Όμως όσο ο δήμαρχος με θέλει δίπλα του, θα είμαι.
Έχετε μεγάλη εμπειρία σαν δημοσιογράφος και ξέρετε ότι κάποιοι προσπαθούν να αλλοιώσουν και να φέρουν πίσω κάποια πράγματα.
Θέλω να καταλάβει ο κόσμος, ότι δεν θέλω να αποκαταστήσω καμία αρχή και αν ήθελα να προβληθώ και να έχω  μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα θα το είχα κάνει.
Σε κάθε περίπτωση εγώ δεσμεύτηκα και εφόσον και ο δήμαρχος θέλει τη βοήθεια μου, θα τον βοηθήσω με ανιδιοτέλεια.
Σε κάθε περίπτωση θα είμαι συμπαραστάτης και του δήμαρχου και του δήμου και του πολίτη


 
Ο Δασάρχης Ζακύνθου Δημήτρης Σκαλτσογιάννης, μιλά για την αποχώρηση του από την σύσκεψη παρουσία των εμπλεκόμενων φορέων αναφορικά με τα μέτρα ασφαλείας των τουριστών στο Ναυάγιο, δηλώνοντας χαρακτηριστικά «Με προσέβαλε ο κ.Αρετάκης και γι αυτό αποχώρησα».
Στην εν λόγω συνέντευξη ο κ.Σκαλτσογιάννης, επανέλαβε πολλες φορές ότι «ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ - ΣΤΟΧΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ», σημειώνοντας «η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε πάρει την απόφαση για το Ναυάγιο".
Σχετικά με τη πρόσφατη δήλση του Μητροπολίτη Δωδώνης περί «προφάσεις εν αμαρτίαις», «άραγε για ποιες αμαρτίες ομιλώ;», ο κ. Σκαλτσογιάννης δήλωσε «Με ειρωνεύεται ο Δωδώνης και δεν καταλαβαίνω γιατί έχει μένος απέναντι μου» και πρόσθεσε «υπάρχει και πρωτόκολλο κατεδάφισης που έχει υπογράψει ο κ.Παπαθεοδώορυ των κτιριακών εγκαταστάσεων που έκανε η Ιερά Μονή Κρημνών»
Η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε πάρει μία απόφαση σχετικά με το Ναυάγιο.
Φτάσαμε σε σημείο ακόμη και στις διακοπές μου και με έπαιρναν τηλέφωνο ότι ήθελα να κλείσω το ναυάγιο.
Είπα μάλιστα να προφυλάξω την υπηρεσία μου και τον εαυτό μου γιατί με κάλεσε η ανακρίτρια για ένα πέσιμο μιας αμερικανίδας αν ελήφθησαν τα μέτρα.
Ήρθε ο Αρετάκης μαζί  με το Παύλο Κομνηνο στο δασαρχείο και μου είπε ότι  θα ανοίξει το Ναυάγιο. Εγώ δεν τους είπα να κλείσει το Ναυάγιο. Τους είπα ότι την απόφαση την  είχε πάρει το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο.
Χθες πήγα στη σύσκεψη, είπα τις απόψεις μου , είπε και ο δήμαρχος τις απόψεις του ο οποίος και εξεπλάγην όταν του είπα ότι ήταν ίδιες με τις δικές μου και τις οποίες τις είχα καταθέσει σε έγγραφο.
Βάση του συντάγματος η αλλαγή χρήσης του δάσους απαγορεύεται. Εγώ τους είπα ότι δεν έκλεισα κανένα ναυάγιο. Μέχρι και την οικογένεια μου πήραν τηλέφωνο , γιατί έκλεισα το ναυάγιο ενώ το είχε αποφασίσει η προηγουμένη δημοτική αρχή.
Πρέπει πλέον να πάρει ο δήμος βάσει του νόμου άδεια εκτέλεσης για να κάνουμε την άρτια αναδάσωση.
Ο Μητροπολίτης Δωδώνης με ειρωνεύεται , έχει μένος εναντίον μου και δεν καταλαβαίνω γιατί
Ομόφωνα πήρε το θέμα αναβολή για 20 χρόνια Πήγε στην τεχνική επιτροπή  και πήρε αναβολή. Έχει πάει το θέμα σε τόσες επιτροπές.
Ο κ.Αρετάκης μου είπε μια έκφραση και ήταν η αιτία αποχώρησης μου, χθες από τη σύσκεψη. Μετά ζήτησε συγνώμη σε συνάδελφο που ήταν εκεί. Με προσέβαλε αυτό.
Μου έβαλε και ένα ερώτημα η κα Καψαπέλη, « γιατί δεν κλείνουμε κάποιους δρόμους εκεί». Αυτοί όμως οι δρόμοι έγιναν χωρίς την έγκριση της δασικής υπηρεσίας. Δεν ευθύνεται για τους δρόμους αυτούς η δασική υπηρεσία. Εγώ γνωρίζω από το 2016 και μετά. Ανέλυσα όλες τις πτυχές μέσα στο δημοτικό συμβούλιο.
Πέρυσι λεωφορείο πήγε να πέσει στο γκρεμό. Δηλαδή πρέπει να γίνει κάποιο ατύχημα; Εγώ δεν είχα σκεπτικό να κλείσω το δρόμο… Με ειρωνεύεται τώρα ο κ.Χρυσοστομος;  αν θα κλείσει τώρα και ο δρόμος του αεροδρόμιου;…
Το έδαφος είναι σαθρό και υποχωρεί. Οι άνθρωποι κρέμονται στην κυριολεξία… Δεν καταλαβαίνουν τον κίνδυνο; δεν ξέρω…
Πρέπει  να τοποθετηθούν φύλακες να γίνει ταξινόμηση στο χώρο στάθμευσης, να τοποθετηθούν απαγορευτικές πινακίδες και η δημοτική αρχή να κάνει ολοκληρωμένη μελέτη ώστε να δώσουμε την άδεια επέμβασης. Δεν ξέρω, πως θέλουν να μπουν μέσα; Έτσι;
Να νοικιάσει 2 χωράφια, με παρκινγκ, τουαλέτες και δημοτικά μέσα, αυτή  ήταν η πρόταση μου. Δεν το θέλουν και δεν καταλαβαίνω γιατί … Θέλουν να υπάρχει αυτή η άναρχη κατάσταση;
Αν υπάρξει μία φωτιά θα έχουμε πολλά θύματα… Το Μάτι μπροστά στο Ναυάγιο δεν θα είναι τίποτα.
Έχω προϊσταμένη αρχή και σήμερα έστειλα όλα τα έγγραφα. Πρέπει να υπάρξει ολοκληρωμένη μελέτη. Επίσης υπάρχει και πρωτόκολλο κατεδάφισης που έχει υπογράψει ο κ.Παπαθεοδώορυ των κτιριακών εγκαταστάσεων που έκανε η Ιερά Μονή Κρημνων
Η εξέδρα να γίνει αλλά με μελέτη. Να μην είναι όπως είναι. Υπάρχει έγκριση όμως; Δεν υπάρχει… Ποιος την έκανε την εξέδρα,  δεν μπορώ να καταλάβω.
Επιμένω όμως στη φωτιά… Αν υπάρξουν 7-8 μποφόρ που θα πάει ο κόσμος; από ποιο δρόμο θα φύγουν οι άνθρωποι;
Κανονικά έπρπεπε να λάβουν τα μέτρα τους εκεί που πάνε και φωτογραφίζονται οι επισκέπτες. Υπάρχει ένα μονοπάτι που πάνε στο σημείο που υπάρχει και σημαία

Ολόκληρη την εκπομπή με τις δηλώσεις των συνεντευξιαζόμενων , μπορείτε να παρακολουθήσετε στο http://www.ionianradio.gr/index.php/last